Покажи Публикации - Cnupo
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Промяна типът на файл? -: Sep 17, 2009, 22:10
Здравейте,

Имам проблем, който се опитвам да реша, но за сега без успех.
Реших, че трябва да си сложа шрифтовете на Windows, сложих си msttcorefonts и си копирах Tahoma от Windows дела. Всичко си е на 6 с другите шрифтове, но Tahoma не може да се изобрази... има я в списъка с шрифтовете, регистрирана е, но просто се изобразява като квадратчета или изобщо не се изобразява.
Стигнах до заключението, че е нещо в правата за достъп до файл-а на шрифт-а и като сравних с другите се оказа, че Tahoma е с права -rwxrwxrwx, а другите са с lrwxrwxrwx. Някой може ли да ми каже как да променя типът и да стане link?
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Flash Player за Slackware 13 64bit -: Sep 09, 2009, 02:24
Благодаря ви, но всичко стана без проблем просто с 64битовата версия на флаш :)
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Flash Player за Slackware 13 64bit -: Sep 07, 2009, 19:03
Здравейте,

От вчера съм със Slackware 13 64bit и изпитвам сериозни затруднения да подкарам този флаш плейър. Някой може ли да ми помогне, имайки предвид, че съм абсолютн нов в линукса. Търсих, пробвах, но нищо не даде резултат. Ако може да ми кажете и точно коя версия на плейъра трябва да ползвам ще съм много благодарен :)

EDIT: Съжалявам, но чак след като пуснах темата видях, че има 64bit версия на FlashPlayer  ::)
4  Нетехнически теми / Идеи и мнения / P 166 + 32 Edo Ram + Графичен Линукс? -: Aug 21, 2004, 03:36
Чудех се дали има някаква вероятност някаква графична среда да върви като хората, без много забавяне на система P-166MHz, 32 Edo Ram, 1,6GB твърд диск и 1MB Видео ? Много малко съм ползвал линукс и немога сам да дам отговор на въпроса си, а пък и за сега не искам да пробвам с цел само да разбера '<img'> . Бяха ми казали, че fluxbox е доста лек и не би товарил много машината, но тогава ставаше дума за малко по бърза машина. Вие как мислите и имате ли други предложения ?
5  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / 200mHz? -: Feb 22, 2004, 04:32
Като за начало, ще отбележа, че знам много малко отностно линукс, работил съм с шел и съм си инсталирал Slackware 8.1 след това Mandrake 9.1. Та и при двете дистрибуций много бавно се движеха нещата, на слак-а бях с КДЕ 2 и беше бавничко, отнемаше доста време да ми отвори каквото и да е, сигурно се сещате какво се случваше като сложих мандреик 9.1, който е с КДЕ 3 '<img'>, та въпроса ми при положение, че ги инсталирах на компютър - P2 374mHz, 256SD RAM (PC133) , а сега възнамерявам на един компютър 200mHz, 394SD RAM (PC133), как да оптимизирам бързината в графична среда, казаха ми да си изтелгя някоя по лека графична среда като например fluxbox, но нали не съм на ясно и не успях да се оправя при инсталацията й. Някой ако може да ми каже някакъв по лесничак вариянт за оптимизиране на скоростта, за "глупаци".

Благодаря ви предварително. '<img'>
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Shell? -: Feb 04, 2004, 22:35
Имам предвид ако можете (ако ви се обяснява) да ми обясните как да пусна шел на някого и как да огранича командите, който може да изпълнява '<img'>
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Shell? -: Jan 25, 2004, 22:15
Ne sym mnogo ubeden che mqstoto na tazi tema e tuk, no ne namerix po-podhodqshto. Ta vyprosa mi e, ako iskam da puskam shells (shell server...nz dali moga da go nareka taka) kakyv software mi e nujen za da predotvratq ot zloopotreba sys sistemata i izobshto kakyv software bi mi bil nujen za celta?
Страници: [1]