Linux за българи: Форуми

Хардуер за Линукс => Лаптопи => Темата е започната от: forestman в May 10, 2016, 19:53



Титла: Мнения и размишления за Lenovo Thinkpad T series.
Публикувано от: forestman в May 10, 2016, 19:53
Здравейте на всички бих искал да ви попитам, какви впечатления имате от "T" сериите на thinkpad и по специфично, T550, T540, T440. Понеже покупката на лаптоп от този калибър си е голяма инвенстиция искам да се инфорнмирам напълно, защото повечето ревюта в интернет са правени на най-скъпите версии на моделите, където у нас са....

Та това е в общи линии, дали все още thinkpad са на върха на бизнес-инжинерните лаптопи и си заслужава покупката или вече са залязваща звезда и Dell latitude серията завзема власта :Д


cheers


Титла: Re: Мнения и размишления за Lenovo Thinkpad T series.
Публикувано от: pennywise в May 10, 2016, 23:08
Аз имах т430 и беше почти перфектна машина за мен, единствения проблем беше, че не можеше да се смени дисплея с по-хубав а оргиналния беше ужасен.
Този го го откраднаха зимата и си взех т440, но не препоръчвам. Всеки може да хвали, но нека първо да кажа какво не ми харесва в него:
- Дисплея отново не е добър, но с тази разлика, че за 100 долара може да го замениш с доста добър IPS
- Има само един рам слот, което означава максимално 8гб рам.
- Има две батерии, едната е вътре и трябва да се разглобява за да се сменя. Не, че е нужно да се сменя, просто ми е малко странна комбинация. Това с батериите незнам дали е минус
- Покритието се дере доста лесно.
- Тъчпада е ужасен без физически бутони, трябваше да го сменя, купих някакъв за 30 долара.
- Няма CD - за мен това е плюс, но за повечето хора може да е минус
- Има само две усб-та

Има и плюсове, като това, че е доста лек и не загрява, и естесвено стандартните тинкапд благинки с хубава клавиатура, здравина, международна гаранция, червената точка на която не и помня името и т.н.

Лично аз, ако трябваше да си купувам сега бих си взел t440p - води се "професионална" версия, каквото и да значи това, и е всъщност наследника на т430. Малко по-тежък и масивен, но с повече усб-та, два рам слота, по-мощен процесор и други. Едиснтвения минус който виждам е дисплея, макар да не съм го използвал, а и ако не се лъжа имапе версия с IPS дисплей. Аз харесвам 14 инча за лаптоп, понеже разликата с 15 за допълнителното тегло не е оправадана и мразя клавиатури с нъмпад и за това говоря за тях, пък и само за тях имам впечатления.
Здравината и на двата не съм успял да я теставам както трябва.

Тези лаптопи съм ги купувал на старо за около 800лв. с остатъчна гаранция по 1-2 години към леново. Не съм имал проблем, но е хубаво да прегледаш дали можеш да взлизаш в биоса, без пароли и пръстови отпечатъци и да тестваш рамта и процесора. За тази си цена са перфектни машини на по 1-2 години, но никога не бих дал 2000лв.+ за такъв лаптоп, а може би и за който и да е лаптоп.


Титла: Re: Мнения и размишления за Lenovo Thinkpad T series.
Публикувано от: forestman в May 11, 2016, 08:26
Благодарско за бързият отговор. Да Т440p е наистина добър, но за мене лично е минус да няма физическите бутони при тъч пада. Сравнено с T450, разликите им са в процесора, тъч пада и мисля, че и батерията. T450 и T550 при ревютата които съм чел, ги дават, че батерията издържа поне над 8 часа което за такъв лаптоп е супер. Но наистина си прав, за цената на тези лаптопи високички са си, за това събирам колкото се може повече информация.


cheers