« Отговор #483 -: Oct 25, 2021, 19:52 »
Днес си купих матрак. От осемнадесет години имах нужда от такъв. Просто пружините на семейното ми ложе са увиснали до земята, а днес няма нито един майстор с такава телена машина. Но пък нямах пари и покупката се отлагаше. Преди няколко месеца започнах работа и се зарекох това да ми е първата покупка. Не беше. Преди това трябваше да купя нова пералня.
Но ето днес вече съм горд собственик на матрак и съм се излегнал удобно.
Нямаше да ви разказвам тази банална история, ако не беше един факт.
У нас най-много се рекламират марките Дормео, Тед и Нани. Нани между другото имат най-хубавите реклами.
Обаче от години битката беше основно между Дормео и Тед. Преди пет, шест, може би повече години, беше особено ожесточено.
Има един радио- и телевизионен водещ Митко Павлов¹. В неговата уста буквално бяха сложили думите — китайска котка в сак с италианско име. До там бяха стигнали със съперничеството.
И до ден днешен навсякъде се рекламират, колко били български². И на страницата им да иде човек, същата работа. Навсякъде.
Сега ще питате, защо съм си купил Тед като непрекъснато говоря против патриотизма и подобен род неща. Пък и съм казвал преди сигурно повече от двадесет години, още когато започна кампанията „Изберете българското“, че „българско“ и „качество“ изобщо не са синоними.
Избрах Тед не за това. Просто те в рекламите си обещаваха „пружинки в калъфче“, а Дормео ми обещава „memory пяна“, каквото и да значи това идиотско означение.
Имам приятели, които много отдавна спят на матраци и нищо добро не съм чул от тях за въпросната паметлива пяна, чието име даже е идиотски построено — преполовено на два различни езика.
Имах и късмет. Тези с механичната конструкция са и най-евтините матраци на Тед.
След покупката щях да разбера, че всъщност всеки един техен матрак съдържа запаметяваща пяна и в почти всички има „пружинки в джобче“ чак до най-скъпите им от по три бона, които не знам, колко живота трябва да живея, за да купя.
А тези, които представят като механични, всъщност имат мрежа за огради под пяната. И май нямат „пружинки в чорапче“, което в действителност се оказа някаква „ортопедична функция“ или каквото там е измислил рекламния отдел.
Страницата на Тед е безумна, казвам ви!!! През повечето време не знаех, какво чета.
И изпадах в паника, че не намирам никъде размери. А то размери се оказа, че има за всеки един матрак. Ама във филтъра не можеш да ги зададеш, сигурно защото няма да ти филтрира нищо.
Та вече ми е удобно и съм щастлив. Но в словоблудството си още не съм стигнал до това, което исках да кажа.
Още отначало ми стана странно, като мадамата, която ми се обади, каза, че идва от Бургас. По нейните думи имат бази в Пловдив и на други места, но идва от Бургас. Викам, там са имали на склад хората.
Но истината лъсна щом махнах найлоните и мъничкото кашонна хартия по ъглите. Пишеше с огромни букви — Произведено в Пакистан.
Аз даже мяркайки го, не го видях добре и мислех, че се шегуват — Made in Practistan. Точно така го прочетох. Но на втори поглед се ококорих. Пише си много ясно — Пакистан.
Е добре, може ли да са такива мерзавци? Аз не го купувам, защото е български и евентуално създавал работни места. Купувам го заради „пружинките в чорапче/джобче/калъфче“, с които са ми проглушили ушите от поне петилетка. И уж да не е със запомняща пяна. Трето българско име слагам за едно мнение, тия не успяват.
Педерасти в лошия смисъл на думата!!!
И защо го правят? Нали всеки един, който купи от тях, на мига ще разбере, че тоя матрак е пакистански, а не български?! И ще е разочарован и няма да купи пак. Аз самия няма да купя втори път. Ако пак купувам, ще е от Нани.
А дори не съм родолюбец. И матрака определено ми харесва. Но не обичам да лъжа и да ме лъжат.
Тед са жалка измет!
===
¹/ Май Павлов беше, но е Митко;
²/ Произведени в България. Иначе едва ли има някакви български материали освен дървената рамка. Но пак е нещо.