Автор Тема: MYSQL {Кое товари повече?}  (Прочетена 1597 пъти)

LinuxFanUNIX

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 408
  • Distribution: Slackware 12.2
  • Window Manager: KDE 3.5.10
    • Профил
MYSQL {Кое товари повече?}
« -: Jan 08, 2013, 00:32 »
Кое товари повече сървъра:
Код
GeSHi (SQL):
  1. SELECT id,username,pass FROM users LIMIT 0,10
  2.  
или

Код
GeSHi (SQL):
  1. SELECT id,username,pass FROM users WHERE id=1
  2. SELECT id,username,pass FROM users WHERE id=2
  3. SELECT id,username,pass FROM users WHERE id=3
  4. SELECT id,username,pass FROM users WHERE id=4
  5. SELECT id,username,pass FROM users WHERE id=5
  6. SELECT id,username,pass FROM users WHERE id=6
  7. SELECT id,username,pass FROM users WHERE id=7
  8. SELECT id,username,pass FROM users WHERE id=8
  9. SELECT id,username,pass FROM users WHERE id=9
  10. SELECT id,username,pass FROM users WHERE id=10
  11.  
Двете се изпълняват от PHP скрипт
Активен

n00b

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1248
  • Distribution: OSX
  • Window Manager: 10.6, 10.8, 10.9
  • Live to hack, hack to live.
    • Профил
Re: MYSQL {Кое товари повече?}
« Отговор #1 -: Jan 08, 2013, 01:03 »
Първото

А защо е така може да видиш сам тук http://use-the-index-luke.com/
« Последна редакция: Jan 08, 2013, 01:06 от n00b »
Активен

mobilio - професионални мобилни приложения

senser

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1328
    • Профил
Re: MYSQL {Кое товари повече?}
« Отговор #2 -: Jan 08, 2013, 09:05 »
Първото

А защо е така може да видиш сам тук http://use-the-index-luke.com/

Аз не съм убеден обаче, най-вече заради това, че в първия селект липсва conditional statement.
Допускам, че id e primary key, т.е. има сетнат индекс на тази колона.
Активен

n00b

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1248
  • Distribution: OSX
  • Window Manager: 10.6, 10.8, 10.9
  • Live to hack, hack to live.
    • Профил
Re: MYSQL {Кое товари повече?}
« Отговор #3 -: Jan 08, 2013, 13:44 »
Засега да - проблема е когато данните нарастнат и станат стотици хиляди.

В първия стейтмънт според мен има логическа грешка защото ти връща първите 10 без никакви ограничения.
Активен

mobilio - професионални мобилни приложения

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3462
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: MYSQL {Кое товари повече?}
« Отговор #4 -: Jan 08, 2013, 16:27 »
2 товари повече - разкарваш заявки напред-назад между уеб сървъра/ пхп интерпретатора / БД

при първата - се изпълнява на един пас от край докрай и си прави вътрешни оптимизации. За малки бази, индексите дори нямат значение
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
DBI::MySql
Настройка на програми
maniac 6 3083 Последна публикация Apr 26, 2004, 19:38
от maniac
Perl + CGI,DBI + Mysql ili PHP + Mysql
Общ форум
jica 3 4686 Последна публикация Sep 07, 2004, 17:02
от jica
Mysql проблем със стартирането(mysql.sock missing)
Настройка на програми
coveka 6 6482 Последна публикация Mar 01, 2008, 22:02
от coveka
Mysql: can't connect to local mysql server
Настройка на програми
wonder 1 4867 Последна публикация Mar 16, 2008, 01:17
от neter
PHP / Mysql проблеми - mysql server has gone away
Web development
gat3way 9 5355 Последна публикация May 29, 2012, 18:50
от Neo2SHYAlien