« -: Sep 11, 2007, 23:21 »
Първият ми въпрос е защо браузъра "Файърфокс" например не може да вгради приложенията както го прави в МС "Уиндоус". Примерно Мплейър си има плъгини, обаче има програми, които не мога да настроя да се включват автоматично. Например даунлоад мениджъра на "Файърфокс" в МС "Уиндоус", като се кликне върху сваленото и отваря файла, при Гну/Линукс-БСД положението е по-различно. С доста четене успях да оправя това онова, но проблеми като този с отварянето останаха и това е доста дразнещо. Имам чувството, че понякога опън сорс приложенията вървят по-добре под Уиндоус, отколкото под Гну/Линукс-БСД. Ако някой може да ми окаже помощ с решаването на проблема ще му бъда благодарен.
2. Защо имам чувството, че когато инсталирам/компилирам даден пакет, автоматично ми се свалят десетки излишни пакети, водещи се за зависимости. Има ли някакво решение на този въпрос или просто така са настроени нещата.
3. Също така съм забелязал, че остават много излишни файлове. Примерно след изтриването на даден пакет. Има ли някакви инструменти, които се грижат за "почистването" на системата, каквито подобни има в Уиндоус например.
Благодаря предварително на всеки отзовал се.