Покажи Публикации - jet
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 200
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 03, 2022, 18:47
Няма нужда да се изнервяш. Та в кутията ти на компютъра пак не разбрахме къде са китайските части.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 03, 2022, 16:18
Първо говорихме какво има в твоя компютър - който е десктоп, ти ми дрънкаш за сървъри, и въпреки това
Второ, я да видим сега дето си ми дал линк: С процесори:  Fujitsu A64FX
"...The A64FX is a 64-bit ARM architecture microprocessor..."  Всеки който си купи лиценз ги прави тези, но не са ги проектирали Фуджитсу. Те по тази логика и Самсунг имат процесор, и Хуавей, и Куалком - ама друг път.

Спирало е симетричното партньорство и това партньорство е на път да се прекрати и всеки да се оправя сам. Пренастройването на веригите на доставки отнема време. И след това нещата които си изброил ще продължат да се правят, но поединично.
Не може отворен пазар и централизирана икономика да съществуват в една система, както и едната страна да не спазва правилата на играта. Централизираната се възползва и насочва ресурсите си да вади една по една конкуриращите се фирми извън бизнеса, както и цели браншове. Ако така продължава Китай ще владее всичко по пазара и ще е с лайняно качество, а като монополист ще качи и центата. Това вече започва да се вижда в действие. Започват цели държави да фалират (Шри ланка, половин Африка и Лат америка отива натам), като американците си затварят очите, щото искат да им е евтино. Да, ама вече не е евтино и играта няма смисъл да се играе.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Курвенските пинизи на малките-и-меките -: Aug 03, 2022, 01:05
Зависи от контролера на кутийката в която ще го мушнеш
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 02, 2022, 23:38
Спря да върви преди 30г.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 02, 2022, 21:41
Холандците/японците като имат машини, защо нямат техни процесори?!

Ами картофите си правиш семена и продължаваш да бичиш. При процесорите обаче сменяш архитектурата, набора инструкции, краката, цокъла и т.н. и всички по веригата гърмят и техните "процесори" отиват на боклука. Това е като да имаш бинарна програма, ама и нямаш сорс кода. Копирай си двоичния код колкото си искаш и се прави на мъж.
Мисля, че тези неща трябва да са ви ясни и да не се запичате като магаре на мост. Има много видеота за производството на полупроводниците разгледай канала на Asianometry в Тубата и разясняват доста неща.

Цитат
Това противопоставяне няма никакъв смисъл. Досега нещата вървяха добре.
А ако следиш какво става по света - би трябвало да знаеш, че нещата не върват добре. Т.е. вървят добре само за Китай и американците не са щастливи.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 02, 2022, 18:44
    Писна ми да пиша за холандската фирма ASML.
На практика всички производители на съвременни  процесори
са зависими  от нея(с изключение на някои китайски фирми).
   Интел,АМД, ... и другите подобни зависят от нея.
В САЩистан няма производител на фотолитографско оборудване
от класа на въпросната ASML.В Япония и Южна Корея също.

 
А, значи сега процесорите станаха холандски/японски.

Рано или късно китайците ще купят забранена машина чрез трета страна, когато компартията се изръси яко, ама тези машини са само една брънка в сложния производствения процес и това не им решава проблема.
Китайците НЯМАТ процесор, дори тайванците нямат такъв - имат само маски дадени им от АМД/Нвидиа, Куалком и.т.н. И изненада, нямат и чипсети също, както и ДРАМ чипове - само маски (от Корейците).

За Интел - ти случйно не знаеш ли, че цялата индустрия вкл. полупроводнициоте в Китай е държавна, а говориш за дискане на пари от държавата.
Интел искат пари, защото конгресът ги е сложил в списъка с фирмите от значение за държавната сигурност (както и Боинг, Рейтеон, и т.н.) и те не могат да изнасят оборудване и технологии за да правят кинти, много от продуктите дори не се продават навън и губят пари и пазари. Пак сигурно си чувал ама един полупроводников завод е скъпо начинание и отнема години докато почне да произвежда, а и да излезе на печалба. Китайците не са стигнали до там.
А ти замислял ли си се защо от 2020г. TSMC строи най-големия завод за полупроводнци в света в Аризона (това не е в Китай)!
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 02, 2022, 15:21
Хайде и аз да ти дам сайт (радвам се, че си се научил да ползваш търсачка).
https://www.nsi.bg/bg/content/3223/%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8

И продължавай да си мечтаеш.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 02, 2022, 03:21
Хайде отвори си капака и тогава филосовствай.
Сергей Брин като е руснак, значи Гугъл е руски, а Лиса е само СЕО, дори не е основател/собственик. Герхард Шрьодер като бе в борда на Газпром, Газпром да не е германски.
И като Тайван е китайски, що ще го нападат китайчоците.

   Мога да те уверя,че съм отварял повече компютри от теб.

   Не се сещам кой точно компонент е САЩистански - ако смяташ,че АМД е американска фирма ...
Начи Интел сигурно и той е тайвански, както и Нвидиа, Corsair (изненада, такава ми е паметта).
И какво стана китайски текстолит.

Ха забравих:
https://www.ziprecruiter.com/Salaries/Average-Salary--in-Mississippi
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 01, 2022, 15:08
Разбира се, че морето е било евтинои, на някои хора дори им го плащаха, ма като направиха 13млд дълг и повече не даваха и развяха белия флаг. Комунистическите умнотии продължават докато свършат парите - справка Китай днес (любимия на 4к).
Спеца, за това ли Мисисипчани имигрираха в БГ. Дори белия траш и неграта имат повече пари от вас (ама са кеш и държавата не ги вижда). Гледай ги какви коли карат и е купон нон стоп. Доказал си таратанци. Щото си бил и в Мисисипи. Информацията ти е от соц. източниците (от времето на памуковите плантации и робството).
А, спеца, вземи си отвори компа да видиш мама какво ти е купила, че явно не знаеш какво има вътре (само текстолита на платките е китайски)
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Aug 01, 2022, 02:32
Оле божке, Мисисипи... тва е черен щат, а да накараш чернилките да работят (както нашите индианци) е загубена кауза. Те искат само да кльопат и по цял ден нищо да не правят. Все едно да кажеш, че наще цигани живеели от аванс до заплата.
Те и по БНТ ви обясняват, че живеете добре - какво се оплаквате.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Спецоперация и мир -: Jul 31, 2022, 16:07
Например да живееш в чужбина и ясно да виждаш чекистите, в какво са превърнали родината ни.
Право в десятката.

1878 ни "освободиха", а ако не бяха - само 45г. по-късно Отоманската империя е заличена от ПСВ. 500 години сме чакали, малко да се бяха забавили руснаците. Те също загубиха в ПСВ (както и ние като съюзници).
Втория път - да се бяха забавили няколко месеца, Германия капитулира 1945 както и ние с нея. Тогава Съветския блок щеше да минава на север от Дунава, плана Маршал щеше да ни хване и нас.

Нямаше да сме чули за педала Г. Димитров (колко ли са му платили спеца да води съветска политика в БГ).
Винаги сменяме отбора по средата и губим.

България е на географски кръстопът и няма този лукс на Швейцария да бъде неутрална. Просто не може да бъде такава и великите сили винаги са оказвали натиск.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jul 31, 2022, 15:41
4k, и ти като спеца, сте били в америка само по телевизията, а с американци сте контактували само в ютуб (еднопосочно), ама иначе големи експерти по америка и американския континент. 77% били от аванс до заплата, а другия обяснява, как българския стандарт на живот бил по-висок от американския - добре, че си вервате (пишейки от американски компютър, през американска мрежа, с американски софтуер).
Американците разбрах ви дават банани да скачате, какво точно ви дават руснаците та скачате още по-високо (един по-голям). Та даже вярвате, че освобождават някои в Украйна като ги стрелят и разрушават дома им, петар даже им отделил 10г. в разследване. Сигурно се надявате и вас да освободят (пак). Ще го пишем в графа промивка. БКП ви държат финансите, затова са ви хванали за топките и няма мърдане, ще трябва да спестявате от банички та да ги биете. Добре, че още не мислете какви пенсии ще вземете (тогава пак ще се сетите за американския континент).
Като за начало се напънете поне Сърбия и Украйна да не ви изпреварят, че натам върви работата. Румънците вече го сториха. С русофилията се стига до просешка тояга (освен ако не сте от топ комунетата по лизане на задници разбира се - каймака на топ богатите е целия от БКП чупилото (по руски образец)).
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jul 28, 2022, 18:48
   Или аз не съм космонавт,
или в статията пише,че не може да се отговори еднозначно
дали "теЗла" са на далавера от сделката или не.
Ти пак не си чел: $68 милиона са изкарали от продажбата

Цитат
   Я виж какво ти пишат хората по-нагоре:
Самозапалила се теЗла,прецакана зарядна станция.
Проблеми,баткоооооооо ...
Пак си чел Жълт труд, според застрахователите:
Цитат
hybrid vehicles reported 3,475.5 fires per 100,000 sold. Gas vehicles accounted for 1,529.9 fires for every 100,000 sold. Electrics saw just 25.1 fires at the same rate.

https://www.autoserviceworld.com/what-type-of-vehicle-catches-fire-most-often/
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jul 27, 2022, 18:57
   От теЗла са купили въпросните биткоини на по-висока цена
от сегашния курс,очевидно са ги продали на загуба.
   Акционерите ще започнат да недоволстват и ... лошо ...
Нещо не си се объркал:
https://www.coindesk.com/markets/2022/07/26/institutional-traders-have-mixed-views-about-teslas-decision-to-sell-bitcoin/#:~:text=Electric%20car%20maker%20Tesla%20(TSLA,among%20the%20retail%20crypto%20community.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Jul 26, 2022, 15:37
Решихме, че си си купил лиценз за Уиндоус...
Страници: [1] 2 3 ... 200