Автор Тема: имам следня софтуерен проблем  (Прочетена 1291 пъти)

edmon

  • Гост
трябва ми някой да ми напише софтуер със следното техническо описание срещу заплащане естестевено!

Технически спецификации към информационната система за подобряване на административното обслужване и работните процеси.

Целта на този проект е да се изгради цялостна автоматизирана информационна система  за административно обслужване на клиентите, както по традиционния начин с хартиени документи, така и изцяло по електронен път. Системата включва както фронт офис, така и бек офис част.

Софтуерната система трябва да се организира като централизирана система що се отнася до управлението, достъпа и модификацията на данни.
Тя трябва да притежава:
1) Работоспособност;
• съобразена със законодателството на Република България.
• Да е съобразена с необходимия обем от събирани и обработвани данни.
2) Поверителност – защита от външна намеса. Да се осигури ниво на сигурност на електронна комуникация – поща, трансфер на данни и други;
3) Достъпност – възможности за ползване на потребителско ниво. Информацията за клиентите да се представя във формати, които не изискват инсталирането на допълнителни платени програмни пакети;
4) Надеждност – решения за продължаване на работа при извънредни условия и защита на данните;
5) Мониторинг - възможност за следене и контрол на работата на системата;
6) Възможност за разширение и обновяване - системата да отворена и да предоставя напълно отворен интерфейс за обмен на данни и интеграция с други системи;
7) Възможност за връзка с други информационни системи на база на SOAP/WSDL интерфейси;
8) Обучение на човешките ресурси – потребители и администратори.
Участникът трябва да предостави всички необходими софтуерни лицензи необходими за нормалната работа на системата включително за бази данни, приложни системи и други.
14
I. Задължителни минимални технически изисквания:
1. Системата да е базирана на клиент-сървър технология, като използва трислойна архитектура. За публичната част на системата да предлга Web интерфейс, който да е интегрална част от цялостната архитектура.
2. Системата да предоставя всички свои функции в рамките на едно приложение, използващо единен потребителски интерфейс, начин на работа и бази данни, а не чрез отделни приложения, обменящи данни помежду си.
3. Възможност за регламентиране на достъпа до информацията, въведена в системата, за всеки отделен потребител. Дефиниране на нива на достъп, потребителски групи имена и пароли. Възможност за интегриране с Active Directory.
4. Наличие на интуитивен работен интерфейс на български език,  подсказки, иконии осигуряващ максимално визуална и удобна работа.
5. Възможност за дефиниране регистри, необходими за обслужване на общинските дейности.
6. Възможност за дефиниране на различни типове документи за всеки дефиниран регистър, необходими за обслужване на общинските дейности.
7. Възможност за регистрация на документи чрез регистрационна карта, съобразена с изискванията на Единна държавна система за документооборот.
8. Възможност за интеграция с външни системи за електронна поща, съвместими със стандарта МАРI и др.
9. Възможност за насочване на регистрирани в системата документи към служители, отговорни за обработката им.
10. Автоматично изпращане на е-мейл на служител, при насочен документ или поставена задача. Възможност за настройка на съдържанието на изпращаното ел.съобщение - регистрационната карта на документа, самия документ, описание на задачата и срока за изпълнение.
11. Възможност за поставяне на задачи с краен срок по регистриран в системата документ към даден служител. Всеки служител да има възможност за преглед на всички поставени към него задачи и отчитане тяхното изпълнение.
12. Наличие на средства за контрол на изпълнението на поставените задачи.
13. Възможност за автоматично отразяване на всички направени потребителски действия по регистриран в системата документ.
14. Възможност за сканиране на хартиените носители на регистрираните в системата документи и прикрепяне на сканираното изображение към регистрирания документ. Преглед на сканираните изображения чрез системата.
15
15. Възможност за импортиране на различни типове файлове, които да се прикрепят към регистриран в системата документ.
16. Възможност за пълно обслужване на приходни касови операции и отнасянето им по регистриран в системата документ. Издаване на фактури, приходни касови ордери и квитанции.
17. Възможност за автоматично генериране на файл, съдържащ Дневник на продажбите за даден период, съобразена с изискванията на ЗДДС.
18. Поддръжка на регистър на отдадените под наем общински обекти, с възможност за начисляване на основен наем, такса смет и други за отдаден под наем обект.
19. Възможност за проследяване на плащанията по направените наемни начисления за наемател и за отдаден под наем обект по период – начислени, платени, неплатени в срок, неплатени просрочени.
20. Генериране на справки за просрочени начисления по наемател за период.
21. Възможност за автоматично начисляване на лихва при просрочени задължения по отдаден под наем обект.
22. Поддръжка на регистър на съставените наказателни фишове с инструмент за проследяване на направените плащания по тях за нарушител.
23. Поддръжка на регистър на съставените наказателни актове и изготвените на тяхна база наказателни постановления, с възможност за проследяване на направените обжалвания и плащания по тях.
24. Поддръжка на регистър на съставените актове за общинска собственост, спазвайки изискванията на Наредба No.5 от 10.09.2005 година на МРРБ, с инструмент за разпечатване на АКТ за общинска собственост и Главен регистър.
25. Възможност за съставяне на технологична карта за всяка услуга предоставяна от общината, описваща последователността от действия, които трябва да се извършат от конкретни служители с конкретно време за изпълнение на всяко действие.
26. Предоставяне на гражданите на достъп през Интернет за следене на състоянието на подадените от тях документи.
27. Администрирането на системата да става чрез едно средство, интегрирано в стандартните средства на операционната система.
28. Възможност за интеграция на административните услуги, предлагани от системата през Интернет в сайта на общината.
29. Възможност за директно изпращане от системата на регистриран в нея документ по Електронна поща или Факс.
30. Наличие на детайлно тематично потребителско ръководство на български език.
16
31. Възможност за заявяване на административна услуга през Интернет от гражданите, притежаващи УЕП /универсален електронен подпис/ и следене на статуса на услугата.
II. Допълнителни технически изисквания към системата:
1. Системата да предлага стандартизиран интерфейс за комуникация съобразен с изискванията за Закона за електронно управление, стратегията за електронно правителство и изградените вече изградените системи за е-управление. Да се опишат детайлно интерфейсите и конкретната реализация на комуникацията с различните системи.
2. Системата да осигурява връзка с базата данни на ГРАО, налична в общината и възможност за автоматично попълване и актуализация на кореспондентската схема с актуални данни.
3. Системата да има средства за пълнотекстово индексиране и търсене на различни типове документи - както в стандартен електронен формат - Word, Ехсеl, HTML, RTF, ТХТ,PDF, Powerpoint и XML, така и на сканирани хартиени документи.
4. Системата да предлага възможност за обслужване работата на заседанията на Общинските съвети. Да се опише детайно реализацията и механизма на работа.
5. Системата да бъде модулна и да осигурява тясна интеграция между отделните й модули. Всички модули да работят върху единен модел на данните. Всички данни да се въвеждат еднократно и да не изисква допълнителни действия – като прехвърляне на данни от един модул в друг. Да се опише архитектурата на системата и връзките между отделните модули.
6. Системата да предлага възможности за управление на документите, свързани с провеждането на тръжни процедури, конкурси и обществени поръчки.
7. Системата да предоставя възможност за анализ на плановите и отчетните стойности по приходите и разходите общинския бюджет чрез обработване на банковата информация за движението по общинската сметка по БИН-ове, предоставен от обслужващата банка.
8. Системата да предлага библиотека с всички основни функции, която да могат се използват от други разработчици. Наличие на средства за интеграция с други приложения.
9. Наличие на средства за интеграция с други приложения. Системата да предлага библиотека с всички основни функции, която да могат се използват от други разработчици.
10. Системата да формира автоматично сумите по банкови преводи и възможност за разпечатване директно от системата на преводно нареждане за всеки банков превод по IBAN и Код за вид плащане в края на всеки работен ден.
17
11. Гарантиране на сигурността на информацията в системата. Да се опишат детайлно използваните технологии и решения за постигане на максимална сигурност и надеждност.
12. Възможност за проследяване движението на хартиените оригинали и копия на регистрираните в системата документи.
13. Наличие в системата на готови шаблони и предварително заредена база знания, предоставяща най-добрите практики за общинска работа в съответствие с действащото законодателство.



ХААХАХАХАХАХАХА '<img'>
тва е майтап!!!!
Активен

nov_chovek

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 536
  • Distribution: Ubuntu 8.10 по принуда
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
    • WWW
имам следня софтуерен проблем
« Отговор #1 -: Dec 14, 2007, 22:30 »
Човече, не те ли домъря да изпишеш всичко това, само за един майтап? '<img'>
Активен

pastora

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 100
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: GNOME
  • С нами Бог!
    • Профил
имам следня софтуерен проблем
« Отговор #2 -: Dec 15, 2007, 02:41 »
Абе приготви 72000000 лева.
Активен

...Но някои не обичат да знаят за своя български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език и не се грижат за своя български език, но се учат да четат и говорят по гръцки и се срамуват да се нарекат българи. О, неразумни и юроде!...

Случайно да ви звучи актуално?

supervas

  • Гост
имам следня софтуерен проблем
« Отговор #3 -: Dec 15, 2007, 11:56 »
Интересно е (поне на мен) от къде я взе тази обява. От друг форум ли, сайт за работа ли?

Мисля, че още първото изречение обяснява всичко!!!
Активен