Покажи теми - v_badev
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Игри за Linux / Общ форум / Купихте ли си Humble Indie Bundle 3? -: Aug 04, 2011, 11:31
Интересно ми е дали във форума има хора които са си купили Humble Indie Bundle 3? Какво мислите за този начин на продажба на игри?
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Търся си хубава web камера -: Jan 28, 2008, 14:38
Здравейте, както се вижда от заглавието търся да си купя хубава web камера която да се поддържа добре под Linux. Под хубава имам в предвид да поддържа по-висока от 640x480 резолюция и поне 20 кадъра в секунда за видео. За предпочитане ако струва по-малко от 100 лева.
В момента ползвам Genius Videocam Messenger, но тя е с много ниска разделителна способност, видеото е с 10 кадъра в секунда и сензора и за осветление не работи под Linux с gspca драйвера. Съответно видетото е не е с много добро качество дори и на дневна светлина, а вечер почти не се различава кой е пред компютъра.
Идеалният вариант би бил нещо като като Canyon CN-WCAM 313, но за тази камера няма драйвер. За сега, след доста търсене по списъците с поддържан хардуер на gspca и uvcvideo драйверите, съм се спрял на Philips SPC-1000NC (спецификации), но 130 лева ми се струват много за web камера.

Ще може ли някой да препоръча камера която да работи добре, да поддържа висока разделителна способност, 20-30 кадъра в секунда и да се продава в някой магазин в София?
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Харесвате ли българските преводи в Debian -: Dec 15, 2004, 10:24
Преди известно време в пощенският списък на преводачите имаше кратка дискусия за това че в Debian Testing със зададена българска локализация има македонски преводи. Тук е началото на обсъждането. Явно това се получава защото за български език в пакета language-env е зададено: "bg:mk:en_UK", което означава че ако няма български превод на нещо, а има македонски ще се използва македонският. В KDE не съм виждал да се получава така, но в Gnome на много места има македонски преводи  '<img'> .
Та въпроса ми към потребителите на Debian е следният - според вас правилно ли е когато липсва български превод да се използва македонският или не?

еdit: 15.12.2004,14:50
Сега забелязах че съм пропуснал някои неща:
В коментарите на http://bugs.debian.org по повод този проблем, Антон Зиновиев е написал че за сега не е имало подобни оплаквания, но също така предлага да се организира нещо като гласуване из българските пощенски списъци или сайтове, за да се реши какво трябва да се прави при липса на български превод. Идеята ми е да направим едно такова гласуване тук, защото това все пак е най-популярният български сайт за Linux и свободен софтуер.
Ако се съберат повече гласували поемам ангажимента да се свържа с Антон Зиновиев и да го насоча към тази анкета.

Нека гласуват само хора които използват българските преводи. Иначе ще се измести темата на дискусията към "за или против българският интерфейс", а целта е друга. За съжаление не мога да махна третата точка от анкетата '<img'>.
4  Игри за Linux / Общ форум / Проблем с Unreal Tournament 2003 и OpenGL -: Jul 11, 2004, 14:05
Проблема е следният -  инсталирах си Unreal Tournament 2003, инсталацията мина без проблем но при пускането на играта ми казва
Примерен код
vasil@Rincewind:~$ /mnt/win_e/Games/ut2003/ut2003
Could not load OpenGL library

History:

Exiting due to error
и спира.
Това е log-файла на играта: UT2003.log
В другите игри, TuxRacer например, OpenGL-a си работи перфектно.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

Ако това ще помогне Linux-a e Debian/Sid инсталиран от Knoppix 3.4, ядро 2.4.26. Компютъра е Athlon 2000+ с 512MB Ram, и GeForce MX440 64MB, с инсталирани драйвери на NVidia.
Страници: [1]