Автор Тема: QMMP еквалайзер присетс & флагчета за клавиатурна подредба - Минт 14 МАТЕ  (Прочетена 861 пъти)

rado84

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 73
    • Профил
За да не пускам две различни теми реших да питам в една по двата проблема.
1. Първият е, че си инсталирах QMMP и е почти перфектен. Казвам "почти", защото няма еквалайзерни настройки. Четох из нета да го ъпгрейдна до 0.6.3 или по-нова версия, но не мога да накарам нито синаптика, нито софтмениджъра да си сменят хранилищата с по-модерни, където има споменатата версия. В наличните има само 0.5.5.1, която не ми върши работа. Влизах по настройките и двете и сложих човки на всички налични хранилища, но това не промени нищо.
Също така се опитах да намеря деб или рпм инсталатор за 0.6.3, но единственото, което намерих пишеше, че се предлага от някакво хранилище, дето никой не беше казал как да го добавя.
2. Вторият проблем е не толкова проблем, колкото желание да си разкрася клавиатурната подредба и вместо "Бъл/Англ" да има българското и американското знаме, заместващи текущата подредба. Въпросът е как да го направя това нещо.
Преди да инстална Мате-то сложих Синамон и там имаше флагчета, но Синамон не се разбираше с хардуера ми и ставаше кърнел паник и затова инсталирах Мате. И сега искам да го направя с флагчета като в Синамона.

Не използвам Линукс за първи път в живота си, но и далеч не съм толкова напреднал с Линукс матряла колкото ми се иска. Допреди изв. време използвах Убунту 10.10, но спряха да го поддържат и се наложи да намеря нещо по-модерно и без ужасния сайдбар, който го сложиха от 11 нататък. Така стигнах до ментовата 14-ка, но не смея да използвам командите от Убунтуто, че да не стане някое мазало, ако евентуално са по-различни и вършат различни неща.
Активен

AsRock B85M Pro4, Core i7-4770, Palit GTX 1660 Ti 6GB, Corsair CX750 PSU, Corsair 32GB DDR3-1600, Storages = 6.5TB, Cinnamon 5.2.7.
I use Arch, btw.

aleximilian

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 64
  • Distribution: Debian
    • Профил
В стандартния скин на qmmp, до баланса имаш два малки бутона, единят е за еквилайзера да се покаже, другият е за плейлист-а. Като се покаже еквилайзера, горе в ляво пак има два бутона, оn / auto. Натисни on и си регулирай. И във версия 0.5.5.1 работи - гарантирано.
За хранилища не знам, но може да си го компилираш, от сорса, след като разрешиш зависимостите. Като бонус ще може да си конвертираш от Lossless->mp3

За флаговете е като в гном2, Двете картинки ги слагаш в /usr/share/pixmaps/ или в /home/POTRBITEL/.icons с имена bg.svg us.svg
После в терминала пишеш
Код:
dconf-editor
и търсиш
/org/mate/desktop/peripherals/keyboard/indicator и слагаш чавка на show-flags
Активен

rado84

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 73
    • Профил
Мерси. :)
А имам още малко въпроси, някои може би са и глупави, но какво да се прави.  ;D Ще карам направо в тази тема, че не обичам да пускам по една тема за всяко нещо.
1. Как да махна текста от уиндоу листа и да останат само иконките, както е в Уиндоус 7?
2. Като отварям нов таб или разглеждам снимки с коя да е програма, отляво на екрана на около 1-2 пиксела от левия ръб се появява една примигваща бяла вертикална черта. За съжаление снимка не мога да дам, защото не излиза на скрийншотовете. Ако някой я е виждал дали може да каже как е оправил проблема? Ако не, ще пробвам да снимам с телефона, да видим какво ще излезе. Ъпдейтнах Ментата с всичко, което ми беше предложено, но чертата си остана.
3. Как да променя цвета на текста в уиндоу листа (това в случай, че точка 1 не може да се направи) и на часовника? Направил съм таскбара да е съвсем прозрачен, но за да видя часа трябва или да закарам курсора върху него, или да сменя бекграунд картината с някоя по-светла. Имам причини да я правя тъмна, но ако се впусна в обяснения защо много ще се отклоним от темата.
4. И последният въпрос - някоя лесна за употреба програма (ако може с GUI) от типа на Symantec Ghost 11.0 и която да може да работи с ext4? Гоуст на Симантек изобщо не разпознава ext4, което е жалко, 'щото има адски лесен GUI.
Активен

AsRock B85M Pro4, Core i7-4770, Palit GTX 1660 Ti 6GB, Corsair CX750 PSU, Corsair 32GB DDR3-1600, Storages = 6.5TB, Cinnamon 5.2.7.
I use Arch, btw.

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
как да инсталрам qmmp за дебиан
Настройка на програми
Bezdomni 16 1697 Последна публикация Jun 02, 2010, 17:19
от Bezdomni