Автор Тема: Путин не обича kernel developer-ите....  (Прочетена 12489 пъти)

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Путин не обича kernel developer-ите....
« Отговор #60 -: Sep 05, 2014, 23:02 »
Що се отнася до Русия, когато някой руснак направи нещо такова:

https://www.youtube.com/watch?v=1fYT_DehQrI

 по повод авантюрите им в Чечня, Грузия и Украйна и почне да го пуска пред хиляди хора и не минат милиционерите да пердашат и да вкарват хора в ареста за по 15 дни, тогава ще призная че в тия полу-монголи, полу-славяни има каквато и да било наченка на цивилизованост и нормална емпатия и човечност. Дотогава над 80% харесват идиота заради свинщините които прави и тукашните идиоти настроени на същите вълни им правят евала, това предимно безработните неудачници по кварталните кръчми на които американците им са виновни че са непригодни за живота в 21-ви век и че се налага да полагат труд, за да плюскат кифтета и ракия и да бичат чалга.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Путин не обича kernel developer-ите....
« Отговор #61 -: Sep 05, 2014, 23:48 »
Определено липсата на свобода е най-големият им проблем. Това е огромна страна с едва ли не неизчерпаеми ресурси. Имат таланти в спорта, културата, науката, къде ли не. Но всичко това се пропилява и убива. Следва диктатор, след диктатор, след диктатор. Докато нямат свобода на самоизява, винаги ще си останат втора ръка хора. Но свободата трябва да се пожелае, трябва да се борят за нея и едва тогава да я получат. А те дори не подозират, в колко жалко положение се намират.

Сега тук държа да защитя честта на париите. Понеже, доста често и аз съм от тях, в момента включително. Това да сме безработни често крие зад себе си комплексни причини. И не е винаги, защото не ни се работи. Може например шефа да е бил кофти, ти на си можел повече да търпиш, може просто да си шило, което не седи в торба, може да си се издънил, може работодателят ти да е пуснал кепенците, може да няма достатъчно работа за всички с твоята професия, може да си неспособен да си намериш добра работа, може да си просто прост, хиляди, хиляди възможности. Това те прави загубеняк наистина и си в тежест на обществото, но никак не е задължително да е по твое желание.

И това да пиеш, за да забравиш света около себе си, може би е проява на слабост, а може да е единствен начин да продължаваш да търпиш. Когато си на дъното, когато си безпомощен, мога да разбера хората, които искат да дойде някой приказен цар и да ги оправи. Това в еднаква степен важи за руснака и българина. Може би едно от малкото неща дето си приличаме. Не ги обвинявам хората, те искат своето късче щастие. Нали всички това търсим?

Разбира се, тук са думите, че трябва да се изправиш, да проявиш инициатива, да тръгнеш напред. Но далеч не всеки го умее. Ако го умеехме, дали щеше да си избираме такива управници?

Знам, какво е да си прецакан, знам, какво е и сам да се прецакаш, знам, какво е  да си безсилен. Това, че сега си извадил печелившият билет и имаш що годе някакъв нормален живот, не значи, че няма хиляди други, дето не си го мечтаят даже, защото не само са изгубили, не са имали надежда. Да не им се надсмиваме на хората отвисоко, не знаем, какъв номер може на нас да ни спретне съдбата.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Путин не обича kernel developer-ите....
« Отговор #62 -: Sep 06, 2014, 00:26 »
Да, само дето има една голяма разлика. Нормално е да се спънеш и да паднеш, човек дето има малко желание за живот се изправя, а не вегетира до края на дните си. Съвсем друго е да прекараш цял живот пияндосан в очакване някой да те оправи. То не бяха всякакви магически оправячи, царе, европейския съюз, боковци, Путин, след това вероятно ще са китайците. Все някой да дойде да те оправи, щото така е лесно. Еми няма да дойде никой да те оправи, на никой не му пука за теб, еле па на Путин му пука за някакви балкански пияндурници.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Путин не обича kernel developer-ите....
« Отговор #63 -: Sep 06, 2014, 10:14 »
Сам го каза, човека може просто да е неудачник. Може да не е получил правилното образование и възпитание. Може да е слабохарактерен. Може да е физически или психически слаб, което го прави непригоден за труд.

И тогава, какво прави този човек? Най-лесният път за него е да намери себеподобни и да пият. За това идеално средище е някоя пропаднала, квартална или селска кръчма.

Последната ми работа беше  най-добрата, която съм имал, а най-вероятно и ще имам. Отстрани нямах абсолютно никакви причини за недоволство. Но все пак бях подтиснат. Исках да се напия, но не успявах. Просто се ставаше рано и съответно доста рано ме приспиваше биологичният часовник. Веднъж успях. На сутринта бях като чисто нов човек.

След като логичното се случи, няколко седмици си висях вкъщи, лежах и порках по цял ден бира. Пак исках да се напия, но този път, защото осъзнавах, че идва септември. Това е времето, в което се освобождават служители, което значи, че най-малкото ще прекарам зимата навън.

Пролетта не се очертава по-добра от към нови възможности за работа, защото РБ последните две години затъва в политическа криза, което неизменно означава и икономическа. Така ще е поне още няколко години, докато и това статукво се разбие. Освен това натиска от растежа на доходите върху реалният сектор е огромен и той се свива. Лоша новина за всички, които работим в частният сектор или по-точно не работим.

Е успях пак веднъж. Но този път, не се почувствах прероден. Напротив на сутринта ми беше гадно. Имах махмурлук. Виждал си ме, знаеш, че физически съм голям и махмурлук много рядко съм имал. Но този път имах.

И все пак, имам някакви опори, има дори неща, които мога да направя, за да ми се подобри положението. Повече от едно. На кръстопът съм, какво да реша.

Сега си представи човек, който няма никакви опори, никакви перспективи, изпаднал от обществото. Какво може да стори? Може да си отвори още една бира за разредител на ракията. И този ден също да се напука. На следващият да се събуди отново нечовек, отново да се напука. И така до безкрай. Това е, човек въпиещо нуждаещ се от помощ. Но няма, кой да му я даде. Всеки се справя поединично. 

Много скоро ще стане човек, на който изобщо не може да се помогне. Остатъка от живота му е на доизживяване. Колкото даде Господ. Той вече е непригоден.

Най-нормалното е такъв човек, ако все пак му е останал някакъв живец да иска да е роб. Той да не се грижи за нищо. Да е подсигурен. Е ще върши някаква неприятна работа, ама това ще му изпълва живота със смисъл. И тогава идват мечтите за силният човек, справедливият, царя дето ще вкара всички мошеници в затвора, а на него ще подсигури съществуване.

Защо мечтаят за комунизма? Защото той беше колективизъм. Да се живее колективно е лесно. Ние обаче сме народ от силни индивидуалисти и това за нас не работи. Това е отлична новина за силните, но лоша за слабите. Слабите саботират силните и последните не могат да се изявят. Накрая или се задоволяват, с каквото има или си хващат шапката. Слабите обаче не са спечелили междувременно нищо и продължават да страдат.

И какво установява чужденец, като дойде? Че това е прост народ, има неограничени възможности за развитие, но то не се случва. Случват се само някакви балканщини.

Повечето хора в този форум всъщност сте щастливи, защото работите в отрасъл, който не се ръководи от българи и не се работи по български. И на всичкото отгоре има глад за кадри, затова не ви прецакват много.

Естествено продължавате да живеете в РБ, та сте свидетели на много неща, но поне печелите, че около 50% не ви настига.

Така или иначе, проидохите са проблем. И ако ще ставаме нормална държава, трябва и този проблем да се реши, иначе няма да станем. Да винаги ще има някакъв процент неспасяеми, но колкото по-малък е той, толкова по-добре. А сега той не намалява, а расте. 
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Путин не обича kernel developer-ите....
« Отговор #64 -: Sep 06, 2014, 11:08 »
Абе не мога да го приема това, в тоя момент в който решиш да отебеш всичко и да чакаш някой да оправи всичко, не правиш нищо по-различно от произволен цигани...ром де в гетото. Имам предвид нека налице са обективните фактори които ти пречат да направиш каквото и да било тук, какъв е проблема да се изнесеш в чужбина примерно където ще имаш обективната възможност? Кварталната кръчма ли ще липсва? Аз винаги съм се чудил на тия пиянстващите русофили по кръчмите защо аджеба не си хванат влака и не отидат да заработят пари в Русия след като там всичко е мед и масло и обикновените хора правели големите пари? И откъде намират пари за пиене, а не намират за билет дотам, мистерия.

Снощи се видях с един бивш колега, много добър програмист, обаче имаме големи различия в мирогледа - той е с доста леви разбирания, моите са по-близо до центъра, но десни. Съответно протоколно част от приказките минават в конспирации за Сорос и корпоративния ред, които гледам да отбягвам, защото няма смисъл нито да спориш, нито да се съгласяваш. Обаче накрая зачекнахме темата идиоти ли са мнозинството от хората и какво трябва да се направи по въпроса. Аз изглежда съм по-голям оптимист по въпроса идиоти ли са хората, неговата гледна точка е че над 80% от населението няма идея защо живее и някой трябвало да го побутва и да му дава акъл какво да прави, защото иначе други (по презюмпция лоши) хора ще го направят. Ей богу, един час сме спорили по този въпрос. Почна да ми обяснява нормално ли било хора дето са теглили кредити на 14% лихва да отидат и да си пръснат главата на улицата, защото са прости че са се вързали на хорото и не можело ли това да се предотврати ако някой навреме им е налял акъл в главата и как това не можело да се промени от само себе си и някой трябвало да направи нещо по въпроса. Аз съответно викам че не трябва да се прави това, защото си има еволюция и няма по-добър начин да се убедиш че е лоша идея да теглиш кредит на 14% лихва от това някой идиот който вече го е направил да си пръсне главата пред теб на улицата.

Накрая вече се стигна дотам да ме пита от сорта "защо бе защо бе не искаш да разбереш че това е начина, трябва на хората да им се обясни какво е добро и какво е лошо и така ще станем по-доброто общество". И аз викам "ми за мен е проблем да съм отговорен за себе си, какво остана за някой друг, няма ли да ти е съвестно  някой да си пръсне главата на улицата, щото е следвал твоите малоумни съвети". И той почна да ме подиграва че съм бил смирена християнска душица и като онези зелените талибани дето се оливат в желанието си по никакъв начин да не се намесват в някоя екосистема.

Значи шарен свят, различни разбирания, какво да се прави.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Путин не обича kernel developer-ите....
« Отговор #65 -: Sep 06, 2014, 11:48 »
Всъщност голяма част от кварталните пиянки са работили в Коми и са си докарали жени и жигули от там. Сега жените им се прегърбват под тежките чанти, а те ги налагат, в редките случаи, когато са още на крака. Жигулата отдавна е изгнила пред блока, ако не я е предал за старо желязо и изпил. И жените им предпочитат да са пияни.

Има нещо дето са прави. Путин вероятно няма да е, щото е шубе. Ама някой след него ще стъпи отново на балканите. Екатерина им е завещала Третият Рим дето трябва да освободи Втория от иноверците. Руснаците са копеленца и не забравят. Да се надяваме, че като дойдат да спасяват гърците от собствената им простотия (в съчетание с овладяване на стратегически обект), че ще забравят, че наоколо има един народец дето им върти номера, та както са почнали с шамарите да го насмотат и него на бързо. Ала не бих заложил на това, Гърция има апетити и в Тракия. 

Ако мислиш, че изхвърлянето на турците в Мала Азия за сметка на гърците е чудесен повод за ТСВ, ами не си далеч. Ебах ти копелдаците, щяха заради една миризлива Сирия да се избият с американците и евреите, камо ли за Турция. Добре, че някой ги спря на време. За малко. Ама какво ще става, хич не искам да си помисля даже.

Ляво, дясно, център. Това е второстепенен въпрос за мен. Всичко това е работило, всичко от него се е проваляло. И говорим за Стария континент. Не говорим за източният блок или не дай си боже места като Азия и Африка.

За мен няма значение, какво ще е. Ако има свобода, няма да ми пречи държавна намеса, нито неналичие. Моето лично предпочитание е, държава по възможност да няма (чак това не е осъществимо, но колкото става).

Само, че, за да работи каквато и да е система, участниците в нея, сиреч народа, трябва да са ангажирани с нея, а не да работят против нея. За тая работа трябва поне някакво осъзнаване. Казваш 80% и аз като твоя колега мисля, че си прекомерен оптимист.

На мен ми е смешно друго, че спора ви се е въртял около Сорос. Предполагам не става въпрос за неговият бизнес, а за фондацията му Отворено общество. А тя ми се вижда доста лява. Те са за свободен пазар все пак, но някак си много ляв свободен пазар.

п.п. По времето, когато се започнахме на живо, бях банков служител. Познавам хора подписали на много повече от 14%. А в момента навсякъде текат реклами на бързи кредити, което реално е лихварство. И в такова съм работил, няма да ти казвам там за какви проценти си говорим, че нищо чудно да не повярваш. На какви условия си подписал, е отново по-малкият въпрос. По-големият е, ще можеш ли да отговориш на тях. А при добри перспективи, винаги може да договориш по-добри. Лихвата е дълбоко корелирана с риска. Колкото си по-малко рисков, толкова по-добри условия можеш да договориш.

И от тук няма странност за онзи с 14% дето се гръмнал. Той не си е преценил възможностите си, издънил се е и понеже е безсилен, бяга по най-бездушният начин. Куршума струва стотинки, а проблемите да ги оправя друг.
« Последна редакция: Sep 06, 2014, 12:00 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

neter

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
    • WWW
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

edmon

  • Гост
Re: Путин не обича kernel developer-ите....
« Отговор #67 -: Sep 07, 2014, 00:44 »
Съдейки по мненията тук, на запад от Белград не се пие, няма не изтрезняващи и всичко е цветя и рози.

Язи пък съм ходил на запад само един път видех много не изтрезняващи трето поколение безработни...

Генерализациите, които правите за руснаци и Русия са глупави и плод
на десетилетие пропаганда:)
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Путин не обича kernel developer-ите....
« Отговор #68 -: Sep 07, 2014, 00:57 »
Да разбираме от думите ти, че в РФ не ги облъчват денонощно с пътника, че има свобода на словото и, ако нещо не си съгласен, не ти се случва нищо лошо, че обикновеният руснак живее добре, че определено нямат проблем с водката, че приходите от природни ресурси отиват за хората, а не за военната машина и поредният мегаломански космически проект, че руското производство на всичко, което не е с военно предназначение (а вече и то), не е калпаво до безобразие, че там не си подтискан от всякъде и още хиляди такива?

За какъв алкохолизъм говорим на запад, като всеки с очите си е виждал, как немец или англичанин на две бири, не знае на коя планета се намира? Което, като си помисля е икономически изгодно. Тук пием по половинка от минерална вода ракия на 60+ градуса и търсим нещо да допиваме, я джинове, я пет водки, я бири, я какво дойде.

Сериозно казано, на запад имат обратният проблем. Там просто е далавера да си безработен и да не си даваш зор. Този проблем ражда лентяи и някой ден може да им изяде главата, ама да им имам проблема.

п.п. Сега виждам, че кой знае защо в предният си коментар в послеписа съм писал, че сме се започнали, като имах предвид запознали.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

danaildr

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 165
  • Distribution: Debian Buster
  • Window Manager: KDE Plasma
    • Профил
Re: Путин не обича kernel developer-ите....
« Отговор #69 -: Sep 07, 2014, 10:37 »
Чудя се на хората, които като чуят името на путин и все едно мед им капе на сърцето. Толкова го обичат, че са готови да му подарят и земята и децата си даже. Други пък със същото благоговение гледат на меркел. Имаме си и хора които така страстно любят американците, че са готови на всичко за една тяхна похвала. И всички тея са на мнение, че руснаци, германци и американци .... всички те са перфектни, а ние сме червеи .... еми аз съм на мнение, че имаме потенциал. НИЕ сме най-добрите и само ние можем да си помогнем. НИКОЙ друг.
Активен

Закона на Мърфи е: Точното определение и логичното по-нататъшно развитие на общото ентропично учение, според което всички частички във вселената се стремят да се подредят във възможно най-голям безпорядък. Познанието, че на път за там споменатите частички поне веднъж ти се изпречват в краката.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Путин не обича kernel developer-ите....
« Отговор #70 -: Sep 07, 2014, 11:18 »
Дидко не бих казал, че сме най-добрите. И при нас  има мърша, има чудесни. Имаме си някакви таланти. По математика обираме яко медали. Тук-там и в спорта избуява някое момче/момиче. Виж от към културата, всичко ни е чалга от филми, през литература до музика. То нормално, като най-видният ти интелектуалец се казва Калин Врачански.

Има нещо, в което се отличаваме поне от възраждането, а най-вероятно от самото начало, косвено съдейки по писанията на гръцките хронисти. Това е техническата мисъл. Имаме чудесният термин побългаряване, който означава изопачението на техническият ни гении. Но истината си е, че концентрацията на технически находчиви, тук е особено голяма.

Та не сме най-добрите, но пък и не сме съвсем за изхвърляне.

Имаме потенциал, което е истина, но ние този талант го пропиляваме и убиваме. Това е още едно от малкото неща дето си мязаме с блятките. Дори не осъзнаваме мащабите, с които смазваме читавото. И трябва да имаш някаква невероятна комбинация от упоритост, късмет и качества, за да се изявиш поне малко. Това на запад определено не е така.

Ей сега чувам за някаква треньорка по художествена гимнастика дето чупи всички по света, а тук дори не са я подритвали, изобщо не е съществувала. Не ми е интересна художествената гимнастика, чух го случайно. Коментара на актуалната треньорка на националките (прилича на вещица, ама била от златното поколение), беше, че винаги сме загробвали много таланти в този спорт. Моя коментар е, че изобщо не е само в този спорт, а навсякъде.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

danaildr

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 165
  • Distribution: Debian Buster
  • Window Manager: KDE Plasma
    • Профил
Re: Путин не обича kernel developer-ите....
« Отговор #71 -: Sep 07, 2014, 21:04 »
Ако сами не си повярваме, никой няма да го направи. За да си помогне, първо трябва ад си повярваме и да теглим  по една цветуща на путин, обама, меркел и другите.....
Активен

Закона на Мърфи е: Точното определение и логичното по-нататъшно развитие на общото ентропично учение, според което всички частички във вселената се стремят да се подредят във възможно най-голям безпорядък. Познанието, че на път за там споменатите частички поне веднъж ти се изпречват в краката.

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Путин не обича kernel developer-ите....
« Отговор #72 -: Sep 07, 2014, 23:13 »
Това е така но изненадващо малко хора го възприемат. Някой трябва да се грижи отгоре за всички и всичко разбираш ли, инерция от религията може би, еми няма такива филми. Тая глава на раменете си за това я носиш в крайна сметка. Обаче това е парадокс, аз не мога да го разбера това. Човек да не може да направи информиран избор и да е готов да си аутсорсне процеса на критичното мислене. Еми да, сигурно е по-лесно защото после като се осере всичко може да виниш тези на които си го аутсорснал. Но най-тъжното е че никога не го правят, винаги виновния не си ти и не този на който си го аутсорснал, щото иначе ще излезе че си бил прост.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

arda_kj

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 631
  • Distribution: Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
  • Window Manager: Gnome/KDE
    • Профил
Re: Путин не обича kernel developer-ите....
« Отговор #73 -: Sep 08, 2014, 04:39 »
+1 за danaildr - това е пътя за оправяне, първо трябва да вярваме, че можем да се оправим, за да се оправим. Без тая вяра изчезва устрема, енергията и вътрешната опора необходима за промяната. Винаги когато сме имали добри ръководители и сплотеност сме показвали чудеса от храброст и успехи. Затова трябва да направим всичко възможно покрай нас и около нас да намираме читавите хора и да ги подкрепяме, и издигаме, тогава промяната ще дойде бързо и естествено.

Илюзия е, че на Запад има свобода, т.е. свобода няма. Е няма да те вкарат в затвора, ама ако не следваш правата линия и/или не си полит коректен ще те изолират и забрави някой да чуе за твойто мнение отново. Може някога да е имало свобода, ама това не се отнася за съвремието - в момента всичко се диктува от интересите - ако е в техен интерес, на бялото черно ще кажат.

Ето три статии на вашето внимание - първата е статия от Пол Робъртс (американски коментатор), която илюстрира лъжите и манипулациите на САЩ; втората е отворено писмо до Меркел от, забележете бивши служители на NSA и ЦРУ (тия верно имат топки), които предупреждават Меркел да не се връзва на лъжите на Обама за руска инвазия в Украйна:

http://www.paulcraigroberts.org/2014/09/02/warning-world-washington-nato-eu-vassals-insane-paul-craig-roberts-2/

http://www.zerohedge.com/news/2014-09-01/ex-nsa-director-us-intelligence-veterans-write-open-letter-merkel-avoid-all-out-ukra

http://www.paulcraigroberts.org/2014/08/25/guest-column-germany-america-frightens-us-roman-baudzus/

Тука ще копи-пейстна няколко неща от първата статия (с БГ превод от мен), които заслужават особено внимание:

"William Binney, бивш високопоставен служител в Националната агенция за сигурност на САЩ, както и колеги от ЦРУ и военните разузнавателни служби написаха отворено писмо до немския канцлер Меркел, в което я съветват да се пази от лъжите на Обама в предстоящата среща на върха на НАТО в Уелс. Служителите на разузнаването на САЩ съветват Меркел да си спомни "оръжия за масово унищожение" в Ирак и да не се подвежда, този път за конфликт с Русия." - повече за това писмо във втората статия.

"Председателя на комисията на моята дисертация, който преди време беше високопоставен служител на Пентагона, назначен да спре войната във Виетнам, в отговор на моя въпрос за това как Вашингтон заставя европейците винаги да правят това, което Вашингтон иска, отговори: "Пари, ние им даваме пари", "Външна помощ?" Попитах аз. "Не, ние даваме на европейските политически лидери торби с пари. Те сами се продават, Ние просто ги купуваме. Те ни докладват на нас. "Може би това обяснява 50-те милиона щатски долара на Тони Блеър, богатство, което спечели една година след напускане на правителството." - това последното беше унижение да го чета, тия скапани ЕС номенклатурчици не са по-различни от нашите политически шмекери (просто мизата при ЕС тарикатите е по-голяма). Докато не се закрие професията професионален политик няма да има спасение от тях.

"За тези, които ги е грижа да разберат как работи Земята на лъжи, марионетно правителство на Вашингтон в Киев присъди разгрома на военните си сили от Донецката република на присъствието в Донецк на армия от руски военни единици. Това е пропаганда, която излезе в Западна Украйна и в проститутските Западни медии, колекция от курви, които разпространяват пропаганда без никакво разследване. Въпреки това, Киев имаше различна история за МВФ. Киев не може да получи пари от МВФ, с които да плати на своите западни кредитори, ако Украйна е в състояние на война. Ето защо, Украйна каза на МВФ противоположната история: Русия не е атакувала Украйна." - да се смееш или да плачеш, украинското марионетно правителство се оплита в собствените си лъжи и пропаганда.

ПС: Шокиран съм, щом вече ставаме свидетели на такива откровения от собствените им хора, значи във Вашингтон тотално са се омацали с лъжи и пропаганда. Добре, че и там все още има съвестни и морални люде, които търсят и защитават някаква истина иначе положението би било трагично.

ПС 2: gat3way се тревожеше да не би прецедента в с Крим да се повтори на наша почва - ами нека първо да си отговорим на въпросите кво правим с прецедента Косово и кво правим с прецедента Северен Кипър - те прецеденти си стават винаги, ама някой да е чул някой да се тревожи за тях, не, медиите за масови манипулации даже ги подкрепяха; да ни е яко дупе, че ако Чичо Сам реши без проблеми ще направи прецедент и при нас.

ПС 3: относно турците колко добри хора били пък ние колко сме зле - абе хора не разбрахте ли, че добри/лоши хора има от всяка нация/етнос. Аз за разлика от gat3way съм роден в Крумовград и израснал в Кърджали (от 6-тата до 21-вата си година съм живял там) и имам наблюдения над турци/българи и т.н. и мога да ти кажа, че нещата не са толкова розови колкото ги представяш - не че няма добри турци, не ме разбирай грешно, има, ама всичко е индивидуално и сред тях има колкото си искаш идиоти и гамени. Освен това от много години всъщност върви скрито обратната дискриминация - т.е. от турци към българи - българите там се чувстват изоставени от собствената си държава - ако не знаеш турски може да имаш проблеми да си намериш работа, феодалите от ДПС диктуват кво ще става там (крадат като насрани), по мое време имаше много случаи на уволнени от тях хора и назначаване на абсолютни идиоти, които нямат идея за кво иде реч, ама нали трябва да се завзема власт и постове (съответно познай ДПС от кой етнос са и кой го отнася). Безотговорната и глупава политика на много правителства доведе до значително обезбългаряване на този край, ама за това няма да чуеш почти нищо от проститутските медии.
Активен

Debian Sid/Unstable; Ubuntu 12.04
"За да открием истината, е нужно поне веднъж в живота си да подложим всичко на съмнение" - Р. Декарт

stealth01

  • Гост
Re: Путин не обича kernel developer-ите....
« Отговор #74 -: Sep 08, 2014, 08:10 »
пропаганда има и от двете страни, надявам се, че никой не смята, че не е така. аз предпочитам да не вземам страна в спора...

... Човек да не може да направи информиран избор и да е готов да си аутсорсне процеса на критичното мислене.

човек не може да може да направи информиран избор, защото няма достатъчно достоверна информация. а ако тръгнеш да сравняваш, какво списват всички медии, вместо да си изградиш собствено мнение, се объркваш още повече - толкова разнопосочни са гледните точки.

преди време (малко след банкова криза в Кипър) си говорихме с един познат и той беше на мнение, че тук такова нещо не може да стане. казва, тук всичко е публично, БНБ контролира, има информация, ще се разбере какво се случва далеч преди да се случи и ще се реагира...
ПИБ се размина на косъм, а КТБ си отива и всички само гледаме... официална информация няма, истината е накълцана на парчета и ни се пуска по някаква част от време на време, и не може да решиш това слух ли е или какво...

ако някой обикновен човек успее да вземе информирано решение, какво точно се случва в държавата ни, а и по света, то трябва да е някакъв медиум, екстрасенс или нещо от сорта... или просто да е тотално заблуден и да вярва на някой месия, който му обещава 20 лева за изборите...
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
C Developer
Търсене
NetClime 0 2959 Последна публикация Jul 26, 2005, 15:21
от NetClime
C Developer
Предлагане
pamir1 6 4659 Последна публикация Sep 16, 2005, 08:50
от mhydra
WEB DEVELOPER
Търсене
ohubohu 0 2640 Последна публикация Sep 14, 2005, 15:48
от ohubohu
Web Developer
Търсене
under7ake 0 2692 Последна публикация Feb 28, 2006, 18:15
от under7ake
developer - kernel/drivers for ARM
Търсене
idragoev 0 1514 Последна публикация Aug 26, 2011, 12:36
от idragoev