Linux за българи: Форуми

Трудова борса => Търсене => Темата е започната от: laskov в Sep 26, 2014, 21:23



Титла: Изработка на уеб сайт
Публикувано от: laskov в Sep 26, 2014, 21:23
Търси се някой (или фирма), който да направи нов сайт на Делфинариум Варна. Важна част е възможността за онлайн покупка на билети и плащане с различни начини за плащане през Интернет.
Разбира се, че ще потърся фирми, правещи сайтове. Но Вие имате предимството да научите преди тях.


Титла: Re: Изработка на уеб сайт
Публикувано от: 4096bits в Sep 27, 2014, 19:36
Какъв е бюджета?


Титла: Re: Изработка на уеб сайт
Публикувано от: laskov в Sep 27, 2014, 21:28
Събираме оферти :)

ПС: С което не искам да кажа, че ще спечели тази, която е с най-ниска предложена цена.


Титла: Re: Изработка на уеб сайт
Публикувано от: abozhilov в Sep 27, 2014, 21:55
Ако съм на твое място, ще сложа WordPress с подходящите добавки и всичко ще е достатъчно лесно, както за подръжка, така и за разработка, така и за цена. В България във фирмите занимаващи се с уеб, използват съмнителни библиотеки и вътрешен CMS, което понякога води до сериозни пропуски в сигурността. При WordPress с чиста инсталация + проверен плъгин сигурността ще е на необходимото ниво.


Титла: Re: Изработка на уеб сайт
Публикувано от: go_fire в Sep 27, 2014, 22:00
Сещам се за коя система намекваш ;) Ласков е админ, а не разработчик. И няма лошо да създаде малко работа на някой тукашен. В друг форум дето уж админствам, това даже се поощрява.


Титла: Re: Изработка на уеб сайт
Публикувано от: 4096bits в Sep 27, 2014, 22:03
Хм! Никога не съм бил привърженик на готовите решения. Текстовия редактор и това е. Ама това са излишни приказки.
Имах конкретен въпрос, на който не получих отговор. Няма точни параметри на заданието, а пазаренето вече започна. Ако някой има интерес, да заповяда. Моят се изпари.


Титла: Re: Изработка на уеб сайт
Публикувано от: go_fire в Sep 27, 2014, 22:17
Прав си, че то тия задачки са разтеглива материя и получаваш толкова, за колкото си готов да платиш. Ама виж кой е поръчителя. Това все пак е държавата, а там работят същински некадърници, от които не можеш да чакаш да имат на сън даже идея, за какво става въпрос. Според мен Ласков прави услуга на приятел. Той си е идеалист и всичко щеше да е добре, ако…

…нямаше и второ. Това е Варна, знаем кой в крайна сметка ще спечели и за какви пари. Името е кратичко, но за сметка на това споменаването му води самозапалвания и то, ако си късметлия. В по-лошият случай нахранваш едрите морски хищници с вкусни перки и никога няма да те намерят.


Титла: Re: Изработка на уеб сайт
Публикувано от: laskov в Sep 27, 2014, 22:27
:) Аз смятам да ви оставя да си търкате клавишите... :)
Ако някой проявява траен интерес може да се свърже с мен, може да пише на имейла, посочен в сайта на делфинариума, може да се обади по телефона, обявен в сайта, но нека все пак да попита за мен, понеже този, който вдигне телефона, може и да не знае за какво става дума.

ПС: go_fire, още повече се разочаровах от теб ... ама защо пък трябва да те харесвам :) Делфинариумът не е държавна собственост. Ако беше погледнал сайта (май скоро ти бях писал същото), щеше да видиш чия собственост е.


Титла: Re: Изработка на уеб сайт
Публикувано от: NorthBridge в Nov 16, 2014, 22:29
Имаш ЛС  :)

go_fire, не всичко във Варна е кофти. Имаме си море, имаме си капанчета за бира с цаца, имаме си и хубави жени  [_]3


Титла: Re: Изработка на уеб сайт
Публикувано от: laskov в Nov 17, 2014, 10:55
На NorthBridge отговорих, но за информация и на тези, които евентуално видят темата в бъдеще, имаме избран изпълнител и работата е в ход.


Титла: Re: Изработка на уеб сайт
Публикувано от: pennywise в Nov 17, 2014, 21:32
Другия път като решиш да губиш времето на хората, да ти кажа, че е коретно поне да им върнеш отговор или да им кажеш, че не те устройва.

И между другото мейлите ти отиват в спам-а.


Титла: Re: Изработка на уеб сайт
Публикувано от: 4096bits в Nov 17, 2014, 22:27
Много са объркани нещата тук в България. Като питам какъв е бюджета, не питам случайно. Повече от ясно е, че от Делфинариума са приготвили някаква сума за това. Като се пита каква е сумата, може ясно да се каже, какво може да се направи за тези пари. Събирали оферти. За какво? За сайт. Ама сайтове всякакви. Щото като си кажат изискванията и като кажеш за какви пари може да стане това и се почват пазарлъците. Скъпо ми е! Само дето не се уточнява, че сумата трябва да е 3-4 пъти по-голяма, защото сигурно и идеи за дизайна на сайта няма. Както почти всеки път. Та и дизайнер трябва да е човека, да мисли и за функционалностите, които би трябвало такъв сайт да има. Написването на кода е много малка част от правенето на сайт и всъщност е най-лесната. Съответно най-голяма част от цената е да го измислиш. И така да го направиш, че да е тяхното, не да прилича на някое друго. Ей за това като си кажеш цената и няма как да обясниш, защо е такава. Защо архитектите, които са известни са скъпоплатени и защо са известни. Не питам. Събирали оферти! Добре че рядко ми се случва да работя с българи.


Титла: Re: Изработка на уеб сайт
Публикувано от: go_fire в Nov 17, 2014, 22:35
Хайде де pennywise. Може да не си щастлив, но съм сигурен, че Ласков е добронамерен и не е имал намерение да те засяга. Не се стягай!


Титла: Re: Изработка на уеб сайт
Публикувано от: pennywise в Nov 17, 2014, 22:46
Да Ви споделя от "кухнята", те не искат просто сайт, ами цяла система заразплащане която освен през интернет да работи и на каса.

Честно казано си имам достатъчно работа, и не съм стигнал до евентуалните пари от този сайт/проект.
Дразни ме отношението.
Дразни ме, че отделяш време за да се опиташ да им измислиш решение, а после никой не благоволява поне да каже - "Мерси, но не ни устройва и/или харесва и избрахме друг"

До сега всеки път когато съм се опитвал да работя с българи е било така(не повече от 5), и незнам какво очаквах честно казано, писах защото реших, че като е от форума ще има малко повече такт.


Титла: Re: Изработка на уеб сайт
Публикувано от: laskov в Nov 18, 2014, 09:42
Да Ви споделя от "кухнята", те не искат просто сайт, ами цяла система заразплащане която освен през интернет да работи и на каса.
1. Всички, които проявиха интерес получиха заданието.
2. Не бих казал, "цяла система", но един ден ще си взаимодейства с такава.
3. Затова, когато 4096bits попита, не посочих бюджет.
Получихме 8 оферти и смятам, че направихме добър избор.

Относно уведомяването, аз си мислех, че ще има такова и даже бях обещал, за което сега съжалявам.