Покажи Публикации - mironcho
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 34
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Впечатления от xfce 4.4 -: Jan 17, 2008, 01:42
На мен ми харесва - позлвам го от доста време (май 4 години стават от първите бета версии на xfce 4 - от тогава го ползвам). Работи достатъчно бързо, няма прекалено много възможности, но в същия момент има всичко необходимо (за мен). Никога не са ме блазнили прекалено многото графични улесния.
Така че мнението ми е пристрастно - не бих го заменил за gnome или kde '<img'>
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Честита Нова Година -: Dec 31, 2007, 12:04
Весело изкраване на всички!
За новата година ви пожелавам повече спокойствие, повече здраве, повече доходи и повече деца (бъдещи Linux фенове) '<img'>
3  Нетехнически теми / Коментар / Какво мислите за arch linux -: Nov 03, 2007, 16:56
@HeavenWarrior
Още от създаването на дистрибуцията, не е предвидена за начинаещи (The Arch Way)



4  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Project management и crm -: Nov 03, 2007, 16:16
От известно време ползваме streber - има минималната необходима функционалност и върши работа за да организираш себе си и няколко човека около тебе, по няколко различни проекта и т.н. Изобщо не е перфектен и има много какво да се желае от него - но върши работа!
5  Нетехнически теми / Коментар / Какво мислите за arch linux -: Nov 03, 2007, 16:06
Ползвам arch вече повече от 4 години за сървър и десктоп. Харесва ми пакетната система, ABS, множеството пакети, обществото около дистрибуцията, добрата поддръжка на хардуер (напоследък и добрия hwdetect) - въобще, хората го правят така че на тях да им е удобно, без излишни екстри, което напълно съвпада с това което аз търся. Не помня да съм имал някакви сериозни проблеми.
Не мисля че ще намалее интереса към arch - дори напротив, ще се увеличава както става непрекъснато последните 5 години '<img'>

Разбира се, не мога да кажа че е по-добра от дистрибуции които имат строго фокус върху една област, но като баланс от всичко - за мене е перфектния избор за последните години и настоящия момент! В бъдеще кой знае...
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Учителската стачка -: Oct 19, 2007, 19:06
Подкрепям безусловно стачката и исканията им!
Само че не мисля че всички учители го заслужават.
Пристрастен съм, но все пак да си кажа мнението, с малко предистория.

Жена ми преподаваше една година - миналата учебна година. Като "новобранка" в професията и даваха по 230 лева месечно. Както се сещате, не се израхнвахме с тези пари, а и тя отиде с идеята че иска да преподава и да е полезна по този начин, а не да изкарва големи суми. С удоволствие помагаше на децата и след часовете.
Напусна преди месец, защото чакаме второ дете. В момента работи много по-малко (максимум 10 часа седмично), работи от вкъщи, и изкарва 4-5 пъти повече месечно от преди.

Значи, има млади хора които искат да преподават, само че отиват за половин-една година, сблъскват се с жалката истина и после почват друга работа - по-спокойна, с по малко нерви и поне 4-5 пъти по-добре платена.
Освен ниската заплата и нулевия интерес на правителството ни към образованието, има други жалки неща - голяма част от "старите" преподаватели, тези дето преподават още отпреди 89 -та. Голяма част от тези хора са злобни и не искат да приемат факта че в "модерния" свят за да успяваш и да зпазваш позиции, трябва непрекъснато да се развиваш/учиш. Признавам че за озлоблението им има вина и немотията.

Увеличението на заплататите им със сигурност ще помогне за задържането на повече млади хора, но това не решава проблема като цяло, просто ще направи учителите малко по щастливи и спокойни. Мене лично ме успокоява малко факта че рано или късно "старите" трябва да се пенсионират и ще трябва млади да ги заместят.

Погледнато в краткосрочен план - тези хора ще учат нашите деца след няколко години. Вие искате ли злобни хора дето ще си извадят очите по съветите за 10-15 лева, хора дето гледат да се прецакват взаимно без да ги грижа за каквото и да е (само левчето е важно), хора дето пият в голямото междучасие, да учат вашите деца?

В дългосрочен план - за да може да се види резултат след 15-20 години, трябва да се започне работа от сега по-въпроса...

Така че - трябва да има по-високи заплата, дори и доста по-високи от тези за които се говори в момента, но и трябва да се стимулират младите хора да преподават, професията им да стане престижна, да има конкуренция... А това няма как да се случи, ако държавата/правителството не започне да работи по въпроса.
7  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Лаптопи dell -: Sep 27, 2007, 11:50
За laptop.bg - от тях си взехме HP.
Пичовете са точни и може очакваш коректно отношение от тях.
8  Хумор, сатира и забава / Кошче / Проблем с инсталирането на драйвери на видеокарта -: Sep 09, 2007, 14:09
Ами, явно си пропуснал да прочетеш README -то:

http://us.download.nvidia.com/XFree86....ex.html

Както и да е, тъй като явно убунту хората спят още, пуснах едно търсене в google и той каза това:

https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/Nvidia

тъй че, започни да четеш от там.


Успех
9  Хумор, сатира и забава / Кошче / Проблем с инсталирането на драйвери на видеокарта -: Sep 09, 2007, 03:42
За изтегляне:

http://www.nvidia.com/object/linux_display_ia32_100.14.11.html

може и да има по лесен начин да си ги инсталираш, но нека някой убунту потребител да каже...
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Черен екран при спиране на x на лаптоп -: Sep 09, 2007, 12:35
Предполагам ще чуеш различни мнения по въпроса, ето моето..

Специално за видео карта винаги предпочитам nvidia, поне като става дума за десктоп PC. Като избирах лаптопа, още по "задание" идеята ми беше ако не може да е с nvidia, да е с intel, за да си нямам проблеми. В крайна сметка си взех лаптоп с intel -ска карта, поради разликата в цените.
Може би тактиката трябва да ти е такава - отсей като възможности хардуера с който си сигурен че ще работи и няма да имаш проблеми и после вече гледай цена/характеристики/качество съотношението. Специално за видеокартата, не може да я гледаш само нея ами комбинацията видеокарта/дисплей/разделителна способност...
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Черен екран при спиране на x на лаптоп -: Sep 08, 2007, 19:14
Да споделя подобен опит...
Също ползвам Arch на лаптоп, обаче с интелска видео карта, 1280x800. Ако ползвам i810_drv всичко ми работи чудно и прекрасно, но ако ползвам intel_drv (от testing) получавам същия проблем като описания от теб.

Тъй че, пробвай да намериш нещо по добро от vesa -ата за твойта карта...
12  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Как се пускат новини в linux-bg? -: Sep 05, 2007, 12:56
Хех, изпревариха ме  '<img'>
13  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Как се пускат новини в linux-bg? -: Sep 05, 2007, 12:55
След като се логнеш, отиваш в секцията "Новини" и в менюто горе в дясно, има връзка "Добавяне".
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с modul tulup -: Jun 01, 2007, 08:07
Щом като е с чип Davicom, по-добре пробвай с dmfe модула.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Asterisk-addon пакет -: Apr 22, 2007, 22:43
Сподели после какво е развитието '<img'>
Страници: [1] 2 3 ... 34