« Отговор #444 -: Sep 08, 2021, 22:57 »
Извинявам се, че отговарям късно.
=*=
Това са малко неща, в които не вярваш. „Житен клас“ е било издателството на дъновистите. Самите дъновисти не са имали особено доверие в Дънов и са редактирали думите му. Това е причината той посмъртно да поръча на комунягите да затрият всичко. И съответно те не са имали никакъв друг избор, освен да го направят.
Сега тук трябва да уточня, че съществува нещо наречено ангели на съдбата. От наша (земна) гледна точка това са най-злите същества, които съществуват. По-зли са от демоните и дяволите. Но, те имат много важна роля. Те изчисляват (точно математически), кое, кога и как да се случи и са отговорни всеки един от нас да е на точното място в точното време. Както подсказва името „съдба“, това е предимно, за да бъдем осъдени. Сиреч е, за да ни се случи нещо лошо.
Например, ако трябва (дано не) да умрем в катастрофа, то те изчисляват, кога шофьора на турския тир ще заспи и ще ни доведат до точния завой в същото време.
Та точно тези англели са се намесели. Те се различават от „нормалните“ ангели, които просто се стараят да ни помагат.
Информацията я имам предимно от док. Вергилий Кръстев. Поради неясна причина Дънов, след отпътуването си, решава на него да повери събирането на историята на движението. Явно самия той не е бил особено впечатлен от дъновистите (пък го и казвал) и затова не е оставил тази задача на тях.
Но самия Вергил е нищо повече от човек. Беше натрупал злоба към бившата си съпруга, от която има дъщеря и това скоропостижно прекрати дейността му по-миналата година. Знаците бяха очевидни, но той не съумя да ги види. Беше му казано в прав текст — Залезът. Не го разбра. Опасявам се, че ние рядко разбираме нещо, когато се отнася до нас самите.
Бях почти сигурен, че ще се случи и се случи след няколко месеца. Колебаех се единствено, защото мисията му не е напълно завършена. Но явно е трябвало да не е.
=*=
Не знам дали разбра, че намеквам, че нито пилота на самолета е разбрал, какво се случва, нито хората на земята. Това е действие отвъд човешкия контрол.
« Последна редакция: Sep 08, 2021, 23:00 от go_fire »
Активен
В $por4e2 e истината
Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри
Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear