Покажи теми - gat3way
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 9
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Vocoder-и за линукс? -: Mar 06, 2016, 03:00
Сега не знам колко от вас се водят в категорията "вече дърти" и имат някакви спомени от соца и 80-те, обаче един доста лошо набит детски спомен от това време е едно радиопредаване по БНР, "Пулсиращи ноти" или нещо от сорта, където се объркваха и пускаха капиталистическа музика, конкретно Yellow Magic Orchestra, аз тогава естествено не знаех че се казват така, сещам се само за едно парче оттогава, което десетилетия след това идентифицирах, понеже това толкова лошо ми се беше загнездило в детското съзнание, че нямаше как да го пропусна. Специално това:

https://www.youtube.com/watch?v=nch0Qj_bEDI

Специфичното човек ако се замисли в цялата работа е гласа на тия жълтурите който в "реално време" звучи роботски. Това става благодарение на т.нар vocoder и тогава това се е случвало изцяло по "аналогов" начин - с подходящи филтри. Днес нещата са доста различни, всичко е дискретизирано и всичко е по-лесно, та всичките тези неща може човек в реално време да си ги прави чисто софтуерно без да запоява платки, да врътка потенциометри и да подвързва железария. Обаче странно защо, под линукс няма много софтуер по въпроса или поне аз не мога да открия. Иначе намерих един андроидски app, който прави доста доволно добре същото, обаче въпреки това изглежда леко несериозно. Но може и просто да не търся както трябва, та някой знае ли линукски vocoder софтуер за експерименти?

Нямам желание да тероризирам разни хора и институции с prank calls с роботски глас ако някой това му се върти в главата, просто съм много очарован от цялата идея, защото без да искам разбрах че е имала огромно значение за моето себеосъзнаване (съвсем сериозно) - най-малкото ми е определило и музикалните предпочитания и начина ми на живот за поне десетилетие и при всичко това без изобщо да знам.
2  Хумор, сатира и забава / Хумор / Бай Добри реши P vs NP проблема!!!!! -: Jan 08, 2016, 17:34
След като откри клопките на опънатия сорс хаха

http://nauka.offnews.bg/news/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8_1/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%94%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8-%D0%91%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B0-40-%D0%B3_33180.html
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Изкуственият интелект е заплаха за човечеството!!! -: Jun 07, 2015, 12:03
http://www.popularmechanics.com/technology/robots/a15907/best-falls-from-darpa-robot-challenge/
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Имат ли компютрите чувство за хумор и могат ли да смятат хората -: Apr 04, 2015, 21:58
Никога не са ме радвали особено тия апокалиптични тъпизми за технологиите, убиващи човешкото в човека и тем подобни глупутки родени в главата на разни немислещи поети, обаче сега за пръв път се замислих по въпроса след като прочетох това:

http://www.bloombergview.com/articles/2015-04-02/tesla-stockholders-can-t-take-a-joke

Накратко, Тесла, компанията на Елън Мъск - тоя дето прави електрическите коли и космическите кораби - решават да си сложат първоаприлска шега на корпоративния сайт. Един вид че представяли модел W - революционно устройство, което се носи на китката и може да показва часа и датата навсякъде по света. Това което се случва впоследствие обаче е забавно - тъй като на фондовата борса  огромна част от търговията е напълно автоматизирана, разни машини вземат решение кога и колко да купуват и продават на базата на някакви модели и входни данни (включително новините от корпоративните сайтове), ужасно много ботове се юрват да купуват акции на Тесла. Капитализацията им за няколко минути скача с 100 милиона долара. При което естествено се връща до старите нива и разни хора се набутват покрай цялата работа.

В статията се разглежда етичната страна на въпроса, ма понеже ми стана интересно, гледах историята и на други места. Имаше коментатори, които убедено твърдяха че регулацията трябва да се промени и да се забрани публикуването на първоаприлски шеги по корпоративни сайтове....защото това било форма на измама. Т.е нямаше да бъде защото хората обикновено не са толкова тъпи и схващат кое е шега и кое не е, но компютрите не са толкова добри в тая работа.

Сега ми стана забавно, понеже американците понякога приемат всякакви странни закони и имат всякакви странни регулации, ако вземат наистина да го направят това. Ще се окаже че на хората им забраняват да се шегуват....защото машините не можели да ги разбират. Ми то това е доста нелепо, в смисъл ще кажеш че не ние сме ги направили машините да ни вършат работа, ами обратното и трябва да се съобразяваме. От съвсем техническа гледна точка, според мен просто трябва да им се тегли една майна на такива - като са им тъпи алгоритмите и не могат да разпознават първоаприлски шеги, значи си заслужава да губят пари. Обаче, от друга страна, разните юпита са достатъчно малоумни да го вземат насериозно това, все пак те губят пари.

Алтава работа.
5  BSD секция / Настройки на софтуер / OpenCV / обучаване на Haar cascade класификатори -: Mar 27, 2015, 00:28
Абе някой имал ли е вземане-даване с откриване на обекти с opencv?

Нещо ми стана забавно наскоро и се оказва че е изключително лесно това да се случва в реално време срещу видеовхода от уеб камерата и на всичкото отгоре работи добре. Разбира се не само - на всякакво видео работи еднакво добре - включително върху видеофайлове или от DVB-T телевизията примерно. Разбира се, затормозява малко или повече железарията в зависимост от резолюция, различни настройки за "чувствителност", минимална големина на обекта в пиксели, както и самия модел. Но примерно аз нямам никакъв проблем в реално време да разпознавам едновременно човешки лица в анфас и усмивка върху последното. Усилията са изключително малки - няколко десетки реда грозен питонски скрипт.

Та ми хрумна великата идея да си надращя един скрипт дето ми разпознава мутрата плюс още няколко предмета и се прави на интелигентен, използвайки и някаква TTS библиотека да говори гадно. Примерно сутринта сядам на компютъра, скрипта разпознава грозната ми мутра и се опитва да ми открие и чашата за кафе. Някаква проста сметка правя ако за над 1-2% от фреймовете в рамките на първите 1-2 секунди грозната ми мутра е открита, но чашата за кафе - не, TTS-а изпява нежно "добро утро, gat3way, няма ли да си направиш кафе". Ако чашата присъства над threshold-а съответно, изпява не толкова нежното "добро утро, gat3way, пий кафето по-бързо и се оправяй че закъсняваш за работа". Някак много идилично издържано в sci-fi светлина и по груби предварителни сметки, не особено сложно.

Проблемът е че готовите "модели" идващи с opencv са само една шепа - човешки лица, човешки тела, очи, усмивки, котешки физиономии, руски регистрационни номера на автомобили и май това. Т.е за чашата за кафе идва момента сам да си "тренирам" каскадния xml.

Сега като гледам това се оказва доста сложна и досадна и бавна задача (пуснал съм да се търкаля и го прави от няколко часа и не вярвам да свърши в близките 1-2 дни). Би било много жалко опита да е неуспешен и след това да похабя n пъти по толкова време докато се науча как се прави като хората.

Та ако някой се е занимавал, ще се радвам да узная правилната стратегия. В случая "позитивните" ми картинки с които го тренирам естествено не са стотици снимки правени на въпросната чаша, това е ужасно досадно. Вместо това снимах с камерата чашата и с ffmpeg разбих видеото на картинки. Crop-ването малко го автоматизирах с помощта на разни чужди творения. Получиха се около 400 картинки с "позитиви". В момента ползвам около 1500 "негативни" които са правени по същата методика, само че без чашата.

Генерирането на самплите позволява разни геометрични трансформации където обекта може да се върти, криви и прецаква контролирано, но не се възползвах от това. Тук ми е първата чуденка, дали е по-добре да ползвам много различни снимки на обекта или една снимка, с въпросните деформации върши също прилична работа?

Колко входни семпли (позитиви и негативи) горе-долу са достатъчни, за да се изгради приличен модел, дето работи относително коректно (т.е примерно няма да открие че телефона ми прилича на чашата ми за кафе)?

Има ли начин генерирането да се ускори?

Колко stages като минимум са ОК при тренирането на модела? Гледам чуждите опити, движи се между 20 и 30.

Между негативите и позитивите има ли някаква релация от вида "най-добре е негатива да е същото като позитива, само че без обекта"? Или примерно позитивните картинки може да са ми обекта, негативните - каквото и да е, ако ще и гъза да си снимам?


Ако не беше толкова бавно, ресурсоемко и досадно това, щеше да е ужасно забавно. Аз виждам огромни приложения на тази технология, предимно за лоши неща (от сорта на таргетирана реклама на база какви филмчета качваш в youtube да речем - забелязва бутилка бира и те спами с Хайнекен, забелязва лаптоп и те спами с Dell и т.н.). Или пък някаква полицейска антиутопия, където в реално време илюминатите лоши узнават коя камера в града вижда колата ти. Но пък варианта с "добро утро, направи си кафе" ми е достатъчно забавен и без да е зъл и лош.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Тролене по Майкрософт -: Feb 06, 2015, 22:09
Днес видях с очите си една очарователна простотия, която много ме забавлява, защото мислех че такива рационализации са запазена марка предимно на родните законотворци. Става въпрос за един майкрософтски протокол за автентикация, който в случая конфигуриран в примерен freeradius сървър. Протоколът е правен с идеята паролата да не минава в чист вид, едната или и двете страни не е задължително да имат паролата, може да имат хеш от нея (смисълът от това е спорен, но нека да бъде) и трябва да предотвратява replay атаки. Ето една примерна успешна автентикация изслухтяна и представена нагледно:



Трябва да се отбележи че самия протокол по спецификация не трябва да прави така, но специално в случая в който се ползва с RADIUS очевидно прави така. Човеците от майкрософт очевидно са решили да опростят малко flow-а, да не затормозяват мрежата и така. What could possibly go wrong? :)

Айде да видим кой първи ще се сети за проблема. Както и за разрешението му при това положение (което е безумно, ако примерно freeradius го разработваха майкрософтци обаче, сигурно щяха да прибегнат до него убеден съм). Всъщност, ако родните законотворци разработваха freeradius съм 101% убеден че точно по този начин биха решили проблема.

П.П - да, ако някой пита - тези двата пакета са цялата комуникация между двете страни. Отговорът от сървъра е ирелевантен.


П.П 2 - на второ четене, това решение е дори по-отвратително. Отваря широко вратата за мноооооого лоша DoS атака срещу сървъра. Но пък поне до един момент ще работи...ефективно.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Конкурс за истински тролове -: Jan 13, 2015, 00:14
Здравейте пишман тролове, умерени тролове, хард-кор тролове и платени тролове.

Тази вечер ще ви представя една задача, изпитание на уменията така да се каже. Това за да се разбере в крайна сметка кой го бива за тази работа и кой е просто жалък wannabe позьор, който никога няма да навлезе в бизнеса.

И така, представям ви най-големият новинарски сайт, най-четеният български сайт, размазващ vbox7 и abv.bg.

Това е велика пеевска медия, която не е на Пеевски, бухалка, но не медийна, жълт сайт, който е сериозен, с две думи гласът на народа - там където ще намерите всичко - от снимки с голите телеса на Рут Колева, п*тката на Преслава и пакета на Божинов, през клюки от кулоарите на парламента, до анализи на сериозни международни теми, последните от великият журналист, собственик на медията, който не е съпричастен със съдбата на френските си колеги, понеже са лузъри и понеже не са проляли поне една сълза когато са взривили централата на сръбската телевизия по време на косовската криза.

Единственият така да го кажем дребен проблем в цялата работа е егото на собственика, който поради странна причина очевидно е доста псуван в собствената си медия (хейтъри и платени тролове в тази държава много).

Та поради тази причина има строга, но справедлива система за цензуриране на мнения, съдържащи името на собственика. Тази система очевидно е еволюирала с времето, навремето била живо чудо по отношение на регулярните изрази, с времето отпаднали като анахронизъм, заменени с филтър базиран на разстояния на Левенщайн-Демеро, а той впоследствие заменен със секретно-разработван в боянските сараи изкуствен интелект. Така всяка разновидност на името на Главния в потребителските мнения бива безжалостно цензурирана, без значение дали е последвана от псувня или възхвала.

Тук вече е тролската задача. Значи ако сте истински тролове, вече знаете въпросното име. Сега остава да видим тролските ви умения, вие трябва да пробиете и хакнете изкуствения интелект. Всеки истински трол би трябвало да може да постне в пик.бг мнение съдържащо името на Главния. Това е така да се каже необходимото условие за участие. Печели този, който успее да постне мнение, съдържащо псувня и името Му и въпросното мнение се задържи най-дълго преди да бъде цензурирано от армията модератори, захранващи изкуствения интелект с експертно знание. Този чието мнение се задъжи най-дълго (и резултатът е нагледно документиран) печели статуетката "златен трол" и препоръки лично от мен, които ще му бъдат безценни ако кандидатства за работа примерно в Лийдуей Медия Солюшънс.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Клавиатура за партийни тролове и журналисти -: Nov 17, 2014, 23:56
Това изобретение колкото и просто да изглежда, ще промени в положителна насока социалното положение на хиляди българи. Вече тотално компютърно неграмотни хора ще могат да се захванат с тролската/журналистическата професия и да си докарват далеч по-прилични доходи:




9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / ИДИЛ - за какво се трепят тия малоумници -: Nov 06, 2014, 00:42
Абе гледам някакви новини че българи се биели в редиците на ИДИЛ, гледам някакви снимки с БМВ x5-ца с русенска регистрация с накачулени некакви талибани с автомати и се чудя каква е тази драма.

То това се оказва някаква грандиозна тарапана, на която не мога тотално да хвана края. Опитах се да следвам тази картинка:



Значи аз си мислех че местната политика е сбъркана работа, ама това тотално ми счупи метриките за безсмисленост. Значи от една страна имаме въпросните талибани от ISIS, които най-вероятно до един момент са поемали финансиране от САЩ и арабските страни, за да капичнат армията на Асад. От друга страна, руснаците крепят тоя Асад. В един момент тия от ИДИЛ така се разрастват че ебават майката на Асад и решават че е крайно време да правят циркове в Ирак и почват да завземат рафинерии, което бърка в задника на американците и изведнъж последните обръщат палачинката и почват да бомбят ИДИЛ. Помежду другото, най-големият съюзник на Асад е Иран и Хизбула, които са шиити и мразят сунитите. Изведнъж последните се залюбват с американците и днес парадоксално отношенията между САЩ и Иран са доста затоплени, а онези от Хизбула се трепят с ИДИЛ. Хизбула не е ташак работа, това се води най-голямата паравоенна организация в днешни дни. Обаче ИДИЛ са още по-брутални копеленца и разни саудитски и катарски частни дарители ги финансират. От друга страна, ИДИЛ застрашават модела на държавите там и съответно саудистката/катарската власт е много против и пращат военна техника да ги бомби. Другите големи държави - Турция и Израел официално са пас, но имат интерес да играят за ИДИЛ - понеже Израел силно много ненавижда Иран и Хизбула и понеже Турция силно много ненавижда кюрдите. А кюрдите са следващият елемент, те се водят смъртен враг на ИДИЛ и се трепят с тях в продължение на месеци за някакво посрано градче, като тия пичове са захвърлили религията и са се превърнали в нещо подобно на Израел където жени в униформи ходят и чакалят със снайпери, богато въоръжени от ЕС и САЩ. Мен ме кефят защото се борят за независим Кюрдистан и вижданията им е това да е секулярна демократична държава, без религия и глупости. Обаче и там нещата се оказват малоумни, има две виждания по въпроса и две "секти", последните се мразят ужасно много и се трепят помежду си.

Та сега крайният извод е забавен - реално САЩ и Русия излизат един вид съюзници в цялата работа заедно с Иран, а Израел, Турция и Катар са от другата страна. А патакламата е огромна, "хибридна война" дето се вика, това в Украйна просто е ташак работа, това в Ирак е нормално да видиш новини от сорта на "ИДИЛ изкла 200 членове на племето .... днес".

Много е забавно как това някак остава на заден фон, а там патакламата е грандиозна. Вие на чия страна сте? Аз съм за кюрдите, нещо взеха да ме кефят тия пичове :) Гледам добре са ги ги снабдили с модерни военни играчки покрай другото:

http://www.youtube.com/watch?v=HFAXAOZhKEQ
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Насилие, тероризъм и тем подобни глупости -: Oct 20, 2014, 01:06
Тази вечер имах странни настроения и поради тази причина премина в образоване по въпроса за конфликта в Северна Ирландия, PIRA срещу UDF и британското правителство, ходих да чета суха статистика и гледах документален материал.

Аз това колкото повече го гледам, толкова повече стигам до извода че тези пичове са някакви монументални психопати и само няколко хиляди единици са превърнали държава колкото югозападна България в черен ад, напук че я владее Великобритания, напук на целия им държавен апарат и великата им армия. Аз в това надушвам и някаква брутална омраза, подобно на тази в Югославия, обаче тези пичове имам чувството че някак не го вземат толкова насериозно това. Това очевидно с годините им е станало като някаква работа, един вид като професия. И това не са някакви необразовани диваци като ислямските терористи, напротив.

Стигам до забавния извод че образовани хора, които имат какво да губят и които ги е страх да умрат в крайна сметка са доста по-кофти противник от разни необразовани главанаци, които буквално нямат какво да губят и им е през оная работа дали ще ги утрепят след като ги чакат 72 девственици на оня свят.

В този ред на мисли много ми е интересно когато някой почне да се изживява като последна инстанция от името на народа, по-точно от необразованата част от народа която видиш ли щяла да премаже всичко и всички обаче сме били овце и роби и т.н. и затова не се случвало. Комунягите предимно го изтъкват редовно това обаче тука комунизъм никога нямаше да се въдвори ако не беше дошла червената армия.

Другия забавен извод е че точно богата държава с угоено охранено и мързеливо население според мен много по-трудно ще я прегазиш в сравнение с някаква африканска или азиатска територия. Само да я превземеш, удържането е съвсем различен въпрос. И за удържането отново ще ти е доста по-сложно ако отсреща са  образовани хора, които имат какво да губят вместо някакви камикадзета.

Странна работа.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Политическите платени тролове -: Sep 09, 2014, 01:56
Нали започна предизборната кампания и тия дни съм на тема изследване на политически тролове из интернет.

С уговорката че разбира се няма как да следя родния интернет, та се концентрирах върху новинарските сайтове, специално тези на дарик и на икономедия, защото ми се струват сравнително интересни, поради няколко причини.

Сега на първо време трябва да се дефинира понятието "платен трол", защото според мен в него се влагат описанията на доста различни типове персонажи. След размишления по въпроса стигнах до извода че "платените тролове" всъщност би трябвало да се отличават по това че постват неща спуснати им отгоре, в този ред на мисли не влизат в диалози и конфликти с останалите. Сега има много партийни активисти, които не правят така и според мен част от тях са също платени тролове, в смисъл че си клатят топките из партийните клубове и от нямане на друга работа, запълват времето с политпропаганда. Но тия не са интересни, плюс това лесно може да се изолират по един прост признак - извън работно време не се вясват. И остават естествено болните мозъци, които дежурят нон-стоп и според мен на тях не им се плаща за това, тия са си достатъчно луди и бидейки достатъчно луди, нямат навика да си сменят идентичностите и бързо ги научаваш кои са, та в крайна сметка и те не е сложно да се отхвърлят. Така че сравнително лесно могат да се изолират коментарите на въпросните платени тролове.

Интересни са точно тия де, платените тролове, от разни частни агенции като Leadway дето работят по опорни точки на партиите. По-скоро поведението им, защото то отразява виждането на въпросната партия за това как трябва да се промиват мозъците на мат'ряла.

Тъй като имам ограничения във времето, концентрирах се върху най-големите групи платени тролове - тези на БСП и на ГЕРБ. След известни наблюдения, стигнах до извода че стратегията на червените тролове е проста и елементарна - bruteforce с безогледен спам. Това може на първо време да звучи малоумно, но като се замислих всъщност не е толкова малоумно и освен другото гони SEO цели. Ако отидеш да търсиш в google "мутрата", още в първите резултати се споменава Бойко и това е познай защо - заради тролски коментари под някакви свръх актуални за времето си новини.

Герберските платени тролове забелязвам прилагат различна стратегия - на тях идеята им е веднага след излизането на някаква новина да се разпишат с по възможност първите няколко коментара с някакви копи-пейстнати възхвали на Бойко или нареждания на комунистите. В това също има логика, защото четейки новината, обикновено отдолу са и първите няколко коментара и тъй като на никой нормален човек не му се четат няколкостотин малоумни коментара надолу, то той остава с идеята че това е масовата обществена реакция.

Та заради това и подбора на двата сайта - на дарикнюз и на дневник - и двата са популярни, но дарикнюз изглежда значително по-"червен" откъм коментари поради простата причина че ги визуализира в обратен ред, т.е най-отгоре са най-новите. Там няма и регистрация, което допълнително улеснява кутевчетата. Докато при икономедиа, нещата са точно обратните и следователно благодарение на (предполагам) цветанцветановските повели за първите коментари отдолу, настроенията изглеждат значително по-герберски.

След това ми хрумна идеята да си направя социалния експеримент и да видя дали модерирането в двата сайта е политически-мотивирано. Сега при дарикнюз модерация на практика няма, защото аз дори призовавах към колене и щавене и на комунисти и на гербери и файда никаква. Сетиха се да ми изтрият мнението чак когато почнах да обяснявам как ще разпоря гъза на някой с хилти и ще хвърчи вазелин, кръв и изпражнения. Значи подходящо за тролване, в услуга на червените тролове особено.

В дневник.бг изненадващо са доста по-малко толерантни и според мен политически-biased копеленца. Значи умерено можеш да нареждаш и БСП и ГЕРБ, но когато почнеш да псуваш майките на Станишев и на Борисов, обикновено те банват за няколко дни при споменаването на борисовата майка. Значително по-сложно е да те баннат за споменаване на станишевата съответно, но след доста опити успях накрая. Бановете са обикновено за няколко дни и в резултат на системно псуване, така че не е толкова лесно. Модерацията е абсолютно неадекватна и комплексирана обаче, в следващият момент реших да си направя друг експеримент и под статия за това как прокуратурата може да разследва главния редактор на Капитал написах че трябва да разследват по-скоро модератора, защото имам съмнения че е педофил, та директният резултат беше едномесечен бан.

Та да се върнем сега на платеното тролене. Партиите дават сума ти пари (според разни новини) на такива агенции да бълват безсмислен трафик. Аз се замислих не може ли да стане далеч по-евтино и ефективно. В крайна сметка не е толкова сложно да надращиш няколко питонски скрипта с urllib2 дето ходят да правят случайни регистрации и да постват предефинирани мнения (които е много лесно да се съберат с малко усилия, защото платените тролове пишат едно и също и аз също мога да копи-пействам в крайна сметка). Оттам да се мимикрира поведението и на червените и на герберските тролове.

Та захванах се с тази благородна идея и единствената техническа спънка, която имах беше с captcha-ите. И о, изненада, проблемът се реши точно за една вечер кодене. Капчата на дарик се оказа свръх-малоумна и с един imagemagick филтър и подрязване на рамката минава през tesseract-а с близо 50% успех. На икономедиа съответно са се правили на по-умни, но и на тях им хванах цаката - imagemagick не е достатъчно мощно средство за целта, но batch режима на gimp оправя всичко - няколкото филтъра които прилагам там минават за около 2.5 секунди на моята машина и после минавайки го през OCR-а, вероятността за успех клони към 20%. Това означава максимум 10-15 секунди на регистрация. Активационния мейл съответно идва на spambog.com, който лесно се парсва, щото няма много джаваскриптски извращения и си е чист HTML. С не много усилия можеш да ходиш да търсиш и в дарик и в дневник нови новини, съдържащи кодови думички (примерно "БСП" или "Борисов") и да пускаш псевдослучайно избрани коментари от зададен списък с такива.

Това беше потресаващо откритие, защото се оказва че с не много зор всякакви такива пършливи агенции могат да се изхвърлят от бизнеса - просто защото простите питонски скриптове се справят значително по-ефективно и евтино от произволна бройка малоумни копи-пействащи маймунки събрани в някой мизерен офис. Единственото което не може да се автоматизира е цъкането на плюсове и минуси, все пак няма как да знаеш къде да цъкаш. Но пък ако ти си си пуснал коментара, можеш да му слагаш колкото искаш плюсове, ползвайки tor с ниско време на живот на новоизградената верига и на privoxy като HTTP прокси, което на всичкото отгоре рандомизира и user agent-а и съответно съсипва нервите на модерацията.

Та забавлявайки се да си играя на трол дето с един команден ред сътворява онлайн анархия, съзерцавах  резултатите от моята активност. Ако наистина такива малоумни изпълнения влияеха на изборния резултат, то аз значи съм повлиял поне малко, хаха.

Сега единственото което ме гложди е какво ще стане ако разменя малко нещата и почна по герберската стратегия да блъскам коментари от списъка с бесепарските и по бесепарски да тръгна с масовия спам, само че с герберски коментари. Би се получило много забавно. Велика идея и мисля да я приложа.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Путин не обича kernel developer-ите.... -: Sep 03, 2014, 09:07
http://www.themukt.com/2014/09/02/linux-kernel-developer-dmitry-monakhov-arrested-protesting-ukraine-invasion/

Явно не е достатъчно голям патриот да сложи руските валенки на православния кръст...да яде бой тогава!
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Номинация за министър на културата -: Aug 18, 2014, 23:30
Понеже гледам че напоследък само се градят планове, издигат се кандидатури, правят се договорки кой да става министър, въобще тече усърдна кадрова политика, аз номинирам следната госпожица за министър на културата:

http://vbox7.com/play:ecc3369416


Като аргументи за гражданския си избор мога да изтъкна факта че се бори буквално с две ръце и още крайници в защита на стожерите на българската култура. Освен това е искрена и което е важно - умее да говори на човешки,  народен език. Отбелязвам и че е земен човек, не прикрива слабостите си. Също така очевидно има компютърна грамотност.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Русия отговаря на санкциите, отнася го Apple -: Aug 01, 2014, 23:39
Умрях да се хиля:

https://t.co/ZOD3cZ2wt8

Тъпаците, които вземат всичко това насериозно да ходят да пишат коментари отдолу.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Данчо Данчев и бръмбарите, еп.2 -: Jul 30, 2014, 16:18
Човекът вече се е екипирал с RF детектор!!!

http://ddanchev.blogspot.com/2014/04/greetings-from-bulgaria.html

Бръмбари, бръмбари навсякъде, ужас!
Страници: [1] 2 3 ... 9