Покажи Публикации - petkouzunski
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 15
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Ето как се прави интернет доставка. -: Sep 27, 2009, 19:23
В моя вход е нещо подобно. Дупчат се стени и се връзват суичове на поразия. Оптиката идва до блока. Кабелите и голяма част от техниката са на тавана. През дупка в стена излиза кабелче до първата им кутия със суич. От нея към тази на долния етаж още 1 кабелче и така до първия етаж. Като коледни лампички са навързани. Естествено не е искано разрешение за "настаняването" на техниката. Тези дни пак ще проверя от къде идва захранването. Скоро ще слагаме катинари на вратите към покрива и тавана.

Към кои институции трябва да се обърне човек в случай на незаконни действия от страна на доставчик?
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Герой или престъпник -: Sep 21, 2009, 21:08
gat3way, то това си е екзекуция, ако питаш мен.

Не е за хора с непоносимост към кръв!   
http://www.24chasa.bg/Images/Cache/Image_232361_6.jpg
33  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Герой или престъпник -: Sep 21, 2009, 20:07
Моето скромно мнение:
Никой няма право да убива никого.Така е в белите държави и аз го подкрепям безрезервно.Такъв е и законът.
Дали обаче има работеща полиция и правосъдие е друг въпрос.И дали им вярвам аз,пък е съвсем друг...

Съгласен съм. Разбира се, с изключение на случаите, в които пряко е заплашено здравето ти. Тогава работим по законите на джунглата: "Убий или бъди убит". Именно за това считам полицая за невинен поне според казаното в повечето медии. За това съм и 100% зад мнението на Ватман.
34  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Герой или престъпник -: Sep 21, 2009, 19:58
Казвам се Петко. Особено ми е приятно.
Направи сметката и за САЩ. Да ти прави впечатление разликата в населението на САЩ и Бразилия, както и броя убити? Дай "под ножа" да са 2 различни в политиката си държави. Едната с по-свободен режим за оръжието (САЩ), другата с не чак толкова (България или Бразилия). Не знам дали усещаш, но не защитаваш тезата си. Даже напротив. Подкрепяш моята. В страните с много нелегално и малко легално оръжие цари хаос. Доказателството го виждаш и сам.
35  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Герой или престъпник -: Sep 21, 2009, 18:55
Доколкото разбрах в днешния Новинар е имало статия описваща ситуацията около полицая. Според тях същият е отнел предимството на мутрите, след което те са го настигнали и са се скарали. Нататък се знае. Ще се радвам, ако някой има броя или информация какво точно е писало.


edit (petkouzunski):    В подкрепа на tarball и във връзка с изказването на Шуши:
1. http://www.album.bg/petkouzunski/images/17801543/
Да се обърне внимание на Бразилия, САЩ и България.
2. Всеки нормален би се замислил дали да ти посегне по какъвто и да е начин, ако има опасност другата страна да отвърне подобаващо на атаката.

Мухозавър, надявам се този път да е по темата!
36  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Герой или престъпник -: Sep 21, 2009, 16:51
как би реагирал, ако влязат у вас да те грабят/пребиват/убиват и имаш оръжие?
Ами има правото да използва оръжието. До какво ще доведе използванито му - това е друг въпрос. Случая обаче дали може да се класифицира като раздаване на правосъдие? Според мен не. Раздаването на правосъдие е съзнателно да се подготвиш (въоръжиш) да излезеш да срещнеш този който си набелязал за виновен и да му пръснеш главата с ловната пушка. Това трябва ли да се допуска според вас??

Каква е разликата между това да ти посегнат у вас и това да ти посегнат на улицата? Според мен едното е свързано само със здравето ти в общия случай, а другото със здравето и имуществото ти. Има ли смисъл да разправям как в скандал преди 2 месеца бивш полицай режещ рози от храст го ограда бива заплашен с пистолет в главата от настояща барета, защото "разби'иш ли съм много важеш 'шото съм бЪретЪ". Стига се до намушкана барета и пребит бивш полицай от дружките му барети. Сега предполагам се питаш какво има общо с цялата история. Ами вече полицаят си носи пистолета на кръста всеки божи ден. Чака така да се каже "да раздаде правосъдие", ако се наложи. Между другото на човека му стояха сигурно седмица отпечатъци от пръсти по врата, поради факта, че са го душили..


Казах не оправдава ....... а не невинен или виновен ...
Неоправдава    неозначава "НЕ винен или Виновен.."



Пък за псуването  и тем подобни ... Всеки си решава как да изрази селя....
Ае как ще раздава всеки правосъдие е човек , кой си ти че да го правиш ??? или аз или някой колега тука от форума... Който естествено не е от упълномощените органи..
Ако под "раздава правосъдие" се има в предвид да те набият жестоко, да се прибереш у вас, грабнеш пушката, слезеш и ги изпозастреляш... прав си. Това е лоша идея. Даже много лоша. Но ако имаш пистолет и започнат бой, аз лично е много вероятно да гръмна, ако успея да се добера до пистолета. По този начин ще съм сигурен, че няма да ме пребият, а само ще ме набият. Разликата я усещаш, нали?


Съгласен съм с всички ви, но,
защо не забелязвате че започва да става практика, полицаи да стрелят по престъпници. Мислите ли че е редно при положение че държавата харчи доста пари за обучението им да залавят престъпници, не да убиват?
Всеки може да дърпа спусъка но не всеки да залавя.А и според мен стрелбата няма да е само по престъпни люде, имайки предвид корумпираната ни държава и това че на много хора някой е неудобен жив. Мисля не е далеч времето когато мокрите поръчки ще се изпълняват от полицаи, под формата на защита на гражданите.
Помня и други такива случаи, и въпреки че мафиотите не са за оправдаване в никакъв случай, нищо не оправдавакуките като стрелят, когато не знаят кво друго да направят или не могат да направят нищо. Това е жива некомпетентност мисля аз. ТОВА Е СМЪРТНА ПРИСЪДА, БЕЗ СЪД!!! Е къде им е спец-потготовката, къде са им психотестовете, а има ли изобщо такива? И нали никой не одобрява смъртната присъда, кой е полицая дето я отсъжда и изпълнява? Така става като от сулю и пулю правят ченгета. Пък и кво бърка, в пиянска свада в квартална кръчма, ако полицай застреля някого ей така, щото е полицай и тва го прави тежкар, въоръжен тежкар, набързо да скалъпят едно съчинено крими- досие на убития, че да оправдаят куката? Разбирате ли мисълта ми, щото не оправдавам нито единия, нито другия?
Пък и мутрата е престъпник, убиецът също! Не схващам къде е полицая в случая.

http://bnt.bg/bg/news/view/11582/tejko_e_ranen_policaj_sled_presledvane_na_kradci_mejdu_svoge_i_gara_bov   Никога не знаеш какво ще направят. На полицая, ако му извадят нож не му желаят доброто. Т.е. той вече има право да стреля. Поне за мен. Застрашават ли ти живота по някакъв начин, защитаваш го на всяка цена. Или ти, или той.


За мен, когато някой реши да те лишава от човешките ти права, автоматично се отказва от своите!!!
ТОВА Е ИСТИНАТА!!! Не живеем в приказка. Той мен ще ме набие, аз пък ще го осъдя. Да АМА АКО СЪМ ЖИВ СЛЕД БОЯ!
37  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Герой или престъпник -: Sep 21, 2009, 14:03
ntrance, по-добре лично да гръмнеш такъв, отколкото лично да те пребият такива като него! От затвора се излиза, от гроба НЕ! Аз лично най-вероятно бих постъпил по същия начин. И като говориш за личното раздаване на правосъдие, желая да те питам как би реагирал, ако влязат у вас да те грабят/пребиват/убиват и имаш оръжие? На всички им е ясно, че нито полицията работи както трябва, нито съда, нито която и да е институция. "За кокошка няма прошка, за милиони няма закони." Познато ли ти е? Мутрягата не е осъждан въпреки всички престъпления, които е извършил, а ти говориш за лично раздаване на правосъдие... Разбира се, че ще се раздава лично, при положение че "системата" не желае да го раздава.

Моето мнение е, че стрелялият трябва да бъде осъден с медал за особени заслуги към държавата, оправдателна присъда, както и да му се даде пенсия в максимален размер!
38  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Скороста на интернета не отговаря под линукс -: Sep 19, 2009, 23:09
Мен ми е друго в главата. Има един file indexing аплет към КДЕ, който при пускане на Х започва да претърсва диска. Ако са много файловете ще се забави доста докато обходи диска. Мига ли лампата на диска като ти е пуснато КДЕто? Остави компютъра с пуснато КДЕ за примерно час, след което опитай да сваляш.
39  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Скороста на интернета не отговаря под линукс -: Sep 18, 2009, 20:59
Ще е добре да даваш изхода за да може да ти се помогне. Иначе ще хвърляме боб (не знам кой го каза това, но е адски тъпо!) за да познаем къде е проблема.
40  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Скороста на интернета не отговаря под линукс -: Sep 18, 2009, 20:17
ndiswrapper никога не съм ползвал. Не знам при него как точно изкарва драйвърите, но добро начало е lsmod. Виж и man страницата на lsmod. Потърси информация за ndiswrapper. Пробвай с кабелче и кажи как е.
41  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Скороста на интернета не отговаря под линукс -: Sep 18, 2009, 19:12
Това че е на 20см от рутера и сигнала е на 100% фактор. Имах приятел, който имаше проблеми с wifi картата на лаптопа си под виста. Връзката прекъсваше, а когато я имаше беше адски слаба. Проблемът беше драйвъра на картата. Стелт може и да ти е помогнал.
42  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Интернет под slackware 13 (бтк) -: Sep 16, 2009, 20:07
Така няма ли да стане?

/etc/rc.d/rc.inet1.conf
Цитат
# Config information for eth0:
IPADDR[0]=""
NETMASK[0]=""
USE_DHCP[0]="yes"
DHCP_HOSTNAME[0]=""
43  Програмиране / Общ форум / Re: Backtrack 3 crack wep,wpa/wpa2 -: Aug 31, 2009, 01:03
Господа пишман 'акери, бихте ли били така добри да си включите т.нар. "spell check"? Благодаря!
44  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Упражнения за очите -: Aug 10, 2009, 20:04
Господа, не знам за Вас, но аз съм се улавял, че по време на игра почти не мигам. Напрежението не ми дава да го правя. Като усетя вече неразположението от немигането се получава един период на много активно мигане и сълзене от очите. Поне при мен беше така.
45  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Упражнения за очите -: Aug 10, 2009, 15:26
Подобряват зрението игрите... АМА ДРУГ ПЪТ. Особено факта, че забравяш да мигаш. Най-доброто е да се правят почивки, а не да се седи пред компютъра по цял ден. Жалко, че го разбрах след като сложих очила...
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 15