Покажи Публикации - michael1960
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 3 4 [5]
61  Програмиране / Общ форум / Re: С++ библиотеката <windows> -: May 23, 2009, 20:47
Е аз не спадам към категорията "млади хора", но както задаваш въпроса, за да ти се отговори, трябва да ти се изнесе цяла лекция. Затова:
1.Давам ти един линк от където можеш да изтеглиш литература по въпроса, както за С++, функции на Windows /API/, STL и разни други полезни неща, понеже някои от книгите са във формат djvu, съм поставил там и една програма, с която можеш да четеш такива документи под Windows, а това е линка: http://files3.jetbytes.com/f5dde138ceddf74af1c213b62d51701e, само да уточня че книгите са на руски.
2.Можеш също така да попрочетеш малко от описанията на Microsoft, библиотеката MSDN, можеш да я свалиш от официално от сайта на Microsoft, там също достатъчно добре са описани нещата, които те интересуват. Така че успех !

Михаил Петров
град Смолян
62  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Проблемът е решен или по - точно заобиколен ! -: May 04, 2009, 12:01
Става въпрос за проблема описан в следната тема: http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=34617.0, линка към работещата програма е http://www.geocities.com/misho1960/help/Contest.zip

Проблема беше от тук:
Код:
  glBegin(GL_POINTS);
      {
if(!isBlack(color)) {
  qglColor(colorImage);
  glVertex3f((GLdouble)xPos, (GLdouble)yPos, 0.0f);
}
      }
  glEnd();

Заобикалянето на проблема стана така:
Код:
   int p1 = tmpImage.pixel(x, y);
   int red = qRed(p1);
   int green = qGreen(p1);
   int blue = qBlue(p1);
   int alpha = qAlpha(p1);
   QColor colorImage;
   glBegin(GL_POINTS);
   {
      if((red == 0) && (green == 0) && (blue == 0))
  colorImage.setRgbF((qreal)red, (qreal)green, (qreal)blue, 0.0f);
      else
  colorImage.setRgb(red, green, blue, alpha);
      qglColor(colorImage);
      glVertex3f((GLdouble)xPos, (GLdouble)yPos, 0.0f);
   }
   glEnd();


Тук му е мястото да отбележа, че много ми помогна за локализирането на проблема следният човек, arda_kj, Това е неговият акоунт. Честно казано, просто нямам думи да изразя възхищението си от постъпката му, защото за да ми помогне той маха и добавя драйвери за видео платката си, с всички произтичащи от това рискове и то забележете за някой когото въобще не познава. Хубаво е че все още има такива хора. Наистина съм възхитен.

Михаил Петров
град Смолян
63  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Колеги имам следният проблем -: May 02, 2009, 20:10
Преинсталирах си старите драйвери и пак същата грешка. Повече от ясно е, че е драйвера причината. Дано да съм ти бил полезен. Сега поне знаеш причината за бъгването на програмата.

Страхотно, много ми помогна. Даже ми е много неудобно, че ти създадох тези главоболия. А аз се мъча да правя какви ли не гимнастики вече трета седмица и откровено казано бях в задъденена улица. Още веднъж страшно много съм ти благодарен за съдействието и усилията.

Михаил Петров
град Смолян
64  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Колеги имам следният проблем -: May 02, 2009, 18:25
Не знам дали има значение, но ако резолюцията е въпросното изображение е наистина 160x1760 пиксела, то имай в предвид, че резолюцията на моя монитор е 1280x800, т..е ти излизаш извън рамките на позволената резолюция. Възможно ли е това да е причината?
Ако искаш пробвай да смалиш резолюцията и дай пак да пробвам.

Не няма как да е там, прозореца е 640х480 пиксела, просто не знам. Много благодаря за съдействието и усилията. Но явно преблемът ще остане нерешен, докато не измисля нещо друго.
65  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Колеги имам следният проблем -: May 02, 2009, 18:10
Разликата е там че махнах хайванчето дето маршируваше, т.е. всички обръщения към png image -> exit.png, Това обаче ме хвърли в, не знам къде. Което показва, че Windows XP SP3 в съвокупност с видео контролер ATI, не могат да се справят с един нещастен png image -> 160x1760 пиксела. Това обаче е пълен абсурд.
66  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Колеги имам следният проблем -: May 02, 2009, 17:37
Аз съм също с контролер на АТИ, само че под Win 7 работи. Само мога да гадая драйвера ли е проблем или нещо друго.

Ако искаш направи просто една порграмка съставена от един гол прозорец и дай линк да я пробвам. Идеята е да се провери дали поне базовите неща без каквито и да е допълнителни неща работят нормално. След това може да пробваме слагане на компонент след компонент и да разберем къде гърми въпросната програма.

ето линка - http://www.geocities.com/misho1960/help/Contest2.zip
67  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Колеги имам следният проблем -: May 02, 2009, 16:45
Почистих уж регистри и т.н., обаче пак същата история, дава въпросната грешка. И сега тука интересното е, че твоята програма под Windows 7 (ползвам няколко ОС-и) на моя лаптоп си се стартира нормално, което значи, че причината е в ОС-а, обаче какво точно не е наред и аз не знам. Тепърва ще се ровя в нета и ще го мъча тоя проблем, някой ако има идея да се обажда. Явно бъгавия Вин е причината.

Няма причина да е във Windows, /Въпреки че аз лично не съм виждал един и същи Windows, на две абсолютно еднакви машини да работо по един и същи начин/. Но според това, което ми казаха хора на чиито машини програмата не тръгва, имат инсталиран Windows XP SP3, и видео контролер ATI. Всеки друг видео контролер, "позволява" програмата да се изпълни, независимо от инсталирания Windows . При мен е Windows XP SP3, но контролера ми е Intel.
68  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Колеги имам следният проблем -: May 02, 2009, 09:27
За допълнителна яснота, ще посоча, че това беше едно тестово задание, което като го пратих, поръчителя не е успял да го стартира на своя компютър, поради това ми отказа поръчката. Но аз сега се опитвам да разбера защо, за да мога евентуално в бъдеще да избегна подобни ситуации, това всъщтност е сериозният проблем.
69  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Колеги имам следният проблем -: May 02, 2009, 09:18
@michael1960: Защо смяташ, че от това, което си написал, е станало ясно какъв точно е проблемът ти, за да ти помогнем?
Защо смяташ, че проблемът е в Qt?

Не смятам че проблемът е в Qt, то се държи достатъчно прилично, но се надявах че някой може да се е сблъсквал с нещо подобно. А проблемът е в това, че тази програма тръгва на повечето компютри, с различни инсталирани Windows - и, а на определени и сравнително малко на брой не тръгва, и това не е ясно защо се получава, не мога да установя, всъщтност, дали проблемът е в winodws, дали е въпрос на hardware, или някъде другаде. Лошото е в случая, че програмката си работи. Просто наистина не знам защо на определени машини не иска да се стартира. Дава грешка като все едно че се опитва да излезе от границата на някакъв масив. А при пускането и през dbg и през дебугера на MS VC++ 6.0, просто всичко е нормално.
70  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Колеги имам следният проблем -: May 01, 2009, 07:54
Направил съм една малка програма за Windows, но е с qt-4.5.0, OpenGL и съм я компилирал с nmake на MS Visual Studio 6.0. Ето линка: http://www.geocities.com/misho1960/help/Contest.zip , програмата работи, даже работи добре, но от проведените от мен изследвания, се получава нещо много странно - На 20 компютъра се стартира без никакъв проблем, като на тях има инсталиран Windows от Windows 98 до Windows 7, На 3 от тях обаче програмата не иска да се стартира и не мога да разбера защо ?!?, Компилираната програма е в директория Contest\release -> contest.exe, Source -> \Contest. Уверявам ви че не е вирус, и стартирането и на вашият компютър няма да промени нищо на вашата машина. Ако някой може с нещо да помогне, ще съм много благодарен моите идеи се изчерпаха и не знам какво да правя.

Предварително благодаря
Михаил Петров
град Смолян
Страници: 1 ... 3 4 [5]