Покажи Публикации - 4096bits
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 361 362 [363] 364 365 ... 414
5431  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали негласуващите разбраха: негласуване = преразпределение, нищо повече -: Oct 18, 2014, 02:13
Не ги мисля. Сигурно сън не ги хваща от планове, какво и колко да докопат. И откъде, че вече схемите им се поразкриха. И се радвам, че не се движа в средите им, защото иначе щяха да ме разсипят. Не обичам да си мълча, като видя как се вършат мизерии. Да се оправят. Всеки с грижите си. Яд ме е и ми е жал за тоя овчи народ. Имаме история, с която можем не малко да се гордеем. Не, че  нямаме и такава дето да ни е неудобно, но така е сигурно със всеки народ. Само дето нашия не се научи.
5432  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали негласуващите разбраха: негласуване = преразпределение, нищо повече -: Oct 18, 2014, 01:25
А не са ли мишки. Забравихме, как се изнизваха през задния вход на парламента месеци наред. Или как загражденията около зградата останаха докрая. Как дори Орешарски влизаше като мишок през задния вход, с надеждата да не го набара някой с микрофон и камера.
Как ги гонят по коридорите с въпроси и те се само отминават, без да смеят да погледнат в камерите. Мишки са.

п.п. Гледай, какви грешки правя  :D Ама изобщо не мога ги понасям вече. Някакво отвращение изпитвам и като ги видя по телевизия или като ми говорят по новини за тях и гледам да съм далеч от екрана.
5433  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали негласуващите разбраха: негласуване = преразпределение, нищо повече -: Oct 17, 2014, 23:57
Така е. Ама това ми прилича на мислене тип 'след мен и потоп'.
5434  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали негласуващите разбраха: негласуване = преразпределение, нищо повече -: Oct 17, 2014, 20:33
Wizard, така е, както го казваш. Аз много добре зная, че онези 240 са мишки и истинската власт е в наши ръце, ако обаче решим да я вземем. И проблема е този, който казваш. Едни хора искат и биха направили не малко. Но останалите ..... Останалите ще стоят, ще гледат, и ще си мислят, тея пък къде са тръгнали, ще ги стъпчат до 6 месеца. И нали не се включват, правещите и борещите се, ще са едно много сериозно малцинство и наистина силните на деня ще ги стъпчат за 6 месеца. После ревльовците ще кажат, видяхте ли, че бях прав, да ме бяха питали, преди да тръгнат. Глейте ме, колко разбирам и колко съм умен. Тук вече да се смея ли, да плача ли, но точно така ми се струва, че ще стане.
Не виждам друг начин, освен хората по места да се сдружават и да се опитват сами да правят нещата. Напълно да изолират властта от делата си. Ако трябва да се направи рампа за инвалиди на входа на местната автогара, да съберат пари и да я направят. Само дано кмета да не я обяви за незаконна постройка, че нали е на държавна земя, не е правена обществена поръчка и какво ли там ще измислят още, се чудя. Дано не се влиза в казуси. Да изолират и националните телевизионни канали, защото може и да има съвестни журналисти ( малко ме съмнява вече ), но съм сигурен, че никога нещата не се показват такива, каквито са. Облъчват ни с една много внимателно филтрирана действителност. Ама кому са нужни? На никого. Има youtube, има vbox7, има какви ли не медии. Взимаш телефона, снимаш, каквото не ти харесва и го качваш някъде. Във фейса ( мразя го  това място ) пускаш линк и така хората научават. Според шума който се вдигне, се определят и приоритетите.
Например.
На мен не ми трябва някой, който да ме управлява и да ми казва, това ще е заплатата, която ще взимаш, толкова пенсия ще ти даваме един ден, ама няма значение, че може да си се осигурявал на 2500 лева, те ще си ти удържат и после ще те пуснат да мизерстваш. Не са ми нужни. Да мрат в кофите!
5435  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: какво мислите за systemd? -: Oct 17, 2014, 18:09
Аз не съм написал нищо в темата, защото не зная, какво е това  ;)
5436  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали негласуващите разбраха: негласуване = преразпределение, нищо повече -: Oct 17, 2014, 18:01
ми да правим анархия :)

 ;D Според мен избързваш с няколко стотин години.
Анархията е когато обществото няма нужда от някаква форма на управления.

Като за начало може да се пробва с някаква малко по-пряка форма на демокрация. Не, че така ще цъфнем и вържем, но само така може да се развива обществото. Хората трябва да се научат да мислят и да поемат отговорност.
И как ще стане това? Нали трябва да имаш някой в главата, за да можеш и да поемеш отговорност. Трябва да можеш да свържеш две неща. Действията и приказките ти и последствията от тях. Какво се случва обаче. Повечето хора винаги обвиняват някой друг за състоянието си. Винаги. Виж телевизията на какво учи. За да си щастлив и за да са ти хубави дните, само трябва да си купиш последния Iphone, Samsung, да ползваш определени превръзки или тампони, да ядеш Милка, да теглиш кредит от банката с толкова усмихнати служители и да дъвчеш 5. Значи за да ти е наред всичко, зависи от външни фактори. Когато не ти е наред, причината отново са външните фактори. Ако питаш 10 000 човека, какво бихте направили за децата си, ще ти кажат "всичко". И това всичко, какво е? 25 години грабене на ресурсите и източване на потенцияла на държавата на запад и ти само да стоиш и да гледаш и да гласуваш за едни и същи мижитурки и да не се научиш, че това до нищо не води или пък да си го знаеш, но нищо да не правиш, щото "не мога", "какво да направя аз", "една лястовичка пролет не прави" и всичкото това е "правене" на всичко за децата ти. И в един момент децата ти вече са пораснали и са си стегнали багажа и ги няма. На хиляди километри са. Защото си направил всичко за децата си. Такъв човек не може да бъде отговорен и пряката демокрация пак няма да я разбере, няма да знае отново, какво да прави, за да е добре. Ще си кара 20 годишния раздрънкан пасат, ще го чупи по дупките, но няма да си иска касовата бележка като иде в месарницата да купи половин кило кайма. И после ще хули община и държава за разбитите пътища. Каква отговорност може да поеме тоя, а заедно с него и 80% от хората тук. Нямат самосъзнанието за това. И аз имам "великите" идеи за пряка демокрация, ама като зная, че след 20 години циганите и турците ще са мнозинство, но необразовани и ме е страх, че необразованото мнозинство при една пряка демокрация ще закопае и образованите хора. Тея дето поне си дават сметка за нещата. Ако са останали такива.
Ако искаш демокрация, образовай децата в училищата, спонсорирай визшето образование или поне създай условия за това на фирмите и бизнеса.
Целта на управляващите е видна. Срината образователна система, неработеща съдебна, чалга култура. Добре си постилат чергата.

А, ако стане така, че някой дето реши да прави нещо, вземе властта, взима решения, опитва се да се пребори, все ще е крив на толкова хора, че да го смъкнат. Поне ще даде пример.
5437  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Convert NTFS към EXT -: Oct 16, 2014, 23:14
И аз не бих рискувал. След копирането можеш да споделиш, какво е станало с конвентирането.
5438  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Vlc под Дебиан -: Oct 16, 2014, 23:12
Кодека не е нов. От повече от половин година гледам филми на него, а може и повече да е било, защото без да искам се усетих, че в някои филми субтитрите са вградени и можеш да избириаш от 20 и повече езика. Същото е с аудиото. Ако има дублаж и на български, можеш да избираш между езиците. Явно е някакъв контейнер. Не съм имал досега проблеми с него. Включително на Crunchbang, а то си е Debian
5439  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Vlc под Дебиан -: Oct 16, 2014, 18:50
Слагай един smplayer и си готов. VLC можеш да го оставиш на трупчета, докато го фикснат. SMPlayer зависи от Mplayer
Да, да и скринншот или го пусни в конзола да видим какво ще изплюе
5440  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Vlc под Дебиан -: Oct 16, 2014, 17:56
За VLC не зная. Аз ползвам SMPlayer. mkv си ги възпроизвежда. Вероятно ти липсва някоя библиотека, ама коя.....
5441  Програмиране / Общ форум / Re: Изпълнена команда в bash -: Oct 16, 2014, 17:29
Това да се заменят натписите при стартирането на машината с някакъв друг не зная как може да се направи. Иначе може да се изключат от grub.conf като се променят опциите на boot-a. Там quiet ли се пишеше. А може и да се пренасочи изхода към друг терминал.
Във /etc/default/grub има един ред GRUB_CMDLINE_LINUX=
Тургаш му GRUB_CMDLINE_LINUX="console=tty10"

Иначе Х11 доста добре е замислена. Стартира се сървър и всяко графично приложение е клиент. Така клиента може да оперира със сървара и през мрежата ондъфлай.
5442  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Избор на дистрибуция според хардуера ми -: Oct 16, 2014, 12:00
И аз преди време имах този „проблем“ със зареждащата флашка.
Не се разпознаваше като USB устройство.
Открих я под опцията „+ Hard disk“.
Да и аз съм намирал на някои машини, дето си мислех, че нямат опцията там.
Поразгледай!
5443  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали негласуващите разбраха: негласуване = преразпределение, нищо повече -: Oct 15, 2014, 22:10
То това е целта на всички западни шефчета. Да станем собственост на банките. Да живеем на кредит цял живот.
Няма да стане у нас обаче. Българина има един идиотски талант. Всичко външно дето се вкарва като идея или приложение, тук се изопачава до неузнаваемост, та.... не съ бой. Не, че не може и по-зле от това гащите ти да са на банката, ама пък може и нещо шантаво и не толкова лошо да стане  8)
5444  Програмиране / Общ форум / Re: Изпълнена команда в bash -: Oct 15, 2014, 22:06
Искаш да пуснеш xterm на друг монитор ли?
Ми, ако това са командите, каква красота искаш в нещо толкова накъсано на вид  ;D
Можем да пуснем конкурс със задача да се направи по възможно най-сложен начин и тогава нещо може и да ти хареса  ::)
Правили са такива, за "Hello World!"
5445  Програмиране / Общ форум / Re: Изпълнена команда в bash -: Oct 15, 2014, 21:55
When DISPLAY does not contain a hostname, e.g. it is set to :0,.
Eй тоя цитат прочетох току-що, че проверих, какво прави това нещо
Не знаех
И не е ли
xterm  -display :1
Страници: 1 ... 361 362 [363] 364 365 ... 414