Покажи теми - michael1960
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  BSD секция / Настройки на софтуер / Нещо не ми се получаава -: Aug 28, 2018, 10:37
Опитвам се да присадя mate 1.16 - 1.18, към Slackware 14.2, всичко описано по - долу правя вырху "чиста система".

Нещата се иснсталират нормално но при положение че сложа драйвер NVIDIA-linux-x86-340.104, изчезват двата панела и отгоре и отдолу, и съответно, няма никакъв начин да влезна в настройките, интересното е че ако не слагам посочения драйвер, а оставя стандартния nouveau, нещата са наред, с изключение на това че графичната среда работи като слон
2  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Извинявам се обаче ... -: Sep 09, 2016, 13:09
Цитат
http://linuxmint-art.org иска потребителско име и парола. Сайтът казва: „opendesktop“

Извинете, ама като се опитвам да отворя сайта linux-bg.org, през Windows, ми изкача това съобщение, някой ще ми каже ли какво става ?
3  Програмиране / Общ форум / Това заслужава дълги и силни аплодисменти. -: Jan 10, 2011, 13:19
Моите ги имат. Браво колеги, искренно ви желая успех !
http://www.mmw.bg/show/422_vyvedenie_v_qt/
4  Програмиране / Общ форум / Колеги, някой би ли се съгласил да тества -: May 19, 2010, 14:56
Колеги става дума за следното.

Направил съм Linux версията на програмата си "Програма за домашно счетоводство". Бих искал, ако някой се съгласи, да опитате да я стартирате без да се прекомпилира, на други дистрибуции, различни от мята. Аз съм със Slackware 13.0. Този тест ми е необходим, тъй като Windows версията работи с всякакъв Windows, ако съм успял да постигна същото и за Linux, то това би било, за мен сериозна стъпка към създаването на многоплатформенни приложения.

Ето какво съм успял да проверя самостоятелно:
1Програмата работи на 32 битовите версии на Slackware 13.0 и Open SuSE 12.0, на 64 битовите им версии не тръгва. Значи за 64 битови версии няма смисъл.
2.Не тръгва и на Debian sid, въпреки че е 32 битова, не знам защо.

Ще съм много благодарен на всички, които ще опитат да подкарат програмата на своите дистрибуции.

Ето link: http://www.fileden.com/files/2009/12/4/2675571/linux32/Balans32.tar.bz2

Също така няма смисъл да се опитвате да пренастройвате системата си заради моята програма, ако не тръгне, просто я изтрийте. Единственното условие е да я разархивирате в своята Home директория и да стартирате файла от директория ~/Balans/Bin, нищо повече.
5  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Проблемът е решен или по - точно заобиколен ! -: May 04, 2009, 12:01
Става въпрос за проблема описан в следната тема: http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=34617.0, линка към работещата програма е http://www.geocities.com/misho1960/help/Contest.zip

Проблема беше от тук:
Код:
  glBegin(GL_POINTS);
      {
if(!isBlack(color)) {
  qglColor(colorImage);
  glVertex3f((GLdouble)xPos, (GLdouble)yPos, 0.0f);
}
      }
  glEnd();

Заобикалянето на проблема стана така:
Код:
   int p1 = tmpImage.pixel(x, y);
   int red = qRed(p1);
   int green = qGreen(p1);
   int blue = qBlue(p1);
   int alpha = qAlpha(p1);
   QColor colorImage;
   glBegin(GL_POINTS);
   {
      if((red == 0) && (green == 0) && (blue == 0))
  colorImage.setRgbF((qreal)red, (qreal)green, (qreal)blue, 0.0f);
      else
  colorImage.setRgb(red, green, blue, alpha);
      qglColor(colorImage);
      glVertex3f((GLdouble)xPos, (GLdouble)yPos, 0.0f);
   }
   glEnd();


Тук му е мястото да отбележа, че много ми помогна за локализирането на проблема следният човек, arda_kj, Това е неговият акоунт. Честно казано, просто нямам думи да изразя възхищението си от постъпката му, защото за да ми помогне той маха и добавя драйвери за видео платката си, с всички произтичащи от това рискове и то забележете за някой когото въобще не познава. Хубаво е че все още има такива хора. Наистина съм възхитен.

Михаил Петров
град Смолян
6  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Колеги имам следният проблем -: May 01, 2009, 07:54
Направил съм една малка програма за Windows, но е с qt-4.5.0, OpenGL и съм я компилирал с nmake на MS Visual Studio 6.0. Ето линка: http://www.geocities.com/misho1960/help/Contest.zip , програмата работи, даже работи добре, но от проведените от мен изследвания, се получава нещо много странно - На 20 компютъра се стартира без никакъв проблем, като на тях има инсталиран Windows от Windows 98 до Windows 7, На 3 от тях обаче програмата не иска да се стартира и не мога да разбера защо ?!?, Компилираната програма е в директория Contest\release -> contest.exe, Source -> \Contest. Уверявам ви че не е вирус, и стартирането и на вашият компютър няма да промени нищо на вашата машина. Ако някой може с нещо да помогне, ще съм много благодарен моите идеи се изчерпаха и не знам какво да правя.

Предварително благодаря
Михаил Петров
град Смолян
Страници: [1]