Покажи Публикации - petkouzunski
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 15
16  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Тема за междуличностни спорове -: Apr 14, 2010, 10:38
Acho, "ай сектир" с тия съвети от къде да си свали и инсталира виста - почвам да се вбесявам вече...!!!!

Яд ли те е, че тегля безплатно лицензиран софтуер на Майкрософт, а? :D
17  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ина ли mail клиент с криптирана връзка -: Mar 30, 2010, 20:58
Ще ти го обясня по подобен на твоя начин.

Използват се общодостъпни и безплатни инструменти, с които се пренасочва трафика и се преслушва. Нещо ей такова се получава:


P.S.  Не съм велик. Все още не...  ;D
18  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ина ли mail клиент с криптирана връзка -: Mar 30, 2010, 20:41
ПХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХАХАХХАХАХА  :D :D :D :D :D :D :D ;D ;D ;D ;D ;D

Отгоре съм написал атаката как се казва. Ти сериозно ли мислиш, че тук пишат хора, които не знаят за какво иде реч? :D Питах от интерес какво преподават, а не с молба да ме учиш (така те разбирам).  :D :D ;D ;D Както и да е. Приятно "хакерстване".  [_]3
19  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ина ли mail клиент с криптирана връзка -: Mar 30, 2010, 20:26
Вземи прочети малко за MITM атаките (man in the middle). ntrance е прав. Слушай го какво ти говори.

За кой пощенски сървър го показаха това нещо? АБВ? Я обясни какво точно са показали.

На въпроса - thunderbird поддържа исканото. Не е толкова до мейл клиента.
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да направя връзка между два компа отдалечени на около 6000 километра. -: Jan 26, 2010, 11:59
winscp
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Анонимност в интернет -: Jan 21, 2010, 19:56
tyuio, сигурно мен са ме излъгали. Ако не се лъжа, преди време един техник ми обясняваше, че след 90та година слагали в телевизорите устройството още при сглабянето. Преди това е било по желание, както ти каза. Но може и аз да не съм разбрал.

Сега виждам за кабелната цифрова телевизия. Там изобщо нищо не знам :)
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Анонимност в интернет -: Jan 21, 2010, 19:31
Ласков, всъщност май има начин. Както има начин да кажат колко телевизора има вързани на кабела, така могат да кажат и кой канал гледаш в момента. Ако не се лъжа след 90та година всички телевизори са с една "екстра" в тях, която може да покаже точно това. Точно така казват кое е най-гледаното време и коя телевизия е с най-много зрители в даден момент.
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Анонимност в интернет -: Jan 20, 2010, 00:28
От ЗЕС:
Цитат
Чл. 246. (1) С цел опазване конфиденциалността на съобщенията и свързаните с тях трафични данни се забраняват слушането, записването, съхраняването или други видове прихващане или проследяване на съобщения от лица, различни от изпращача и получателя на съобщението, без изричното съгласие на изпращача и получателя, с изключение на случаите, когато това е предвидено в закон.

(2) Забраната по ал. 1 не се прилага по отношение на предприятията, предоставящи електронни съобщителни мрежи и/или услуги, когато:

1. съхраняването се налага по технически причини или е съществена част от предоставянето на услугата;

2. се извършва проверка на техническите параметри на услугата от оправомощени лица по този закон.

(3) В случаите по ал. 2 предприятията, предоставящи обществени електронни съобщителни мрежи и/или услуги, са длъжни да заличават съхранените съобщения незабавно след отпадане на основанието за съхраняването им.

Но:

Цитат
Чл. 247. (1) Извън изключенията по чл. 246, ал. 2 ограниченията не се прилагат относно записване на съобщения и свързаните с тях трафични данни и при следните условия:

1. записването е необходимо и е предвидено в закон с цел доказване сключването на търговски сделки, и

2. изпращачът и получателят на съобщенията са предварително уведомени за записването, целите и срока за съхраняване, както и за правото да откажат това.

(2) Записаните съобщения и свързаните с тях трафични данни се съхраняват за срок не по-дълъг от срока, в който те могат да се използват съгласно ал. 1, т. 1.

Не съм сигурен обаче за какво точно се отнася упоменатото "съобщенията" в чл. 246.

И все пак всичко опира до работодателя.

"Който дава парите, той поръчва музиката"

В общия случай, ако се заядеш с колегата ще е почти като да се заядеш с шефа. Все пак се сещаш кой му е дал заповедта да слухти.

В този форум няма ли някой юрист да каже имат ли право или не и защо?
24  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Проблеми с GMail -: Jan 18, 2010, 23:13
Лично аз на моменти ползвам изключително лоша свързаност. Един ден се мъчих почти 15 минути да отворя gmail през уеб интерфейс. След този момент си качих клиент. На мен ми е по-лесно да ползвам клиент - всичко ми е подредено и пред очите. А и като отворя 20+ таба ми е малко трудно да превключвам между тях без да се изгубя. Да не забравя момента, че доста често е желателно да реагирам веднага при получена поща, а с уеб интерфейса ми е малко трудно да го правя. В момента се сещам за това.
25  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Проблеми с GMail -: Jan 18, 2010, 20:34
И да  petkouzunski, следващият път, когато имаш питане за анти ОС, моля задай го в калдата, дир или дата.

Драги ми г-н Кашик, когато имам въпрос относно "анти ОС" (толкова точно определение!) ще го задам на всяко друго място, но не и тук. В това може да си сигурен. Но докато нямам такъв ще помоля както теб, така и другите с подобен род комплекси да не ми акат (да не казвам "серат") в темата, а да избиват комплексите си на описаните от теб места. Ако не си разбрал точно проблема, моля питай, ако имаш желание. Ще обясня по-подробно за да успееш да вникнеш в същината.

Благодаря на всички за проявеното търпение и желание за помощ.

P.S.  Същото е и с thunderbird 3. Друг клиент предполагам ще свърши работа.
26  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Проблеми с GMail -: Jan 17, 2010, 23:04
Вече thunderbird при мен отказа тотално. Само уеб интерфейса още работи...
27  Хумор, сатира и забава / Кошче / Проблеми с GMail -: Jan 17, 2010, 22:51
Здравейте. От поне 3 часа насам имам известни проблеми с gmail. Ползвам thunderbird за проверка на пощата. В началото thunderbird не искаше да ми приеме въобще паролата. Все едно въвеждам грешна парола. През уеб интерфейс влизам без проблем. След първото влизане през уеб интерфейса нещата се оправиха. Но 10мин по-късно (автоматичната проверка на пощата) нещата се повтарят. И това вече има-няма 3 часа. Абсолютно нищо не съм пипал по настройките, което е най-странното.

Някой имал ли е проблеми с пощата си в gmail в последните 3 часа?

P.S.  БТК, ако има значение.


EDIT:
Това току що се показа:
28  Нетехнически теми / Коментар / Re: Linux спрямо Macintosh -: Nov 11, 2009, 16:49
Имам 6-7 часа работа на един Макбуук Про (Intel процесор) и нещата, които ме дразнеха в него са свързани с липсата на десен бутон, странното местоположение на менютата на приложенията (да, за онази лента отгоре говоря), леко объркания за мен начин за минимизиране на приложенията и адски гадното вадене на дискове от CDто. Няма да говорим как заредих един сабайон от DVD, което после 10мин се чудих как точно да измъкна. От там нататък забележки не си спомням да съм имал. Вървеше адски бързо. Въобще няма да говорим, че се е замислял преди да отвори приложение или каквото и да е. Пиратски софтуер - колкото искате. На кило дето се казва. Визия - много шарен. Като за дете е правен. Ефектите на иконките долу ми харесват. Вървеше бързо, даже доста бързо.
29  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Re: Да се направи тема за n00bs -: Oct 04, 2009, 13:05
backtolife, съгласен съм с mikis. Да се вземе сериозно темата означава ли да има тема специално за новаци? Повечето не четат дори правилата...
30  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Ето как се прави интернет доставка. -: Sep 30, 2009, 12:16
Преди години един познат се канеше на един от местните доставчици с електрошок :D Не знам какви защити имат суичовете, но доста от електрошоците 100KV+. Лично аз се съмнявам да изгърми само един порт.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 15