Покажи Публикации - Филип Бонев
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 36
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Админи, програмисти , РАЗБИРАЧИ -: Nov 16, 2006, 12:26
Ронков е познат случай, но за него не ми се говори тройни интеграли и диференциални уравнения бяха при него не знам колко пъти съм се явявал да го взема '<img'>.

Това е човека, който каза тази теорема в учебника не е вярна. Вие имате ли ми лекците колежки(към една колежка).
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Админи, програмисти , РАЗБИРАЧИ -: Nov 16, 2006, 11:26
Цитат (Lord_Bad @ Ноември 16 2006,11:16)
@astronom,
Не знам къде/какво си учил ти, но аз лично в МЕИ-то в КСТ не съм начуил нищо свързано със администрация/разработки което не съм знаел и преди. Може би само 2-3 предмета са достойни да са в програмата - и то не защото по тях преподават нещо за ниво, а понеже по тях се чуи от читави чужди учебници - визирам Програмните среди, Технология на програмирането, Паралелно програмиране например. Но тия учебници мога да седна да ги видя и без да съм студент. Няма го практическия момент в следването тук, няма ги тайните на занаята - има много общи приказки. В МЕИ-то освен малко електротехника едва ще научи човек друго... Ясно е че университетите не трябва да вадят асове, но трябва да вадят хора, които поне имат идея от нещата, а тъжната истина е че поне 2/3 на дипломирането си не знаят повече отколкото са знаели като са завършили гимназия...

Това е грешното мислене, не те прави университета човек. Замисли се колко от тези хора не знаят елементарни неща. За това университета ли е виновен или те?
Като отидеш на изпит и препишеш или като ти направят курсовата задача и ти я на зубриш какво става, взимаш си предмета, но като излезеш от университета виждаш, че е било хубаво да седнеш и да ги погледнеш тези неща.
Един човек завършил техникум тип "Електронни системи" може да му е малко тъпо по някой предмети, но все пак помисли че не всички са завършили техникуми в които има доста неща от тези които се преподават в университета.

ТУ - София, дава една начална база във всички насоки, няма специализиране примерно в програмно или техническо осигуряване или графичен дизайн и тримерни работи(сега имам магистратура) за мен това в момента е голям минус на обучението там.

Без тясна специализацията едва ли може да бълва университета готови за работа кадри.

Тези които си бачкат и учат сами не се броят.



33  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Админи, програмисти , РАЗБИРАЧИ -: Nov 16, 2006, 11:13
Университетите и казармата те учат на някаква дисциплина и ред за извършване на определени действия.
Също там се научаваш да общуваш с хората по различен начин.
Определено съм на мнение, че един завършил някой техникум и някой завършил университет не мисля и говорят по един и същи начин(говорим за масата хора).
34  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Админи, програмисти , РАЗБИРАЧИ -: Nov 16, 2006, 10:23
Това последното не го вярвам нещо. По-голямата част от познатите ми са в ИТ бранша - програмисти, администратори и т.н. Хората си работят добре, пишат си програмите и си администрират сървърите. Тук става дума за зубърите и за тези които на една лекция не са ходили. 90% от тези хора са завършили(и магистратурата даже някои) или евентуално ще завършат ТУ-София. Аз минах казармата и прекъсвах та още го влача '<img'>.
Това че в университетите те учат на много малко нещо не е точно така.
Лошото е че и студентите не ги ебе за това което учат и преподавателите(част от тях) не ги ебе какво си научил. Всички първи курс си викат абе за какво ми е този паскал, това е остаряла работа и после на който и да е език, един цикъл с един условен оператор не могат да напишат. Всички почват да си плащат курсовите проекти по специалните предмети + дипломните и университета почва да бълва некомпетентни кадри. Поради тези причини в миналата ми група имах колеги, които не могат да напишат една програмата която да изпише "Hello World", всичко се купува, а преподавателите гледат някой да им напише един ферман, пък какво има вътре не е важно. Няколко примера:
Първо аз съм програмист от 4-5 години в сериозна фирма.

Малко разбор на интересните преподаватели в Технически Университет - София

Гочо Гочев(паскал):
Определение на оператор for и оператор за присвояване
Аз пиша синтаксиса + какви са тези неща който съм написал на няколко реда. Правя си курсовата задача. Влизам при Гочо Гочев - 4, влиза една колежка която нищо не знае написала роман 3-4 листа + аз и написах задачата - 6.

Гоцева(делфи):
Питане от залата - ако напишем задачата ще напишете ли три.
Отговор - да
Пиша задачата, но забравям една проверка пускам я и всички я преписват тя ги пуска с 3. Аз пиша този път разни фермани за стрингове в делфи и не знам какви бяха другите въпроси. Тя не чете нищо само гледа латинските наименования в текста - 4 мисля че имаше 2-3 5ци от 100 човека, не знам как е станало.

Ачо ака Ангелов(програмни среди май беше)
Разни работи за наследяване + задача.
Пиша всичко с мой думи(голяма грешка) + задачата - 3

Егоров:
Отивам на изпита бъкел не бях чел, чух че се взимал с фантазия и обща култура '<img'>
Дава някаква задача на асемблер + някакъв въпрос, пиша задачата и преписвам заглавието на въпроса + произволни мисли на същата тематика(някой дори не писаха по въпроса) - 50% от хората 3, другите скъсани. Проверени работи около 120 + човека ходи на обяд значи ги е проверил за един час '<img'>.

Техника на безопасност същата работа, като Егоров само че там се излъгах да чета(ходих три пъти, след първия път само преписвах).

Електротехника - Кънчо Иванов, много готин преподавател още го влача изпита от три години и си признавам вината е изцяло моя '<img'>. Човека ни показа всичко на лекции на упражнения беше едно леке дето една задача не показа правилно как се решава. Изпита е труден, но нещо ме мързеше да уча, сега се надявам да го взема януари.

Ангел Попов - пенсионираха го, изпита още ми виси. Преписах всичко на изпита и ме скъса, така два пъти. Сега не знам при кой сме.

Ташо Ташев(Ел. Измервания):
Някакъв изпит в този ден даже не знаех на какво се явявам '<img'>.
Отивам на изпита дава някакви задачи, казва ако решите една задача 3. Виждам задача с таблица на истинност , права я. Отивам в кабинета пред мен един приятел му дава листа с 3 реда.
Ташо: Абе момче ти нищо не си написал
Приятел Х: Абе как задача номер Х съм написал
Ташо: Е така кажи бе - 3
Аз: Аз съм написал 4та задача
Ташо: 3, така казвайте да не си губим времето тука.

С другите прекрасни хора тип Наков, Николов(неговия учебник между другото има много смислени работи) и т.н още не съм се срещал, но имам представа що за хора са защото им ходих на лекците.

Редакция 1:
Забравих прекрасния тип по САА(Синтез и анализ на алгоритми) - Запрянов
Отивам на изпит 3 задачи, 3 въпроса с под точки стават нещо като 6 задачи и 6 въпроса. Пиша задачите, без последната и един въпрос:
Запрянов: Колега нямате теория, не мога да ви пусна
Аз: Нали съм написал един въпрос и задачите
Запрянов: Я тук сте се сетили да използвате по-малко цикли, оптимизира ли сте задачите и не сте ги написали както другите студенти ги пишат. По принцип професора нямаше да ви пусне, но аз на моя отговорност ще ви пиша 3.

Редакция 2:
След втори замисъл, всички изброени по горе преподаватели, могат да те научат на някой основни неща. Ангелов и Иванов са преподавателите които си предадоха перфектно материала, други някой по-добре някой по зле, но пак предадоха доста ценни(начални) знания.



35  BSD секция / Системни настройки / Звук и bsd -: Nov 12, 2006, 20:56
Здравей,

пробвах го това не стана, компа продължава да си забива '<img'>
36  BSD секция / Системни настройки / Звук и bsd -: Nov 11, 2006, 17:48
Здравейте,

Имам инсталирано FreeBSD 6.1 и се пробвах да си пусна звука. Имам две звукови карти Create SoundBlaster Audigy SE и Realtek(на дъното).

Инастлирах драйверите от oss, защото в BSD не намерих драйвер за Audigy-то. Всички програми от oss бачкат тестовете минават цялото 5.1 ми работи, но като пусна която и да е програма(xmms,mplayer) и компютъра забива много грубо и трябва да рестартирам машината.

Някакви идей?
37  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с Х след ъпдейт -: Nov 08, 2006, 22:42
Преди да преинсталираш пробва ли apt-get -f install

И другото нещо ако забележиш при dist-upgrade пише, че има шансове да не се инсталира xserver и да си пуснеш apt-get install xserver-xorg след обвновяването
38  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Gentoo/freebsd -: Nov 06, 2006, 14:00
Още е в доста ранен стадии този проект.
Инсталирах преди няколко дена системата пробвах я, но доста нещо се компилират с голями мъки и пипане къде ли не.
Трябваше да правя доста компромиси с инсталирането на програмите и техните опции, защото при дадени опции програмите не искаха да се компилират и т.н.
39  Хумор, сатира и забава / Хумор / Look what is called "govedo" -: Nov 06, 2006, 00:03
Да фубола е голямо нещо особено този извън България '<img'>.
Там и феновете съм им фенове, колко пъти съм се смял на нашите. Отида на някой международен мач и какво става, нашите се псуват на левски/цска. 100 човек агитка на други отбор надвиква цял стадйон и какво ли още не. Простотия '<img'>

И аз да се включа - Само Левски '<img'>.
40  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / проблем със skype и хммс -: Nov 05, 2006, 23:57
За XMMS като го настройш да ползва alsa може да пробваш да избереш софтуерния миксер.

ЕДИТ:
Също може да пробваш да си пускаш първо скайп и после каквито и да е програми свързани с звука. Скайпа нещо правят и дори и под уиндоус има някакви ядове със звука в момента на пускане захапва страно звука и после минава нормално.



41  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Кой и с какво е по-добър? -: Sep 28, 2006, 01:20
От моя опит мога да кажа че BSD може да си го направиш толкова лесно за ползване колкото и някой линукс.

Особено FreeBSD, ако вземеш програмата за менажиране на пакети от DesktopBSD(има я в пакетите на FreeBSD) всичко ти става тип-топ. Две цъкания и инсталираш.

Досега имаше огромна тенденция да се копират идей от BSD и непрекъснато да се портват разни работи от там.

На последък изостанаха *BSD с подръжката на новия хардуер и разни други работи. Работи с нижки, х64 и т.н.
FreeBSD като че ли се развива най-добре от страна на нормалните потребители.
От друга страна NetBSD е операционата система с подръжка на най-много платформи и процесори.
Общо взето, ако можех да си подкарам звука под BSD-то щях да си го ползвам, сега не ми се вижда оферта.
Беше ми интересно едно време и си държах едно Openbsd, после едно netbsd на харда доста време, даже спаси една нова година като ми замина уиндоуса + линукса(първия хардиск нещо му стана от студеното). Та тогава си пускахме музиката от netbsd-то '<img'>.

За мен NetBSD и OpenBSD са едни много стабилни системи с малък риск за чупене.
42  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Guitar tablatures -: Sep 03, 2006, 15:34
Интересна работа, сега разбирам за нея '<img'>

Не вярвам хората да спрат да правят табулатури. Значи и ще има разпространение.

Иначе много странен ход от звукозаписните компании. Нали да извириш нещо трябва да имаш песента да я чуеш, следователно трябва да си купиш диска примерно.

Аз без табулатури сигурно, нямаше да мога да свиря нищо на китарата сега.
43  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Linux за интернет/гейм клуб -: Aug 31, 2006, 17:43
Ами базираните на енджините на id software не ми се струва че са толкова много. Освен тях има още  няколко шутъра и някой tycoon май имаше и това е.
Култови заглавия - примерно повечето игри с коли, стратеги, MMORPG, football, soccer, NHL и т.н. ги няма за линукс. Вярно аз играх доста време примерно Quake 3 и Unreal Tournament, но те вече са остаряли. За Doom не искам да говоря, че нещо не ми хареса самата игра. Сигурно 80%, ако не и повече, от игрите които излизат тези дни нямат версия за линукс. Не знам от къде ги видя тези твойте 60-70%.
В момента линукса го ползвам само за сървъри. За десктоп ползвам уиндоус, като се има предвид че вкъщи предимно играя игри, гледам филми и слушам музика. Даже за филми и музика не ми помага линукс, защото не може да ми пусне 5.1 звука на SoundBlaster-a и няма оправя за момента.

ПП: Има какво още да се желае от GNU/Linux.



44  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Аватари -: Aug 30, 2006, 22:00
Полето за URL на аватар е недостатъчно според мен. В момента е 81 символа, ако може малко да го увеличите ще е супер '<img'>. Пробвах да си сложа един аватар директно от URL на друг форум който ползвам и не стана защото не ми достигат няколко символа ':p'
45  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Linux за интернет/гейм клуб -: Aug 30, 2006, 21:46
Цитат (aaaaaa @ Авг. 30 2006,19:55)
....

Аз имам приятел който официално си го предопредиха GM-тата че ще го баннат. Говорим за WoW, за EVE досега не съм чувал такива работи.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 36