Автор Тема: Windows vs. Linux  (Прочетена 9853 пъти)

  • Гост
Windows vs. Linux
« Отговор #30 -: Jan 17, 2006, 20:14 »
Здравейте, трябва да си плащам данъците, ама не си ги плащам. Мога и да си ги платя, ама ми е по-удобно така.
Не трябва да наричам наглите креатури с подходящите за тях епитети. Мога и да не ги пратя на майната им, ама го правя, по-удобно ми е така.
Цитат
Zdraveite, pisha s latinica, koito iska da chete, koito ne iska da ne chete. Imam kirlica no mi e po udobno taka.

Цитат
Не исках да използвам кирилица защото щеше да ми отнеме много време за превод на термините които съм ползвал или за превключване от едно на друго.

Не искам да ползвам светофари, защото ми отнема много време по кръстовищата, затова минавам през пешеходците по тротоара.

Много бавно се превеждат такива термини като
Цитат
fileowi sistemi
Цитат
Osnowni funkcii
и
Цитат
tochka 1 ... tochka 2 ... tochka 3
Прав си. Знанието над всичко!!!
Не трябва да се губи време с превод на тези неоценимо полезни за човечеството определения, по-добре това време да се използва за следващото гениало творение, което на свой ред да бъде предоставено за безвъзмездно ползване от обществото.

Пледирам (обръщайки се към всички участници) за по-строго спазване на точно тази част от правилата и по-строги санкции ат страна на администратори и модератори. Може да бъде простено на човек, който преди половин час за пръв път е видял knoppix('бах маа му колко бавно ми се превключва клавиатурата), но на такива наглеци не.
Активен

gvend

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 128
    • Профил
Windows vs. Linux
« Отговор #31 -: Jan 17, 2006, 20:20 »
Цитат
ПАК КАЗВАМ, КОИТО НЕ ИСКА ДА НЕ ГО ЧЕТЕ.
Който иска може да търпи такива, който не иска може и да им ... (изтрие постовете например '<img'> )
Активен

  • Гост
Windows vs. Linux
« Отговор #32 -: Jan 17, 2006, 20:50 »
Поздрави
Активен

BOT_ev

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 995
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Windows vs. Linux
« Отговор #33 -: Jan 17, 2006, 21:00 »
Цитат
Веднага почвате да се жалите,нали.Сега сигурно ще ме затрупате с милион линкове които трябва да изчета и които трябва да ме убедят в нещо си.

Тебе приятелю и с Александрийската библиотека да те затрупам пак няма да се освестиш. За пореден път си прескачам думата и пак пиша в подобна тема. За 10346 път казвам няма най-добра ОС; най-добра кола; най-добра жена; най-добър отбор и т.н. Има милиарди хора и всички имат мозък в главите (е не баш всички, но ми се щеше да е така) и всичките имат различни вкусове за нещата от живота. Аз ползвам и Linux и Windows, нито едната ОС нито другата скоро ше ми се махнат от PC-то. Не се опитвам да убеждавам никой в нищо и честно казано не ме интересува какво ползват другите, тва си е тяхна лична работа. Още по-малко имам желание да наливам сиво вещество с фуния на някои мозъчни хирурзи от BG интернет пространството. Ползвайте каквото ви върши работа и каквото ви е кеф и просто спрете да се занимавате с глупости. В спора се раждала истината, само дето в нашата мила родина в него се ражда само простотия. Айде със здраве !!!
Активен

Get to da chopa !!!
----------------------------------------------------------------------

  • Гост
Windows vs. Linux
« Отговор #34 -: Jan 18, 2006, 00:06 »
Много ще се зарадвам ако видя някакъв конструктивен отговор на това което съм написал. Като например къде бъркам или някакво допълнение на това което съм написал. Няма да ми направи впечатление това как е написан този отговор, независимо как е написан.  Определения от сорта на перде и наглец не липсват във нито един български форум. Да не говоря още какви определения съм срещал. Всеки се мисли за "началник склад" във форумите. Внимателно прегледах тази тема и не открих нищо съществено досега. Всеки говори какви глупаци са останалите. Следя и много чуждестранни форуми, такова нещо като у нас НЕМА, ама НЕМА.
Ако не сте съгласни с това което съм написал напишете какво е то, ако не ви харесва начина по който съм го написал изтрийте го. А то какво става, започваме с обидите. Кажете че това е целта на този форум да започвам и аз с обидите.
Активен

semionov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 110
    • Профил
Windows vs. Linux
« Отговор #35 -: Jan 18, 2006, 13:47 »
Компютърът трябва да служи на човека, а не обратно.

Не може Windows да се ползва от милиони и да е най-популярната ОС, само защото потребителите й са промити или невежи. Просто не ги боли за някакви си там "свободни" софтуери, ядра, и темподобни. Това на така наречените "фанатици" не им изнася и затова вдигат толкова пара, но това е положението.

Графичната среда на Unix е по-бавна от тази на Windows. И определено е по-малко интуитивна и по-неудобна. Това за мене е достатъчно когато искам просто да си "сърфирам" в интернет. За какво ми е притрябвало да сменям статуса на интерфейса от up на down стотици пъти в секунда '<img'>

Unix ядрата са по-стабилни. И самата система е по-добре пригодена за администрация, заради устройството и инструментите й. Това я прави по-добър избор за сървър, но не и десктоп.
Активен

  • Гост
Windows vs. Linux
« Отговор #36 -: Jan 18, 2006, 15:32 »
Цитат (Guest @ Ян. 17 2006,17:58)
Не исках да използвам кирилица защото щеше да ми отнеме много време за превод на термините които съм ползвал или за превключване от едно на друго.

ПАК КАЗВАМ, КОИТО НЕ ИСКА ДА НЕ ГО ЧЕТЕ.

Ако някой иска да разбере за какво става въпрос да прочете оригинала, този машинен превод ми изглежда доста зле.

A da te popravia moje li?
vyv Win 98 stava s disable/enable na network adaptera ot device managera v my computer '<img'>)))

P.s Ne sam Win fen :PPp
Активен

Agent_SMITH

  • Administrator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3082
  • matrix kernel module
    • Профил
Windows vs. Linux
« Отговор #37 -: Jan 18, 2006, 16:05 »
Цитат (Guest @ Ян. 18 2006,16:32)
A da te popravia moje li?
vyv Win 98 stava s disable/enable na network adaptera ot device managera v my computer '<img'>)))

P.s Ne sam Win fen :PPp

Форума има правила - ако си мислите всеки, ама само веднъж, ама само за малко, ама само за два реда... да нарушавате правилата, не сте познали.

всички последващи съобщения на шльокавица ще бъдат заличавани.  ':xclam:'
Активен

-= СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА =-

fogata

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 200
    • Профил
Windows vs. Linux
« Отговор #38 -: Jan 18, 2006, 22:24 »
Цитат (semionov @ Ян. 18 2006,14:47)
Графичната среда на Unix е по-бавна от тази на Windows. И определено е по-малко интуитивна и по-неудобна.

Не знам дали Win е по интуитивен защото не помня как налучквах по интуиция нещата в първия Win3.Със следващите естественно беше по лесно.Дали е удобен или не,си мисля че зависи от човека.За мен KDE ми е по удобно.За пример само ще ти дам работата с клипборда.За скороста незнам какво да мисля защото и други се оплакват че с KDE машината им е по бавна от ХР,но при мен е точно обратното и при нужда мога да го докажа,пък и да заложа.Може би мойте железарии са любими на КДЕ-то,и омразни за ХР.Незнам,но наскоро успях да стартирам Оупън Офисе за две секунди.
   П.П  Не се хващайте за ДВЕТЕ секунди за О.О.Истина е но има уловка.
Активен

FuckMyFucker

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 92
    • Профил
Windows vs. Linux
« Отговор #39 -: Jan 18, 2006, 23:19 »
ХАХахАХах.Който успее да обеди nickfox, че линукс е с доста предимства пред Windows ще го черпя каквото каже..
Активен

  • Гост
Windows vs. Linux
« Отговор #40 -: Jan 19, 2006, 00:29 »
Искам да попитам 1010:
Колко време е нужно за да се направи enable/disable на network interface  при  windows?
Как се прави това в графичната среда не ме интересува.
Например интересува ме програма с която може да се направи такова нещо.
Не съм го казвал досега тук, но:

ГРАФИЧНАТА СРЕДА НЕ Е ОПЕРАЦИОННАТА СИСТЕМА.
Графичната среда използва опреационната система така както всяка друга програма.
Може би в Windows не е така. Ако някой знае как е там да каже.
Активен

  • Гост
Windows vs. Linux
« Отговор #41 -: Jan 19, 2006, 11:45 »
Добрев, тва при условие, че не се ползва dhcp '<img'>

И все пак, ква файда, че интерфейса се вдигал/смъквал по-бързо?

Networking кода и на уиндоус и на линукс е зле написан, като на уиндоус е по-зле написан. И все пак, когато се работи с няколко интерфейса, при уиндоус би трябвало да върви по-добре (особено при SMP), заради "заемките" от БСД. Иначе и packet filtering-а, и NAT-а, и routing-а ,и  QoS тъпотиите докарват по-голям throughput при линукс.

Друг е въпроса, че повечето мрежови драйвери на линукс са много зле написани (това се подобрява напоследък).

Като заключение бих казал, че линукс прави в 99% от случаите по-добра мрежова производителност, ако съдим по ip packets throughput при различни условия (това е леееко относително  естествено).

В един типичен случай на една и съща конфигурация, apache ще сервира доста повече статични htmls, отколкото тъпото ИИС. При същото положение, вероятно самба ще извади по-добра производителност (макар че Mайкрошит плащат тестове, в които се доказва обратното - здраво оптимизиран 2к3 сървър върсъс default-ска инсталация на RHEL2 май беше вадил 65% по-висока производителност, блях блях глупости)

Мейл сървърите под линукс доказано са по-бързи и по-стабилни.

Въобще, мисля, че уиндоусите не стават за сървърна ОС. Те стават, ама се изискват огромни разходи по софтуер и хардуер за неща дето с линукс стават много по-евтино, по-бързо и по-стабилно и това е правопропорционално на сложността на инсталацията (уиндоус клъстери? ха-ха-ха).

Google се доверява на линукс и тва си говори достатъчно. Дълго време hotmail бяха на линукси и бсд-та и това също говори достатъчно.

Уиндоус е прекрасна десктоп ОС, вкъщи си я ползвам (главно щото няма един свестен DC клиент за линукс, както и заради разни игри и както разни други хора вкъщи да могат да се оправят,хех). Не знам защо този факт трябва да се променя, повечето хора не им трябва нещо друго така или иначе, нека си се оправят.

Обаче не става за сървърна ОС. Просто е идиотски тъпа и скъпа идея. Става единствено за хостване на .нет глупости. Linux е удобна, но не и перфектна сървърна ОС. А Майкрошит никога няма да направят свястна сървърна ОС. То операционна система дето си държи в ядрото GDI-то е рядко тъпа и малоумна и нестабилна концепция и няма оправия според мен. Ама да се оправят, не случайно вместо да печелят дялове от пазара на сървърни ОС, го губят, въпреки че хвърлят сигурно милиарди в тази насока.
Активен

  • Гост
Windows vs. Linux
« Отговор #42 -: Jan 19, 2006, 12:20 »
Напълно съм съгласен с gat3way.
Това за up/down  на интерфейс просто го дадах за пример. Това което си написал мислех да го напиша и аз но сметнах че не е необходимо.
Не ползвам Windows от повече от 3 години. Не ми се е налагало и се надявам да не ми се налага.
Активен

  • Гост
Windows vs. Linux
« Отговор #43 -: Jan 19, 2006, 16:31 »
Ох, сега изчетох онзи форум на калдата. Много забавно. Програмисти на дб интерфейси тип "цикни прозорче, цъкни бутонче и напиши 100 реда код" дето дават компетентни меродавни мнения. И онзи джамбулски експерт, никфокс най-вече. Сладури. По-добре не се заяждайте с тях, природата достатъчно ги е наказала тия...
Активен

  • Гост
Windows vs. Linux
« Отговор #44 -: Jan 20, 2006, 09:10 »
Здравейте,

Виждам, че в този форум ми приписвате какви ли не нелицеприятни качества и отправяте обидни квалификация както по отношение на личноста ми, така и по отношение на професионалните ми качества.
Обръщам се към вас, потребителите на Линукс БГ ( сред които съм и аз), нека запазим добрите взаимоотношения помежду си и добрия тон.
Не съм си позволявал нито тук, нито във форума на Калдата да правя обидни квалификации по адрес на потребител на каквато и да било основа.Още повече пък на основа на използвана операционна система и използван софтуер.
Както виждате форума на Калдата е достатъчно демократичен и отворен за различни мнения по една или друга тема.
Така, че ако имате какво полезно да казвате по тази тема, то сте добре дошли.

И запомнете една елементарна истина. Нито аз, нито Демон или някой друг, поставящ под съмнение качествата на Линукс, не е против Линукс и софтуера с отворен код.

И още веднъж. Нека запазим добрия тон.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Windows XP i LInux
Настройка на програми
DJSlavchik 1 3995 Последна публикация Oct 29, 2002, 20:24
от Tonych
За Windows-ките файлове под Linux
Настройка на програми
ext6 4 5306 Последна публикация Dec 31, 2008, 07:30
от satir
ot windows kam linux!
Настройка на програми
detelin 3 3212 Последна публикация May 28, 2003, 19:15
от detelin
windows i linux
Настройка на програми
aragorn 4 3381 Последна публикация Oct 12, 2003, 19:06
от paveldikov
Linux-Windows
Настройка на програми
thegreen 3 4495 Последна публикация Nov 02, 2003, 17:19
от thegreen