Хумор, сатира и забава > Хумор

Автомобил на лизинг. Условия. Какви са подводните камъни? Премерен ли е рискът?

(1/14) > >>

bcdenkov:
От коментар в сайт научих, че гражданин на Република България регистрира собствена куха ( не работеща - без да извършва дейност ) фирма с неговите лични данни и адрес с една единствена цел, а тя е:  Закупуване на лизинг на личен автомобил нов от представителството на марката в България. Това шега ли е? Къде са подводните камъни при този случай ако е реален. За какво да се внимава? От какво можем да се опарим при такава замислена игра? Новият автомобил е по- добър от старият. Категорично изключвам такси и таксиметрови превози. Категорично изключвам товарни камиони.

remotexx:
ами единственото за което се сещам е следното - явно положението е:
- А с брада пък колко дължа...

П.П. с фирма и без фирма пак ще го изхващат но.. надеждата умира последна, нали така.

Acho:
Или нещо с ДДС-то ще играят хитреците, беш ли ги.

Nik123:
Колега bcdenkov, предполагам, че въпроса ти е от какво да се пази лизингодателя. Можеш да провериш по ЕГН в Търговския регистър въпросният български гражданин дали не е с доксан докус фирми, а не само с една. Можеш да провериш кога е създадена фирмата, нейния годишен отчет на дейността (т.е. изобщо работи ли нещо, или е куха). Годишният отчет на дейността (преди го наричаха годишен финансов отчет) се публикуват в ТР и имаш достъп с КЕП.
Има случаи, някоя хубава Ес-класа, лизингова, да изчезне закъм Близкия и по-далечен изток.
Ако покупката на новия автомобил е например директно от Германия, не от тукашен представител, фирмата може да играе и с ДДС.
Ако фирмата е регистрирана само като подготовка да лепнат кола/коли, то нейният управител може и да не е чувал, че ще си взема нова кола. Ако за договора дойде от страна на фирмата пълномощник, а не управителя, пак не е зле да проучиш по-подробно фирмата.

За съжаление, има такива схеми.

bcdenkov:
Извинявам се.  Неправилно съм формулирал темата и неправилно съм формулирал въпроса.  Има ли значение и каква е степента на риска при закупуване на автомобил на лизинг от физическо лице или юридическо лице.

Цитат>>>>
Автомобил на лизинг. Условия.<<<<
Цитат>>>>Има ли значение и каква е степента на риска при закупуване на автомобил на лизинг от физическо лице или юридическо лице. Под Юридическо лице аз лично разбирам фирма закупуваща автомобил за собственикът си. Има ли разлики в данъците? Има ли усложнения при процес на препродажба? Данъчни отчисления за амортизация и др. дали се признават и кое е по- изгодният вариант. Изключвам такси. Изключвам товарни превози и камиони.

Нещо, като частен автомобил, който ще се води на фирма с цел признаване на разходи и спестяване на пари от собственикът му. Има ли такъв вариант. Има ли такъв случай.<<<<
Цитат>>>>Какви са подводните камъни? Премерен ли е рискът?<<<<

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница