Покажи Публикации - ghoof
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Как да изтрия убунту -: Oct 18, 2011, 18:05
Имам един тъп въпрос, но понеже съм прос' не разбирам. Какво прави тази тема в:

Linux секция за напреднали >
Хардуерни и софтуерни проблеми

А не например в коша?
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разпродажба... -: Oct 01, 2011, 20:14
Не е честно да ни прецакваш, само защото сме "провинция" >:(
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Лично пространство -: Aug 30, 2011, 14:16
РАЗКРИТ СИ!!! Отдавна подозирам, че си Кибер Явор дошъл под прикритие да лови невинните, нищонеподозиращи линуксари потребители на Замунда  :'(
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Лично пространство -: Aug 29, 2011, 21:47
Шоше възможно е да си педал-юдеи, ама не е възможно да си изрелтянин, ако майка ти и баща ти са османци. Но и аз мисля, че педеругите са далеч по-репресирани. Аз например имам познати руснаци, ама от меки китки бягам. Иначе коментар в целта де.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Лично пространство -: Aug 29, 2011, 17:40
Naka за разнообразие трябваше да си сложиш българското знаме за аватар  [_]3
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Лично пространство -: Aug 29, 2011, 16:27
Закъснели сте, аз от две години го имам тоя аватар.
 >:D [_]3
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: В БАН май си нямат работа..... -: Aug 28, 2011, 14:22
@пета точка

Вярно, какво е това "пиейчди". Преди време питах Гугъл и Википедия и дрружно, категорично отговаряха "доктор по философия", ама някак си не вярвам да е само това, като тук всеки втори селски келеш (ака Светльото Наков) си го слага пред името. А не знам в образУвателната ни система да има такова нещо, нито туй момче да е учило някъде другаде освен във ФМИ. 
8  Сигурност / Системна Сигурност / Re: ssh attack -: Aug 28, 2011, 12:03
Добре де, ама аз ли съм прост. В /etc/ssh/sshd_config, едно такова редче:

AllowUser username@1.1.1.1

И може да влиза само определен потребител от точно определена машина. По-добро от това здраве му кажи. А ако се окаже, че дори това може да се прецака, направо ще се откажа от ssh. То не стига, че няма свястен jail...
9  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Линукс с лека графична среда. -: Jul 24, 2011, 18:03
Кибер ми писа, че на по-нови убунтута не се случвал проблема. Вероятно в новите версии е оправено. При мен версията на LXDE e 0.5.0 и проблем има а съдейки по резултатите при търсене, явно е масово.
10  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Линукс с лека графична среда. -: Jul 24, 2011, 17:56
Това е в Дебиан, ако случайно в друго дистро пътя до картинките е различен, то locate fbxkb ще го открие. То и аз така го открих, не знаех де са тия знамена. Другото е еднакво за всички.

[_]P
11  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Линукс с лека графична среда. -: Jul 24, 2011, 16:35
Понеже от тази тема получих ценни насоки, мисля да се отблагодаря, като покажа как да си изкарате шибаното знаме. Аз час и висше рових по проблема. Ясно беше, че фъбъто търси грешното знаме, но кое? Гледах системните извиквания, но нищо. Един от разработчиците даде ценна насока. Не се четат правилно низовете и грешна комбинация остава в буфера. Но коя?

Отговора дава:

Код
GeSHi (Bash):
  1. setxkbmap -print

Ясно е, че се търсят и два символа. Ценна насока къде точно да търсим дава един руснак в пощенския списък на Дебиан. Я да видим сега какъв ред сме записали. Вижте от ценния пич горе.

Цитат
xkb_symbols   { include "pc+us+bg(phonetic):2+inet(evdev)+group(rwin_switch)+group(alt_shift_toggle)+terminate(ctrl_alt_bksp)"   };


Тоест точно в тоя случай нашите безценни две букви са: te от terminate, последното в буфера. В друг случай ще са други. Какво да направим? Елементарен мръсен хак:

Код
GeSHi (Bash):
  1. $cd /usr/share/fbxkb/images
  2. $su
  3. #cp us.png te.png
  4. #su user
  5. $ps aux|grep fbxkb
  6. $kill -9 ####
  7. $fbxkb
  8.  

И това е.

п.п. ако не Ви се занима може и така:
rm zz.png
cp uk.png zz.png
Ще работи. Едва ли ще пишете на език различен от 75-те налични, че да имате проблем.
12  Програмиране / Web development / Re: Програма за програмиране -: Jun 04, 2011, 10:37
Evolution прави само едно нещо= клиент за поща. С добавка може да стане четец на новини, но не го препоръчвам. Гном не е една програма. Банши е скапано Моно и няма нищо общо с U*X.
13  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Програмка за шивашкото производство! -: May 30, 2011, 15:28
Сега може и да лъжа, ама някъде бях чел, че ще се отказват от линукс версията и ще се насочат изцяло към уиндоуската. Нещо били имали проблеми и не им се занимавало с други системи дето почти не се ползвали.
14  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Програмка за шивашкото производство! -: May 30, 2011, 14:32
Да де, ама имах предвид, че трудно се намират навити да пишат на Моно, а иначе ми е ясно, че на служителя му е все тая, какво има отдолу. А по въпроса за файловете, имах предвид по-скоро изходния код, за да се черпят идеи и доразвиват, не толкова самите изпълними файлове, бях останал с впечатление, че имаш и кода.
15  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Програмка за шивашкото производство! -: May 30, 2011, 13:28
Един познат ми е давал такова нещо, което сам сътворил  в електронна таблица. Много е добър в таблиците. Не мога да ти го дам, защото не съм го питал, а и май няма да се съгласи.

Иначе там положението е било подобно. Преди няколко години шефа намерил програмист, който направил нещо си на Аксес. Е да де, ама това нещо, тъй като не е запознат с работата било неудобно и му липсвали много неща. Като упряло работата да се върши от моя човек, той търсил, търсил, не намерил подходящо и си го направил. Въпросния файл обаче, тъй като е електронна таблица има проблем с производителността, та прави разни хакове, че да е поносимо.

Това, което всъщност искам да ти кажа е да регнеш един проект в ОпенФМИ или друго място. Там да качиш това, което вече имаш (по отговорите разбирам, че са две, а не едно нещата) и да почнеш да търсиш съмишляници. Но трябва да имаш нещо, а не като тук "дайте да дадем".

Мен лично ми е тъжно за работещите в ШП, ужасно е, ама това е друга тема.

По повод моното. Имай предвид, че си слагаш беля предлагайки го. Това е най-мразената в историята технология. Аз на твое място щях да предложа кюти, не че го харесвам, ама се приема много добре, особено версиите след четири и за мое съжаление, точно защото могат да се използват безплатно на основните платформи.
Страници: [1] 2 3