Здравейте!
С извинение отново поставям темата за адсл модемите и връзката с БТК.
Прочетох поста на стария сайт, но не ми стана ясно, а и нета не тръгва.
Ето моята конфигурация :
Мандрейк 9.1, инсталиран клиент за DHCP (dhclient), iptables, няма защитна стена, няма никакви демони на сървъри на моята машина (ftp, mail, telnet, apache, rlogin).
Има вградена на дъното мрежова карта, разпознавана като bcm 440 (това ми е интерфейса eth0).
Имам следните въпроси :
трябва ли eth0 да се конфигурира динамично чрез dhclient, или да се даде фиксиран адрес, например 192.168.1.10, каквато идея беше дадена в поста по темата? Под winXP (друга машина, но свързана вместо линуксовата) адресът, с който се конфигурира мрежовата карта започва с 83, а за адрес на gateway излиза адрес 192.168.0.1.
Трябва ли връзката да се установява чрез pppoe-start и да се спира по подобен начин с "адсл-стоп"?
Ако се конфигурира мержата с гейтуей 192.168.0.1, нетмаск 255.255.255.0 и адрес на картата 192.168.1.10, т.е. БЕЗ dhclient и НЕ се опитвам да пускам pppoe, има пинг до 192.168.1.1 ; за навън няма пинг, но има следното : като напиша
ping -c 5
http://www.yahoo.com,
ми се изписва че се пингва хостът aaa.bbb.ccc.ddd , което пингване завършва със 100% packet loss. Браузване също няма.
Ако пусна dhclient, машината ми си взима адрес 83.ааа.ввв.сссс, няма пинг до гейта, и нема нищо!
Ако машината се свърже към адсл модема като към хъб и ПРАВ кабел (не кроснат, както беше написано в един пост -- опитах и с кроснат, ама резултат няма, а и пичовете от БТК са дали прав кабел), какви програми трябва да работят и какви не, за да тръгнат нещата?
Как се осъществява логването ? адсл-старт дава съобшения, че изпраща клиентското име, после паролата (взима ги от /etc/ppp/chap-secrets), после, че използва pts3, а после умира, след малко пак и така, докато не го спра.
Защо със @*!<. -ия виндоз става, а под линукс -- не?
Иначе, да ви пожелая весели празници и много успехи през новата година !!

'>
Л>