Покажи Публикации - flatko
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Виждали ли сте такъв lsusb? -: Feb 10, 2013, 06:32
Е да, то това ясно. Просто ми стана любопитно какъв е чипа и получих изчерпателен отговор от конзолата :) Иначе напоследък китайските боклучета ми работят по-дълго от марковите.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Виждали ли сте такъв lsusb? -: Feb 10, 2013, 01:35
На петия ред е четецът ми на карти (работещ!!!). Е такова нещо не бях виждал  ??? Това трябва да е правено в завода на Тън Мън :):)

Код:
flatko@flatko-K8N:~$ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 002: ID 083a:4505 Accton Technology Corp. SMCWUSB-G 802.11bg
Bus 003 Device 002: ID 5136:4678 
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Убунту 9.10 -: Aug 13, 2010, 13:05
Аз имам същия проблем с 8.04. Като пусна Compiz, се случва при диалогови прозорци, които са по-високи от екрана. Цъкам уж на някой бутон, но вместо да се натисне, целият прозорец отива нагоре и долният му край се изравнява с долния край на екрана. Видима остава долната му част. При следващо цъкане, горния му край с горния на екрана, а съответно прозорецът отива надолу... Явно е бъг на Compiz, и то не от вчера. Резултатът е, че не можеш да натискаш бутоните по прозореца и съответно да съхраниш файл. Така става например в Гимп . (Що ползвам Харди ли? Щото щайгата ми е с половин гига рам и 1.4 процесор, а ползвам много програми наведнъж.)
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Nvidia - картината замръзва на място! -: Jun 11, 2010, 02:02
Проблемът е решен!

Когато не знаеш в какво се крие повредата, е трудно дори да подбереш подходящия форум и подходящия раздел :) Благодаря на всички за отговорите, и най-вече на tolostoi - сложих друго захранване и вече часове наред машината работи безотказно. В BIOS-а 3.3-те волта бяха към 2.68...

Приятна вечер на всички!
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Nvidia - картината замръзва на място! -: Jun 08, 2010, 17:36
Да, разбира се, харесват ми новите версии на Убунту. Просто щайгата ми е с 512 RAM и с 1.4 процесор и повечето приложения циклят яко на 10.04-ката (и нея съм пробвал). Аз ползвам от време на време realtime кернел и студийни глезотийки като Jack, та те изобщо не тръгват с новите версии при мен.

tolostoi, кондензаторите проверих, но за напреженията не се бях сещал. Ще пробвам с друго захранване. Май хардуерно ще излезе диването :)
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Nvidia - картината замръзва на място! -: Jun 07, 2010, 13:01
Здравейте!
Имах си напълно работещо Ubuntu 8.04, но някак странно ми хрумна да преформатирам всичко и да си направя dual boot с Windows XP. Не знам дали е съвпадение, или има някаква връзка, но същата дистрибуция и версия, сега се прецакват с драйвъра на Nvidia (картата е GeForce FX5200 ). Екранът замръзва, звукът спира и все едно гледаш снимка на екрана - нито мишка отговаря, нито клавиатура. Само Reset... Получава се около половин минута след пускане на Compiz, или дори като отворя по-шарен и тежък сайт. Google Earth върви без проблем обаче.

В Windows игрите вървят и само Video Memory Test предизвиква същия блокаж.

Partitioning-а съм го направил добре, видеото има добро охлаждане, прясна термо-паста и т.н. Преди форматирането имах напълно здрава система, Compiz постоянно го ползвах... ??? Някакви предположения?
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Skype твърди, че е пуснато друго копие -: Feb 20, 2010, 05:59
Задачата е решена!

Зачудих се защо всеки път се стартира приемането на лиценза... познайте - по някакъв странен начин нямах права над папката ~/.Skype. Изтрих я и стартирах Скайп наново и... тръгна като в приказките :) Не знам как се е получило да нямам права. Оттам е идвала и грешката, че имало друг Скайп пуснат.

Иначе наистина е кофти че са дроп-нали .деб пакетите за 8.04, но от static версията може да се направи .деб, дано някой се сети да публикува.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Skype твърди, че е пуснато друго копие -: Feb 19, 2010, 00:25
Здравейте!
Ползвам Убунту 8.04 и си сложих static версията на Skype. Инсталирах я, тръгна логин-екрана и там свършва всичко, което успях да направя.
Като натисна "Влез", изчаква, сякаш ще ме логне и после казва, че съм имал друго копие на Skype стартирано. Такова, разбира се, няма; проверих в system monitor, рестартирах, и пак същия проблем.
Само ще спомена, че съм зад рутер, ако това има значение. Но все пак Pidgin си работи, с ICQ и Facebook chat без проблем. Някаква идея?
9  Сигурност / Системна Сигурност / Back Up -: Sep 09, 2009, 02:18
v_badev, наистина трябва в най-скоро време да си направя бекъп на работните проекти, все го отлагам, щото ме мързи.
По всичко личи, че съм в заблуждение и това, което си мислех, е напълно излишно. Няма значи никакъв смисъл да правя отделни потребители, а да гледам какво стартирам и да инсталирам extension-и на Лиско само от официалния сайт.
Мерси на всички, и като гледам темата стана доста по-широчка и научих доста неща. Лека нощ.
 
10  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Една ламерска идея за сигурност в нета -: Sep 08, 2009, 13:09
Е, да, за root правата е ясно - придобие ли ги някой зъл вирус: rm -rf / и с мен е свършено...
Но има нещо друго - възможно ли е при отваряне на някой сайт, мозилата чрез java примерно, да се докопа до изпълнение на rm -rf $HOME ? Ако да, то не й трябват root права, за да ми затрие около 20-ина аудио-проекта и още много инфо.
За този случай имах предвид да ползвам мозилата от друг юзър, който не може да пише в моята home папка.
11  Сигурност / Системна Сигурност / Една ламерска идея за сигурност в нета -: Sep 08, 2009, 01:51
Здравейте!
Не съм Линукс-специалист, но го ползвам като основна ОС от доста време и предлагам една гениално проста защита от евентуални дупки в сигурността.

Когато се заговори за вируси под Линукс, всички почват да говорят за permissions и изтъкват, че - видиш ли - дори и да успее да се стартира някак, вирусът ще порази САМО домашната папка. Упс! Ами там всички си държим данните, които не искаме да загубим и това е май по-важно от самата система (която за 20 минути можем да инсталираме отново).

Не трябва ли да се пропагандира отделен user за Интернет-приложения, който да няма права дори за четене от основния ни потребител? Това и аз мога да направя, и то с графични инструменти, и после да си преправя launcher-ите на Интернетските програми да се стартират под името на другия юзер? Чиста работа!

Искам да чуя мненията на хората, които само с това се занимават, на прав път ли съм, или няма смисъл от това?
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ubuntu 6.10 -: Dec 14, 2006, 22:32
да не си забравил sources.list с коментарите?
нещо не ми се струва логично. провери дали са разкоментирани редовете в sources.list и после sudo apt-get update

провери и дали имаш net...

(не съм разбирач де, но това бих направил ако ми се случи)
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем със skype в Линукс? -: Dec 14, 2006, 22:07
аз имах същия проблем под убунту
попрочетох тук-там и разбрах:
sudo modprobe snd-pcm-oss
sudo modprobe snd-mixer-oss

после задължително настрои микрофона за запис и го усили до дупка, а също така може да се наложи да сложиш отметка на mic boost.
Страници: [1]