Покажи Публикации - Agent_SMITH
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 157
31  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Problem s mouse na linux scientific -: Feb 20, 2008, 20:29
Форума има правила. Спазвай ги. За момента темата отива в кошчето.
32  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Препоръка за видеокарта -: Feb 06, 2008, 10:43
Която и да е nVidia. Дори да си вземеш посления писък, просто ще трябва да почакаш около месец за драйвери. Другояче казано - всяка nVidia от каталога по-стара от месец би трябвало да работи от раз '<img'>
33  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Едно голяма молба за ОпънОфис -: Feb 05, 2008, 20:24
Докладвам същият проблем:

Fedora 8, OOo 2.3.0
CentOS 5.1, OOo 2.0.4-5.4.25
пробвах и с текст на кирилица, и с такъв на латиница. Еднакъв резултат, 1:1 като описания от теб...
34  Нетехнически теми / Коментар / Microsoft? -: Feb 05, 2008, 20:16
@mikis: взимам си бележка да следя по-внимателно.

@Еmoooo: избягвай личните нападки и квалификации; ако спориш, прави го с факти.
35  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Къде се намира файлът /etc/x11/xorg.conf -: Feb 04, 2008, 10:51
Не, че не искаме да помогнем, но ти питаш нещо, на което сам си отговорил. Описал си целия път до файла. Проблема ти идва от това, че линукс и уиндоус ползват различни файлови системи и (логично) под уиндоус не виждаш структурата на линукс дяла на диска си.

Ако помниш каква файлова система си ползвал за линукс инсталацията, иди и намери viewer за нея, който да инсталираш в уиндоус за да "виждаш" дяла от диска с линукс ПРЕЗ уиндоус. Помня, че TotalCommander имаше плъгини за ext2 и ext3... После, щом можеш да "виждаш" дяла с линукс да отидеш, където си описал сам: /etc/X11/xorg.conf и да оправиш кашата...

И спри да се караш на хората, които помагат доброволно в този форум. Задължително прочети правилата.
36  Нетехнически теми / Коментар / Microsoft? -: Feb 03, 2008, 20:22
Микис, ако при всяко мнение различно от твоето ти излиза пяна на устата, незнам защо се мъчиш и си причиняваш мъка, като пишеш? Колкото до:
Цитат
P.S. От известно време ми се върти една идея в главата: да събирам бисери, обидни реплики, чисти заяждания и пр. на разните отворкьовци, за които не са модерирани и при всяка възможност да ги прилагам към админите.
не пропускай да добавяш линк когато го правиш, за да не отнесеш случайно "наградата" на някой по-заслужил от теб.



37  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Xorg  проблем! -: Feb 03, 2008, 19:20
Цитат (completer @ Фев. 03 2008,18:59)
Извинявай за мен не е по добре да си преинсталирвам линукса всеки път като се разбазика нещо.
Нещо разбазика ли се ошравяш го ако не можеш търсиш и питаш!!!

Колегата те пита, защото твоята версия не е скорошна, и текущата е 7.10. '<img'>

Недей да му се стряскаш, а по-добре кажи какво пише в xorg.conf или дали си опитал в конзола да напишеш sudo apt-get install -f например? Другото, което можеш да опиташ е да минеш наново настройките на xorg с едно бързичко dpkg-xorg-reconfigure например (може и да бъркам командата, от бая време не съм с дебиан).

Подкрепям отказването на уиндоус маниера да се преинсталира при всеки проблем, но помисли и за тези, които искат да ти помогнат - боб ли да хвърлят, кристална топка ли да галят... По-подробно (както пише в правилата)
'<img'>
38  Нетехнически теми / Коментар / Microsoft? -: Feb 03, 2008, 12:54
Цитат (Emooo @ Фев. 03 2008,13:08)
Дали Виста е буклук не ме интересува, аз също не я ползвам, но в нея има неща които ще принудят много хора да я ползват скоро (DX10, IIS7 и т.н). Интересно защо пък твоите колеги си слагат Уиндовс, а не Линукс? Трябва да знаеш че за твое голямо душевно терзание аз също ползвам Линукс, но не мога да си затворя очите пред грозните неща в него и изкам нещата да станат по добри. Тука е и проблема много хора като тебе заслепени от своята глупост, боготворят Линукс като нещо богоизбрано и перфектно. Не е перфектен има много камъни за дялане и когато проблемите се осъзнаят и се сложат на масата може да се работи по тях за отстранянето им и подобряването на Линукс като цяло.

Това е и причината да критикувам Линукс в този форум, което не е много приятно в оглед на фанатиците тука които ме нападат постояно. Но трябва най-накрая да се каже - това е добро, това не е - трябва да се промени.

Подкрепям стремежа всички дебати в този форум да се водят с помоща на факти, наместо лични нападки и далеч от "фенщина".

Тандемът WinTel, или краткото име на Windows+Intel, измислен единствено с идеята за цикличност и провокиране на продажбите не е нищо ново. Това, че новият уиндоус ще накара много хора да ползват А, Б, В означава в превод на нормален език само едно: новият уиндоус ще *принуди* много хора да сменят/ъпгрейдват хардуера си преди той да е морално заминал.

И тук идвам до същината на моята теза, надявам се да не бъде класирана като "фанатична" - линукс, с всичките свои несъвършенства, предлага на потребителите избор: графични среди, клиенти за пощи, торенти, т.н. Уиндоус, от своя страна, отнема избора от потребителите като има сипва в канчето това, за което са се разбрали с колегите хардуерни производители... В първия случай потребителя избира кога (ако изобщо) да ъпгрейдва, докато във втория - някой избира вместо него.

Толкова за десктоп/workstation сегмента. По отношение на сървър сегмента вероятно съм последният човек, който да коментира темата, за това искам да попитам - в кои отношения според теб уиндоус сървър превъзхожда линукс? Примери ще са ми изключително полезни.

Благодаря.  ':ok:'

п.п. Апропо, таман да публикувам видах финала на твоето съобщение и се сетих: понеже и уиндоус има много за дялане... дали някой ИЗОБЩО ще се заслуша в мнението на потребителите? По-голямо предимство от това потребителите да определят бъдещото развитие *директно*, наместо в качеството си на цифрички в пазарни проучвания? Разбира се, това е реторичен въпрос
'<img'>
последен послепис: моля не приемай лично нито едно от горните писания, нито едно от тях не е било създадено като такова. вярвам, че в спора се ражда истината.



39  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Гледате ли телевизия? -: Feb 01, 2008, 16:56
Цитат (gizi_ @ Фев. 01 2008,17:45)
Хех нека да има от къде и ще гледам (смисъл българска тв). Ама те направиха всички сайтове платени и сега малко нищо не мога да гледам или само на запис с няколко дни закъснение.

Лично не съм пробвал това, но не пречи да опиташ и да споделиш дали бачка '<img'>
http://www.linux-bg.org/cgi-bin....5675075
40  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Another way -: Feb 01, 2008, 15:08
Много готино сайтче! '<img'>
41  Хумор, сатира и забава / Кошче / Koq distribuciq za nachinae6ti -: Feb 01, 2008, 11:29
темата е в кошчето за нарушаване на правилата на форума.

Тема за избор на дистрибуция вече има: http://www.linux-bg.org/cgi-bin....t=20041
42  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Koq distribuciq za nachinae6ti -: Feb 01, 2008, 11:29
темата е в кошчето за нарушаване на правилата на форума.

Тема за избор на дистрибуция вече има: http://www.linux-bg.org/cgi-bin....t=20041
43  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Игра на думи -: Jan 31, 2008, 22:39
катил -> бодил
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Интернет проблем suse10.3 -: Jan 31, 2008, 17:27
Предполагам се досещаш, че с предоставената до тук информация едва ли ще получиш отговор... Не всички знаят на изуст как доставят интернет кейбълтел '<img'>

Накратко (отгатвам че) ти трябва да подкараш като хората pppoe. Теми за suse AND pppoe има много: прочети ги.

СЛЕД като ги прочетеш и опиташ сам, ако не се получи пиши по-конктретно: четох А, опитах В, получих грешка С, не става Х. тогава можеш да разчиташ на конкретни насоки.
45  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Welcome windows user -: Jan 31, 2008, 12:06
Цитат (kill_u @ Ян. 31 2008,12:19)
Агенте признателен съм ти!

За нищо '<img'> По-скоро е редно аз да съм ти признателен, че си открил нещо полезно и отделяш от времето си да го направиш достъпно за повече хора...
 ':ok:'



Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 157