Покажи Публикации - 4096bits
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 359 360 [361] 362 363 ... 414
5401  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / До къде се стигна! -: Oct 27, 2014, 22:04
Това чак ми се струва невероятно.
http://news.softpedia.com/news/Huge-Computer-Retail-Chain-in-UK-Denies-Warranty-If-User-Install-Linux-463177.shtml
5402  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем при dual boot -: Oct 27, 2014, 21:15
http://sourceforge.net/p/boot-repair-cd/home/Home/

Като за новаци.
5403  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 26, 2014, 17:54
Смях в залата! Какви закони, какви полицаи? Законите не са закони, защото не се спазват, значи не са задъжителни. Дали може да се оборят в съда всички български закони, ако служебно лице магистрат или полицай си позволи да не спазва закона, който знае наизуст? След като един може да не ги спазва, значи и за другите трябва да е така. Задължително!
Сега се спори, полицаите ли са били ненужно брутални със момичето или то лъже. Ако лъже, ще я съдят и евентуално ще влезе в затвор или ще има пробация, глоба, нещо ще и се стовари на главата. Ако полицаите са превишили правата си, предполагам само ще ги уволнят, а ако някой желае нещо повече за тях, ще трябва да заведе сигурно гражданско дело. Не трябва ли наказанията за служебни лица злоупотребили с положението си да са двойно по-сурови?
5404  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 26, 2014, 13:49
Едното е, че малко си познаваме правата и не знаем, как да се защитим.
Другото е, че дори и да заведеш дело, ти трябват свидетели.
Третото е, че може да се точи с години.
Четвърто, ако искаш нещо да стане изобщо, ще трябва да намесиш медиите.
Пето, на медиите ще им писне в един момент.
Шесто, България винаги си  е била полицейска държава и реално полицията е повече от армията. 65 000 полицая имаме, които да ни пазят. Уж. Преди това обаче са били толкова за да пазят татовския режим. Сега са толкова за да пазят интересите на други хора. Терора е върху народа. Че не му обръщат внимание, когато се оплаче с основание. Например. Като вземеш и съда, който не работи.... Реално има едни хрантутници, дето си ги гледаме, за да ни е интересен живота. Бих им теглил една, ама зная, че не бива да се слагат под общ знаменател.
Относно девойката, не ме интересува. И защо в медиите говорят повече за това, отколкото за толкова по-важните неща. Че още няма правителство, щото не могат още да поделят баницата, защото други хора чакат вече толкова време да сложат ръка на собствените си спестявания, но които се оказва май ги няма. Четири и половина милиарда пасиви, а каза ли се, колко са активите? Не. Набляга се на опледелени неща. Хората са подготвяни, че няма да си вземат парите. Каквото вземат, ще е от другите, дето си внасяме данъците.
5405  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: какво мислите за systemd? -: Oct 24, 2014, 16:26
Xubuntu 14.04
Аз зная, как да ги спра. Не искам да чакам да се зареждат и после да ги спирам. Освен това и системата така се зарежда по-бавно. Това си е десктоп, не е сървър и обикновено се ползва за други неща. Трябват ми, но не постоянно.
5406  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: какво мислите за systemd? -: Oct 24, 2014, 15:28
Питаш във възможно най-правилната тема  :D Но освен това трябва да кажеш и дистрото, защото sysv е абсолютн о нестандартен и всеки си слага нещата, дето му падне. Аз пак няма да мога да ти кажа де, защото на мен всички тия конзолни низове са ми адски сложни, но народа тук е запознат.
Xubuntu
5407  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: какво мислите за systemd? -: Oct 24, 2014, 15:09
А ще ми кажете ли, как да кажа на Apache2 и MySQL да не се стартират със системата? XFCE. Захванал съм едно проектче, но не искам да ми работят, когато не ми трябват. Батерията си е батерия и не е като да е на ток.
5408  Програмиране / Web development / Re: SQL задача -: Oct 24, 2014, 12:22
Пощата му е актуална. Скоко му писах по един въпрос. Отговори.
5409  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Помощ за настройка на клавиатура -: Oct 21, 2014, 23:55
Да беше казал, как си се оправил, че може още някой да се появи с твоя въпрос.
5410  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Избор на дистрибуция според хардуера ми -: Oct 21, 2014, 23:54
Ако Убунтуто е запалило, пляскай го, стартирай във rescue режим, влез като root с включена мрежа, няма да имаш Десктоп среда, а само команден промпт. Пусни си мрежата и си сложи някоя по лека графична среда, за да не лагва видеото.
5411  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Избор на дистрибуция според хардуера ми -: Oct 21, 2014, 13:25
Остава да кажете на човека, как да инсталира система в текстов режим. Аз съм си имал работа само със Ubuntu сървър и там си като с GUIто. Гледаш и виждаш, какво да правиш.
5412  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Помощ за настройка на клавиатура -: Oct 21, 2014, 12:55
Клавиатурната подредба е за различна държава. Имал съм подобни проблеми преди време. Сега и клавиатура без символи да ми дадат, все тая ще ми е ама...
Ако обърнеш лаптопа, няма ли да пише отдолу на етикета за къде е правен или някакви индикации.
Проблемът, ако смениш на друга подредба, която да съвпада с твоята, е, че ако седнеш на друг компютър, а си свикнал/а вече с твоя, ще ти е доста некомфортно да търсиш точките, запетаите и прочее символи. Аз бих си превключил на стандартното дето е най-разпространено при нас Us или нещо такова беше и ги научил къде са наизуст просто с проби и грешки, докато ръцете ми не ги научат сами. Иначе бих се бъркал, като седна на различна машина. Имал съм испаска подредба, английска някаква и съм седял по 20 сек да намеря @ къде ми е например на английската.
Иначе там, където сменяш клавиатурната подредба трябва да има бутонче или таб който да ти покаже подредбата на клавишите. В момента съм седнал на Уин 7 и не мога да видя точно къде беше , а не го зная наизуст. Също виж, дали не можеш да добавиш към панела, поне временно виртуална клавиатура, за да си я поглеждаш и да не се чудиш постоянно кое, къде е.

Тук има разни PDF-и с подредбите, които ги има, надявам се да е пълен списъка и ако искаш сравнявай.
http://www-01.ibm.com/software/globalization/topics/keyboards/registry_index.html
5413  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Избор на дистрибуция според хардуера ми -: Oct 21, 2014, 11:38
Ами това ми изкара от сайта на nVidia http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/59826/en-us
Това драйверче казват, че е за 6 серия на картите им, х32, за линукс.
Имат чак за 5 серия.
5414  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Насилие, тероризъм и тем подобни глупости -: Oct 20, 2014, 21:59
Ценностите са продукт точно както всичко друго. Произвеждат се, продават се и се купуват. Не бих разчитал на ценностна система, когато става дума за такива големи групи хора. Как при нас ценностите се промениха тотално само за 15 години!
5415  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали негласуващите разбраха: негласуване = преразпределение, нищо повече -: Oct 20, 2014, 13:28
Така е. Също споменах, че е психологически проблема. Но на хората им е писнало от идеи. Поне аз не им обръщам внимание особено освен, ако не могат да се приложат. Или поне част от тях. Прагматизма е нещо много силно и за съжаление сме се ограничили достатъчно за да гледаме по този начин на нещата. Ако не влиза в употреба, все едно го няма.
Страници: 1 ... 359 360 [361] 362 363 ... 414