Ами bulg... на рекламата споменават, че издържа на 250 градуса, защото вероятно издържа и е направено с цел този подсладител да се използва и при печене във фурна например (ммм, сега ми изникна мисълта за печена тиква и ми потекоха лигите). Във фурната не е стайна температура, нали?
'>
Относно производството на силно концентрирани таблетки... това е бъдещето. По едно време имаше разработки на таблетки, които съдържат нужните хранителни вещества за една порция ядене. Една таблетка - една порция ядене. Спестява време, усилия, нерви и пари в някои ситуации. Но напоследък изгубих следите на проекта, не знам докъде стигна. Естествено, убийствено ще е за настоящия ни организъм да се храним само с таблетки, тъй като стомахът ни не е устроен да обработва храната бързо. Ако не му създаваме достатъчно работа, той рязко ще се свие, стомашните сокове ще се концентрират и ще започне разяждане на стомашната стена. Лоши последици ще има и в устната ни кухина и здравината на ченето. Затова, ако се пуснат в употреба такива таблетки, първите 100 години например трябва да се вземат само когато наистина се налага. Много плавното преминаване от неконцентрирана към концентрирана храна може да доведе до еволюция/мутация, при която стомахът ни ще се промени спрямо това, на което го подлагаме и в крайна сметка ще може да се стигне до момент, в който ще можем да ползваме само таблетки и няма да губим време в хранене. Да, губи се удоволствието от храната, но хората тогава няма да съзнават какво е било това удоволствие. Знаеш ли какво удоволствие е да размахаш опашка?
'> Тогава, когато останат само концентрираните храни, ние отдавна ще сме умрели, тъй че наслаждавай се сега на каквато си храна поискаш с каквито си искаш подсладители и не ги мисли хората след нас в това отношение. Ако са умни (а има много умни хора по земята), ще преминат еволюцията/мутацията плавно и няма да има проблеми. А това е наложително, тъй като някой ден хранителните ресурси на Земята ще свършат и точно тези таблетки ще са единственото, което може да се яде. Малко мисъл в перспектива
'>
P.S.: Ей, мислех само да драсна 2-3 думи, а пак се отплеснах.