Автор Тема: Пак за животните.  (Прочетена 72474 пъти)

GattaNegra

  • Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 650
  • Distribution: Linux Mint DE
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
Re: Пак за животните.
« Отговор #30 -: May 09, 2010, 00:50 »
WTF....наистина не разбирам. Кое насилие поражда насилие? Ако новината беше "пес скалпира 2-годишно дете" сигурно щях да си направя такъв извод.

Това, че не виждаш по-далеч от собствените си възгледи не означава, че си прав, или ще ме убедиш в правотата си с писане на глупости.

Новината е за некъв кучкар дето избивал садисти, тормозещи животни. Кое точно насилие го е провокирало да трепе хора?
Ми ето - същото това насилие - над животните. Или това да се коли куче с тъп нож и то да пищи "като човек" за теб не е насилие?!

Тоя бой ял ли е, рязали са му ръцете и краката ли, шутове ли е ял на улицата че е решил да ходи по селата да избива садистичните убийци на песове?
НЕ е. ПИСНАЛО му е просто на човека.

Не не сериозно. Насилието поражда идиотизъм, а идиотизмът поражда насилие.
Тук си прав.

Бас държа че е някъв еко-путьо-активист дето е прекалил, понеже тия не са много наред с главата и са склонни към маргинални изцепки и садистични издевателства обаче само като знаят че няма да ядат шамарите.
Първо не мога да разбера защо според вас всеки човек, който не одобрява посегятелството над живи същества от различен вид е "Еко-активист", "Еколог" или "Еко-защитник". Тесногръдо лепите етикети на хората. Аз не казвам, че сте неграмотни тъпанари - пубери само заради това, че не ми споделяте възгледите, нали?
Второ не разбирам защо тези словосъчетания във вашите усти трябва да звучат като псвуня. Годреете се, че пиете, крадете и се друсате, а когато някой около вас иска да се поддържа баланса и равновесието човек-природа сядате да ревете против "шибаните еколози".
Гордеете се с много тъпи неща, а не усещате, че света е тръгнал да върви по дяволите, защото хората вместо да обръщат внимание на ЦЯЛАТА картинка седят и упорито се занимават единствено и само с дребните си тъпотии. Все едно седите на една маса всички, всеки с паничка пред себе си и чакате другарчето да се разсее, че да гепите неговата и да я смените със своята, без да забелязвате, че самата маса вече е толкова изгнила , че още малко ще падне и всички панички ще се потрошат.


Сигурно е издебнал горките селяни, ударил ги е в главата и най-хладнокръвно ги е заклал.
Ооо, горките, да, малоумниците с тъпите ножове.

Сигурно сега е осъзнал какви ги е свършил и се е насрал.
Който и да е - ако наистина в България има сериен убиец надали се е  насрал, надали изобщо му пука. Ако наистина е "подивял кучкар" - вярвай, че тия типове като откачат на тема кучета и майка си могат да убият.

Но според мен това са журналистически глупости. Аз освен за Жоро Павето за друг сериен престъпник по нашите земи не се сещам. Много им се иска на журналята, че и на ченгетата, да имаме собствен Джак Изкормвача, но ..надали.
Мисля, че случаите изобщо не са свързани един с друг.
Хора като убитите палачи и мъчители на животни са, както можете и сами да прочетете, ако можете да четете наистина де, известни с това, че са неприятни  и зли хора, пияници, скандалджии, противни на околните.
За да вършиш такива неща и то открито  - както пише нали, в статията, обезателно си носиш "тъмната аура".
Та такива хора често се забъркват в скандали и побоища от битово естество- не пречи да си ги е затрил някой от техните си.

Нашите ченгета са мега-гига-супер-дупер-ултра-гениални всичките, ние това много добре го знаем, и няма съмнение, че ще разплетат конците за норматив, без да се пускат идиотски слухове и да изтичат в медиите информации, които да шашкат хората и да им  отклоняват вниманието от реалните проблеми!!!
Активен

Мразя Gnome 3!!!

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Пак за животните.
« Отговор #31 -: May 09, 2010, 01:21 »
Да бе сигурно е случайно съвпадение на два битови инцидента с инцидентен паралел между двете, свързан с отношението на жертвите към животните и съвсем инцидентно представен като божественото възмездие върху злите насилници на кучета. Патетична справедливост.

Има убити хора и ти се радваш на това и се надяваш да не го хванат, оттук нататък не 50, ами 100 поста да изпишеш, не мисля че ще ми промениш мнението. Съжалявам, но за мен човешкият живот е доста по-ценен от кучешкия, ако ще да става въпрос за последния селски касапин.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

betso

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 281
    • Профил
Re: Пак за животните.
« Отговор #32 -: May 09, 2010, 05:19 »
WTF....наистина не разбирам.
ОК, хайде да поясним тогава.
В случая се обръщам конкретно към теб, gat3way! Защото до сега ме е интересувала твоята позиция и не желая да започна да я игнорирам, без опит за изясняване на ситуацията.
От теб специално очаквах да разбереш чувствата, които може да породи текст от сорта на:
Цитат
„Колеше кучетата с един тъп нож, а те пищяха като хора. Вместо да ги убие отведнъж, той като че се забавляваше да ги мъчи”, разказват съседите.

Тъжното е, че кучешката смърт на един откровен садист може да предизвика този поток от защитна помия, която се излива луупнато тук.
Черно-бял е света, в който има само агресивни (но в същото време импотентни?!) "природозащитници" от една страна и "нормални" хора от друга, на които е позволено да варират от обикновени програмисти до откровени садисти спрямо животните.
Последователната позиция е принципно възмущение от несправедливостта. А несправедливо е както "циганите на сапун", така и "те пищяха като хора". Вероятността да влезеш в редиците на Хитлерюгенд, ако не потръпваш от това пищене, е толкова по-голяма, колкото повече грачиш за възмездие.
Само в черно-белия свят може да припознаваш грозни каки със сериини убийци. Само там може да смяташ, че ще направиш света по-добър, ако им покажеш "едно хубаво" на каките следващия път, най-добре пред всички. Така ще си легнеш с чистата съвест, че си направил нещо срещу убийствата ли?
Цецо и Роко са последователни. Те крещят, как "бълхарите" трябва да бъдат трепани, защото има примери за кучета, които са убили хора. Ако, докато бъдат трепани, "бълхарите" "пищят като хора", мед им капе на сърцето. Последователността им се изразява в това, че мислят същото примерно в случая с циганите. Има примери за престъпления, които са извършени от цигани, черни, евреи, турци и т.н. За Цецо и Роко извода е кристално ясен. За теб не е. Или поне доколкото си спомням от предишни твои мнения, не беше.

В същото време за мен има значение, кой човек е убит, но не мисля, че това ме различава от повечето българи. Накак си... дори за миг не ми е трепвало сърцето, когато съм четял, как "Очите", "Главата", "Зъбите" или "Скулите" се порят по улиците. Въпреки, че някои от тях са сигурно прекрасни бащи и съпрузи.
По същия начин не ме трогва и саморазправата със зло куче, което се зъби на всеки и е готово да скочи на хора.
Не очаквай от мен обаче състрадание за смъртта (пък била тя и насилствена и садистична) на един човек, който е оприличен от съселяните си като "много жесток и зъл". Селяните са хард-копелета. Те не се трогват току-така. Питай Цецо.
Тоя "Робин Худ", който го е убил, породи в мен по-скоро въпроси от сорта, защо в България не се появи такъв човек по отношение на Мутрите, особено през '90-те. Но... няма спор, че е за съд!

До сега си давал достатъчно основания да бъдеш смятан за човек с малко по-широк кръгозор. (Може би с изключение на анти-БСД позицията си... :)
Тежки думи изрече и не съм убеден, че ще успеем да намерим общ език по този въпрос (макар и ти със сигурност да не се вълнуваш от тоя въпрос - аз не съм фактор в този форум). Но поне се опитвам да ти дам гледната точка на човек, който искрено се възмущава от садизма, независимо кой е негов обект. В случая не става дума нито за опазване на околна среда, нито за здравословен живот, нито за сексапила на лезбийките. Давам ти гледната точка на човек, който точно като теб се възмущава от сектанските действия на редица вегетарианци, както и от фашистоидно-комунистическите изцепки на редица наши съфорумници.

Ако не се интересуваме от начина, по който хората водят живота си, тогава няма значение, как го водим тоя живот.
Активен

luda_glawa

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 652
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
    • WWW
Re: Пак за животните.
« Отговор #33 -: Jul 09, 2010, 09:49 »
http://dnes.dir.bg/news/kucheta-malinova-dolina-zastita-jivotni-6694883

Хайде сега защитниците на гадните миризляци помияри да коментират.

СМЪРТ ЗА УЛЧНИТЕ ПОМИЯРИ!
Можем да се оттървем от тях и от нападенията им само по един начин - с изтребване.

А на онези, които ги защитават пожелавам децата им да станат жертви на улични помияри.

Разните фондации... 4 лапи, 4 зъба и незнам си кво - една проверка на изтоюниците на финансиране, и изобщо - на цялата дейност. Ако има нарушения - ЗАТВОР!

п.с.
Коя фондация ще изпрати това дете в Германия, съвсем безплатно да го оперират и излекуват?
Или щом не е гаден миризлив помияр - няма право на това?

Колко е добре да не виждаш по-далеч от носа си. А и колко по-лесно е да бъдеш манипулиран, че и да ти е кеф от това (можех да го кажа и по друг начин, но ...). Тъй-като още не си го разбрал, всеки живот е ценен. ВСЕКИ! А ти кълнеш ... Явно не ти е ясно къде е проблема. А проблема е в тесногръдите и с ограничен мироглед нищожни хорица - като теб. Никога, никъде човек обичащ животните не ги е оправдавал, когато са наранявали хора. Винаги са казвали, че в повечето случаи животните нападат, когато са предизвикани. Така. Да те попитам. Според теб има ли начин тези животни да бъдат използвани за нещо смислено, вместо да бъдат изтребени? Или ако не всички, то поне някаква част от тях? Та ще помоля всички, които са за смъртта на "гадните миризляци помияри" да се опитат да помислят и да дефинират проблема. Не последствията от проблема. За да се намери адекватно и постоянно решение, а не временно такова.
Активен

С Уважение:

Luda Glawa ;-)

Mitaka

  • Гост
Re: Пак за животните.
« Отговор #34 -: Jul 09, 2010, 12:21 »
Айде пак се почна старата песен - "милите животинки са предизвикани"...
О да, това 10 годишно цигане ги е нападнало, нахапало е някой помияр, и те, горкичките, за да се защитят взели, че го разкъсали.

И не, няма за какво полезно да се използват уличните помияри - освен да разнасят краста, бълхи, кърлежи, зарази и да хапят и нападат хора - за друго не стават.

Адекватното решение е едно единствено - евтаназия.
Иначе пак ще се случи някой човечец да изперка, и да пребие или обеси някой помияр.
И аз бих постъпил така, ако ми пикае и сере пред вратата, както и ако ухапе детето ми, или ако сере на детската площадка.

А ако някой толкова много иска помиярите - що не си ги прибере вкъщи, и да им се радва?
Защо има разни изперкали пенсии, дето реват, че няма какво да ядат, а ходят да дават храна на помиярите?
И после, ако помияра нахапе някой - "ааа, те тия кучета не са мои".

Дано някой от защитниците на помиярите ги "предизвика" някой ден.... само така ще си промени мнението за тях.

Не искам да ме разбирате погрешно, аз НЕ мразя животните.
Имам си две кучета (болонка и чау чау), имам и котка с три малки котенца :)
Но кучетата ми не са злобни, и не нападат хора.
За единия котарак обаче това не важи - може да е малък, ама е зъл - драска и хапе.....

Иначе съм се спасявал от помияр с газов пистолет - който ви каже, че не им действат нищо не знае. Миризляка се спусна да хапе, и после половин час не знаеше къде се намира, като естествено след обгазяването, като страничен ефект му изпадаха 4-5 зъба....
Активен

nedpetko

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 445
  • Distribution: Debian GNU/Linux
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Re: Пак за животните.
« Отговор #35 -: Jul 09, 2010, 17:18 »
"... в повечето случаи ...".
Предполагам, че знаеш с какво се занимава статистиката, та в тази посока на мислене - вероятността нещо да се случи, за теб и за мен "в повечето случаи" е нещо много по - малко от сто процента (100 %), но ми се струва, че за детето което е нахапано е число много близко до стоте процента.
Този аргумент - за "повечето случаи" не го изтъквай повече ако обичаш.

"Основният проблем с помиярите е всъщност с хората които ги защитават." - В голяма грешка си.
Не, не съм в грешка. Мисля, че ти си в грешка, но няма да защитавам тази теза.

Хайде сега пак да ви помоля да дефинирате проблема. Замислете се и го дефинирайте. За да потърсим решението. Обаче ми се струва, че ще се изненадате къде е той. Или не.

Ще си позволя да ви дам един съвет ... по-точно два. Първия: Не се превръщайте в тълпа. Втория: Бройте до сто.
Проблема е дефиниран ясно - мястото за отглеждане на бездомни кучета, плъхове и човешки деца не може да съвпада. Проблемите са няколко: хигиено - здравословни; от възпитателен характер и т.н.
« Последна редакция: Jul 09, 2010, 17:46 от nedpetko »
Активен

Debian amd64 squeeze/sid

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Пак за животните.
« Отговор #36 -: Jul 09, 2010, 19:43 »
Животните нямат права. Защо това е така, не мисля да обяснявам. Обяснили са го по-добре, отколкото аз бих могъл:

http://www.politika.bg/article?id=17583

А иначе Хитлер е идиот и нацистките теории не ги споделям.

« Последна редакция: Jul 09, 2010, 19:46 от gat3way »
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

betso

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 281
    • Профил
Re: Пак за животните.
« Отговор #37 -: Jul 09, 2010, 19:51 »
Хитлер е бил пич, и ще си остане пич.
Да, това имах предвид! Не беше задължително да се окажеш в подкрепа на фашистоидната олигофрения, но не е и много чудно.
По този начин може да участваш в седянка, организирана от Ахмадениджад. Аз отказвам да водя подобен род разговор. Като излезеш от нравствената си терапия, можеш да се обадиш.

Животните нямат права....
Не съм съгласен да ми се отрича правото да третирам живо същество според някакви етични норми!

А иначе Хитлер е идиот и нацистките теории не ги споделям.
Това имах предвид, като написах по-горе на Митака, че не е задължително да е такъв, за да бъде агро-бабаит.
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Пак за животните.
« Отговор #38 -: Jul 09, 2010, 20:00 »
Аз говоря за законови права - етичните норми иначе са нещо субективно - предполагам дори онзи дето им реже крайниците, също съблюдава някакви си негови етични норми.

А иначе предложението за тази поправка в НПК е ужасно безумна и малоумна - според нея дядката дето си коли добитъка трябва да лежи 5 години, както и аз когато трепя комари.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

betso

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 281
    • Профил
Re: Пак за животните.
« Отговор #39 -: Jul 09, 2010, 20:03 »
Аз говоря за законови права - етичните норми иначе са нещо субективно - предполагам дори онзи дето им реже крайниците, също съблюдава някакви си негови етични норми.
Да, и аз изключително много държа моите етични норми да се различават от неговите!

А иначе предложението за тази поправка в НПК е ужасно безумна и малоумна - според нея дядката дето си коли добитъка трябва да лежи 5 години, както и аз когато трепя комари.
Не съм чел предложението, а и не очаквам някаква адекватна държавническа реакция. Но съм твърдо на мнение, че има разлика между гореспоменатия "човечец" и дядото, колещ прасето. Както и че тази разлика е добре да бъде законово съобразена.
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Пак за животните.
« Отговор #40 -: Jul 09, 2010, 20:11 »
Да ама е ужасно трудно да бъде законово съобразена. На какво основание коленето на прасето не трябва да попада под ударите на закона, а убиването на бездомно куче примерно трябва? Защото кученцето гледало миловидно и разбиращо? Защото не става за ядене? Защото според виетнамците става примерно. Защо когато някъде се появят вълци и сръфат някоя овца в някое село се хваща ловната дружинка и опуква де що има вълк в района и никой не възразява срещу това. А ако някой тръгне да трови кучета в града (включително агресивни такива, които нападат деца), това трябва да е престъпление? Ами тогава дали би било решение да съберем бездомните песове и да ги пратим в гората? Щото там няма да има кой да ги рита и бие.

Нещата за жалост въобще не са толкова прости, колкото и фашистите, и кучкарите вярват че са. Всъщност, като гледам просташката агресивност, с която някои кучкари се изразяват из нета, не мисля че има особена разлика между тях и нацистчетата - едни и същи идиоти, просто се борят за различни утопии.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

betso

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 281
    • Профил
Re: Пак за животните.
« Отговор #41 -: Jul 09, 2010, 20:28 »
Да ама е ужасно трудно да бъде законово съобразена.
Не казвам, че е лесно. Аз - човек, не юрист и нямащ понятие от законодателство - правя разликата без проблем. Но предполагам, че на законодателя няма да му е лесно. На него традиционно не му е лесно. Той, обаче, не ме пита за трудностите, с които аз се налага да се справям в моята професия, именно заради нещата, които той като законодател е сътворил. Сега сме в ситуация, която изисква неговата креативност. Но не бих приел, че ситуацията е безизходица. Поне не и без да е проведен смислен диалог, който определено намирам за необходим.

Всъщност, като гледам просташката агресивност, с която някои кучкари се изразяват из нета, не мисля че има особена разлика между тях и нацистчетата - едни и същи идиоти, просто се борят за различни утопии.
При нацистчетата е по-скоро антиутопия...
Илюзия е да се очаква "природозащитници", интелектуалци, нацисти или авто-монтьори да бъдат по-добри хора от останалите. Ако погледнеш в тази тема, ще намериш много повече агресия (а да не говорим за аргументативна немощ) не толкова в изказванията на въпросните "кучкари", колкото в тези на техните опоненти. Но съм убеден, че можеш да намериш места с обратна ситуация.
Много добре разбирам настроението, което те обзема на тема "природозащитници", защото поведението на мнозина от тях е (поне в моите очи) сектантско. Именно затова държа да не ме причисляват към тази група от хора, само защото съм вегетарианец и намирам осъдително издевателството над хора и животни. Аз аргументирам по друг начин.
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Пак за животните.
« Отговор #42 -: Jul 09, 2010, 20:42 »
Според мен проблемът няма нищо общо с животните, колкото и някой да се опитва да вменява че те имали права и че някой господ (държавата?) трябва да ни набива главата да ги спазваме. Самият факт че животните не се борят за своите си права, а го правят хора, говори достатъчно.

Бездомните кучета са си продукт на човешкото общество, те не идват от гората. Проблемът е че всеки нормален човек ще си признае, че по този начин не можем да съжителстваме с тях - нито на кучетата им е приятно да ги газят коли по улиците, нито на хората им е приятно да се заразяват с тения, да газят в лайна и да ги хапят. Проблемът идва само и единствено от разни фондации, които се издържат със съдебни дела, усвояване на европроекти и изнудване на общини, както и от хората, които им се връзват на пропагандата. Именно те издействаха животните да не се прибират в приюти и да не се приспиват защото разбираш ли така нещата щели да си дойдат на мястото сами. И разни лумпени им се вързаха. Това малко не се връзва с нещата които гледам по Animal Planet в "нормалните" страни, но както и да е. Резултатът логично е точно обратният и това е повече от очевидно. В смисъл - на първо място сме в ЕС по процент заразени с кучешка тения, популацията на помиярите не намалява, а се увеличава. От друга страна, идиотите дето си пускат животните, щото не могат да ги гледат, сега могат да са спокойни - никой няма да ги прибере в приюта и да евентуално да ги упои.

И за капак тази поправка в НПК. Под миловидния претекст, че този, който тормози животни неминуемо след време щял да тормози и хора. Добре бе, нека влезем в ролята на един садист дето тормози за кеф. Отива и наритва едно куче, хващат го - лежи 5 години. Отива и пребива един човек на улицата - в най-лошият случай ще му лепнат условна, ако е рецидив - 1-2 години. Ми то по-добре да биеш хора, отколкото бездомни кучета. В общи линии Митака наистина е прав, че в тази държава е най-добре да си циганин, гей или помияр :)
« Последна редакция: Jul 09, 2010, 20:44 от gat3way »
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Пак за животните.
« Отговор #43 -: Jul 09, 2010, 21:16 »
Цитат
Безумието идва от опитите да се запушат устите на хората, които са против жестокостта към животните, с примери на агресивни бездомни кучета. Това са два различни проблема!

Никой не се опитва да им запуши устата, а може би би трябвало, защото поне 2/3 от тях са откровено ретардирани или поне аргументите им са такива. В смисъл много успешно успяха да заангажират за няколко седмици цялата държава с някакъв пес с отрязани крака. Не че искам да съм циничен, но на фона на всичко останало, не мисля, че това ни е най-критичния проблем. Групи във фейсбук, реване по медиите, дарения и хоп - псето с протези за няколко хиляди лева. В същото време бездомните кучета като изядоха краката на онази баба, нищо не се чу - нямаше врякане из нета, нямаше дарения и съответно няма протези.

И нещата са много свързани според мен - в повечето случаи (противно на това което се говори) са намесени бездомни животни. Ако нямаше бездомни животни, това нямаше да се случва. Да ама е ужасно анти-"хуманно" да се държат в клетки и е още по-ужасно и анти-хуманно да се умъртвяват. На мен само веднъж ми е скачало домашно куче. Но ми се е случвало доста повече пъти да ми скачат бездомни такива. Странно защо обаче цялото внимание е фокусирано върху бездомните кучета. Все си мисля, че ако в приют вместо на улицата, няма да имаме такива проблеми.
« Последна редакция: Jul 09, 2010, 21:18 от gat3way »
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

betso

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 281
    • Профил
Re: Пак за животните.
« Отговор #44 -: Jul 10, 2010, 00:13 »
Никой не се опитва да им запуши устата...
Ах? Не необходимо да напускаме дори рамките на тази тема, за да видим желания не само да им се запуши устата, а да се премине през кастрация и затваряне в дрънголник с побеснели кучета-пазачи към откровена евтаназия на тези хора. В този смисъл израза "опит за запушване на устата" си е направо нелепа метафора!

...на фона на всичко останало, не мисля, че това ни е най-критичния проблем.
Не мисля, че занимаването на цялата нация само с най-критичните проблеми е рецепта към по-добро общество.
Ако това общество не е в състояние да дискутира потресаващи неща от всякакво естество, тогава то няма да е способно да решава никакви проблеми.

Групи във фейсбук, реване по медиите, дарения и хоп - псето с протези за няколко хиляди лева. В същото време бездомните кучета като изядоха краката на онази баба, нищо не се чу - нямаше врякане из нета, нямаше дарения и съответно няма протези.
Именно това е резултата от безхаберието на мнозинството, което е склонно да обвинява кучето в изродщината, която го съсипа.
Съгласен съм, че трагедиите, причинени от бездомни (но не само) кучета, минават на заден план и съм категорично против тази тенденция. Хората са шокирани от "нов" начин на поведение, с което са конфронтирани и затова реагират по този начин. Истинска трагедия е, че вече не се шокират от травмите, причинени от непукизма по отношение на проблема с бездомните животни.
Друг въпрос е, че изрода е причинил на кучето това с напълно ясното съзнание, какво прави, докато при животните става дума за мутация на инстинктите.
Това са два проблема, а не един!

Докато не се интернализира идеята, че едно зло не неутрализира друго, няма да се случат необходими промени, които поне да намалят подобни новини.

Ако нямаше бездомни животни, това нямаше да се случва. ...
Все си мисля, че ако в приют вместо на улицата, няма да имаме такива проблеми.
Какви? Нахапаните хора ли?
Да, тези случаи ще се ограничат "само" до тези, причинени от домашни животни, което би било решителна стъпка напред.
Но мислиш ли, че това би спряло умъртвяването на животни по тези особено жестоки начини, за които се пише? Това е поведение, което въобще не е насочено към решаване на проблема с бездомните животни, а е нещо съвсем друго.
Това е отделен проблем! И именно за него си говорехме първоначално тук.
Активен