Покажи Публикации - 4096bits
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 195 196 [197] 198 199 ... 415
2941  Хумор, сатира и забава / Кошче / Петстотната тема за религии и др. неща -: Nov 16, 2019, 12:25
Ще перифразирам въпроса на @jet.
Нали правиш разлика между вярата в Бог и църквата/религията?

За себе си ще кажа, че преди време бях отявлен атеист. Не ми пукаше има ли Бог или не. Само че ми се случиха едни неща, които ме накараха да вярвам, че Бог има. Не ходя на църква. Всъщност, не понасям църквата, разните ралигиозни бръщолевения и пеенета там. Не понасям правилата ѝ. За мен църквата и религиите изобщо, са едно от най-големите злини на планетата.
2942  Хумор, сатира и забава / Кошче / Петстотната тема за религии и др. неща -: Nov 14, 2019, 19:23
За мен най-важното от Библията е, че сме създадени по Божие подобие. А това означава, че можем да творим, да обичаме и да прощаваме.
2943  Нетехнически теми / Коментар / Re: Какво става? -: Nov 14, 2019, 02:30
Браузърите са чудесни за разработката на графични приложения. Ползваш им само машината, а интерфейса лесно можеш да го разкрасиш, както си пожелаеш. Това намаля и писането на код. Пишеш едно уеб приложение и то работи навсякъде. Няма устройство без браузър. Хората няма как да разберат, че двигателя е Google Chromе нарпимер. Гледат приложение за мобилен телефон или десктоп, цъкат по интерфейса и изобщо не ги интересува, какво е отдолу. И не би трябвало.

Няма да се учудя и ако приложението за ФБ на телефоните на хората е такова.
2944  Нетехнически теми / Коментар / Re: Какво става? -: Nov 13, 2019, 12:20
Това и аз казах, ма доста по-тромаво. Филтрират се разултатите.
2945  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Невъзможно преместване на каталог поради „липса“ на място [РЕШЕН] -: Nov 13, 2019, 11:23
Това за монтирането ще го запомня. Знаех, че четворката е журнална, обаче не знаех, че не си е такава, без да ѝ кажеш.
2946  Нетехнически теми / Коментар / Re: Какво става? -: Nov 13, 2019, 11:15
Като обикновен потребител, не ми се е налагало да се ръчкам много по която и да е система. Не съм пускал продъкшън сървъри, не съм предлагал хостинг услуги или изграждал мрежи, по-големи от домашната. В тази връзка, не съм се ровил толкова по нета за специфични и свързани с това неща. Та, няма как да сравня.
Но факт е, че облачните услуги предлагат по-добри цени - и простота. Ако ти порасне бизнеса, само доплащаш, а скалируемостта е тяхна работа. Да плащаш заплата на екип или дори на един човек, да свърши същата работа, да поддържаш хардуер, който трябва да сменяш поне през две години за да си в крак с конкурецията, е по джоба само на големите. Малките компании и фирмички просто не могат да си го позволят. Но пък и решенията, които им се предлагат, могат да се реализират често с по-малко ресурс, отколкото си мислят. В крайна сметка, всичко това е пазар. Този, който дава услугата се стреми да вземе повече за по-малко. Другият който я търси - също. Но нещата са ясни. Ако не го направиш сам, се поставяш в зависимост от някой друг. Ако другият реши нещо смахнато да направи или се срине, се сриваш и ти.

Което води до другото. Мисленето на "бизнесмена". Повечето тъй наречени бизнесмени, правят точно това - опитват се да намаляват разходите. И когато им предложиш по-ниска цена, се хвърлят. А облаците я предлагат. Но на това се ловят тези, които са по бързите печалби. Които искат да забогатеят от днес за утре. Другите, които искат да градят нещо, предпочитат да намаляват друго - зависимостите. Да, инфраструктурата расте заедно с бизнеса ти и това, което трябва да правиш е само да плащаш. С облака е толкова лесно. Но с този растеж винаги се стига до едно. Плащаш за пакет услуги и ако искаш нещо специфично... ей тогава може би ще ти дойде акъла. Не можеш да си го купиш, следователно, не можеш да угодиш и на клиента. А може и да не е само той. И бавно започваш да губиш позиции. Това в по-дългосрочен план.

Според мен е нормално да се ползват облаците, обаче докато понатрупаш малко капитал. След това е редно да си изградиш сам това, което ти трябва. Да, ще трябва да си наемеш специалисти, да купуваш железа, обаче в крайна сметка, бизнеса си е твой и ако от това ти зависи бъдещето, глупаво е да го поставяш в ръцете на други. Както казах, ако стане нещо, пропадаш  и ти.

Както винаги се отклоних. Та обратно към темата. Не мисля, че информацията за всичко се е затрила или хората не описват, какво са направили и как. Може би търсачките изкарват на преден план първо определени страници. Според зависи от кого, колко печелят.

Може би трябва да ползваш разширено търсене. Например по дата. Имаш проблем с тази и онази система, излязли онази година, онзи месец и залагаш търсене до дата шест месеца след това. Ако попадаш на неща, които не ти трябват обаче ти излизат непрестанно, можеш да ги изключиш от търсенето. Не е лошо да се знаят всички възможности на търсачките. Аз от много време си мисля, да науча какво например ми е дала като възможност Гугъл, обаче така и не съм сядал да го направя. А инструментите в търсачки, които могат да се ползват за търсене не са малко.
2947  Програмиране / Общ форум / Re: scratch -: Nov 12, 2019, 00:40
В средните училища зная, че има.
Преди доста години - най-малко осем - чаках едно приятелче, да идем да пийнем по нещо и си чаках на една пейка пред един блок, незнайно къде в "Младост" 1. Случи се, че тази пейка беше до едно училище и една група ученици, мисля десети клас ми казаха, че са, се появи по едно вреве и окупираха останалите три пейки. Не след дълго се заговорихме, аз съм много общителен и се оказа, че и те учат програмиране. Мисля, че беше Python. Аз тогава бъкел не разбирах от този език, а и от почти който и да е. Много се зарадвах. А още повече се зарадвах, като разговора напредна. Оказа се, че незнайно защо съм имал съвсем погрешно мнение за младежта. Тези бяха толкова наясно със себе си, с това, което може би искат, наясно бяха и със света около тях. Имаха много по-трезво и прагматично виждане за всичко от повечето възрастни. Възхитих им се. След това имах и други потобни "сблъсъци" и имам надежда за тази страна. Това, колкото да не напиша просто две изречения.

Не съм сигурен, дали и в основното има нещо. Няма да се учудя, ако е така. Както казах, онази случка беше преди много време и може би нещата са се развили положително.
2948  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Невъзможно преместване на каталог поради „липса“ на място -: Nov 09, 2019, 16:50
Зная, че е стар потребител. Но такива изказвания не са ми по вкуса. Просто хвърляне на реплики, още повече, че се изказва мнение за друг човек. Ако ще имаш претенции, обясни, какво точно имаш предвид. Иначе е просто дъра-бъра.
2949  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Невъзможно преместване на каталог поради „липса“ на място -: Nov 09, 2019, 13:02
Аз пък на изказвания без никаква обосновка, мога само да се смея. Ей толкоз широко  ;D
2950  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Пак го направи (тема за спам) -: Nov 07, 2019, 20:58
Всички робуваме на старите си навици. Аз например знам, че F6 маркира URL-a (много ме дразни като го нацеля вместо F5 :) ), но пък навикът ми е CTRL+T, понеже и аз имам 100 таба кат теб :D Те така и стават 100 де. Пиннатите ми са само десетки :)
Моите гонят шестстотин. И вече се чудя, дали ми няма нещо. Вярно, че цял живот съм бил гладен за информация, но колкото и да е обилно яденето, явно не ми стига  :D
2951  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Пак го направи (тема за спам) -: Nov 07, 2019, 18:40
Минали работи  :D
Идеите са много по-ценни. Нахъсват хората, а кой знае, какво може да излезе накрая.
2952  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Пак го направи (тема за спам) -: Nov 07, 2019, 14:41
Ползвам y-dl, защото поддържа много неща, не само тубата. Иначе и аз съм използвал, какво ли не. Едно време имаше едно в УСУ, много интересно. И другото е, че предлага мно-о-о-о-ого възможности. И така е много лесен за скриптиране. Единствено не може коментари да вади, та като ми потрябват (рядко) ползвам едно друго, пак питонско от Гитхъб.

В твоя случай е дори по-лесно, защото е писано на Питон и съответно още по-лесно ще го ползваш. Макар, че това, което описваш е точно същото, каквото прави онова приложение, което дадох. Единствена причина да не го ползваш, е, че е електронско. Но е брилянтно.

Как работи y-dl? Ами прочита js. То поради тази причина в Дине-болик са го разклонили:

https://libregit.org/heckyel/hypervideo

Не съм го пробвал. Мое отстъпление.

п.п. Точно с търсенето е огромния проблем на y-dl. Не го зачита по никакъв начин, а вграденото му търсене е потресаващо зле. По-добре да го няма.
Сега и друго ми хрумна. Отделна програмка само за търсене, а свалянето може да става паралено по няколко наведнъж посредством youtube-dl  ;D
Това трябва да го пробвам да го сглобя тези дни :D
Благодаря за идеята. Отдавна нямах нещо наум, дето да ме накара да седна да кодя. Имаш една бира някога само за това :)

2953  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Пак го направи (тема за спам) -: Nov 07, 2019, 13:28
Преди време попадах на примери за търсене и гледане на видео от Youtube и сега за няма и половин минута се разтърсих. Тогава не ги проверявах, как работят и не съм гледал в момента, дали се поддържат ( щото на тубата и променят редовно това-онова ), но може да пробваш. Аз бих използвал такова нещо, стига да поддържа търсене и гледане на плейлисти.

mpsyt : https://www.youtube.com/watch?v=VE2iCBkIs8E
youtube-viewer : https://www.youtube.com/watch?v=3CNRRdyFwsY

Линковете са от някакви видеа за демонстрация, какво правят.

youtube-dl може да се използва и като модул към питоня, та се замислям, колко ли ще е пък сложно, да се напише нещо такова...
Търсенето в тубата е лесната част. След това, като се избере видео, може да започне да се сваля посредством youtube-dl някъде в RAM-та и докато това се случва, да се каже на mpv например, да пусне въпросия "файл". Както го излагам, сигурно няма да има и петдесет реда код с коментарите. :D

Впрочем, във версия 3.8 ( новата ) процесите могат да имат споделени ресурси, та комуникацията между отделните такива се улеснява много.
2954  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Пак го направи (тема за спам) -: Nov 07, 2019, 02:57
Не отчитат трафик към spybook. В моя план имам 700 МБ към същия оператор. Мога да ти кажа, че свършват точно за два дни при изключени картинки и js. Само тази страница дето си пишем, е няколкостотин килобайта. Днес като я презаредя няколко пъти, ей ти го мегабайт. Бързо се харчат.
Ясно
2955  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Пак го направи (тема за спам) -: Nov 06, 2019, 21:38
Готово. Исках да я кача някъде, където няма да се изтрие след време. Обикновено ползвам https://prnt.sc/ обаче там изчезват.
http://prikachi.com/images.php?images/153/9684153a.png

Телефона на Kyocera не зная, откъде да си го купя. Иначе да съм го направил. Ако ще купувам такова нещо за ползване като телефон, поне да не е банално изпълнение. Писах им, обаче не ми върнаха имейл. Магазини има в САЩ, Германия и още няколко места. В германския не мога да го изровя този телефон, дали го има за продажба там. Американските са кодирани към Веризон или някой друг, а и не зная, дали ще доставят в Европа. Дори съм навит да го пратя в Англия и от там да дойде тук.  Дават някакви абсурдни характеристики за живота на батерията, обаче кой знае, как са тествали. Но дори наполовина да са вярни, си струва всяка стотинка. Навит съм им и на обикновените телефони. Които също са водо и ударо устойчиви с дълъг живот на батерията, но още не съм решил, дали си струва да дам четири стотака за флип телефон.

Мобилен интернет? Хм! Сестра ми плаща по няма двадесет и пет кинта месечна такса към А1 и има дванадесет гигабайта на месец. Не може да ги изхарчи. Тя не можеше и предишните осем. Ма преподписа. Направи го единствено, за да си вземе нов телефон, че стария нещо го беше започнала да го потрошава. Но 12ка за теб сигурно е нищо. Тя го ползва за да си рови във фейса, да зяпа клипчета там и може би в тубата. И да говори с другата ми сестра в чужбина.
Аз предпочитам да звънна по телефона. Говорих миналия месец два пъти с Испания и имам сметка малко над осемнадесет лева.

Може да отделя време и да се хвана да си направя браузър по мой вкус. Да отвориш в прозорец уеб адрес и да си го рендне като нормална страница не е толкова сложно. А дори това може да свърши работа за прости неща.
Страници: 1 ... 195 196 [197] 198 199 ... 415