Покажи Публикации - neosofti
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 9
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Промяна на домейна на ubuntuforums-bg.org и други -: Jan 26, 2011, 21:46
Здравейте.



1. ДОМЕЙН
 Домейна на http://ubuntuforums-bg.org беше променен на http://ubuntuusers-bg.org . Причините, поради които решихме да променим домейна са :
  • създаване на портал за българските Убунту потребители по подобие на http://ubuntuusers.de ;
  • обединяване на блог, форум, уики, безплатна документация и т.н. под един единствен домейн;
  • спестяване на средства и лично време по поддръжката, понеже всичко  се поема от dejuren и мен с изключение на хоста, който е предоставен от http://linux-bg.org. Ако успеем успешно да въведем дарения към цялото начинание и също така функционира, тогава може да се помисли за повече.


2. ПРОМЕНИ
 Когато се логнете, съм сигурност ще забележите следните промени :
  • Нова структура на форума.
След  обсъждане с екипа, решихме да променим структурата с цел  прегледност и  намаляване на разделите. Поради акутна липса на сериозни  модератори  разделихме форума на 4 раздела :
 * Първи стъпки – модератор Тончо(трябва да оправя още модератор). Той обхваща всички питанки и проблеми на един начинаещ или общ потребител
 * Хардуер и драйвери – модератор Аз. Той обхваща всички проблеми и решения свързани с хардуер и драйвери.
 * Напреднали - модератор Драго. Тук са пакетирани неща изискващи малко повече познания.
 * Ubuntu общество – модератор Мовер. Няма промени. След като се  пусне блога, тогава  Убунту новини ще препраща директно към блога и  съответно Мовер ще получи нужните права.
 * Ubuntu форум . Раздела няма промяна.  Обхваща видими и скрити  категории по организацията на форумът и  комуникацията на отделните  групи – дизайнери, уики, преводачи и екипа.
  • Раздел УСУ.
Премахнат  е, понеже няма нужда от 3 подраздела за общо 5 теми.  Съответно  инсталация, приложения и т.н. влизат под шапката на  съответните  подраздели в Първи стъпки. Не виждам нужда от раздуване на  самият форум.  В края на краищата дистрибуцията е базирана на Убунту и  почти всичко е  едно и също. За писани от УСУ разработчиците приложения,  специфични  промени в УСУ, сървъри и т.н. могат да се използват  съответните раздели и  подраздели.
  • Настройки на форума.
Поставени на  default, понеже след смяна на домейна се получиха проблеми  с базата  данни и някои настройки при което форума 2 дена беше нокаут.  Наложи се  да конфигурирам настройките и базата данни през FileZilla и  phpmyadmin.  Евентуално някой препрадки могат да не работят, ако съм  пропуснал ръчно  да заменя в базата данни старият домейн с новият. В  този случай само  променяте на ръка в препрадката името на домейна и се  получава.
 Пример : Zitat http://ubuntuforums-bg.org/index.php?action=post;board=17.0 става http://ubuntuusers-bg.org/index.php?action=post;board=17.0
  • Прикачване на картинки.
Големината в пиксели на прикачени файлове е променен на максимална резолюция 400*300.
  • Аватари.
Ъплоудването  на аватари на сървъра е забранено за всички. Когато искате  да го  смените, използвайте ImageShack и като външен адрес на аватара   посочвайте директният линк.
  • Права.
Отнети са превилигированите права на неактивните администратори и модератори, т.е. получиха права на нормален потребител.
 
  • Модераторски групи.
Предстои  премахването на специфичните модераторски групи. Ще има само 2  групи –  модератор и глобален. За глобален още се чудя, понеже с Драго  можем да  бутаме навсякъде и не сме се разраснали на ниво Китай, за да  имаме нужда  от такъв.
  • Тема 3 на форума.
Бета тема 3 беше  премахната. За напред, когато имам време ще преработя  тема 2 на Владо,  за да може да поддържа всички вградени фукции на SMF и  езици или направо  ще направя нова.
  • Ъпгрейд на SMF




Това беше всичко.
Приятно използване.     
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Герой или престъпник -: Sep 21, 2009, 22:22
Честно казано, ако и на мене ми извадят 40 сантиметрови ножове и тръгнат да ме трепят, няма да се защитавам с плюнка я, при положение че имам примерно пистолет. Най-вероятно щях да пратя всичките на почивка под земята.

Като се има напредвид, че бившият полицай е трениран стрелец, другите само може да се радват, че още са сред живите. Ако бяха попаднали на някой неопитен, щяха да правят компания на шефа си в моргата.
Струва ми се, че има неща които не казват. Можеше само да стреля предупредително или по-ниско, за да няма убити и всички щяха да налягат на земята под цевта, колкото и да са бабаити. Явно са имали някакви търкания и вземане даване преди време.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Герой или престъпник -: Sep 21, 2009, 14:04
Цитат
....................
@neosofti  един път да сме на едно мнение
РОФЛ. Прав си.  ;)
4  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Предложение за създаване на Bulgarian Ubuntu Guide -: Sep 21, 2009, 14:00
Защо не работи уведомлението за нови постове виа е-майл?
Както и да.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Герой или престъпник -: Sep 21, 2009, 13:57
За целта има закони и прокуратура, които да отсъдят дали е действал правилно или не и да се произнесат. Друг е въроса, че гореспоменатите институции са кофи с лайна.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как се оправяте с нахални религиозни хора? -: Sep 11, 2009, 16:16
И за ташак, до вкъщи се намира централата на Пиус братството в Германия. Който не е чувал за тях, може би се сеща за новините по телевизията за братството, което отрича холокоста.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как се оправяте с нахални религиозни хора? -: Sep 11, 2009, 16:08
Като е тръгнало да ви разкажа и аз една случка.
Преди 5 години ми звънят двама. Един католически поп и един монах в монашеска роба, сандали и тарикатста прическа ала паница на главата. Отварям и ги питам :
"Was gibt's??" т.е. какво става и те ме питат интересувам ли се от религия и т.н. Поканих ги на по кафе и сладкиш, че нямах в момента какво да правя пък бяха и много възпитани. Поговорихме си, т.е. всеки с неговите си убеждения. Казах им, че религията не ме интересува и съм атеист, понеже вярвам на науката и т.н. Убеждаваха ме, че откритията се обясняват с Библията, а аз ги оборвах с научни факти. Както и да е. След около 45 мин приключи разговора и единият ме попита дали може да ми зададе един последен въпрос. Казах да. Пита ме щом съм атеист, тогава защо нося прилично голям златен кръст на ланеца. Казах му, че е подарък от майка ми за рожденният ден, понеже е набожна, а аз гледам на него като на украшение и талисман. Не може да си представите как се облещиха, когато казах, че кръста с разпънатият Христос ми е талисман. Просто беше богохулство. След това ми стана гузно, понеже са набожни хора, но пък в Германия всеки е учен от малък, че има религиозна свобода и никой няма право да ми налага дали да вярвам или не и още повече на биш комсомолец.

Лично аз съм на мнение, че за всяко нещо има рационално обяснение, а не някакви мистични фокуси.Между другото църквата е първата капиталистическа организация. Изповядай се, направи дарение, купи си документ за опрощаване на греховете и си чист - нищо, че си изтрепал хиляди.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как се оправяте с нахални религиозни хора? -: Sep 11, 2009, 15:49
Поредната много "полезна" тема.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: [Статия] Рубрика от последователни статии с apt-get трикове -: Sep 10, 2009, 19:15
Мерси за съвета. Махнах го.
Странно. Когато им удобрявах условията, никъде не пишеше, че нямам право да пиша това, а да не цъкам сам. Както и да е. Сигурното си е сигурно.  ;)
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / [Статия] Рубрика от последователни статии с apt-get трикове -: Sep 10, 2009, 18:36
Рубрика : apt-get

Статията е блога ми и е четивo спестяващо работа и нерви след преинсталация.
 
Приятно четене.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Колко от нас имат само Линикс на машината и колко имат двойно или трой зареждане -: Sep 03, 2009, 11:38
2001 до 2005-2006 dual boot Windows и Linux.
От 2005-2006 само Linux.

@tyuio, какво е Линикс?  ;)
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с flash player -: Sep 02, 2009, 03:14
Цитат
“deb http://www.getautomatix.com/apt dapper main”
deb http://www.getautomatix.com/apt feisty main
" "са грешни, т.е. без тях.
Сигурен ли си въобще че има http://www.getautomatix.com/apt
Не съм срещал до сега www в име на хранилище.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с flash player -: Sep 02, 2009, 03:05
Когато човек не признава собствената си грешка, а обвинява друг за нея, с цел да покрие собственото си незнание е много смешно.

Отваряш една конзола. Вътре пишеш gedit /etc/apt/sources.list. В прозочето натсикаш следните комбинации :
ctrl +a
ctrl +c
В прозорчето на форума натскаш ctrl + v

Сега как беше ?
########################################
Сега по-сериозно.
Отваряш една конзола и пишеш
Код:
cat /etc/apt/sources.list
и поставяш съдържанието на конзолата във форума.



14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с flash player -: Sep 02, 2009, 02:47
Цитат
Благодарение на тоя твой савет сега ми излезе още 1 проблем ...
:o Та аз да съм посочвал някъде да се ровиш в /etc/apt/sources.list ?
Цитат
Който иска да използва 64 битовият плугин на адобе флаш плейър на своето 64 битово Ubuntu, може да го изтегли от тук. За да работи нормално с Firefox правите следните неща : wget http://download.macromedia.com/pub/labs/flashplayer10/libflashplayer-10.0.22.87.linux-x86_64.so.tar.gz
sudo apt-get purge flashplugin-nonfree
mkdir ~/.mozilla/plugins/
tar xvfz libflashplayer-10.0.22.87.linux-x86_64.so.tar.gz
mv  libflashplayer.so ~/.mozilla/plugins/
chmod +x ~/.mozilla/plugins/libflashplayer.so Рестартирате Firefox и правите тест с youtube.
Забележка : При 32 битовата версия на Adobe Flash Player става аналогично, но трябва да си изтеглите съответната версия от Adobe - цък.
Постави съдържанието на /etc/apt/sources.list или по-точно на ред 75.

Преди си се ровил в sources.list да добавяш хранилища от някъде, оакал си 75-ти ред и при изпълнението на sudo apt-get purge flashplugin-nonfree излиза тази грешка. В случая не съм ти виновен аз. Не съм посочвал никъде на добавяш хранилища.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да инсталирам скайп 2.1.0.47 на slackware13 X86_64 -: Sep 02, 2009, 02:01
/opt/Skype съществува ли и какви са правата там?
Страници: [1] 2 3 ... 9