Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 70   Надолу

Автор Тема: Съществува ли наистина Тайно световно правителство?  (Прочетена 142300 пъти)

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Всичките ти "факти" са едни такива необорими.
Включително и азбуката от "дебелите" книги.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

ddantgwyn

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1262
    • Профил
   Само за момент си представете,че модератор беше станал cybercop.

   Там разни реактивни, дистанционни (да не говорим за кашици), нямаше да могат да припарят тук  ;D

Както вече беше посочено, разделът, в който е темата, в която коментирате е „Живота, вселената и някакви други глупости“, така че даже и Cybercop нямаше да има аргументи за разчистване на участниците в нея.
Активен

the lamer's team honourable member

ddantgwyn

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1262
    • Профил
   Само за момент си представете,че модератор беше станал cybercop.
   Там разни реактивни,дистанционни (да не говорим за кашици), нямаше
да могат да припарят тук  ;D

И тогава спецовете (неясно по какво) ще си водят монолози и възхваляват светлото комунистическо бъдеще.

Jet, стига глупости, а?
Активен

the lamer's team honourable member

Yasen6275

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 553
    • Профил
...А една друга: алеф,бет,гимел,далет и т.н....
Да разбирам ли, че според теб евреите са по древно пелеме от финикийците?
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
    • Профил
Най- старата азбука е шумерската.
Който не вярва да направи кратка справка в Уикипедия, финикийски 1000г. преди Христа, египетска къде 2000 г., шумеро-акадска  т.н клинопис 3100г. Преди Христа.

Шумерите още нар. Кимерийци всъщност са траките по източното крайбрежие на Черно море по онова време то си ни е било вътрешно море, Шумер, Троя са били по източното черноморие, а културата Винча, Триполие и още по стари са били по западното. Това е култура на 7-8000 г.
И ний сме дали нещо на света.
Много нещо...

П.П. Конан Варварина макар и кимериец, не сме го измислили ние.  :P

П.П.П. Най старият човек на тая планета е един Чирпанлия. Наскоро го разкопаха, кръстен е грекопитекус, щото първо изровили братчед му на територията на днешна Гърция, ама нашия 8.5 млн. г. а оня с половин милион по млад. Който иска повече информация.. интернет голям, търсачки разни, аз само ще цитирам един друг българин:
"...на територията на България е намерено най-старото колело в света, а и най-старото обработено злато. В нашите земи са издигнати най-старите градове на Европа. Става дума за древните постройки от Провадия и Юнаците, чиито стени са се появили преди повече от 6500 години.

Не е за пренебрегване и факта, че организираното земеделие и скотовъдство се появават в Европа първо на Балканите. Важните за развитието на обществото знания достигат Западна и Северна Европа няколко хилядолетия по-късно. Отново в нашите земи започва най-ранната обработка на желязото и то дълги векове преди ковачите на гали, германи, ибери, римляни и др. се научат как да обработват здравия метал.

Заслужава си да се спомене и това, че най-ранната писменост в цял свят е изобретена не в Месопотамия, или страната на пирамидите - Египет, а тук, на наша територия. Знаците по керамиката от Градешница, Караново, Хотница и други места предхождат шумерския клинопис и египетските йероглифи с около 1000-2000 години...
"
https://azbukari.org/balgariya-e-lyulka-na-nay-drevnata-tsivilizatsiya/

цивилизация майна
http://sparotok.blogspot.com/2018/11/blog-post.html?m=1
« Последна редакция: Dec 16, 2018, 23:07 от remotexx »
Активен

bot

  • Гост
... Отново в нашите земи започва най-ранната обработка на желязото и то дълги векове преди ковачите на гали, германи, ибери, римляни и др. се научат как да обработват здравия метал...

 Кел файда като не можем едно балканче да сковем в днешно време
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Най-старата азбука (и език) се казва Ватан. Той е почти доказан. Напълно е недоказан, но е доказан с това, че човека, който изнася тази информация е гонен, малтретиран и убит, а творчеството му е систематично унищожено. Едно от първите неща, които правят фашистите, когато нападат Франция е да доунищожат това, което самите французи не са успели (имали са скрупули).

Този език Ватан се казва, че произлиза от Атлантида. И изненадата е, че дори той не е най-стария. Има още по-стар, който се пази в Тибет, но тибетците не искат дума да обелят и го пазят като очите си.

Интересното на Ватан като език и азбука е, че наистина може да бъде намерен във всеки съвременен език (и особено в диалектите). Това го прави твърде различен от изкуствено конструирания индо-европейски, който никога не е съществувал и никъде не се е приказвал. Той е просто една регресия, една матемитическа вероятност. А Ватан е жив и до днес (през другите езици).

=*=

През годините, в които съществуват хора тип Спароток се чудех, кое не е наред с тях. Не е наред патриотизма им.

Този патриотизъм ги тласка да казват: най-старото това, най-старото онова, всичко е тук. Ние сме началото на света. А това не е точно така. Първо не е изненада тук да се откриват „най-стари материални неща“. През ледниковия период само тук и във Франция живея някакви хора. Сиреч било е що годе годно за живот единствено в част от днешните френски земи и по-южните части на балканите. Затова абсолютно всички днешни, европейски народи могат да намерят някакви връзки с траките. Други хора просто не е имало.

Това, което забравят хората тип Спароток, е че с Европа и близкия Изток света не свършва. Ние наричаме Европа стария свят, но това е по-скоро най-новия със сегашното му продължение отвъд океана, за което пък често забравяме, че има и южна част.

И непрекъснато забравяме, че имаме цял потънал континент (или по-скоро голям остров), където е имало цивилизация, която твърде вероятно (без технологичната част) е била доста по-развита от днешната.

=*=

Но най-големия проблем на тези хора го каза Бота в предното си мнение. Какво ще е това величие, ако днес си пълен простак?

Някой западняк се беше изтървал нещо, в смисъл, че който няма, какво да покаже днес, търси нещо в миналото. Но това е самозалъгване.

=*=

Да уточня и за българската православна църква. Тя винаги е била православна, сиреч гръцка. Била е такава още при Борис, който я създава. Еретиците не са българите, а македонците.

Ние винаги сме били православни.

Аз в тази връзка направих само една спекулация и то от двадесети век. Когато нямаше Интернет, добре знам, какво се говореше в една българско, християнско семейство. Израснал съм в такова. Направих спекулация, че това винаги се е говорело в християнските семейства. Колкото и да се напъвам не мога  „да върна“ лентата по-назад от малко преди освобождението. Просто толкова поколения (около четири) се помнеха в родовата ни памет.

И аз всъщност дълги години живеех с мисълта, че съм православен, като със същата мисъл са живели поне шест поколения преди мен.

Но две хилядната най-после настъпи и с нея информационния век. Не в самото начало, но по някое време взех да се интересувам по-дълбоко за православието. Всичко, което откривах за православието влизаше във все по-остър конфликт с това, което мен са ме учили.

Същинското пречупване дойде на един Димитровден. Заслушах се в това, което говори (пее) попа на празничната литургия. С невероятен потрес установих, че нещата, които съм научил за православието не са просто вехти архиви от отдавна забравени събори. Те са живи. Същите глупости поповете и днес изказват в обредите си. Открих ги буквално навсякъде включително в сватби, кръщанета и погребения. Има ги на всяка крачка.

И се запитах, как е възможно човек да ходи цял живот два пъти седмично на църква и да не забележи, че това, което говори (пее) попа и в това, което вярва, няма никакви допирни точки.

Нямам логично обяснение. Единственото ми обяснение може да бъде, че българския народ (още преди да стане нация) е почнал да вярва, в това, което са му говорили македонските попчета, а на гръцките просто не е имал никакво доверие и не ги е слушал.

Още по-интересно е, че турците убиват нашата църва и то веднага. Но не убиват македонската ерес. И съответно през почти цялото робство, македноците разпространяват вярата си на наша територия. При това го правят без трудност, защото като територия сме били едно, като език, култура, потекло пак сме били почти едни и същи.

Така се оказва, че около хиляда и деветстотин години македонците намират съмишленици сред българите. А гърците, които изостават с осем века в инвазията си, така и не успяват да изкоренят ересите. Успяват едва – двадесет и първото столетие, когато най-после са оставени необезпокоявани от държавата. Но пък това довежда до пълен атеизъм сред народа ни.

И ако ме попитате, кое бих предпочел, атеизъм или гръцко сектантство, много трудно ще ви отговоря.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

vektorman

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 206
    • Профил
Финикийците не са изобретили писмеността, а първата ФОНЕТИЧНА писменост или АЗБУКА, демек на всеки звук (фонема) отговаря символ. Понеже фонемите в един език са малко - 20-40 то и знаците са малко. Това за времето си е било велико изобретение, дало възможност на много повече хора да се образоват в сравнение с преди. Другите писмености преди тяхната са йероглифни (или аероглифни както се изрази Азис в едно предаване) и са се състоят от хиляди знаци, тъй като всеки знак отговаря на отделна дума. Затова там където се е пишело и пише с йероглифи обучението по четене и писане изисква много повече време. В древен Египет писарите са били много учени хора. В Япония децата чак в последните класове на гимназията научават достатъчно на брой йероглифи за да могат да четат вестник например. Финикийската азбука е първообраз на гръцката, арабската и еврейската азбуки. Във финикийската няма знаци за гласните. Гърците са добавили такива в тяхната. В еврейската например също няма знаци за гласните, защото не са намерили за нужно да добавят такива.
Сега четох че има нови изследвания, според които:
Цитат
Създателите на първата азбука използват египетски йероглифи и поставят нови имена и фонетична стойност на изображенията, първоначално, за да представят съгласните фонеми в семитския език. Тя бива наследена от ханаанците и финикийците, и почти всички по-късни азбуки произлизат от нея или са вдъхновени от нея — пряко или косвено.
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
    • Профил
Така по съм съгласен, първата фонетична азбука.
Трудно е (само)признанието

http://andorey.blog.bg/history/2012/08/01/proizhod-na-gyrcite-spored-slovata-na-pisatelia-nikos-kazand.984727

Никос Казандзакис (понеже кашика спомена там за родата до 9то коляно), и той така, а отдолу някой се изходил...
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Въпреки, че коментара на човека отдолу е доста некултурен и в общи линии не особено уважителен, то съм по-склонен да се съглася с него, отколкото с автора на писанието.

Какво точно са изстрадали гърците, че не се сещам???

Единственото им „страдание“ е един десетина годишен военен преврат, които сами си организират и съответно сами си свалят хунтата. И това е общо взето всичко за последните около четири хиляди години. Преди това се предполага, че са страдали, защото са загубили битка от атлантите и са били изгонени. Но пък последното е спасило живота им за разлика от тези, които са ги изгонили.

Ние например в цялата си история изкарваме относително спокойно едва само последните 60-70 години. Всичко друго е мъка и трагедия.

Не, че искам да се изкараме жертви, ама си е така. За разлика от нас, гърците винаги са живели царски. Не им завиждам, но не намирам причина да им съчувствам. А и не го намирам справедливо. Последното може да се брои за богохулство, защото явно това Му е била волята, но пък и често декларирам, че съм лош християнин.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

vektorman

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 206
    • Профил
Какво точно са изстрадали гърците, че не се сещам???

В случай че те интересува, ти препоръчвам да изгледаш филма Greece: The Hidden War / Гърция: Скритата война (1986):
Цитат
„Гърция: Скритата война“ е английски документален филм за гръцката гражданска война (1946-1949). Сценарист и продуцент е Джейн Гейбриъл, а режисьор – Антъни Хауърд. Филмът разглежда британската политика и намеса в гръцката гражданска война и предизвиква най-големия скандал в историята на британската телевизия: след първото му излъчване бива забранен, всички екземпляри, освен един, биват унищожени, a в продължение на месеци големите британски вестници продължават да получават писма в защита на Великобритания.
Филмът изследва намесата на Великобритания във вътрешните работи на Гърция по време и след Втората световна война. Според авторите на филма, Великобритания предизвиква гръцката гражданска война, след което в нея участва и САЩ, в съответстие с доктрината Труман.
« Последна редакция: Dec 19, 2018, 00:00 от vektorman »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Цитат
„Гърция: Скритата война“ е английски документален филм за гръцката гражданска война (1946-1949).

В случай, че те интересува, със скромните ми възможности да смятам на ум без елка, ги изкарах три години. Не е зле: три от четири хиляди. Ние щастливи имаме 60 от две хиляди.

И гърците да се оплакват от англичаните е равно на светотатство. Това е като евреите да се оплакват от Йехова. Не се приема.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

vektorman

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 206
    • Профил
Като добавим 5 години втора световна война станаха 8г. За три години в една гражданска война могат да загинат много хора и да се случат много неща. Това че нас не са ни мачкали директно англичаните не ги прави светци, нито пък още по-малко Йехова. Може би в твоите очи, но това си е твое лично право, да не кажа извращение.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5
https://impressio.dir.bg/nostalgiya/nyoyskiyat-dogovor-bolkata-unizhenieto-i-nezapomnenite-istini
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Аз съм българин и за мен англичаните не могат да бъдат друго, освен изчадия от преизподнята. Но виж за гърците наистина са се раздавали (и в момента не спират), като да са богоизбрани.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3395
    • Профил

Какво точно са изстрадали гърците, че не се сещам???
Единственото им „страдание“ е един десетина годишен военен преврат, които сами си организират и съответно сами си свалят хунтата. И това е общо взето всичко за последните около четири хиляди години. Преди това се предполага, че са страдали, защото са загубили битка от атлантите и са били изгонени. Но пък последното е спасило живота им за разлика от тези, които са ги изгонили.
Ние например в цялата си история изкарваме относително спокойно едва само последните 60-70 години.

Ами водили са войни гърците и той май повечето с нас. Византия това е бил гръцко говорящият Рим. Откъде мислиш са набирали новобранци през всичките тези наши войни с византия?
Самуил се бие в Гърция. Калоян и той вършее из гръцко. Гърците по подобие на нас също си имат турско робство има няма 4 века. Само че се освобождават малко по-рано.
През Балканската война се бием заедно с Гърците за да се освободят останалите
земи от турците. През Междусъюзническата пък се бием срещу Гръция, щото се скарваме за освободените територии. За първата и втората световна не знам - сигурно и там има войни.
« Последна редакция: Dec 19, 2018, 10:53 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 70   Нагоре
« назад напред »