Автор Тема: Arduino  (Прочетена 15265 пъти)

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Arduino
« -: Mar 05, 2014, 23:24 »
Обикновено децата, които имат желание да се занимават с роботика и програмиране, трябва първо да овладеят в някаква степен английски език, за да могат да четат описанието на езика за програмиране и да създават програми. Научаването на английски винаги е препоръчително, но вече не е задължително! Ако желаете да зарадвате дете, проявяващо влечение към създаването и програмирането на роботи, можете да му направите страхотен подарък, с който то да започне! Ако неговият дядо има влечение към техниката, той със сигурност много ще му помогне! Какво трябва да направите?

Купете комплект Arduino или съвместим от Robotev или от Olimex. Свалете приложението за програмиране на Arduino (версия 1.5.2 или по-нова) от тук и го инсталирайте или разархивирайте. В директорията, където сте го инсталирали ще намерите поддиректория с име reference. Преименувайте я на reference-old. Свалете файла reference-new.zip от тук и го запишете в директорията, където е reference-old. Разархивирайте reference-new.zip. Би трябвало да се получи нова директория reference. Ако се получи директория с друго име, преименувайте я на reference или ако трябва я преместете. Стартирайте програмата arduino. За да е на български език, от File - Preferences изберете български. Излезте от програмата и я стартирайте отново. Тя вече ще е на български. Идете в Помощ - Справочник. Ще видите описанието на езика, също на български.

На тази страница
ще намерите препратки към инструкции как да започнете.

Осигурихте ли си вече дядо-техничар? Всъщност той няма да Ви е нужен, ако Вашето дете вече може да чете!

Желая Ви приятни мигове с Arduino! Проверете за Arduino клуб във Вашия град! Потърсете клипчета в Youtube. При нужда от помощ, питайте във форумите.

Преводът е мой. С удоволствие ще се съобразя с препоръките Ви! Нямам нищо против да поставите файла reference-new.zip на по-подходящо място.

Валентин Ласков
« Последна редакция: Mar 05, 2014, 23:47 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Arduino
« Отговор #1 -: Mar 06, 2014, 10:57 »
Смятам, че изучаването на език или способ за програмиране не бива да е обвързано с инсталирането на определен пакет. Имали го това същото, качено на сайт и достъпно за четене през обикновен браузър? Не питам за себе си, а просто така..
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Re: Arduino
« Отговор #2 -: Mar 06, 2014, 11:31 »
Да, ето го на английски в официалния сайт на Arduino: Language Reference, а ето тук е на български.

PS: Средата за програмиране може да се инсталира и пробва и без да имате Arduino хардуер.
« Последна редакция: Feb 11, 2016, 09:32 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
arduino
Настройка на програми
arduinofan 27 9830 Последна публикация Nov 27, 2010, 00:16
от orlin369
Arduino SCADA
Предложения за български проект
ivo1204 52 30854 Последна публикация Oct 23, 2011, 22:48
от GB_bg
Направено с Arduino
Коментар
laskov 1 3166 Последна публикация Jun 03, 2013, 22:35
от remotex
Arduino
Преводи на документация
laskov 7 33872 Последна публикация Feb 12, 2013, 11:56
от laskov
arduino sensors and the internet of things/ ардуино сензори и Интернет на нещата
Общ форум
villimon 4 3583 Последна публикация Apr 16, 2015, 08:48
от villimon