Покажи Публикации - arda_kj
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 41 42 [43]
631  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Филм в конзолата -: Jun 13, 2007, 14:20
Как така ти изкарва картина, която неможеш да разбереш, картината се гледа не се разбира '<img'>.
Какво точно и е на картината.

За fullscreen(-fs опцията или f от клавиатурата) + да не ти вади допълнително съобщения (-msglevel all=-1) или

mplayer -vo fbdev -fs -msglevel all=-1 file_to_play

Само незнам що при мен тоя fullscren нещо не е на целия
екран явно има нещо допълнително, което изпускам иначе картината си е наред - виждам едно малко прозорче с оригиналната резолюция на филма(демек не ми се отдаде да го разпъна на целия екран).

За останалото или допълнително инфо "man mplayer" или "man:/mplayer" в konqueror. Малко е дългичък ама по-добре от нищо.
632  Хумор, сатира и забава / Кошче / Интернет доставчици и НАТ (ТТЛ ФИЛТРАЦИЯ) -: Jun 12, 2007, 18:31
Всички мнения тук са ми много интересни и истината за мен е, че всеки е прав колкото и странно да звучи.

Аз съм сигурен, че всеки от написалите нещо тука е интелигентен и спазващ законите човек. Просто както аз усещам нещата е, че у мнозина потребители остава горчив вкус в устата от политиката на Интернет доставчика относно въпросните ограничения с ТТЛ и т.н.. Човек започва да се чувства ощетен и изнуден, и съвсем логично стига до NAT, за да сподели интернет свързаността си на още 1-2 компютъра вместо да се бърка в и без това изтънелия си джоб и да дава допълнително пари. Осбено като се има предвид, че при нужните знания няма какво да го спре.

Също така ми се струва много наивно от страна на доставчика да си мисли, че с някакви ограничение ще спре потребителите да правят NAT освен тези, които неразбират как става номера. Така, че с това ограничение доставчика се предпазва да не вземат всички, сулю и полю включая, да почнат да слагат рутери и т.н..
И ако трябва да бъда още по-точен има един проблем и той е, че такъв тип ограничение В СЪЩНОСТА СИ Е НЕПРАВИЛНО и затова ще бъде заобикаляно. Без значение какво пише в законите, договорите и т.н..

Е аз се опитах да споделя нещо обаче явно спора ще се води в съвсем друга посока от типа правилно или неправилно е това и защо, което няма да ни позволи да избистрим темата.
633  Хумор, сатира и забава / Кошче / Интернет доставчици и НАТ (ТТЛ ФИЛТРАЦИЯ) -: Jun 12, 2007, 04:47
Позицията на neter е принципна, което е добре, че поне има хора, които мислят за спазване на правилата на играта, което е похвално.

Само искам да спомена, че в нормалните държави такива неща като 25лв./мес неограничен няма. Всичко се плаща на трафик и ти ако искаш си връзвай 100 или 1000000 компютъра след това. Само тук ние в България сме с някви криворазбрани или и аз незнам какви бизнес стратегии дето си играем с ТТЛ и т.н.

Аз обаче с учебна цел бих споменал 2-3 неща. Ако някъде сгреша да ме поправят, а отговорноста от инфото си остава на този който ще прецаква доставчика.

Първо зад НАТ почти не могат да те хванат освен ако яко не ти следят трафика и косвено разберат, че си вързал някви компютри, обаче пак неможе да са 100% сигурни. Пример: 2 ICQ или повече се свързват от твоя комп. към порт 5190 на AOL сървара в някаде си да речем USA. Ако са само две е почти съмнително, че ползваш НАТ (т.е. още не са сигурни, че има НАТ), обаче ако са 3-4-10 и т.н. ставаш съмнителен.
А за да тръгнат да те следят трябва да изгенерираш подозрително висок трафик и оттам да привлечеш внимание. И да почнат да те наблюдават, ама то като тебе има незнайно колко хора още и става сложна. Така, че за да тръгнат да го правят това трябва да генерираш наистина космически трафик.

Второ: @lomax статия дето са тия дали незнам как разбра, че е стара, ако ще и на 1000 години да е важното е, че върши работа. Така, че седни и вземи да я прочетеш ако искаш да правиш НАТ.

Трето: НАТ обикнивенно излизало от портове над 32000 и доставчика за да се подсигури може да ги филтрира или ако не го прави ако ти не ограничиш обхвата на портовете за НАТ това е още един начин косвено да те засекат. Затова в горната статия са писали нещо подобно

net.ipv4.ip_local_port_range=1024 32768

за да не ги засекат косвено.

Четвърто: Линукса по подразбиране слага ТТЛ=64 на всички изходящи пакети и това може да се използва ако речем се усъмнят, че правиш НАТ да видят, че си зад Линукс и да затвърди доставчика мнението в себе си, че ти
правиш НАТ и го мамиш. Затова спасението '<img'> в този случай е да се правиш на Windows, при който ТТЛ=128. Т.е. правиш всички излизащи от теб пакети да са с такъв ТТЛ. Като за начало поставяш като параметър на ядрото ТТЛ=128 така

net.ipv4.ip_default_ttl=128

Пето: ТТЛ=0 ограничението, както знаем всички го преодоляваме с iptables с компилиран в ядрото поддръжка
на ipt_TTL, който е отговорен да можем да променяме ТТЛ. Серията 2.6.12 нагоре ядрата го имат вграден така, че не е нужно да добавяш кръпки и да прекомпилираш и т.н. за да работи. После на всички входящи пакети поставяш ТТЛ=колкото там душа ти сака. И воала ТТЛ ограничението е заобиколено.

Шесто и свършвам: комповете, които ще връзваш след рутера е хубаво да им сложеш ТТЛ=ТТЛ-рутер + 1 така, че всички пакети да излизат с еднакъв ТТЛ и да не будиш подозрение с излизащи пакети с различавщи се помеждуси ТТЛ-и. Ако са Виндовси + рутер Линукс тава става така за XP

start->run -> WMIC nicconfig call setdefaultTTL 129

Иначе с iptables си поставяш на изходящите пакети желания от теб ТТЛ. Примерно така

iptables -t mangle -A POSTROUTING -s #твоята мрежа# -o ppp0 -j TTL --ttl-set 128

Еми това е, ако нещо съм пропуснал някой да допълва. Аиде отивам да спа, че стана никое време '<img'>
634  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Кодеци -: Jun 11, 2007, 03:01
@gotha

То ако е до хранилищата бял кахър, тогава просто можеш да си изтеглиш пакета ръчно и да си го инсталираш след това.

Доколкото четох има, както съвместими така и несъвместими и затова е препоръчително да не рискуваш да инстлираш пакети директно от другата дистрибуция, че можело да я счупиш.

offtopic//Явно и вие не спите ':zzz:' като мен . Трябва да се пишат дипломни работи  '<img'> няма как. Трябва да се възползвам докато заведението под моя блок в Студентски град не бачка, че иначе е кофти шум ':angry:'.
635  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Кодеци -: Jun 10, 2007, 17:29
@gotha

Незнам не съм бачкал с Ubuntu, но изхождайки от идеята, че използва ".deb" пакети и същия мениджър за управление
на софтуера се опитах да помогна. Доклкото знам по-едно време Debian обвиняваха Ubuntu, че са се отдаличили твърде много и някои от пакетите им са станали несъвмести ми с тези на Debian така, че е естествено винаги, когато може да се използват хранилищата на съответната дистрибуция. Надявам се в случая на кодеците да няма несъвместимости.

Ако не му върши работа на човека в, което се съмнявам поне да помогне на някой друг ако рече да забие 'B)'  в тая тема.
636  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Кодеци -: Jun 10, 2007, 16:06
Ето още един начин за Debian Etch(stable) и Debian базираните дистрота. Естествено трябва да работи и за теб.
Значи трябва да добавиш следните редове в
/etc/apt/sources.list

#Codecs and Multimedia
deb http://www.debian-multimedia.org etch main

Това #Codecs and Multimedia аз съм си го добавил, за да знам за какво иде реч така да се каже.
После е както са ти обяснили по-горе с едно малко изключение или:

apt-get update
или
aptitude update


и после

apt-get install debian-multimedia-keyring
или
aptitude install debian-multimedia-keyring

това последното го изисква иначе дава грешка при последващата команда, че нещо източника не е сигурен.
И накрая

apt-get install w32codecs
или
aptitude install w32codecs

и това е вече си готов с тези кодеци.

Само ще спомена, че за другите Дебианчета - testing i unstable на сайта http://www.debian-multimedia.org е описано какво се добавя в apt source листа. Аз тука давам пример и с aptitude как се прави, комадите са същите или почти същите, както при apt-get, разликата е, че aptitude e по добър при разрешаване на зависимостите и дава по-подробно инфо, и има и интерактивен режим и т.н.. Въобще от Debian 4.0 Etch нататък това ще се води главния инструмент по управлението на софтуера в тази дистрибуция.
637  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / 2-ри юни и сирените -: Jun 05, 2007, 17:58
Добре де ти си знаеш не искам да ти се бъркам в убежденията обаче някак си зле ми звучи това обобщение за рел. хора и лъхащата неприязън.
А аз исках да кажа просто, че лошото нещо не е да си религиозен, а да си фанатично краен без значение дали си религиозен или не. И че не е добре да се обобощава по-този начин, т.к. рискуваме в един момент да се избием. Щом човека иска да намесва религията да я намесва, както на теб никои не ти е забранил да намесваш каквото си искаш, пък било това и твоито отвръщение.
Дано съм бил ясен.
638  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / 2-ри юни и сирените -: Jun 05, 2007, 17:41
VladSun сега и ти изпадаш в фанатизъм. Ето от това трябва да се отвращаваме от фанатизма, а не от религиозните хора иначе ще стане страшно. Всеки ще почне да си налага неговото виждане и накрая ще се избием за едното нищо.
639  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / 2-ри юни и сирените -: Jun 05, 2007, 17:02
Почвам да се повтарям ама кво да правя,

къде лично ти видя ние да сме се кланяли на идоли, т.е. да сме възприели Ботев и т.н. за някакъв идол. Никъде никой не е споменал в досегашните постове, че за него Ботев и Бог са едно и също нещо, за да твърди някой, че недай си боже Ботев го възприемаме като Бог или идол. Невиждам нищо лошо един българин да си обича и уважава предците, да им отдава почит и благодарност затова, че благодарение на тях сега нас ни има. Ами нали точно това е възможност и да благодариш на тоя горе там, че е създал такива личности с, които да се гордеем.
Аз и доста хора досега просто споменаха, че имаме нужда от такива изблици на патриотизъм и нека това да не го заклеймяваме и да изпадаме в някакъв фанатизъм, т.к. то по никакъв начин не накърнява божественото, а само му помага.
640  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / 2-ри юни и сирените -: Jun 04, 2007, 15:46
И аз ще се включа с малко по-дълъг пост,
 
та споделям напълно мнението на neter само искам да добавя някои неща в подкрепа. Първо с тези две минутки запазване на мълчение ние не просто отдавме почит и благодарност на предците си, а демонстрираме и нивото на българския дух и манталитет. Ами представете си само за момент, че всички хора, автомобили, коли и т.н.
бяха спряли за тези "мижави" 2 минути и ти си един от тях. Как щяхте да се почувствате? Нека всеки сам си отговори на този въпрос, лично аз просто щях да летя от щастие и радост, това щеше да е просто едно уникално преживяване. В крайна сметка тези демонстрации не ги правим само заради предците си ами и заради себе си, за да се почувстваме единни в този момент
да видим, че българския дух е жив и, че все още в този комерсиализиран от всякаде свят са останали и някакви по-значими духовни ценности, които да ни сплотяват, да не говорим, че това възпитава и по-младите, т.е. децата, привлича им вниманието и самите те стават съпричастни и се засилва патриотизма в тях.
Иначе няма лошо някои при воя на сирените да си го карат по-старому, но имайте предвид, че това със сигурност издава един гаден манталитет на апатия и незаинтересованост, "непукане" от нищо и нихилизъм, благодарение на, който сме на това "дередже", щото в една немалка част сме се превърнали в стомаси само мислим за плюскане или нещо подобно, изключвам 10% хора от тях, които по горе са написали, че няма нужда от такива "формални" мероприятия, че те показват патриотизма с действия всеки ден - дано да е така.
Ние имаме въпиюща нужда от такива моменти, те въобще не са излишни, както някои се опитват да ни убедят, иначе ако расъждаваме в тази посока, то накрая няма да честваме нищо и тогава какво се получава?
Немога да разбера едно защо всеки път при някаква проява на патриотизъм все ще се намерят хора, които да излезнат и да надуят рев, че видите ли това било излишно или това било шовинизъм или някакви други подобни глупости и ще развалят всичко.
Вижте за мен, а и за доста хора в тоя форум е много важно да има такива събития, т.к. те са удобен случай да си кажем, че българите сме велик народ, че имаме велики предци, че българина може първо, второ и трето, че българина е умен, че българския дух е неунищожим пък ако ще и това да изглежда на някои преувеличено.
Страници: 1 ... 41 42 [43]