Покажи Публикации - Baraka1983
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Sata.i за slackware 12.1 -: Aug 23, 2008, 10:43
Преди време, когато ползвах Слакуер 10.2 имах същия проблем. Със bare.i не ми намираше твърдия диск. Решението беше още в началото да се буутне sata.i ядрото.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Webbrowser -: Aug 13, 2008, 19:18
Инсталирал съм си драйвера на NVIDIA, понеже съм с GeForce. Предполагам това имаш предвид.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Webbrowser -: Aug 13, 2008, 12:34
Здравейте,
има следния проблем: който и уеб-браузар да ползвам(Firefox, Seamonkey, Kazehakase, Opera) се получава едно насичане при хващане на скрол лентата и опит за скролване надолу да речем, при заредена вече някаква страница. Това е при всичките браузери. Като че ли му трябва време за да зареди скритата част от страницата. Имам флаш-плейър, системата ми е супер олекотена и все пак това насичане ме дразни. Ако някой знае решение на проблема да пише. Благодаря!
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Wengophone -: May 24, 2008, 17:23
Разбира се че съм активирал е-майла. Не знам какво става, в крайна сметка инсталирах Gizmo. Работи но се надявам да подкарам и Wengo-то...
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Wengophone -: May 23, 2008, 11:43
Питането ми е следното: свалих си WengoPhone в тар-че, разархивирах го и го стартирах. Направих си акаунт на страницата им но все ми дава едно и също съобщение като се опитам да вдяза: е-мейл/парола грешна. Да но не е грешна, съвсем наред сас си. Чудя се ако някой от вас го е ползвал дали може да даде едно рамо къде може да е проблема. Настройват ли се някакви друго променливи?
Благодаря предварително!
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / винамп -: Mar 12, 2008, 14:12
Какви са тези калпави плеяри? Каква е разликата между xmms или audacious и winamp?
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Модули -: Mar 09, 2008, 14:36
Здравейте,
искам да ви питам следното нещо. Миналия ден си компилирах едно ядро, всичко мина добре но когато зареди системата и опитах да дам startx, не ми се стартираше Х-а. Инсталирах драйвера на NVIDIA за това ядро, който доколкото разбирам се компилира като модул към ядрото и Х-а тръгна.
След това рестартирах и си пуснах старото ядро(това което си е по defalult с дистрибуцията) и въпреки, че тук също бях инсталирал драйвера на NVIDIA още като инсталирах самата дистрибуция, трябваше да направя същата процедура. Въпроса ми е къде се намират модулите и как да ги зареждам, защото аз мисля че вече го имаше някъде компилиран като модул драйвера, но не го зареждаше?
8  Игри за Linux / Общ форум / Още една добра игра -: Mar 08, 2008, 18:38
играта май нещо прецаква xorg.conf отвреме на време защото вече няколко пъти ми се случва да не мога да си пусна Х-а след като съм играл на нея(и след това съм излязъл от Х-а) и трябва да едитвам xorg.conf.
9  Игри за Linux / Общ форум / Още една добра игра -: Mar 08, 2008, 17:14
аз нищо не компилирах, трябва пак да погледна, но мисля само я разархивирах .... влизаш в sauerbraten и стартираш.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да инсталирам 1 програма ? -: Mar 08, 2008, 17:09
Нека ме поправят другите във форума ако греша някъде но това което ти си дръпнал най вероятно е пакет за билдване т.е. ти трябва да си го компилираш сам. Отваряш терминал и отиваш до директорията където ти се намира tar.gz-файла. Пишеш tar xzvf faila.tar.gz за да го разархивираш. Влизаш в новополучената директория и даваш ls. Ако вътре има разни configure файлове както и Makefile, най-напред е добре дапрочетеш какво пише в README или INSTALL-файловете. Но иначе стъпките се както ти написаха горе вече.
1. ./configure
 Това ти проверява дали имаш нужния компилатор, библиотеки и т н.  Ако няма нещо дава грешка и после трябва да си инталираш това което го няма.
2. make
 Чакаш докато се компилира
3. make install - ако си вече влязал като root. Ако не си пишеш това което ти писаха горе.
Ако всичко е минало както трябва - стартираш програмата, играта etc.

Ако не искаж да компилираш си дръпни програмата като готов пакет или я инсталирай с пакетния мениджър на твоята дистрибуция. При тебе трябва да е с разширение rpm мисля.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Бихте ли ми помогнали с настроика на резолюция ? -: Mar 07, 2008, 14:30
може би си затрил или си променил някъде израза ЕndSection. Пробва ли да конфигурираш с xorgsetup?
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Бихте ли ми помогнали с настроика на резолюция ? -: Mar 07, 2008, 14:27
ами то си ти пише горе: липсва ключова дума за указване затварянето на секцията.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Slackware 10.1 precakah x-a -: Mar 07, 2008, 09:04
Само от смяна на vertrefresha и horyzsync-a не ми се вярва да се скапе хорг-а. Според мене без да искаш си чукнал някой клавиш и във файла имаш някой символ който не трябва да е там. Провери си файла. Виж също да не си откоментирал някой # без да искаш. Можеш да редактираш файла и с pico-редактора. Пишеш pico xorg.conf, като влезеш си пише как се излиза и съхранява файла.
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Бихте ли ми помогнали с настроика на резолюция ? -: Mar 07, 2008, 08:50
Аз не съм с тази карта, но съм с NVIDIA. По принцип след като инсталирам линукса монитора ми е на 60 Хц, но след като инсталирам драйвера NVIDIA сичко си идва на мястото. Не ми показва 100 Хц но според мене си е точно толкова, понеже не забелязвам да трепти или нещо подобно. Имай го предвид.
Друго което се сещам  е че можеш да вдигнеш херците от самото NVIDIA-меню което се инсталира доколкото си спомням в К->System...
Успех
15  Игри за Linux / Общ форум / Още една добра игра -: Mar 06, 2008, 22:14
http://www.sauerbraten.org/
Страници: [1] 2