Автор Тема: Над 50 деца парализирани след ваксина против менингит от Бил Гейтс!  (Прочетена 3028 пъти)

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Пламка, точно ти в една друга тема много добре го беше обяснил на шега как рекламите ти втълпяват, че, ако още не си се разболял ще се разболееш и тем подобни.
Точно тези фармации с големите си бюджети за реклами м които рекламират разни превантивни лечения според мен най-много влошават имунната система на хората и после ги правят лесна плячка за интересите си.
Тъй като имам доста свободно време за четене на всякакви новини, често съм срещал и други писания за фондацията на Бил Гейтс. Последно щеше да внедрява май някаква високо технологична тоалетна!
В същото време, хората там имат нужда от съвсем елементарни неща които струват в пъти по-малко от бюджетите които уж изразходват за да им оправели живота, който самите те влошават още повече с действията си.
Болшинството корупционни практики и принудителни модели които са навсякъде идват и са измислени точно от него при управлението му на МС и въпреки напускането му от МС не се е променил начина на налагане на условия на потребителите на Уиндоус.
По същия начин управлява и фондацията която колкото и добри намерения да има, с тези методи за постигане на резултати, аз лично виждам повече вреда от нея.
Активен

remotex

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 344
    • Профил
backinblack така е -
Не всички стават за бизнес...
Не всички стават за наука
А най-лошото е че на хората просто не им пука
Учените от 40 г. (поне) предупреждават за глобалното затопляне - не им пука
те и самолети падат, но пак не им пука - докато не падне точно техния, а след това продължава вече хептен да не им пука  >:D по уважителни причини
Какво да се прави такъв е живота -
Препоръчвам ви филма "Любов във въздуха" или "Ma vie en l'air" в оригинал

и Бил Гейтс (и фондациите) и медиите знаят това - предполагам просто ще си намерят по-добри "зидаро-мазачи" - да замазват по-добре, вместо да потърсят по-добри учени

П.П. Не оспорвам конкретните факти - даже така като гледам ще си намерят "виновник" в случая, че не била съхранявана на студено ваксината (че още не е пусната официално - мръсни контабандисти, а как се краде още не пуснат продукт, който като бъдеща златна кокошка се охранява строго), въпреки че по дизайн трябвало да не и става нищо при нормална температура - но явно това е новият  дизайн. Явно медиите не могат да измислят нищо ново, та ще пробват пак със стария номер отигран още от "глобалното затопляне"
Еми това е новата реалност - свиквайте. Урагани не виждани досега - а, нищо страшно това е "New normal" дет се вика
Народопсихология...
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
backinblack, можеш направо да спреш да пиеш каквито и да било лекартства, по какъвто и да било повод. Защото аз не знам да съществува такова (ще питам жена ми, тя се занимава с клинични проучвания), за което да няма известен случай, където да дава сериозни странични ефекти, дори понякога завършили фатално. Обикновено регулаторните органи не допускат лекарства, при които статистически (колко бездушно само), страничните ефекти се проявяват над някаква процентна норма. Това означава че потенциално един хап аналгин може да те вкара в гроба, въпреки че вероятността за това е много, много ниска. Също така, компаниите нямат особена инициатива да лъжат при проучванията, защото при първия инцидент се прави разследване, продажбата на продукт, за който са инвестирани милиони за R&D, тестове, реклама и производство, отива в кофата, където отива и репутацията на компанията. Лично аз знам за лекарства във фирмата където жена ми работи, които бяха спряни по време на клиничните проучвания, причината дори не беше в България. Това не означава че ако изпиеш лекарството ще ти стане нещо, не означава и че да го пиеш дни наред ще ти стане нещо, но просто вероятността примерно да се прояви алергична реакция е над допустимите (примерно) 0.1%.  Може иначе да върши идеална работа, но това няма значение.

Тези клинични проучвания ги правят _след_ като са правени сума ти лабораторни тестове, включително върху животни, включително върху хора, на които им плащат доста добре предвид риска да им поникне трета ръка и да започнат да светкат с лазери от очите.

И да, клиничните тестове се правят със съгласието на пациентите, това се нарича информирано съгласие. Да, факт е че България е бедна държава и има хора които го правят просто защото лекарствата са безплатни (и тъй като са нови, вероятно са и по-добри от евтините генерики). Тези проучвания обаче се правят не в бедните страни, а във всички държави, където лекарството се предвижда да се пуска на пазара - най-малкото защото различните популации реагират по различен начин на лекарствата - по същият начин по който примерно азиатците лесно се напиват като прасета, защото не произвеждат един от ензимите, свързан с разграждането на етанола. Така едно лекарство може да се продава в ЕС, но не и в Бразилия примерно - и ето ти конспирация, корпорацията подкупила чиновниците тук, но в Бразилия били достатъчно принципни да им се опънат (хаха).

Факт е също така че проучванията изглеждат безчовечни - като например пациентът може да администрира веднъж или повече пъти плацебо. Въпреки което именно заради тези проучвания, шансът за неприятни изненади впоследствие се редуцира - защото лекарството от аптеката си го пиеш у дома, но клиничните тестове се правят в болници и нещата се контролират най-малкото.

В този ред на мисли, нормално е човек, който няма никаква идея как работи всичко това (и аз включително) да вярва на всякакви конспиративни и т.н теории, които са модерни така както навремето са били модерни теориите за висшата божия намеса за всичко, което човек не може да обясни. Като стане нещо лошо, това е намеса на сатаната и обладаните на сатаната просто се палят на кладата без право на адвокат :)

Апропо тук системни администратори има ли? Случайно да сте чували разни достоверни истории как слухтите скайповете и фейсбуците на останалите? Според мен, горе-долу същото е, в различни мащаби разбира се.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Гейт, аз от едно време, от ученик съм запомнил, че човешкия организъм си има имунна система. Когато нещо навреди организма се задействат рецепторите за болка които да предупредят човека, че има нещо нередно. Имунната система се задейства и започва да се бори. Когато не успее, човека си умирга. Лекарствата помагат на имунната система да се справи по-бързо и по-качествено, но пък я притъпяват и в последствие при много честа употреба дори я разстройват. Антибиотиците унищожават освен болните кръвни тела и здравите, но здравите се възстановяват и за това помагат на имунната система да се справи с болестта.
Та, поради тази причина, да чукна на дърво, аз, а и доста мои приятели които не прекаляваме с лекарствата се радваме на добро здраве, а други които за най-малкото търсят доктор не могат да се похвалят със същото.
Аз на доктор ходя само когато е крайно наложително. Пълни изследвания никога не съм си правил щото се чувствам добре. Когато вдигна температура, веднага се усещам и докато не стигне над 38 градуса не вземам никакви илачи каквото и да ми струва. Ако стане нетърпимо пия амидофен и парацетамол които не лекуват, а обезболяват и пак ако се покачва, тогава отивам на лекар да ми предпише някакъв антибиотик който според съвета на лекаря, дори и след първите 2-3 хапчета а се почувствам добре, трябвало да изпия целия блистер, за да съм се излекувал напълно, но обикновено максимум на половината блистер и температурата ми е свалена и спирам да го пия като оставям имунната си система да се оправя сама нататъче.
Така съм от както се помня като малък и до ден днешен, никога не съм нощувал в болница. Не са ми вадени сливици и само веднъж като малък съм бил на пеницилин 1 седмица. В последните над 10 години май нямам спомен да съм вдигал температура повече от веднъж на 2 години. В къщи зимата поддържам 20-22 градуса и ходя зимата по къс ръкав тениска в къщи и по заведенията, а с дебело яке на вън.
Този начин на лекуване ми носи известен дискомфорт, но пък рядко ми се налага. Кофти ми е и момента в който излизаме от есента и навлизаме в зимата и организма свикнал на топло и другите започват да се навличат и да топлят, а аз си налагам леко мръзнене за адаптиране, но в последствие всичко си идва на местата.
През вечер или две пия над половин литър ракия(сам) с приятели, но със салата и мръвка и пуша по две кутии цигари и на 43 години съм по-здрав от доста по-млади и съм сигурен, че причината за доброто ми здраве е в начина ми на живот и лекуване, а не природен дар. Никога не вземам превантивно лекарства.
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Само че медицината не разглежда само инфекциозните заболявания. Какво общо има въобще имунната  система с хипертонията, диабета, неврологичните болести или епилепсията примерно? За тях няма ли да правим лекарства?

Не искам да споря помагат ли или не помагат лекарствата, злоупотребява ли се с антибиотиците и т.н. Самият факт, че когато тези лекарства ги е нямало, хората са мрели като мухи от нелепи болести и историята помни сериозни пандемии, е достатъчно показателен. Предвид че в България примерно това отношение към фармацевтиката е споделено от мнозинството от хората, включително млади такива, при което не измираме от лесно лечими болести като навремето ме навежда на една забавна хипотеза. Според мен всички приказват така, но когато се разболеят, търчат към аптеката.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Сериозните болести които цитираш, там е сериозна работа и не става без лечение или по моя метод, но виждам масово около мен, за най-малкото главоболие се търсят лекарства, постоянно прегледи без нищо сериозно, като отидеш пък на преглед и си направиш изследвания, ама този показател не бил много добре, ама другия бил в долната граница и ти изпишат една торба лекарства и след няколко месеца грохнат. Познавам не един и двама такива които треперят за здравето си и са по-млади и по-зле и от мен.
Аз имам само проблем със зъбите, че половината ми ги няма, но хич не ми е комплекс и нямам намерение да си ги правя, но не поради безпаричие, поради други причини.
Имав приятел на който баща му почина преди 3-4 години, а беше 39-ти набор. 1 година преди да почине, като младеж скачаше по кроялната маса да крои, мъкнеше и топове с плат да им помага, абе, на едно място не можеше да стои. Отидоха на преглед за жена му някакъв и доктора го чул, че му прескачало сърцето. Попитал го това често ли му се получава, а той отговорил, че от 10 години, че и повече, но не му обръщал внимание и нито жена му, нито синовете му знаели. Пичовете имат кинти, вкарали го да го оперират в София, при добри хирурзи за да го излекуват, че да не се спомине така случайно и човека се спомина половин година след операцията.
Медицината отдавна е един голям бизнес в който най-важното е да се продават възможно най-много лекарства, а не да се опази човешкия живот.
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Медицината не се занимава с продаване на лекарства, онова там е друг бизнес.

Много ясно че ще гледат да продават лекарства, от фармацевтичния бизнес, това им е работата в крайна сметка. По същата причина по която Интел да речем гледат да продават процесори, Самсунг гледат да продават телефони и телевизори, Тойота гледат да продават коли и т.н. Но целта им не е да опазват човешки животи, това е целта на докторите.

Че фармацевтичните компании често нямат особено етични практики също е факт. Обаче е просто глупаво да се обяснява как едва ли не целта им е да тровят хората и да ги принуждават да купуват неща, които им вредят. Освен което по съвсем същата логика човек трябва да спре да прави много неща - примерно не трябва да шофира, защото производителите на автомобили не им пука достатъчно за природата и за безопастноста на участниците в движението. Не трябва да се возиш на самолет защото винаги ще се случи така че някой самолет ще падне заради проблем, който е подценяван или неизвестен до момента. Съответно не трябва да си купуваш телефон или компютър, защото това е просто инструмент на масовото следене. Не трябва да си купуваш дрехи, защото ги шият експлоатирани деца в Азия, които работят по 14 часа на ден. Не трябва да си купуваш и храна, защото съдържа всякакви добавки, някои не особено полезни. Като цяло сигурно прединдустриалното общество е най-справедливо....хм, като изключим че тогава мнозинството са били крепостни селяни и са били нечия собственост.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
От цигарите е това със зъбите. Цигарите и сладките неща са тези, които те првръщат в беззъба бабичка на тридесет години.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear