Ачо ако се не лъжа (по мои отдавнашни спомени с GKrellm настройки) - някои имат но само един физически термо-сензор за целия пакет (ЦПУ-та) който може даже и да не е вътре ами извън процесoра/ите там нейде по вафлата отдолу
(помня щото само той даваше една обща ЦПУ темп. а другите си бяха разбити по процесори и забелязвах как първо се вдига напрежението т.е. 8 ядра дигат темп. а едва след няколко сек. единствения физически термо сензор к7ххх отчита общото ЦПУ повишение когато тока вече почне да нагрява желязото), а то си требе да се замерват тия (темп. т.е. напрежения) в множество контрролни точкии.. тъй и тъй ги замерват по формула ти дават и темп. за всяко ядро поотделно (а както споменах аз навремето имаше само един сензор който даваше общо за пакета - преполагам /само/ той беше фичизеския ..върти ми се нещо k7xxxx)
Сега аз не съм експерт в тая област но тъй ги вждам аз нещата
ей гое и е в космоса подобен проблем - тефлона се държи не според изчисленията
капсулата ще оживее спускането ами хората в нея (а те ги успокояват с тестове
на Земята) ..както казва Никсъна после някой ще направи пачки и от тая далвера
https://cosmos.1.bg/space/2024/08/08/nasa-starliner-problems/Както се казваше навремето
На теория няма разлика м/у теория и практика, но на практика има
П.П. Дали някой е бил немарлив или просто е решил да спести едни пари (с по-евтина мед) или просто си е казал карай да върви и там каквото сглобят китайчоците - времето ще покаже
А относно АМД срещу Интел - как само се извъртяха нещата а
Гога, я като сведущ мое ли ме светнеш защо мед (кабел) ми се струва ж.р. а мед (пчелен) ми бие на мъжки
напр. по-евтина мед (метал) срещу по-евтин мед (пчелен), тя тая мед си и требе защита по едни парафи дето май отпаднаха на последното гласуване щото е май би-...