Покажи Публикации - Mats_Piss_Piss
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 4
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / dvd iso mount? -: Aug 05, 2005, 17:23
ще провам с тази команда :
mount -o loop -t udf #iso_name #/path
иначе ядрото поддържа лууп стндартните цд iso-та се монтират без проблеми
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / dvd iso mount? -: Aug 05, 2005, 11:04
Здравейте, имали начин да се монетира двд исо - пробвах с  mount -o loop /path, не дава грешки, но папката в която е монтирано си остава празна?
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / cd mount проблем -: Jun 20, 2005, 20:27
'<img'> евала v_badev това ваобще не ми мина през ума... свърши работа (естествено) - благодаря много  '<img'>  '<img'>  '<img'>  '<img'>
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / cd mount проблем -: Jun 20, 2005, 19:16
Здравейте, проблема е че не мога по никакъв наичин да си монтирам cd  устройството под обикннновен потребител. разпознато е като /dev/hdc - /dev/cdrecorder но лсед като си направя връзка на работния плот и дам път замонтиране /dev/cdrecorder  се появява следнаа грешка:
Грешка при монтиране на устройство:
mount: only root can mount /dev/cdrecorder on /media/cdrecorder
смених всичи права на дирекротията cdrecorder добавих групите към които спада cdrecorder към потребителя си, без успех.
cat /etc/fstab дава това:
/dev/cdrecorder      /media/cdrecorder    subfs      noauto,fs=cdfss,ro,procuid,nosuid,nodev,exec,iocharset=utf8 0 0
не мога да разбера защо само root има права да монтира устройството?
единственото което ми идва на ум, е че root  си е саздал връзката /dev/hdc - /dev/cdrecorder и само той си има право да я използва. идеи?
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Problem s BgLinux -: Sep 15, 2004, 01:51
Здравей,
             като си отвориш текстовото файлче с някои едитор в менюто с опциите по настрйките на едитора - да кажем в edit или view има опция encoding порбвай да смени6 с cirilic (windows-1251) или с unicod  и би трябвало да ти се четат документите.

Успех,

Станислав
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / вапросче за СуСЕ 9.1 и КДЕ 3.3 -: Sep 05, 2004, 07:00
Здравейте,
                kennedy - благодаря за савета -  '<img'>  пробвах командата под init 3 и всичко стана на 6 - много съм доволен - КДЕ - о се инсталира без проблеми и е пушка - мерси още веднъж

Станислав
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / вапросче за СуСЕ 9.1 и КДЕ 3.3 -: Sep 03, 2004, 02:31
Зравейте,
              не зная дали точно тук е мястото на този пост,но се надявам да не се сърдите. Имам желание да си сложа новото КДЕ 3.3 под СуСЕ 9.1 и искам да попитам дали някой е го е сложил вече и по специално дали е срещнал някакви проблеми при инсталирането или след това.
Смятам да използвам следния подход при инсталацията:
да сваля пакетите от сайта на сусе да ги инсталирам чрез яст в полседователността в която са дадени. Пробвах да направя това, но ми даде грешка, че някой от пакетите са в конфликт със съществуващи такива като например kdemultimedia и така на татак... и за това се отказах за момента и реших да потърся савет от по - разбиращите от мен - тук. Вапроса ми свързан с това е дали ако премахна конфликтните сащестяуяащи пакети и ги заменя с новите на КДЕ 3.3 (под графиччна среда) е вазможен срив на системата и ако да как бихте ме посаветвали да постъпя при инсталирането?

Поздрави,

Станислав
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / hdd fan -: Aug 19, 2004, 22:49
firebird, 3-я вентилатор не охлажда този на хдд-о,  '<img'>, не сум 4ак толкова зле, 4е да слагам фан за да охлайда друг фан...

Станислав
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / hdd fan -: Aug 18, 2004, 21:50
Здравей,
            пробелма който имаш може да се далжи и на лека липса на мощност - както се случи при мен. Взех си 3 фан-а - 2 х 92х92 мм и 1х 60х60х20 м при което направих следната потредба: сложих единия под ХДД-о празните слотове за други хдд-а, така 4е да има малко място,4е въздуха да може да минава и сложих вентилатора така 4е да обдухва хдд - на принципа на процесорните вентилатори , 2-я голяам вентилатор сложих в задната част на кутията до празните места за нов хардуер, така 4е да сму4е топлината и д ая изкарва на вън, 3-я най малак сложих като сиситемен вентилатор близо до дъното и до хдд така 4е да изсмуква топлината коятао вентилатора на хдд издухва. Затворих кутията и пуснах пс-о при което то се зареди, но при следващ рестарт просто видео картата ми не тръгна, и така от времен на време се слу4ва при рестарт да не тругва. От това предположих, 4е малко съм попрекалил с натоварването и изклиу4их малкоя фан. Савета ми е да из4исли6 колко мощност 6те ти замине, спрямо мощността на захранането(особено ако е 250W).

Станислав
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / проблем с boot на ХП при наличие на Слак и Ред Хат -: Aug 18, 2004, 21:19
Здравей,
             може да не изнсталираш лило, а да сложиш boot magic, които варви към инзталацията на PQ magic. тои 6те ти разпознае автоматично какво ОС има6 и ще ти саздаде зареждащо меню, от което като си сартира6 ПС-о да си избираш какво да зарежда. Има еднин проблем оба4е - ако си с  NTFS а не с Fat няма да можеш да използваш OС инсталирана на NTFS.

Успех,

Станислав

Послепис: Тука заприлича на форум за бозата...  '<img'>
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Suse Linux -: Aug 18, 2004, 19:59
Здравей,
             и аз не съм имал никави проблеми със СуСЕ относто LG, пък и към какъвто и да е хардуер... така че смело ппобвай да си го инсталираш.

Станислав
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Otvarqne na i-net adresi -: Aug 18, 2004, 19:56
Здравей,
             аз имах същия проблем с отварянето на външните сайтове,т.е. нв можех да ги отварям, а бг сайтовете - можех - проблема се оказа ж това, че бях сменил DNS-ите с тези на друг доставчик. Но както каза Pinball_Master може и да са ти отрязали разката кум външните връзки  '<img'> , все пак може6 да пусне6 един ping http://www.google.com и ако няма отговор... ти знае6 де какво е станало.

Станислав
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Activaciq na Usermode pod SuSe -: Aug 17, 2004, 07:48
Прав си Агенте, аз му го бях написал това за DNS-a, но...
LinuxVMANIACHEN, от последните постове става ясно, че имаш проблем с DNS-a - нямаш resolv, погледни дали си вавел правилно тия DNS-и - вече 100% в тях е проблема.

Станислав
14  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / F.E.N. -: Aug 17, 2004, 07:44
М, да... то всичко хубаво, ама  защо е свалил целя сайт и го е орязал... и после го представя като свой....ц ц ц...  '<img'>

Станислав
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / CPU monitor for process -: Aug 15, 2004, 18:28
Здравей, това е програмата от която има6 нужда
http://www.superkaramba.com/index.p....c576c8d
има си и теме за отделните процеси които иска6 да следи6

Станислав
Страници: [1] 2 3 4