Покажи теми - getqwerty11
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хардуер за Линукс / Сървъри / Проблем при инсталиране на CentOS -: Jun 12, 2021, 21:54
Здравейте, вече цял ден се опитвам да инсталирам SME Server 7, което е модифициран CentOS. Boot-ва ми диска, избирам си език, избирам си инсталация от CD-ROM устройството (другите опции са от хард диск, FTP, HTTP и още нещо имаше). И следващото нещо, което виждам е "Unable to find any devices of the type needed for this installation type" с опции да му посоча драйвер, да заредя драйвер от дискета или да се върна назад.

Нито един от драйверите от списъка, който ми дава не подейства (пробвах ги всичките). Според мен нещо не си открива CD устройството (в моя случай DVD). Закачих му едно второ чисто CD-R устройство - същата работа. Внимателно съм прегледал джъмперите за мастер и слейв и всичко е точно (то ако не беше нямаше да ми буутва диска). Устройствата са си стандартни IDE-та, нищо необичайно.

Проверих сваления файл с checksum и направих втори диск на 4-та скорост - същата дивотия!

Къде може да бъркам? Чичко гугъл не казва почти нищо по въпроса. Има и други с подобни въпроси, но до сега читав отговор не съм прочел.

Ще се радвам на бърза реакция, че вече затрих един ден в безпочвени опити и съм до под кривата круша... '<img'> Благодаря предварително.
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Какво стана със сайта 5 дни -: Dec 14, 2015, 15:22
Само аз ли забелязах че сайта беше паднал няколко дни. Сигурно само на мен ми е интересно къде беше изчезнал така.
Ако проблема е технически, предлагам да се премести например на Novahost, откакто тръгнах със smshosting, за няколко години не е бил никога down. Пък и най-малкия план е достатъчен за 5-6 посещения.
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / алтернатива на access -: Aug 19, 2015, 14:34
Хей така както си седя да попитам, каква е алтернативата на Access на MS, за линукс, щото чета че в някакъв Италиански град не намерили, и мигрирали отново на MS Office.
Страници: [1]