Покажи теми - bavarski
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ръководство за инсталация и работа с VMware Player! -: Mar 24, 2012, 17:20
Вече е готово ръководството, което започнах да пиша преди няколко дни във форума на новосъздадения сайт DistroBG и се надявам да е полезно на онези, които искат да ползват VMware Player с цел създаване и работа с виртуални машини (виртуален компютър с инсталирана в него операционна система - OS)!
Ето линк към ръководството: Ръководство за работа с VMware Player!
Успех с използването на VMware Player!  :)
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Kubuntu 12.04 или Linux Mint 12 KDE -: Feb 10, 2012, 12:29
Пробвах ги и двете като LiveCD, и се чудя коя от двете да си инсталирам?! За това пускам тази тема, за да ме ориентирате, кое от двете дистрота е по за предпочитане? До колкото разбрах Кубунту-то идва с KDE 4.8, а Ментата с 4.7!
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Видео драйвери за лаптоп DELL PP18L -: Dec 11, 2011, 13:45
Инсталирах УСУ 7 Нетбук версията на този лаптоп, но като се пусне филм (а даже и като се местят прозорците) и се получава едно забавяне!
Проверих дали са активни драйверите за видео картата но такива няма - "На системата няма инсталирани драйвери" това се показва в прозорчето като инфо, но и в същото време е абсолютно празно т.е. няма драйвери които да се инсталират!
Тук намерих подробно инфо за този лаптоп: http://nl.hardware.info/productinfo/2564/dell-latitude-d630#tab:specificaties
Има ли начин да се разбере какви драйвери му трябват и от къде да се изтеглят, а и как да се инсталират?
Ефектите работят но е доста бавно всичко - едно гадно замазване се получава все едно е прегрял лаптопа и процесора държи 100%, а не е така защото си е студен и процесора изобщо не е натоварен! Принципно е бил с Уиндоус ХР, но приятелят ми го купи без инсталината ОС (втора употреба с 6 месеца гаранция - един вид рециклиран лаптоп), а и от Live CD/DVD или USB с УСУ 7 работи без проблеми!
Инсталирах го първо от диска УСУ 7 десктоп, но като видях проблема, преинсталирах с Нетбук версията от флашка като преди да стартирам Live флашката натиснах Tab и написах nomodeset. Така работи по-добре сега, но без драйвери едва ли ще се забърза работата му, за това ви моля за помощ, че да не се откаже от Линукс приятеля ми! Ето примерна снимка на лаптопа:


4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Мишка A4 Tech и Кубунту 11.10 -: Nov 14, 2011, 00:13
Имам мишка A4 Tech WOP-35 (по-долу прилагам и снимка), която е с два скрола и четири бутона. И въпроса ми е защо като отворя файловия мениджър (и няколко подпапки) бутоните за назад и напред не работят, а в браузърите си работят? Търсих опция в системни настройки, но не намерих.


Страници: [1]