Покажи Публикации - bengazara
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 31, 2011, 00:38
Трябва да има и хора като мен да разроват "говното" , та да може да се разплете чорапа.

Според мен не си ровил правилното "говно". Просто трябваше да попиташ авторите дали могат да добавят исканата от теб функционалност, а не да оревеш орталъка. Можеше да пишеш и в "Лична драма", например, със същия успех.
А хвалбите с ERP системи (освен ако не са свободни) ги забравете, за да не ставате смешни!
Защо не идеш сайта Форума на Микроинвест и виж че е питано и как са се отнесли с човека. И то не от  един  от няколко човека е питано. Темата е стара.
2  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Програмка за шивашкото производство! -: May 31, 2011, 00:34
 Не е така и с OpenERP и тази на PHP може да се работи производство. Има вложени материали и други екстри. И може да се предложи SAAS модел така да че да се самоиздържа и да се пуска една версия в година безплатна. какъвто е случая с ICEB украинската почти erp има данъчно счетоводство като ДДС файлове и ТРЗ. Пускат една безплатна версия на година който иска редовни актуализации плаща или SAAS.
 Ако човек е работил на Бг  бизнес софтуер нещата му се струват странни в западните и си мисли че това нещо не става за България. И аз съм мислил така преди да почна да работя на локализирана платена ERP западен тип.
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 31, 2011, 00:05
Парите няма как да те вълнуват тебе кой къде ги дава, но мен ме вълнува повече ти какво правиш точно в тоя форум, че и да си полезен с това ???
Ти ГОЛЕМО ПРО се изъвъди бе.

 Учил съм компютърни науки и съм един първите в таз държава дека са  видели линукс. А такива като теб въобще не са знаели че има такова животно. И в някой отношения съм по-добър  много от писачите в този форум.
 Дечковци къде се правят на хакери.
4  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 30, 2011, 23:39
Цитат
Не ме наричай мишок  -  купил съм си ERP система на datalab.bg и много се гордея с покупката си. Ако ти разбира тъпото малко мозъче от софт направи сравнение е сайта http://www.datalab.bg/

Аз пък съм си купил ЕРП на Бора Бизнес Солюшън с има няма 40 лиценза и ми писна да ти чета изкривените виждания за софтуер мишок с мишока ти  [_]3.
Добре имаш предложение за подобряване на определен продукт! Ама хайде молим го кажи нормално а не като бясна крава на мигданя. Ей това българина става все по-зъл и все по-зъл с всеки изминал ден...
То от 30 поста нямаш един в рамките на нормалния тон и градивната критика бе. Като не ти харесва нещо защо изобщо се занимаваш с него?
  Големец си  нема що , а може би и будала че си дал толкова пари на Бора сол тешака на Майкрософт. Оди във Форум на майкрософт там ще си по-полезен.
5  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Програмка за шивашкото производство! -: May 30, 2011, 23:27
По темата
Човека иска складово счетоводна програма - междуплатформена.
Виждал съм няколко решения, но най-добрите които изпълняват това изискване са на tomcat и на php. За съжаление са платени продукти. Още по лошо е че немога да си спомня имената на продуктите.
Какво предстявляват:
Описва се производството по операции, норми, матеряли, разходни норми...... и други специфики. За всяка операция (включително складове) се генерира съответните заявки, фактури, справки, производителности и други подобни. Също по поръчките се генерират логистични заявки съобразени със договорите за доставка. Не е от ранга на SAP или BAAN но са конкуренти.
Всъщност на клиентските компютри е нужен само браузер, акробат и jre.
Така че успех в решаването на проблема.

 Ето ти програма на PHP много добра счетоводството е малко друг чишит но можем да се оправим и с него. Бях я превел и известно време работих на нея. http://www.phreesoft.com/index.php
То май трябва да се захвана аз тази работи , оти като ви гледам какви меки познайте какво сте и какви големи ПРО-ТА сте. Трябва ми решение с което може да предлагам услуга като SAAS но не за продам , а за моите клиенти на счетоводни услуги  да влизат да си гледат счетоводството , да си издават Фактури. На мен лично ми харесва Тази програма на PHP и OpenERP  че са web базирани.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Suse Linux Enterprise Desktop 11 -: May 30, 2011, 22:53
 Какво му е на Suse то OpenSuse има локали на Български. За това твойто не знам явно иска потребител и парола да се свърже към сървърите за пакети.
 Ако го замениш с Mandriva ще направиш грешка за нея има много по-малко пакети.


 Ако имаш Тим виер мога да погледна работил съм 2г. на OpenSuse като Декстоп.
7  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 30, 2011, 22:31
Писна ми и на мен от бенгазара . Две седмици му чета тъпите теми ,оплаквания ,хвалби колко бил богат и бизнесмен .Обаче няма програмисти кадърни за него да му помогнат да си пуска декларациикинте .

Абе мишко безплодна ,защо занимаваш целия форум с проблемите си ами не вземеш да  си платиш да заработи както ти искаш този софтуер.

http://www.microinvest.com.mt/

 Трябва да има и хора като мен да разроват "говното" , та да може да се разплете чорапа.

Радвам се ако са решили да добавят тази възможност.

както знете на 09-2011г. трябва всички рег.фирми да въведат данъчни терминали много Босове са стигнали до извода че е по добре да въведат и POS , ще бъде лошо ако трябва да използват друга програма за фактуриране. Или дори да предпочетат друг продукт като Dreem Personal под windows. Или дори да си купят нещо по сериозно Като СелМатик , ОракИнжинеринг Пловдив или Детелина.
 Сугурен съм че ще спелечите от последваща подръжка.

 Не ме наричай мишок  -  купил съм си ERP система на datalab.bg и много се гордея с покупката си. Ако ти разбира тъпото малко мозъче от софт направи сравнение е сайта http://www.datalab.bg/
8  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Програмка за шивашкото производство! -: May 30, 2011, 19:59
Микроинвест е жалко подобие и на складова програма Делта е пълно нищо като счетоводна програма. Микроинвеста не мога да нарека даже и Трабант а е мършав цигански кон и чупена каруца.


Хайде да не говорим по този начин за фирми които наистина правят нещо на разумна цена, с доста голям ентусиазъм отговарят на всякакви въпроси във форума си по всяко време на денонощието, че и в празници и повечето счетоводни къщи работят с тяхната счетоводна програма!
Това, че не отговаря на моите и твоите нужди е друга тема! Аз също не одобрявам някои типично майкросовски неща за продаване на повече лицензи, но както ти казах, за такива фирми ляк е кракването когато прекалят!
  МИКРОИВЕСТ 15 ГОДИНИ мъчи Българския счетоводител с една много Бъгава счетовдна програма и склад басирана Аксес една база данни която много лесно се гяка и се губят данните. познавам доста фирми които се отказаха на втория месец от тази програма. Хвалбата на Микроинвест че имат 40хиляди потребители може би броят отказалите се.
 МИКРОИНВЕСТ ОПРОСТАЧИ БЪЛГАРСКИЯ ПОТРЕБИТЕЛ И СЧЕТОВОДИТЕЛ.  КАТО БЪЛГАРИН НЕ МОГА ДА СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ МИКРОИНВЕСТ Е ВОДЕЩА СЧЧЕТОВОДНА ПРОГРАМА. ЗАЩОТО АКО Я СРАВНЯ 1С бухгартерия в Русия ,или Пантеон на Datalab в Словения или Дебит-Кредит в Украйна НАПРАВО МЕ ХВАЩА СРАМ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН.
9  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Програмка за шивашкото производство! -: May 30, 2011, 17:55
  ...изтрито... Микроинвест е жалко подобие и на складова програма Делта е пълно нищо като счетоводна програма. Микроинвеста не мога да нарека даже и Трабант а е мършав цигански кон и чупена каруца.

От твоя софтуер който си го планирал въобще никой няма да има нужда ще хврърлиш време и труд не ветъра. Не знам как определяш фирмите на Сив и легален сектор. И нуждата на сивия сектор от софт. Сивия сектор работи със същия софт като белия просто заделя сивото в отделен склад сметка просто казано.

Редактирано, съгласно т. 7 от Правилата на форума.
bop_bop_mara
10  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Програмка за шивашкото производство! -: May 30, 2011, 17:36
 Всеки се прави на Големец жив и здрав продължавай с openbravo счетоводната му част е абсурд да се локализира.

 Всеки може да локализира софтуер но не го ли направи да вади файлове за НАП най добре да си го сложи ...изтрито...

Редактирано от bop_bop_mara.
11  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Програмка за шивашкото производство! -: May 30, 2011, 17:23
  Ако чуеш стрия Бен не си губи времето има много захванати и недовършени БГ проекти като Biona има един на  python ,като сложим на микроинвест склада.
 Ако искаш ела в Моя ПРОЕКТ ЗА ЛОКАЛИЗАЦИЯ НА OPENERP . написан е python има web базиран интерфейс. На първо време ще направим да издава свястни фактури като за България. После ще направим да Вади ДДС на файл за НАП. И ето славата. Имам даже и готови идеи как да стане. Програмата е 70% преведена на Български аз започнах едно време първи сега гледам че има и други.
 
12  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Програмка за шивашкото производство! -: May 30, 2011, 13:01
 Предлагам ти да се захванеш с някоя по универсална концепция. Я за Счетоводна програма  или Складова програма. Това е много тясно , и шивашките фирми са най стисливите , с най ниско заплащане на работниците. И почти не останаха такива защото няма кой да работи без пари - повечето Гърци и Италианци отдавна се преселиха в Грузия. Там няма Кодекс на Труда.
13  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 30, 2011, 12:36
 Добре де идете в някой скад на едро и му обяснете на човека че не задължително. словом във фактурата. посочихте тука мобилни оператори и софийска които са по скоро изключение бизнес практиката.
  Това че го няма в закон нищо не значи.
Бизнес практиката в България е да има словом във Фактурата.

Идете в Офис супер 1 или където и да е и си купете напечатани бланки на Фактури , Разходни ордери , Приходни Ордери. Навсякъде има Словом

  Това не е каприз а основен Реквизит. Да няма словом е каприз - който отблъсква потребителите и прави програмата негодна за работа в реалния бизнес.
14  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 30, 2011, 11:53
 Искам да ви кажа че модул на ERP система която покрива склад издаване на фактури, POS e 99евро. И като си купуваш ERP не е необходимо висчки работни места да имат всички модули.

 А дали съм Въздухаро-газар  това че си плащам по 276лв. на месец за софтуер за ERPсамо този факт е достатъчен кой е въздухара от нас.

15  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 30, 2011, 11:02
22
Страници: [1] 2 3