Покажи Публикации - bengazara
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3
16  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 30, 2011, 10:36
Аз няма се свързвам с никой моето желание бе да си направя един NX сървър клиентите ми да си фактурират. И не да разнасяме хартии по куриери.
 Цените са от сайта на http://vladster.net/bg/purchase.aspx което си е същия софтуер . Са колкото даже по-скъпи от аналогичен софтуер на Windows , което за мен неприемливо. Цената на склада на Микроинвест под windows e 99евро.
 Има много добри безплатни алтернативи под Windows като DREEM Personal. За един комп. една фирма. Която е POS , Счетодна и ТРЗ програма и е напълно актуализирана вади файлове за ДДС и Заплати.

 В момента ползвам хостинг на ERP от среден клас с 25000потребители в Европа. Преведена на 15 езика. И срещу много малка сума клиентите ми могат да издават фактури направо на ERP --то. Аз само минавам и натискам един бутон Вечер осчетоводи всички фактури продажба.

luda_glawa Цитат: "Като не му харесва ей ги къде са и Навижън и САП. Нали са много хубави?" 
17  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 30, 2011, 09:48
Да направим резюме:
1. Според новия закон "Словом" не е задължително поле. Само за информация, нито фактурите на SAP, нито на Navision съдържат "Словом";


Какво става бе баче има ли MS NAVISION СЛОВОМ ВЪВ ФАКТУРИТЕ.

18  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 30, 2011, 09:15
 Аз работя в счетоводна къща и не съм сам относно горния за 30хил.фактури.

 А за Другия ако иска веднага ще му публикувам тук Фактура от Navision.
19  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 29, 2011, 23:49
Ами точно за конкретния случай, в затвореният софтуер НЯМА аналогична ситуация.... ВСЯКА фактура има сумата, изписана "словом".

Купете си затворената система тогава.

Аз просто споделям, че в отворената има повече възможности.

Не съм писал на mono, така че се надявам някой друг да се възползва от предложените 50 лв.

И това ли да си допишем:



Безплатно е, но не съвсем....
Уважение към труда на Microinvest, но поне да си кажат - "основата" е безплатна, но за нормална работа се изисква заплащане на лиценз за модулите.

ТО И ТУКА Е ПРОБЛЕМА АКО РЕЧЕШ ДА ГО ЗАКУПИШ ПЪК ЩЕ ТИ КАЖАТ ЦЕНА С КОЯТО ТИ РЕЖАТ ГЛАВАТА И ПО-ЕВТИНО ДА СИ КУПИШ СОФТУЕР ПОД WINDOWS. 
ТУК СЕ ПРЕДЛАГА ЛИЦЕНЗ ГЛЕДАМ ЗА ЕКСТРА НО НИКЪДЕ НЯМА ОБЯВЕНА ЦЕНА В САЙТА ИМ.
20  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 29, 2011, 23:40
 То няма смисъл да хвърлиш толкова труд да направиш складова програма и накрая за едно словом във фактурата да изгониш потребителите.
  Кой шеф на търговски обект ще се излага да няма във фактурата словом. при положение че всеки софтуер има. Оставете човека първо да внедри софтуера да започне работа пък тогава ако искате му вземете пари за дизайн на фактура с лого с екстри с отстъпки и др.
 
 Те микроивест ако са тука ще има да ми обясняват колко са велики как в Грузия , Молдова Русия , Украйна имали потребители. И нас това какво ни Грее като Българи. Аз ви казвам на година сигурно минават 20-30хил. фактури винаги се вглеждам във Фактурите на каква програма са правени досега на  Warehouse Open не съм видел.
21  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 29, 2011, 23:25
 Аз Ви предлагам да Ви дам 50лв. да сложите едно Словом във Фактурите да не мъчите хората. Алгоритъма е прост правил съм го на PHP , не ми се разправя ся mono. Да се чудя къде беше.
22  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 29, 2011, 22:41
Нали е open? Допиши си го.
Що не вземеш ядрото пък си допиши останалата част на линукса. Моето твърдение е че да издава фактура  е основно предназначение на една складова програма.
Това не е екстра да си дописвам. Това прави програмата напълно негодна за обикновенния потребител.
23  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 29, 2011, 21:51
И в новата версия Microinvest Warehouse Open. Отново няма във Фактурите Словом на сумата по фактурата.
 Не мога да разбера само нарочно ли го правят. Това прави този така наречен от тях складов софтуер напълно неизползваем , негоден , скопен. Както искате го наречете.
 Моето желание да го използвам за фактуриране така и не се сбъдна и в това издание.

Сега веднага ще дойдат бабаити и ще обяснят че може и без словом във фактурите. Например фактурите на бензиностанциите които са с големина финансов бон.  Нямало закон който задължал да има словом.
 А щом толкова готино да няма  словом и потребителите го възприемат като нещо нормално защо не премахнат това словом и от комерсиалния си софтуер.

 През минават към 2000-4000 фактури на месец все още аз не съм видял фактура издадена на Microinvest Warehouse Open. Как им прави кеф да правят нещо което няма практическо приложение.

 
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: драйвери за nvidia -: May 24, 2011, 21:54
А бе Ботяга настрой си картата запиши и си направи Нов Потрябител влезни с новия потребител и всичко ще е ок с Разделителната Способност.
Брей,от къде ги вадиш тия идеи.Да не ползваш услугите на някой Wizard.Мислиш ли това което предлагаш ще има положителен резултат.Като му казваш на човека да си настрои картата обясни му как да го направи с чук ли с тесла ли с клещи ли.

 Напълно съм сигурен така пише в инструкциите на OpenSuse и на Ubuntu съм пробвал. Иначе и да запаметиш настройките На картата за разделителната способност все тая.  А откъде да е настрои в система администрация има . . Търси драйвери предлага. и.т.
25  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: драйвери за nvidia -: May 24, 2011, 21:42
Настрой си картата запиши и си направи Нов Потрябител влезни с новия потребител и всичко ще е ок с Разделителната Способност.
26  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: драйвери за nvidia -: May 24, 2011, 21:06
  А бе Ботяга нали казах тези драйвери на Nvidia не бачкат и не могат даже да се настроят. Настройват се как си искат не ти как искаш.
Инсталирай си Debian и си реши проблема. Любимата ми дистрибуция бе Suse но откак махнаха SAX e същата работа не може си настроиш картата и монитора.
27  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: драйвери за nvidia -: May 24, 2011, 12:34
 Аз също бях на Ubuntu и минах на Debian само заради драйверите на Nvidia , преди това опитах и на Suse. само Debian-6 ми разпозна всчико и картата и монитора.
28  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Тези статии Които сте ги написали за Електронен подпис под LINUX и НАП са лъжа -: May 22, 2011, 13:37
Два подписа съм купил от БОРИКА -БАНКСЕРВИЗ  - 140лева съм дал имах си подпис на StampIT с надеждате че с този JAVA аплет в сайта на b-trust ,  ще мога да подписвам под Linux накрая се оказа че подписаните на Файлове  с този аплет не се приемат от НАП.   Независимо под каква ОС и с Какъв Блаузер .  Пробвал с на Windows с IE Firefox. На Дебиан firefox. 
 отговора на Банксервиз:
Ако имате възможност пробвайте подписването точно както е по тяхната
инструкция да видим дали ще мине
(https://inetdec.nra.bg/docs/DigSig_linux_howto.pdf) и ако може пак да
ни пратите документите да видим къде е разликата.
Съжалявам, но това просто няма как да го тестваме. НАП нямат тестова
система.

 И как да пробвам тази инструкция , като Криптовижън картите работят със собствени библиотеки. А и закакво да пробвам като подписаните Файлове и от Windows и тях не приема НАП. Ще кажете ми как работят другите ми работят с IE, или с ComboLitle Десктоп приложение на Бансервиз за подписване на файлове в p7s. А его JAVA apleta http://prikachi.com/images/737/3363737s.png
29  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Отчайващо бавен Wi-Fi интернет на 11.04 -: May 22, 2011, 13:19
Здравейте! Използвам най-новата версия на Ubuntu- 11.04 oт самата й поява! Но имам един доста дразнещ и странен проблем! Става въпрос за работата с интернет или по-точно невъзможността да работя с него!
Използвам безжичен достъп и всичко протича доста бавно (дори и самото създаване на темата ми беше доста трудно :) )
Скоростта на връзката ми е от порядъка на 80-100 КБ/с, а аз плащам за 1МБ/с ! Дори и операта при наличие на включено турбо на х4 пак бави доста...
Ще съм благодарен, ако някой се отзове и помогне! :)

 ти правиш ли  разлика между Мегабит и Мегабайт. 
30  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Тези статии Които сте ги написали за Електронен подпис под LINUX и НАП са лъжа -: May 22, 2011, 00:58
Дай линк към тая статия, в която пише, че става! И ако може да пишеш по разбираемо, с повече препинателни знаци.

  ето инструкцията на НАП. https://inetdec.nra.bg/docs/DigSig_linux_howto.pdf   отгоре пише Информационно Обслужване но е качена на сайта на НАП. Те даже нямат право да правят такова нещо защото това е една Скрита Реклрама. И според Закона за Защита на Конкуренцията трябва да ги глобят. Това си е практика в НАП във всеки офис на НАП има по някой друг Календар ли ще да е или друг рекламен материал на Счетоводна Кантора.

 Ето и Ваща статия дословно преписана :  http://www.linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=article&id=advices&key=422986481

 Проблема е че този команден ред за подписване с  onepin-opensc-pkcs11.so   не става , а някои карти като тези на Криптовижън не се разпознават. Хората са си направали софтуер който работи много добре на Fedora , Suse , Ubuntu i Debian. с малко зор се инсталира на новите версии но като се инсталира работи добре. Харизматик другата известна фирма за карти също си предлага собствена библиотека. Има е свободно на сайта на СЕП- мобисейф.
 
  Ако на това му викаш добре свършена работа на НАП . Да те карат да подписваш в комаден ред. То това е все едно обикновен потребител на Линукс да тръгне да Инсталира Gentoo дистрибуцията. Да си направят един Java aplet като в Търговския Регистър да си подписваме.
 
 В много компютърни сайтове пишат , тука и IDG по известните, пише Услугите на НАП с изкючение на ДДС-то вървят под Линукс, но не вървят.
Страници: 1 [2] 3