« Отговор #17 -: Jan 01, 2019, 11:17 »
Идея си нямам. Там дето работя аз, сме в примитивни условия, даже нямаме мрежа. Разнасяме файлове с влашки. Но пък това е най-сигурно, нали? Няма начин да ни хакнат. Трябва да дойдат да разбият желязната врата.
Иначе е съвсем различно на сериозни места, където съм работил, във времената, когато имах кариера.
Там всичко е шиндошарската компания. Ти ги каза, домейн контролери, онова тяхното (че забравих как се казва на основата на Керберос) за достъп до машините. Няма локални потребители. Клиентските машини пишат директно в централизирани бази. И всъщност единствените ти файлове са някакви бланки.
Всичко се прави „на линия“ и не можеш да свършиш нищо, ако не си. Но това, беше на сериозните места. Сега съм в каменната ера. Което пък е добре. Винаги ме е потискало, че не стига, че работната ми машина трябва да е на М$, ами всичко друго е на М$. Сега на моята машина например имам Емакс, АОО, LO 5, Kdiff3, Notepad ++, MDB Admin, PDF SAM, Sumatra и още куп свободни програми.
Единственото, което ми се е налагало да админствам, е да настроя алтернативата на М$ за ntp daemon на единствената машина с достъп до Интернет (тази на шефката). И душата ми е чиста. Хем не съм в 100% среда на М$, хем не ми се налага аз да администрирам нещо различно от това да инсталирам ел. подпис. Не, че в онези сериозните организации съм администрирал, каквото и да било. Администрираха ни отдалечено със сега ще ви излъжа, ама пак бяха някакви неща от М$. А за не на М$ неща за същото се изказваха много отрицателно.