Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Кошче => Темата е започната от: GattaNegra в Dec 02, 2008, 15:50Титла: Пак за животните.
Публикувано от: GattaNegra в Dec 02, 2008, 15:50
Здравейте,

С разрешение свише пускам втора тема по въпроса.
Поводът го знаете
http://www.bezdom.info/index.php?option=com_content&task=view&id=5585&Itemid=1

На сайта на ТВ2 го има и предаването на г-жа Патрашкова, гледах го, но няма да пускам линк, защото предаването е меко казано сополиво, а и наистина съдържа ГАДНИ кадри.

Съответно е предприета инициатива за хартиена подписка за промяна на закона за защита на животните.

http://dog.bg/forum/index.php/topic,20513.0.html

Гласове се събират до Февруари.

Имам бланката, всеки, който иска, може да подкрепи инициативата - всяка сряда в Кривото на Дондуков и Будапеща.

Предупреждавам, че всеки пост  - обиден, не по темата или нападка - ще бъде трит без обяснение.

Благодаря.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: mhydra в Dec 02, 2008, 19:31
GattaNegra надявам се няма да се сърди, ще си позволя да прикрепя самата бланка за попълване така, че да е по-удобно на хората който искат изразят своя глас в защита на животните.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: GattaNegra в Dec 03, 2008, 14:24
да , много добре си се сетил.

Ако някой си изпечата бланка и реши да събира, може да ги предаде на ANSF от форума DOG.BG, или .. де да знам.. на мен, а аз - на ветеринарите.

Мерси!


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: GattaNegra в Mar 30, 2010, 17:16
Цък ($2) - а това къде да го докладваме?  ::)

Не мисля, че има смисъл, това хамстерче май беше умряло по други причин, като че не е било живо, докато са му пъхали електрониката.
И все пак е гадно.

Вече има и нова петиция - този път е онлайн.
Ето адреса.
 http://bgpetition.com/zashtita-zhivotni/index.html


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: betso в Mar 30, 2010, 18:31
За съжаление, актуалността на проблема не само че не намаля, а се изостри.
Благодаря за линк-а, GattaNegra!


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: gat3way в Mar 30, 2010, 20:37
Абе не че не си прав, ама тоя по принцип е олигофрен. Само малоумник може да разиграва някакви сценки, където си кръщава някаква мишка "Ахмед Доган" и я пуска при змиите в някакъв див възторг. И после очевидно много вдъхновен от цялата работа си коментира там колко нещастен бил че пепелянката заръфала мишката по главата и тя вземала че умряла бързо, по принцип повече се мъчили там. Тоя бас държа че лъска бастуна докато гледа тия глупости. Сега разбирам да е дете да се вживява толкова, ама все пак е възрастен човек. Сериозно, според мен тоя има сериозни проблеми с умственото си развитие. А и е сатанист, демек плашипутарник, от тия дето бръщолевят за господари, жезъли, неговия Кротал ръзийш ли и тем подобни простотии. Определено не бих казал че е психически здрав, нещо му хлопа дървения мат'рял.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: plandz в Mar 30, 2010, 20:52
Off/
Тц,тц,тц,тц.....браво Цецо,браво сериозен....
Ами сигурно ние деградираме,като не ядем котки,но със сигурност пък ти се извисяваш,като еволюираш нагоре (то накъде ли?!),като ги консумираш на вечеря.
Off/

Подписах онлайн петицията.Гледам си от повече от 30 години животинка в къщи (трето кученце) и не съм докосвал и с пръст никоя от тях,защото не трябва.Не е това начина да научиш на нещо животното.И по начина,по който го правиш се вижда що за човек си.Те разбират,когато ги обичаш и ти се отплащат със същото.
Въпреки,че деволюирам,така ще е и за в бъдеще... :D


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: luda_glawa в Mar 30, 2010, 20:56
/офф

Съжалявам, но не се сдържах да пиша, така поста ми сигурно ще се стори доста остър, за всички "природозащитници" ... Да си предупредя, не за друго.
Също така, смятам, че не е редно да се трият постове, които осопорват вашето мнение, най-малкото, че тук не е комунистически режим и изказваме свободно мнение, особено когато става въпрос за недомислици и разни видиотени догми на днешната цивилизация - кое е хуманно и кое не.

Та да си дойдем на темата. Относно въпросният "сатанист змиевъдец" не мога да ви разбера, човека си гледа змии - те са хищници! Кучето - то е хищник, но определено по-нисш в хранителната верига. Котката- тя също е хищник и с изключение на големите си братя, също е по-нисша в хранителната верига, въпросните змии трябва да похапват по нещо, не мога да разбера за вас аджеба каква е разликата м/у това дали ще купува и ще има дава мишки или котки. За кучетата е подобна историята. Също така това ми напомня за всички "любители" на животни, които не дават, да се приспиват, и каквото и да е, да им се прави, обаче като се приберат по домовете мухат сочни свински пържолки. - е добре свинята не е ли животно, и то тя е доказано по-умна от едно "псе" ( за който е убидна думата, да погледне речниците... защото в случая говорим все за улични превъзходни ), а и е по-близка до човека, от към вътрешно у-во.

Просто вие сте безумно пристрастни хора, ограничени откъм съществуването на 2 нещастни вида, дотолкова променени от човека, че в естествена среда 99% от тях не могат и да оцелеят. И не разбирайте под естествена среда, градинката пред блока с кофите и изкуфелите старци, които ги хранят, а говоря за някоя джунгла, като пример за котка или гора за куче ( все пак е семейство вълци. ).

Замислете се малко и стига глупости, в естествена среда змията яде почти всичко, което не може да и се опълчи и пак ще повтора, защо правите разлика м/у Котка, Куче, Мишка, Прасе... или просто защото баба и дядо или мама и тати са ви казали, че едното е добро и пухкаво, а другото лошо, понеже им пасе житото на полето ?П.С Е стига толкова, на тая тема много се паля, че около мене само тъпи еколози, които не могат да си защитят доводите и ми е писнало да слушам за такива глупости.

Също така аз съм ял и котка, тя си е заешко месеце, малко по-жилавко, но същото... защо ядем зайци, а котки не ?! :)

П.С2. А относно вегетарианците : ако вашите деди не бяха яли костен мозък и месце, вмомента щеше да се веете по дърветата и да издавате нечленоразделни звуци, събирайки червейчета с клечка и чешейки бълхи, не яжте и вие, току виж вашите деца, вземат да деградират повече и от вас.

Поздрави,

Цецо ! :)


Тъпи еколози ... същество, по правилно е да се наричат природозащитници ;) За справка - тук ($2). Колкото до сатаниста ... как да ти кажа. Съществото най-нагло е лъгал хората, че ще отглежда животинките. Предполагам, ако им бе казал за какво са му, нямаше да му ги дадат. Та в случая твоите доводи не струват и ПУ-КНА-ТА ПА-РА. Относно хранителната верига ... не съм наясно с нея, но предполагам и ти не си. Та нека я оставим за сега. Понеже спомена животните, които се отглеждат изцяло и само за храна. Да ... не е много "хуманно". Но ... как да ти кажа, може би ако ги нямаше тях ние с теб нямаше да водим този спор сега. Колкото до естествената среда ... да. Прав си, но забрави да споменеш нещото наречено - "естествен подбор". Та естествената среда си е естествен среда, но не става дума за нея в случая. Сега да те питам аз нещо. Смяташ ли, че е нормално да взема да отрежа и четирите лапи на кучето на съседа с трион?


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: bop_bop_mara в Mar 31, 2010, 02:51
В една държава стандартът на живот и нивото на цивилизация се показват най-добре с малките детайли от битието. Та един от тези показателни детайли е отношението към природата и как това отношение се защитава и от закона. Е, у нас все още сме далече от "европейския" стандарт - мисленето на хората е първо за тях си, после евентуално за околна среда и останалите живи организми, а пък в законодателството има толкова проблеми, няма какво да се коментира за пореден път.
И да, всичките тия погрешни тълкувания и опити за изместване на темата, всичките крайни и не особено обмислени изказвания онагледяват хаоса и недостатъчната воля (или може би незаинтересоваността) за справянето с такива проблеми.
Иначе на мен ми се струва излишно да се питаме по темата за насилие над животни (животни, хора, гора, всякакви живи същества със или без нервна система) - това е жестоко, ужасяващо, нехуманно, далеч от всякакъв морал, зло и напълно недопустимо и няма две мнения по въпроса! И си мисля, че всеки нормален човек разсъждава така. Не искам да си представям как иначе може да разсъждава някой.

ПС. Аз лично много съжалявам, че темата се премести в "Кошче", в "Живота, Вселената и бля" има къде къде по-големи бози и простотии. Но пък така всички желаещи ще могат да приказват глупости и да се излагат на воля...


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: nov_chovek в Mar 31, 2010, 09:11
Не се стърпях и ще напиша нещо и аз. Принципно на мен не ми пука дали има жестокост над животните - особено на Коледа като забием ножа в гърлото на прасето и 10 минути му изтича кръвта :) Но отчасти сте прави по-горе. Когато от страданието на животоното, човек изпитва някакво перверзно удовоствие - тогава нещо не е наред. Това обаче не е проблем на природозасщитниците, а на психиатрите.

Според мен тези изменения на закона, които предлагате ще имат съдбата на забраната за варене на домашна ракия. Не можеш да ходиш против традициите. Това е изгъзица на градски чеда, които не са стъпвали на село. За тях животните са котки и кучета. И наистина -  и в кланниците убиват животни! Няма принудителната смърт по своята същност е хуманна! Нещата се гледат твърде едностранчиво.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: muxozavar в Mar 31, 2010, 10:38
Нямаше да пиша, но ;)

1. Що всички смесват насилието над животни с това което се случва в кланиците?

Там основно се карат животни гледани с цел прехрана, а с какво ги хранят, за да растът бързо е друг въпрос.

Темата е за насилието над домашни животни и такива на улицата. Щото всички са много отворени да ритат и да се гаврят с бездомните животни ... комплексари гадни. Или другите тъпаци с питбулите и другите безмозъчни кучета където ги пускат над бездомни животи да се "обучават" ... а утре ако налети на вашето дете? Или вашия домашен любимец стане жертва на някой комплексар в парка докато си тича?

2. Проблемите в държавата са много, но няма хора, които да поемат някаква инициатива за решаването им. По проблема с насилието над животни има хора, които искат това да се промени и така този проблем от
"4353646-и по важност" се издига над "по-важните" проблеми

Само като се замисля с какви хора се разминаваме всеки ден на улицата и ми става гадно.
 


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: Златко в Mar 31, 2010, 11:03
Липсата на някаква всеобща идеология води до всякакви индивидуални изблици.

Равнис! Мирно! За среща от ляво, за по-чест!  >:D

Нифелхайм, помниш ли ги тия работи от казармата? Хубаво, искаш идеология, ама не ми я натрапвай на мен.
По-добре дай личен пример, пък ние ще си помилим дали да те следваме.  ;)

Иначе си прав, не само България, но и светът има нужда от "RESET" и май натам вървим.

Сега един индивидуален изблик по темата за животните:

1. Затвор за гавра с животно (повтарям, гавра)
2. Затвор за натирване на домашен любимец (може да е малко, но от сърце).
2. Всички улични кучета в приюти - стотици хора са нападани от безстопанствени кучета и никой не е застрахован. За децата е най-опасно. Освен това ми е писнало да гледам разхвърляни кошове и да натъпвам кучешки л*йна. Ако не може да се уреди въпроса с приютите - инжекция.

 ;)


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: gat3way в Mar 31, 2010, 11:10
Абе кланниците...то това дето става по селата в разните малки дворове надминава всякакви работи. Примерно виждал съм повечето стадии от трансформирането на една крава под формата на месо и колбаси. Еми кофти гледка, изкарват я на една поляна, тряс няколко пъти с чука по главата, заколват я и после я разфасоват. Лееееко гадно да си гледал това животно няколко години и накрая всичко да приключи по тоя начин. Някак си не мога да си представя да си пребия, заколя и изям котарака примерно. От друга страна ако някой скапан пес налети на дъщеря ми в градинката, ще му видя сметката, при това доста насилствено и нехуманно.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: GattaNegra в Mar 31, 2010, 11:18

1. Затвор за гавра с животно (повтарям, гавра)
2. Затвор за натирване на домашен любимец (може да е малко, но от сърце).
2. Всички улични кучета в приюти - стотици хора са нападани от безстопанствени кучета и никой не е застрахован. За децата е най-опасно. Освен това ми е писнало да гледам разхвърляни кошове и да натъпвам кучешки л*йна. Ако не може да се уреди въпроса с приютите - инжекция

за първите две  -ок.
даже не да е малко и от сърце, а повечко така...
третото ти куца.
Уличното куче живее около 5 години. Ако се кастрират ще си измрат сами.
Най добре е да се осиновят ама ...
А кучешките лайна дето ги настъпваш ти са от домашните кучета - уличните не сядат да акат на средата на пътеката. Домашните минават отдзето минава и стопанина.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: GattaNegra в Mar 31, 2010, 11:19
Абе кланниците...то това дето става по селата в разните малки дворове надминава всякакви работи. Примерно виждал съм повечето стадии от трансформирането на една крава под формата на месо и колбаси. Еми кофти гледка, изкарват я на една поляна, тряс няколко пъти с чука по главата, заколват я и после я разфасоват. Лееееко гадно да си гледал това животно няколко години и накрая всичко да приключи по тоя начин. Някак си не мога да си представя да си пребия, заколя и изям котарака примерно. От друга страна ако някой скапан пес налети на дъщеря ми в градинката, ще му видя сметката, при това доста насилствено и нехуманно.


Зарежете тия кланици!
Да де, ама жива ли я дерат?
Може да и налети, ама не улично, а на съседа ротвайлера.
Правете разлика между нещата!


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: bop_bop_mara в Mar 31, 2010, 13:35
Хора, увъртанията около темата не помагат, а влошават нещата. Говорим си за насилие. Говорим си за това, че се впечатляваме от насилие на човек над човек, на животно над човек, но не и за насилие на човек над животно. Е да, ама това насилие си е едно и също, то се нуждае от контрол - обществен, юридически, психиатричен. Това от какъв вид е жертвата на насилието - човек, дете, животинче, не е повод да даваме различен приоритет на такива случки. Днес, като му прикипи, ще удари близък човек, утре ще нарани някое куче. Днес ще се гаври с някое коте, след 10 години ще вади нокти и реже пръсти в услуга на мутри. Проблемът си е сериозен, не го омаловажавайте само защото бил за "някакви си там животни"!


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: solley в Mar 31, 2010, 20:49
По Animal Planet показват как се справят в цивилизованите страни....ама в повечето случаи не завършва много весело за животното...

Сигурно гледаме различни Animal Planet.  ;D
По "моята" показват примерно следното: кастрирането (далеч по-добрата алтернатива от много други опции), престой в приют, а от там често и "осиновявани".


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: gat3way в Mar 31, 2010, 20:59
Точно това последното съм забелязал че не е въобще толкова често. В повечето случаи една симпатична жена след известни наблюдения се разписва че кучето не е подходящо за осиновяване...поне спестяват това което се случва оттам нататък. По мои груби сметки това става в 2/3 от случаите. Ама не знам, може и все такива предавания да съм уцелвал. Аз много-много не я гледам тая телевизия така или иначе.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: betso в Apr 03, 2010, 19:24
Както казах и преди, това определено не е правилният форум, с правилните хора, повечето тук сме с "такова" мнение и "такъв" начин на мислене, просто беше грешка да го слагаш тук...  ;D ;) ::)
Не мисля, че повечето хора тук са с мисленето "живот около седмица в мъки - радост за окото". Ако прелистиш по-горе и си спомниш, как започна дискусията, няма да имаш проблем да откриеш, от къде започна "провокацията". Продължавам да съм на мнение, че твоето включване в тази тема не беше по най-подходящия начин.

А иначе се съгласявам, че предпочитам да влизам в този форум, за да чета и да си говоря за Линукс (и подобни) теми. Но, както и при политическите теми, човек си има мнение и не винаги може да подмине обида на мирогледа му.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: Златко в Apr 15, 2010, 10:21
Gatta, доволна ли си ($2)?  [_]3


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: GattaNegra в Apr 15, 2010, 19:47
Бе..
Като започнат да издават присъди ще съм доволна  >:D


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: b2l в Apr 15, 2010, 20:30
Здравейте,

С разрешение свише пускам втора тема по въпроса.
Поводът го знаете
http://www.bezdom.info/index.php?option=com_content&task=view&id=5585&Itemid=1

На сайта на ТВ2 го има и предаването на г-жа Патрашкова, гледах го, но няма да пускам линк, защото предаването е меко казано сополиво, а и наистина съдържа ГАДНИ кадри.

Съответно е предприета инициатива за хартиена подписка за промяна на закона за защита на животните.

http://dog.bg/forum/index.php/topic,20513.0.html

Гласове се събират до Февруари.

Имам бланката, всеки, който иска, може да подкрепи инициативата - всяка сряда в Кривото на Дондуков и Будапеща.

Предупреждавам, че всеки пост  - обиден, не по темата или нападка - ще бъде трит без обяснение.

Благодаря.

Дай ми една причина да си дам гласа за едно куче????


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: GattaNegra в Apr 15, 2010, 23:42
дадени са достатъчно аргументи. мързи ме да повтарям.
то си е твоя работа.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: Mitaka в May 06, 2010, 13:29
Някакъв извратеняк отряза 4-те крака на някакво куче, коеро е ужасно, но... НО!
Още по-ужасно е колко голяма врява се вдигна, и че това куче беше изпратено чак в Германия, за да му се сложат протези, а в същото време има ХОРА, които имат нужта от помощ, но не... нали не са кучета, защо да им помагаме?

Аз съм 100% сигурен, че ако някой отреже краката и ръцете на дете (дано не се случва), то това дете ще бъде споментао веднъж-два пъти по новините и толкова. Детето ще бъде забравено. Няма да има подписки и петиции във фацешит (опс, фацебук), няма да се събере и една стотинка за това дете, пък какво остава някаква организация да го изпрати в Германия, за да му направят протези.

Както каза един овек по новините - живеем в болно общество, щом на кучетата се обръща повече внимание отколкото на децата.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: bop_bop_mara в May 07, 2010, 14:48

Според вас кое е по-ценно живота на куче или живота на човек ?

Най-ценното е цененето на живота, на всяко живо нещичко на тоя свят, било то растение, животно или човек. Когато някой не цени едното, много лесно може спре да цени и другото.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: Zer0C001 в May 07, 2010, 14:53
"Когато някой не цени едното, много лесно може спре да цени и другото. "
прав/права си, ето при мен примерно зависи за кое разстение/животно/човек става въпрос ...


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: bop_bop_mara в May 07, 2010, 15:08
//offtopic
Става въпрос, генерално, за умишлени и непредизвикани прояви на агресия - т.е. за хора, които отиват и подпалват гората, за тези, които ще отровят кучето на съседа само защото лае през нощта, за тези, които ще пребият някой само защото ги е погледнал накриво и т.н.... Всичко това има нужда да бъде правен, морален, обществен казус, защото е нещо, което един път като се е случило, лесно може да се повтори и да стане по-зле.
//ontopic
В частност тази тема е за хората, проявяващи насилие към животни, за това какво трябва да се прави с такива хора като наказателни и превентивни мерки. GattaNegra много ясно помоли в предходните страници да се придържаме към темата. Който иска да говори по другите подвъпроси на големия проблем с агресията и насилието, може да си отвори отделна тема, дори всъщност има 1-2 такива!


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: bop_bop_mara в May 07, 2010, 15:16
bop_bop_mara, има ли значение като темата е в кошчето ?

Да, има, защото някои хора се опитват да избягат от тази тема, пренасочвайки към други теми. Това е популярен подход, който масово се ползва у нас, когато има неудобни въпроси. Опитваме се да кажем - защо трябва да мислим за това, след като еди си кое е по-важно, но всъщност трябва да мислим и за двете неща. Поставянето на един въпрос не омаловажава другия, опитите да се внуши обратното са евтини манипулативни трикове на базата на "разделяй и владей".


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: bop_bop_mara в May 07, 2010, 15:31
Мда, за това говорех.
Който иска да обяснява защо човешкия живот бил най-важното нещо на света, да си отвори тема. Който иска да обсъждаме темата за бездомните кучета, да си отвори тема (и да си приготви много солидна стратегия за справянето с проблема).
Това е темата за коментиране на тези, които ще наранят животно просто ей така, за кеф или защото животното ги гледа не както искат. И за това защо е важно това да е наказуемо. Защото днеска пребиваш до смърт кучето, утре пребиваш (до смърт) някой човек. Само че ако мерките се вземат навреме, до второто може да не се стигне.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: GattaNegra в May 08, 2010, 18:14
 Убиец на кучета намерен заклан като животно ($2)
Нямам коментар.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: GattaNegra в May 09, 2010, 00:50
WTF....наистина не разбирам. Кое насилие поражда насилие? Ако новината беше "пес скалпира 2-годишно дете" сигурно щях да си направя такъв извод.

Това, че не виждаш по-далеч от собствените си възгледи не означава, че си прав, или ще ме убедиш в правотата си с писане на глупости.

Новината е за некъв кучкар дето избивал садисти, тормозещи животни. Кое точно насилие го е провокирало да трепе хора?
Ми ето - същото това насилие - над животните. Или това да се коли куче с тъп нож и то да пищи "като човек" за теб не е насилие?!

Тоя бой ял ли е, рязали са му ръцете и краката ли, шутове ли е ял на улицата че е решил да ходи по селата да избива садистичните убийци на песове?
НЕ е. ПИСНАЛО му е просто на човека.

Не не сериозно. Насилието поражда идиотизъм, а идиотизмът поражда насилие.
Тук си прав.

Бас държа че е някъв еко-путьо-активист дето е прекалил, понеже тия не са много наред с главата и са склонни към маргинални изцепки и садистични издевателства обаче само като знаят че няма да ядат шамарите.
Първо не мога да разбера защо според вас всеки човек, който не одобрява посегятелството над живи същества от различен вид е "Еко-активист", "Еколог" или "Еко-защитник". Тесногръдо лепите етикети на хората. Аз не казвам, че сте неграмотни тъпанари - пубери само заради това, че не ми споделяте възгледите, нали?
Второ не разбирам защо тези словосъчетания във вашите усти трябва да звучат като псвуня. Годреете се, че пиете, крадете и се друсате, а когато някой около вас иска да се поддържа баланса и равновесието човек-природа сядате да ревете против "шибаните еколози".
Гордеете се с много тъпи неща, а не усещате, че света е тръгнал да върви по дяволите, защото хората вместо да обръщат внимание на ЦЯЛАТА картинка седят и упорито се занимават единствено и само с дребните си тъпотии. Все едно седите на една маса всички, всеки с паничка пред себе си и чакате другарчето да се разсее, че да гепите неговата и да я смените със своята, без да забелязвате, че самата маса вече е толкова изгнила , че още малко ще падне и всички панички ще се потрошат.


Сигурно е издебнал горките селяни, ударил ги е в главата и най-хладнокръвно ги е заклал.
Ооо, горките, да, малоумниците с тъпите ножове.

Сигурно сега е осъзнал какви ги е свършил и се е насрал.
Който и да е - ако наистина в България има сериен убиец надали се е  насрал, надали изобщо му пука. Ако наистина е "подивял кучкар" - вярвай, че тия типове като откачат на тема кучета и майка си могат да убият.

Но според мен това са журналистически глупости. Аз освен за Жоро Павето за друг сериен престъпник по нашите земи не се сещам. Много им се иска на журналята, че и на ченгетата, да имаме собствен Джак Изкормвача, но ..надали.
Мисля, че случаите изобщо не са свързани един с друг.
Хора като убитите палачи и мъчители на животни са, както можете и сами да прочетете, ако можете да четете наистина де, известни с това, че са неприятни  и зли хора, пияници, скандалджии, противни на околните.
За да вършиш такива неща и то открито  - както пише нали, в статията, обезателно си носиш "тъмната аура".
Та такива хора често се забъркват в скандали и побоища от битово естество- не пречи да си ги е затрил някой от техните си.

Нашите ченгета са мега-гига-супер-дупер-ултра-гениални всичките, ние това много добре го знаем, и няма съмнение, че ще разплетат конците за норматив, без да се пускат идиотски слухове и да изтичат в медиите информации, които да шашкат хората и да им  отклоняват вниманието от реалните проблеми!!!


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: gat3way в May 09, 2010, 01:21
Да бе сигурно е случайно съвпадение на два битови инцидента с инцидентен паралел между двете, свързан с отношението на жертвите към животните и съвсем инцидентно представен като божественото възмездие върху злите насилници на кучета. Патетична справедливост.

Има убити хора и ти се радваш на това и се надяваш да не го хванат, оттук нататък не 50, ами 100 поста да изпишеш, не мисля че ще ми промениш мнението. Съжалявам, но за мен човешкият живот е доста по-ценен от кучешкия, ако ще да става въпрос за последния селски касапин.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: betso в May 09, 2010, 05:19
WTF....наистина не разбирам.
ОК, хайде да поясним тогава.
В случая се обръщам конкретно към теб, gat3way! Защото до сега ме е интересувала твоята позиция и не желая да започна да я игнорирам, без опит за изясняване на ситуацията.
От теб специално очаквах да разбереш чувствата, които може да породи текст от сорта на:
Цитат
„Колеше кучетата с един тъп нож, а те пищяха като хора. Вместо да ги убие отведнъж, той като че се забавляваше да ги мъчи”, разказват съседите.

Тъжното е, че кучешката смърт на един откровен садист може да предизвика този поток от защитна помия, която се излива луупнато тук.
Черно-бял е света, в който има само агресивни (но в същото време импотентни?!) "природозащитници" от една страна и "нормални" хора от друга, на които е позволено да варират от обикновени програмисти до откровени садисти спрямо животните.
Последователната позиция е принципно възмущение от несправедливостта. А несправедливо е както "циганите на сапун", така и "те пищяха като хора". Вероятността да влезеш в редиците на Хитлерюгенд, ако не потръпваш от това пищене, е толкова по-голяма, колкото повече грачиш за възмездие.
Само в черно-белия свят може да припознаваш грозни каки със сериини убийци. Само там може да смяташ, че ще направиш света по-добър, ако им покажеш "едно хубаво" на каките следващия път, най-добре пред всички. Така ще си легнеш с чистата съвест, че си направил нещо срещу убийствата ли?
Цецо и Роко са последователни. Те крещят, как "бълхарите" трябва да бъдат трепани, защото има примери за кучета, които са убили хора. Ако, докато бъдат трепани, "бълхарите" "пищят като хора", мед им капе на сърцето. Последователността им се изразява в това, че мислят същото примерно в случая с циганите. Има примери за престъпления, които са извършени от цигани, черни, евреи, турци и т.н. За Цецо и Роко извода е кристално ясен. За теб не е. Или поне доколкото си спомням от предишни твои мнения, не беше.

В същото време за мен има значение, кой човек е убит, но не мисля, че това ме различава от повечето българи. Накак си... дори за миг не ми е трепвало сърцето, когато съм четял, как "Очите", "Главата", "Зъбите" или "Скулите" се порят по улиците. Въпреки, че някои от тях са сигурно прекрасни бащи и съпрузи.
По същия начин не ме трогва и саморазправата със зло куче, което се зъби на всеки и е готово да скочи на хора.
Не очаквай от мен обаче състрадание за смъртта (пък била тя и насилствена и садистична) на един човек, който е оприличен от съселяните си като "много жесток и зъл". Селяните са хард-копелета. Те не се трогват току-така. Питай Цецо.
Тоя "Робин Худ", който го е убил, породи в мен по-скоро въпроси от сорта, защо в България не се появи такъв човек по отношение на Мутрите, особено през '90-те. Но... няма спор, че е за съд!

До сега си давал достатъчно основания да бъдеш смятан за човек с малко по-широк кръгозор. (Може би с изключение на анти-БСД позицията си... :)
Тежки думи изрече и не съм убеден, че ще успеем да намерим общ език по този въпрос (макар и ти със сигурност да не се вълнуваш от тоя въпрос - аз не съм фактор в този форум). Но поне се опитвам да ти дам гледната точка на човек, който искрено се възмущава от садизма, независимо кой е негов обект. В случая не става дума нито за опазване на околна среда, нито за здравословен живот, нито за сексапила на лезбийките. Давам ти гледната точка на човек, който точно като теб се възмущава от сектанските действия на редица вегетарианци, както и от фашистоидно-комунистическите изцепки на редица наши съфорумници.

Ако не се интересуваме от начина, по който хората водят живота си, тогава няма значение, как го водим тоя живот.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: luda_glawa в Jul 09, 2010, 09:49
http://dnes.dir.bg/news/kucheta-malinova-dolina-zastita-jivotni-6694883

Хайде сега защитниците на гадните миризляци помияри да коментират.

СМЪРТ ЗА УЛЧНИТЕ ПОМИЯРИ!
Можем да се оттървем от тях и от нападенията им само по един начин - с изтребване.

А на онези, които ги защитават пожелавам децата им да станат жертви на улични помияри.

Разните фондации... 4 лапи, 4 зъба и незнам си кво - една проверка на изтоюниците на финансиране, и изобщо - на цялата дейност. Ако има нарушения - ЗАТВОР!

п.с.
Коя фондация ще изпрати това дете в Германия, съвсем безплатно да го оперират и излекуват?
Или щом не е гаден миризлив помияр - няма право на това?

Колко е добре да не виждаш по-далеч от носа си. А и колко по-лесно е да бъдеш манипулиран, че и да ти е кеф от това (можех да го кажа и по друг начин, но ...). Тъй-като още не си го разбрал, всеки живот е ценен. ВСЕКИ! А ти кълнеш ... Явно не ти е ясно къде е проблема. А проблема е в тесногръдите и с ограничен мироглед нищожни хорица - като теб. Никога, никъде човек обичащ животните не ги е оправдавал, когато са наранявали хора. Винаги са казвали, че в повечето случаи животните нападат, когато са предизвикани. Така. Да те попитам. Според теб има ли начин тези животни да бъдат използвани за нещо смислено, вместо да бъдат изтребени? Или ако не всички, то поне някаква част от тях? Та ще помоля всички, които са за смъртта на "гадните миризляци помияри" да се опитат да помислят и да дефинират проблема. Не последствията от проблема. За да се намери адекватно и постоянно решение, а не временно такова.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: Mitaka в Jul 09, 2010, 12:21
Айде пак се почна старата песен - "милите животинки са предизвикани"...
О да, това 10 годишно цигане ги е нападнало, нахапало е някой помияр, и те, горкичките, за да се защитят взели, че го разкъсали.

И не, няма за какво полезно да се използват уличните помияри - освен да разнасят краста, бълхи, кърлежи, зарази и да хапят и нападат хора - за друго не стават.

Адекватното решение е едно единствено - евтаназия.
Иначе пак ще се случи някой човечец да изперка, и да пребие или обеси някой помияр.
И аз бих постъпил така, ако ми пикае и сере пред вратата, както и ако ухапе детето ми, или ако сере на детската площадка.

А ако някой толкова много иска помиярите - що не си ги прибере вкъщи, и да им се радва?
Защо има разни изперкали пенсии, дето реват, че няма какво да ядат, а ходят да дават храна на помиярите?
И после, ако помияра нахапе някой - "ааа, те тия кучета не са мои".

Дано някой от защитниците на помиярите ги "предизвика" някой ден.... само така ще си промени мнението за тях.

Не искам да ме разбирате погрешно, аз НЕ мразя животните.
Имам си две кучета (болонка и чау чау), имам и котка с три малки котенца :)
Но кучетата ми не са злобни, и не нападат хора.
За единия котарак обаче това не важи - може да е малък, ама е зъл - драска и хапе.....

Иначе съм се спасявал от помияр с газов пистолет - който ви каже, че не им действат нищо не знае. Миризляка се спусна да хапе, и после половин час не знаеше къде се намира, като естествено след обгазяването, като страничен ефект му изпадаха 4-5 зъба....


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: nedpetko в Jul 09, 2010, 17:18
"... в повечето случаи ...".
Предполагам, че знаеш с какво се занимава статистиката, та в тази посока на мислене - вероятността нещо да се случи, за теб и за мен "в повечето случаи" е нещо много по - малко от сто процента (100 %), но ми се струва, че за детето което е нахапано е число много близко до стоте процента.
Този аргумент - за "повечето случаи" не го изтъквай повече ако обичаш.

"Основният проблем с помиярите е всъщност с хората които ги защитават." - В голяма грешка си.
Не, не съм в грешка. Мисля, че ти си в грешка, но няма да защитавам тази теза.

Хайде сега пак да ви помоля да дефинирате проблема. Замислете се и го дефинирайте. За да потърсим решението. Обаче ми се струва, че ще се изненадате къде е той. Или не.

Ще си позволя да ви дам един съвет ... по-точно два. Първия: Не се превръщайте в тълпа. Втория: Бройте до сто.
Проблема е дефиниран ясно - мястото за отглеждане на бездомни кучета, плъхове и човешки деца не може да съвпада. Проблемите са няколко: хигиено - здравословни; от възпитателен характер и т.н.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: gat3way в Jul 09, 2010, 19:43
Животните нямат права. Защо това е така, не мисля да обяснявам. Обяснили са го по-добре, отколкото аз бих могъл:

http://www.politika.bg/article?id=17583

А иначе Хитлер е идиот и нацистките теории не ги споделям.Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: betso в Jul 09, 2010, 19:51
Хитлер е бил пич, и ще си остане пич.
Да, това имах предвид! Не беше задължително да се окажеш в подкрепа на фашистоидната олигофрения, но не е и много чудно.
По този начин може да участваш в седянка, организирана от Ахмадениджад. Аз отказвам да водя подобен род разговор. Като излезеш от нравствената си терапия, можеш да се обадиш.

Животните нямат права....
Не съм съгласен да ми се отрича правото да третирам живо същество според някакви етични норми!

А иначе Хитлер е идиот и нацистките теории не ги споделям.
Това имах предвид, като написах по-горе на Митака, че не е задължително да е такъв, за да бъде агро-бабаит.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: gat3way в Jul 09, 2010, 20:00
Аз говоря за законови права - етичните норми иначе са нещо субективно - предполагам дори онзи дето им реже крайниците, също съблюдава някакви си негови етични норми.

А иначе предложението за тази поправка в НПК е ужасно безумна и малоумна - според нея дядката дето си коли добитъка трябва да лежи 5 години, както и аз когато трепя комари.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: betso в Jul 09, 2010, 20:03
Аз говоря за законови права - етичните норми иначе са нещо субективно - предполагам дори онзи дето им реже крайниците, също съблюдава някакви си негови етични норми.
Да, и аз изключително много държа моите етични норми да се различават от неговите!

А иначе предложението за тази поправка в НПК е ужасно безумна и малоумна - според нея дядката дето си коли добитъка трябва да лежи 5 години, както и аз когато трепя комари.
Не съм чел предложението, а и не очаквам някаква адекватна държавническа реакция. Но съм твърдо на мнение, че има разлика между гореспоменатия "човечец" и дядото, колещ прасето. Както и че тази разлика е добре да бъде законово съобразена.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: gat3way в Jul 09, 2010, 20:11
Да ама е ужасно трудно да бъде законово съобразена. На какво основание коленето на прасето не трябва да попада под ударите на закона, а убиването на бездомно куче примерно трябва? Защото кученцето гледало миловидно и разбиращо? Защото не става за ядене? Защото според виетнамците става примерно. Защо когато някъде се появят вълци и сръфат някоя овца в някое село се хваща ловната дружинка и опуква де що има вълк в района и никой не възразява срещу това. А ако някой тръгне да трови кучета в града (включително агресивни такива, които нападат деца), това трябва да е престъпление? Ами тогава дали би било решение да съберем бездомните песове и да ги пратим в гората? Щото там няма да има кой да ги рита и бие.

Нещата за жалост въобще не са толкова прости, колкото и фашистите, и кучкарите вярват че са. Всъщност, като гледам просташката агресивност, с която някои кучкари се изразяват из нета, не мисля че има особена разлика между тях и нацистчетата - едни и същи идиоти, просто се борят за различни утопии.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: betso в Jul 09, 2010, 20:28
Да ама е ужасно трудно да бъде законово съобразена.
Не казвам, че е лесно. Аз - човек, не юрист и нямащ понятие от законодателство - правя разликата без проблем. Но предполагам, че на законодателя няма да му е лесно. На него традиционно не му е лесно. Той, обаче, не ме пита за трудностите, с които аз се налага да се справям в моята професия, именно заради нещата, които той като законодател е сътворил. Сега сме в ситуация, която изисква неговата креативност. Но не бих приел, че ситуацията е безизходица. Поне не и без да е проведен смислен диалог, който определено намирам за необходим.

Всъщност, като гледам просташката агресивност, с която някои кучкари се изразяват из нета, не мисля че има особена разлика между тях и нацистчетата - едни и същи идиоти, просто се борят за различни утопии.
При нацистчетата е по-скоро антиутопия...
Илюзия е да се очаква "природозащитници", интелектуалци, нацисти или авто-монтьори да бъдат по-добри хора от останалите. Ако погледнеш в тази тема, ще намериш много повече агресия (а да не говорим за аргументативна немощ) не толкова в изказванията на въпросните "кучкари", колкото в тези на техните опоненти. Но съм убеден, че можеш да намериш места с обратна ситуация.
Много добре разбирам настроението, което те обзема на тема "природозащитници", защото поведението на мнозина от тях е (поне в моите очи) сектантско. Именно затова държа да не ме причисляват към тази група от хора, само защото съм вегетарианец и намирам осъдително издевателството над хора и животни. Аз аргументирам по друг начин.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: gat3way в Jul 09, 2010, 20:42
Според мен проблемът няма нищо общо с животните, колкото и някой да се опитва да вменява че те имали права и че някой господ (държавата?) трябва да ни набива главата да ги спазваме. Самият факт че животните не се борят за своите си права, а го правят хора, говори достатъчно.

Бездомните кучета са си продукт на човешкото общество, те не идват от гората. Проблемът е че всеки нормален човек ще си признае, че по този начин не можем да съжителстваме с тях - нито на кучетата им е приятно да ги газят коли по улиците, нито на хората им е приятно да се заразяват с тения, да газят в лайна и да ги хапят. Проблемът идва само и единствено от разни фондации, които се издържат със съдебни дела, усвояване на европроекти и изнудване на общини, както и от хората, които им се връзват на пропагандата. Именно те издействаха животните да не се прибират в приюти и да не се приспиват защото разбираш ли така нещата щели да си дойдат на мястото сами. И разни лумпени им се вързаха. Това малко не се връзва с нещата които гледам по Animal Planet в "нормалните" страни, но както и да е. Резултатът логично е точно обратният и това е повече от очевидно. В смисъл - на първо място сме в ЕС по процент заразени с кучешка тения, популацията на помиярите не намалява, а се увеличава. От друга страна, идиотите дето си пускат животните, щото не могат да ги гледат, сега могат да са спокойни - никой няма да ги прибере в приюта и да евентуално да ги упои.

И за капак тази поправка в НПК. Под миловидния претекст, че този, който тормози животни неминуемо след време щял да тормози и хора. Добре бе, нека влезем в ролята на един садист дето тормози за кеф. Отива и наритва едно куче, хващат го - лежи 5 години. Отива и пребива един човек на улицата - в най-лошият случай ще му лепнат условна, ако е рецидив - 1-2 години. Ми то по-добре да биеш хора, отколкото бездомни кучета. В общи линии Митака наистина е прав, че в тази държава е най-добре да си циганин, гей или помияр :)


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: gat3way в Jul 09, 2010, 21:16
Цитат
Безумието идва от опитите да се запушат устите на хората, които са против жестокостта към животните, с примери на агресивни бездомни кучета. Това са два различни проблема!

Никой не се опитва да им запуши устата, а може би би трябвало, защото поне 2/3 от тях са откровено ретардирани или поне аргументите им са такива. В смисъл много успешно успяха да заангажират за няколко седмици цялата държава с някакъв пес с отрязани крака. Не че искам да съм циничен, но на фона на всичко останало, не мисля, че това ни е най-критичния проблем. Групи във фейсбук, реване по медиите, дарения и хоп - псето с протези за няколко хиляди лева. В същото време бездомните кучета като изядоха краката на онази баба, нищо не се чу - нямаше врякане из нета, нямаше дарения и съответно няма протези.

И нещата са много свързани според мен - в повечето случаи (противно на това което се говори) са намесени бездомни животни. Ако нямаше бездомни животни, това нямаше да се случва. Да ама е ужасно анти-"хуманно" да се държат в клетки и е още по-ужасно и анти-хуманно да се умъртвяват. На мен само веднъж ми е скачало домашно куче. Но ми се е случвало доста повече пъти да ми скачат бездомни такива. Странно защо обаче цялото внимание е фокусирано върху бездомните кучета. Все си мисля, че ако в приют вместо на улицата, няма да имаме такива проблеми.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: betso в Jul 10, 2010, 00:13
Никой не се опитва да им запуши устата...
Ах? Не необходимо да напускаме дори рамките на тази тема, за да видим желания не само да им се запуши устата, а да се премине през кастрация и затваряне в дрънголник с побеснели кучета-пазачи към откровена евтаназия на тези хора. В този смисъл израза "опит за запушване на устата" си е направо нелепа метафора!

...на фона на всичко останало, не мисля, че това ни е най-критичния проблем.
Не мисля, че занимаването на цялата нация само с най-критичните проблеми е рецепта към по-добро общество.
Ако това общество не е в състояние да дискутира потресаващи неща от всякакво естество, тогава то няма да е способно да решава никакви проблеми.

Групи във фейсбук, реване по медиите, дарения и хоп - псето с протези за няколко хиляди лева. В същото време бездомните кучета като изядоха краката на онази баба, нищо не се чу - нямаше врякане из нета, нямаше дарения и съответно няма протези.
Именно това е резултата от безхаберието на мнозинството, което е склонно да обвинява кучето в изродщината, която го съсипа.
Съгласен съм, че трагедиите, причинени от бездомни (но не само) кучета, минават на заден план и съм категорично против тази тенденция. Хората са шокирани от "нов" начин на поведение, с което са конфронтирани и затова реагират по този начин. Истинска трагедия е, че вече не се шокират от травмите, причинени от непукизма по отношение на проблема с бездомните животни.
Друг въпрос е, че изрода е причинил на кучето това с напълно ясното съзнание, какво прави, докато при животните става дума за мутация на инстинктите.
Това са два проблема, а не един!

Докато не се интернализира идеята, че едно зло не неутрализира друго, няма да се случат необходими промени, които поне да намалят подобни новини.

Ако нямаше бездомни животни, това нямаше да се случва. ...
Все си мисля, че ако в приют вместо на улицата, няма да имаме такива проблеми.
Какви? Нахапаните хора ли?
Да, тези случаи ще се ограничат "само" до тези, причинени от домашни животни, което би било решителна стъпка напред.
Но мислиш ли, че това би спряло умъртвяването на животни по тези особено жестоки начини, за които се пише? Това е поведение, което въобще не е насочено към решаване на проблема с бездомните животни, а е нещо съвсем друго.
Това е отделен проблем! И именно за него си говорехме първоначално тук.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: betso в Jul 10, 2010, 01:58
Между садизъм и самоотбрана има разлика и всеки, който не го разбира, си играе със здравето и живота на хора. И не виждам място за срам в случаите на самоотбрана.

Хубаво, стигаме до някакъв консенсус и тази вечер ще заспим спокойно. Кому е нужно тази тема периодично да се изравя в този форум и отново и отново да се пускат провокативни постинги, за да се стигне отново до този момент?!

Ей го Цецо, не провокира, макар и със сигурност да знам, че с повечето от нещата, които пиша, меко казано не е съгласен. На върха на подновената дискусия той пуска кратко съобщение, понеже си има мнение и "не издържа", но деликатно се оттегля след това. И по този начин респектира. Нищо, че не пропускам възможност да го "захапя".

Дразня се на тролщината, която се превръща в спорт и се опитвам, доколкото мога, да не оставям глупостта да възтържествува, само защото по-умния би трябвало да отстъпва.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: betso в Jul 11, 2010, 03:29
Не знам, какво биха казали примерно luda_glawa и GattaNegra по въпроса, но според мен е важно да се постигне съгласие по въпроса за актуалността на проблема.
Аз не мисля, че естествения източник на храна за кучето е човека и поради тази причина мен аргумента с прехраната на животните не ме убеждава.
Реалистичните решения сигурно не са много. Под "реалистични" имам предвид намиране на баланс между приемлива от етична гледна точка мярка от една страна и възможност за финансиране на такъв проект, от друга страна. Явно е, че компромис от гледна точка на всички страни не само е необходим, а неизбежен - идеално решение няма. Но докато хората не се съгласят, че някакво решение трябва да има и че сегашното положение не е решение, само езици ще се чешат.
Общините няма да са силни, ако ползват различни начини за справяне със ситуацията. Поради тази причина мисля, че без координация на действията от тяхна страна няма да стане. Ако получат подкрепата на правителството за даден проект и го съгласуват със съответните структури на Европейския Съюз, ще бъде много трудно на който и да е да се противопостави. За целта ще се наложи това правителство да излезе извън нарцистичните рамки на показните мерки, които не водят до реални резултати. За съжаление до този момент не се забелязва воля за такова нещо.


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: Златко в Mar 09, 2011, 16:12
Столичната община предлага безплатен чип и кастрация на домашните кучета ($2)  [_]3


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: GattaNegra в May 17, 2011, 13:45
Значи мили хора, изумявате ме.
И то умни , смислени индивиди.

То не бе плюене, то не бе обиди.

Темата е з защита на животните от насилие. Не е за майката на Цецо или за възгледите ви за помиарите.
Който иска да пише против помиарите, за майкта на някого или за това какъв е пич и България не го обича, както и за това, че имало сирачета или хора, нахапани от кучета - моля, да си отвори отделна тема.
Аман!


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: vyrgozunqk в Dec 01, 2011, 00:51
Смърт за песовете !!

Очаквам подкрепа... ( Кой не скача е червен)!


Титла: Re: Пак за животните.
Публикувано от: borovaka в Dec 01, 2011, 13:09
Абсолютно нищо против нямам животните и в частност кучетата, ама хората са друг сорт помияри. Прясна случка: имаше песове около квартирата ми дето се спускат постоянно да хапят ... и какво правим ... звъняхме със съседите няколко пъти на ония мързеливци от кучкарника да направят нещо по въпроса и никой нищо.
И накрая проблема се реши с антифриз и 500 грама свински дроб. Кофти ми е между другото ама след като никой нищо не върши се стига до крайности.
Та извода е, че истинските помияри са онези дето трябва да измислят и да направят нещо по въпроса, а вместо това седят и си чешат ....