Автор Тема: стига с тези проблеми ... с хоум десктоп  (Прочетена 5864 пъти)

v_badev

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1355
    • Профил
стига с тези проблеми ... с хоум десктоп
« Отговор #30 -: Aug 18, 2006, 09:45 »
Цитат (deoplig @ Авг. 17 2006,22:10)
Идеята ми беше че времето в което с линукс няма да има проблеми ще доиде тогава когато тои стане толкова автоматизиран колкото е Windows- а това време е мнооого далеч според мен(не че ги разбирам нещата).

Ами той Linux и в момента си е по-автоматизиран от Windows. Стига да си готов да дадеш пари за Linspire или Suse. В Linspire даже си имат "click and run" - инсталиране на произволен софтуер с едно кликане на мишката, поне според рекламата на сайта им.
Активен

  • Гост
стига с тези проблеми ... с хоум десктоп
« Отговор #31 -: Aug 18, 2006, 10:47 »
Съжалявам че се намесвам в тема, която считам за безкрайно скучна така или иначе '<img'> Тези тъпи идеологични спорове нямат край. Защо просто не ги оставите на разните GPL адвокати или фанатиците на тема "Операционни системи" на възраст под 20 години '<img'>

Гата Негра, значи викаш писането на комерсиален софтуер било нещо като проституция '<img'> Сигурно, дам, може би има някаква истина в цялата работа, обаче гледай какво става и в какъв свят живеем - като се замислиш почти всички вършат работа срещу заплащане и в срокове, работа която не приемат точно като изкуство - така че в един определен контекст в "напредничавото" демократично общество всички сме _*курви*_. В този смисъл повечето хора предпочитат да са скъпо-платени елитни курви и това добива понякога комични пропорции, но това е друга тема за разговор '<img'>

Писането на линукс-базиран софтуер (а и на самото линукс ядро) отдавна е преминало фазата на тази идилия, за която някои от вас вероятно си фантазират. Да, наистина има доста фанатици-доброволци все още (и добре че е така). Примерно Ханс Райзер. Обаче погледнете какво се случва с повечето от идолите, гурутата и т.н. Къде работи Мортън - гугъл. Къде работи Алън Кокс - редхат. Къде работи самия Линус Торвалдс - OSDL (некомерсиална организация верно, обаче само й вижте споносрите).

Няма място за идеологии вече. Те са погребани в името на това Линукс да бъде една добре възприета и евентуално доминираща платформа в сървърния и напоследък десктоп сегмента. Нещата са вече доволно комерсиализирани, има доста "enterprise" дистрибуции (и добре че е така), зад които стоят стабилни компании даващи стабилни средства за разработка и подръжка, наемащи и плащащи стабилни заплати на специалисти. Намесват се компании като IBM, Oracle, Sun, Google, всички те опитвайки се да дърпат баницата към себе си.

Разбира се, това не означава че линукс е поел по пътя на майкрософт. GPL лиценза няма как да го позволи най-малкото. НО това означава, че доброволческия дух и първоначалния фанатизъм и ентусиазъм рано или късно ще умрат напълно. И това става, и при това не от скоро...

След това лирично отклонение смятам да ви попитам: къде е мястото на вашия (може би младежки?) фанатизъм във всичко това? Дали е модерно да вярваш в някакви сладки анархо-приказки и дали това обаче има връзка с реалността? Дали правите нещо полезно като се плюнчите на майкрософтските малоумници и дали така ще успеете да ги накарате да видят нещата от правилния ъгъл? А, да, и дали има смисъл от *БЕЗУМНО* тъпите  спорове коя дистрибуция била по-добра? За мен пък най-добрата дистрибуция е gat3way linux - собственоръчно модифициран дебиан. Всички останали, особено идиотите дето си трошите главата със слак да речем сте блабалблаблабла... Абе замислете се какво печелите от тези спорове? Какво доказвате и на кого? Нямате ли по-важна работа за правене?

Иначе сигурно "бозаджиите" са ви тъпи, сигурно си имате там някакъв софтуер или дистрибуция и всички останали ви се виждат недодялани, сигурно има неща които ви карат да реагирате прекалено остро, дам, нормално е. Обаче какво толкова печелите като водите безумни спорове и дискусии по въпроса, това надали някой от вас ще успее да отговори '<img'>

Съжалявам ако някой се е почувствал засегнат и предварително се извинявам '<img'> Мерси за вниманието и за търпението да изчетете това '<img'>
Активен

VladSun

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2166
    • Профил
стига с тези проблеми ... с хоум десктоп
« Отговор #32 -: Aug 18, 2006, 14:33 »
Цитат (Guest @ Авг. 18 2006,10:47)
Всички останали, особено идиотите дето си трошите главата със слак да речем сте блабалблаблабла...

Въх, уби мъ '<img'>
Активен

KISS Principle ( Keep-It-Short-and-Simple )
http://openfmi.net/projects/flattc/
Има 10 вида хора на този свят - разбиращи двоичния код и тези, които не го разбират :P

Gatta_Negra

  • Гост
стига с тези проблеми ... с хоум десктоп
« Отговор #33 -: Aug 19, 2006, 08:37 »
Dobre де,
Добро утро.

Сега .. на  шарана окото е голямо.  ОБАЧЕ  - може това да залязва но не е залязло напълно.

Естествено че всеки трябва да живее.
Нормално е.
Активен

alabal

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2173
  • cat /earth/europe/bg/sofia | grep Nacamura
    • Профил
стига с тези проблеми ... с хоум десктоп
« Отговор #34 -: Aug 19, 2006, 11:35 »
Gatta_Negra,
какъв беше тоя коан? Нищо не разбрах.
Активен

It makes you awful glad that you were born a man.

  • Гост
стига с тези проблеми ... с хоум десктоп
« Отговор #35 -: Aug 19, 2006, 16:33 »
'<img'>Тук, както виждам, пак е започнала войната: Моята дистрибуция - твоята дистрибуция '<img'>
Не разбрахте ли, че няма ИДЕАЛНА дистрибуция! Навсякъде има проблеми и само когато не сте еднакво наясно със сравняваните ОС може да се твърди - това е по добро от онова!
Човека започнал темата изпитва затруднение при конфигурирането на десктоп средата си. Много му е трудно конфигурирането на игрите ... На виндовс му било по лесно - ами стой си на виндовс, човече, щом не искаш да се мориш!
На мен ми е лесно - в къщи linux в офиса - windows, AIX, OS/400, linux.
Не сравнявам операционните системи, защото всяка си има предимствата и недостатъците. За себе си съм избрал и не се оплаквам - избора си е мой! На кого да се сърдя?
Е, на линото не вървяли много игри, ама аз така или иначе не играя игри. Много важно!

Извинете ме ако съм бил груб и съм обидил някого, но много се забавлявам като срещна такава тема
  '<img'>

Лек ден на всички!
Активен

mhydra

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 715
  • Distribution: Fedora, Mandriva
  • Window Manager: GNOME
    • Профил
стига с тези проблеми ... с хоум десктоп
« Отговор #36 -: Aug 19, 2006, 18:55 »
@gat3way
Откъде измисли толко нещо та 1 страница текст напълни?
Доброволчески дух?
Доброволци? Хехе

Бе ти в кой свят живееш? Това нещо никога не го е имало. Е, има някой такива дет се лъжат.
Не знам досега някой дет да мисли така. Доброволци?

Хахахаах, леле направо ме разби. Какви доброволци бе пич?
Къде ги виждаш тия доброволци? Очила носиш ли?

Не виждаш ли че маса фирми правят милиарди от Линукс?




Активен

Указвам помощ за всичко свързано с Fedora и Мандрива.
Може да ме търсите на ICQ.

deoplig

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 158
  • Distribution: arch 2009.02
  • Window Manager: Kde
    • Профил
стига с тези проблеми ... с хоум десктоп
« Отговор #37 -: Aug 19, 2006, 21:56 »
Като казах че е автоматизиран,имах предвид че един виндовс много лесно може да бъде инсталиран, настройван(видео карти с 3Д ,блутуут,принтери,тв тунери и прочее хардуер-да не говорим за софтуера)от един третокласник които е гледал веднъж брат си да го прави.За тези нови Сусе-та не знам ама повечето линукс юзъри не са в пазарния им дял сякаш!!
А ,сега ми доиде на ум ...как беше аа да -setup.exe-това също го причислявам към автоматизацията .
Не ме разбирайте погрешно.И аз не харесвам виндовс и не го използвам от доста време но все пак има ли място за сравнение...?
Активен

Важно е нещата да не са прекалено сложни!