Покажи Публикации - plamikcho
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 4
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Скенер genius color page vivid pro 2 -: Dec 15, 2006, 12:55
Някой пускал ли е такъв модел скенер или просто паралелен подобен, например Plustek? Sane казва, че има complete поддръжка с plustek_pp , но някъде има проблем. dmesg дава "pt_drv - device not found" - error 9020, при modprobe излиза съобщение от типа "Can't load .... /../../modules/parport/pt_drv.ko : Is a directory".
Не пиша от домашния си компютър и затова съобщенията са малко на спомени. Опитах по всички описани начини, всичко изглежда наред. След това опитах и с  geniusvp2 от sourceforge, пак нищо не стана. sane-find-scanner зависва на първия пакет и нищо не прави. Скенера е пробван под Windows XP и работи без проблеми. Ще бъда много благодарен ако този път някой помогне. Системата е Ubuntu 6.06/ 2.6.15
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Web камера за Линукс -: Aug 17, 2006, 09:44
Аз имам Canyon WCAM23 - работи прилично,в драйвера не се поддържат автоматичната настройка на яркостта и бутона за снимки на самата камера. Но засега нямам голяма успех с видео връзката.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Програми за видеo връзка -: Aug 15, 2006, 10:19
И мен ме вълнува този въпрос, засега видеото Linux-Windows е доста зле, успях двустранно да подкарам само Wengophone, но качеството беше лошо и връзката не издържа дълго. Има една програма - qnext, опитах веднъж, но доникъде не стигнах, а сега няма хора, с които да тествам. Ще се радвам, ако споделите опита си, пък дано да се стигне донякъде  '<img'>
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ubuntu 6.06 -: Jul 26, 2006, 12:50
Пробвай с Alternate CD - там можеш да избереш повече неща.Ама от настройката на Xorg няма да избягаш задълго  '<img'>
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Kubuntu проблем с звук -: Jun 11, 2006, 14:25
Картата ти се поддържа. Виж тук  за повече информация. Първо инсталирай чрез apt alsa-та.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Kubuntu проблем с звук -: Jun 11, 2006, 14:00
Весо, кажи каква карта си сложил? Пробвай lspci, виж има ли нещо там. Явно не я аутодетектва при старт. Не мога да ти кажа нищо повече, не си дал информация.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Размяна на video0 и video1 при старт -: Jun 09, 2006, 18:13
Добавка - по-горното, което написах, не е вярно. Гадината ме заблуди - 3 пъти рестартирах и нямаше размяна. Обаче на 4-тия - изненада  ':angry:' . Понеже ми писна да се занимавам с глупости, реших проблема по един балъшки начин и вече работи 100 %  '<img'> Написах един скрипт, поставих го в /etc/init.d, дадох му някаква номерация в rcS.d, която да не пречи на нещо друго  и така устройствата са винаги в един и същ ред. Ето и "скрипта"
modprobe -vr bt878
modprobe -vr spca5xx
modprobe -v spca5xx
modprobe -v bttv
Просто премахвам модулите и зареждам първо драйвера на камерата, който пък зарежда videodev, който прави камерата /dev/video0 - това, което искам.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Размяна на video0 и video1 при старт -: Jun 09, 2006, 17:32
d1saster - Благодаря, че си писал. Справих се сам. В Dapper няма hotplug - само udev. Ето какво направих, може да свърши работа на някого:
#/etc/modules
-------------
alias video0 spca5xx
alias video1 bttv
-------------
Работи за всякакви устройства, примерно аз го видях направено за мрежови карти и реших да пробвам.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Problemna nova instalacia -: Jun 08, 2006, 23:10
System-->Administration-->Users and groups
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Problemna nova instalacia -: Jun 08, 2006, 23:09
Абе какви си ги вършил, бе човек? Аз натиснах ентера най-много 5 пъти по време на инсталация - пита ме някакви глупости за клавиатури и други работи. И си тръгна без грижи, после само си добавих пакетите за нещата , които ползвам. Добави си хранилищата, ако ти липсват програми. Ако не си форматирал дяла при преинсталацията, ще ти прави ядове  - примерно при работещ гном може да ти даде, че не е инсталиран в синаптика (ще го виждаш немаркиран). Ако е така, бекъп --> формат-->нова инсталация е текстов режим.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Problemna nova instalacia -: Jun 08, 2006, 23:02
Аз също инсталирах в този ОЕМ режим, нещо се обърках и докато се усетя вече беше почнало и не ми се губеше време. Опитвах да го изтрия този ОЕМ потребител, но така и не намерих необходимите команди за това. Накрая ми писна и просто си направих нов потребител и си го настроих наново - съответно нямам никакви грижи. Това те съветвам да направиш и ти.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Размяна на video0 и video1 при старт -: Jun 08, 2006, 22:56
Ае хора, от скоро съм с Убунту 6.06, за 2-3 дни успях да го приведа в нормален вид. Остана само един досаден проблем - при стартиране си подрежда устройствата както му е угодно, а това прави проблеми. Основния е, че разменя тв тунера с уеб камерата и в момента съм си направил 2 стартера със съответните команди: tvtime -d /dev/video0, tvtime -d /dev/video1. При камерата е по-деликатно, трябва направо да преконфигурирам съответния клиент, което е още по-досадно. Ако изключа камерата, пък се появява 3-та мрежова карта eth2 - това е eth1, защо я преименува, не мога да разбера. Съответно, трябва и интернета да оправям. Дайте, ако обичате, някоя свежа идея, как да задам опциите в modules.
13  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Ubuntu 6.06 (dapper) -: Jun 06, 2006, 23:58
Ето ме пак, след доста бурни конфигурации, инсталации и шепатации  'B)' Засега ми харесва патицата, бързичко върви, шаренийка има. Остана само странния контрол на хардуера - разменя ми понякога тв тунера с камерата, но ако не изключвам камерата, мрежовите карти поне са наред. Ако някой има идея къде да се пипне, за да не се разменят при старт, ще съм много благодарен. Успех на тези, които още се борят!
14  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Ubuntu 6.06 (dapper) -: Jun 05, 2006, 14:04
С преинсталацията проблеми няма, но за мен е по-важно да разбера откъде идват проблемите и да ги оправям и избягвам, а не в стил "боза" да се преинсталира безкрай. Мисля да преинсталирам, ъпгрейда не ми хареса нещо.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Фонетичен проблем! -: Jun 05, 2006, 13:15
Бате ти vstoykov много хубави неща е писал, ама няма кой да чете... я погледни тука
Страници: [1] 2 3 4