« Отговор #2112 -: Nov 11, 2021, 08:44 »
Китай не ми е точно любима тема. Те са една от трите водещи сили. Но също така са и диктатура. Не обичам диктатури.
По повод на първия репортаж, разбрах, че това китайците и те са хора. Гледах мили, родни картинки, каквито сме гледали не само у нас, а къде ли не.
И въпреки, че тенденциозно се опитват да ни натрисат теза за наближаваща опасност, все пак има нещо. Това, че армията прави маневри, е в реда на нещата. Всяка армия го прави. Нашата го прави.
Но това със снега си е поличба. Знам, че някой твърд материалист ще каже, че това са глупости. Сигурно е така. Само ще припомня, че през 1939-та снега пада още през септември над цяла Европа. Дори с „климатични промени“ и „малък, ледников период“, това си е странно.
Не е изненада да вали през ноември, но от моя гледна точка, това е поличба.
доп.
===
Знаех, че „туберколозното“ няма, как да не стане новина. Между другото отвън тази сграда е доста масивна и внушителна. Но няколко години това отделение беше затворено.
Пролетта местен боклук някакъв се нагуши с едни пари да му прави ремонт. До преди две седмици не подозирах за съществуването му, но същия по съвместителство е председател на общинския съвет. И всичко, което изслушах за тоя човек, е меко казано потресаващо.
Никога не съм имал високо мнение за местния ни бизнес, но след едни други далавери (с деткски градини този път), трябваше да имам обица, че тези не са хора, а обикновени чудовища. Но пусто… все се надявам.
А относно статията, прави констатации и някакви внушения. Знаели сме, че нещата са зле, ама „що така бе Миме, татко ти ще те пита“¹. Добре бе, пич! Работи ти над двадесет, двадесет и пет години в условия подобни на концлагер и да видим, колко точно човечност ще ти остане. Що автора се прави на улав²?
=*=
Между другото и Бойко Рашков се е разшетал. Прави „превенция“ на милиционерски език. Тарашат някакви „фактори“ и ги прибират за по 24 часа. Целта е ясна. Правим се, че се борим с покупко-продажбата на гласове. Но, разбира се, не го правим наистина, защото всички партии купуват и така ще си навредим на самите себе си.
Ей затова трябва да е законно, както и допинга трябва да е законен. Така отново ще имаме равен старт. А сега просто променяме изборните резултати.
Ще дам една прогноза. ДПС на тези избори ще има по-малко гласове в моя край от тези, които е имал преди три месеца. Трябва да проверя, колко са имали.
Щото то и там е така. Разни ни разправят, как ДПС има триста хиляди гласа, монолитни и значението им просто расте от намаляващите гласоподаватели.
Не само българи (като мен) отказват категорично да гласуват за нещо различно от референдуми. Не само българи (като теб) емигрират. Да го кажем право — бягат с двеста.
Географията на ДПС се промени. Те имаха 300 х., но го имаха в това, което „франкофонски“ наричат — региони. Сега имат в цялата страна. От Враца на горе не можеш да срещнеш кьорав турчин. Аз познавам една помакиня, която мъжа ѝ бил войник и си я довел. Толкова. И съм почти убеден, че тя не гласува за ДПС.
Обаче от десетина общини, ДПС владеят две и в трета са с много силни позиции. До предните местни избори нямаха нищо. Няма да ви казвам, че и двете дето взеха, са пълни с цигани и от къде са дошли, но повечето, не всичките им гласове. И защо да не гласуват за ДПС? ДПС се грижи за тях и им помага. А другите се сещат за тях само по време на избори.
===
¹/ Това е от текста на една чалга от началото на века. В изпълнение е на Руслан Мъйнов. Текста и музиката са на някои от хората на Славун;
²/ Диалектна дума за медицинското състояние — идиот.