Автор Тема: iptv в чужбина  (Прочетена 5707 пъти)

k0tka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 130
  • Distribution: Fedora 23, CentOS, Debian, OS X El Capitan
  • Window Manager: i3wm
    • Профил
iptv в чужбина
« -: Jun 04, 2015, 16:36 »
Здравейте,
Пиша за мнения относно iptv извън територията на България и по-точно Испания. Попаднах на globaltv . eu но не намирам някакви отзиви а и не изглеждат като много лигитимна фирма. Чувал съм за разни оферти за които предплащаш абонамент за 12м но след 2-3 месеца услугата се прекратява и дотам...ходи си търси парите, правата и т.н.
Ако някой има някакъв опит с подобни провайдъри, независимо дали програмите са на Български език или на Английски или дори на Испански...не ми трябват BTV*, NOVA*, DIEMA* и т.н. По скоро образователните Discovery, NG, някой друг филмов и спортни - мачовете са задължителни :). Не намирам Булсат за алтернатива и не искам антени и сателити поради факта, че разположението на апартамента не позволява монтирането им.
Всякаква информация би ми била полезна
Активен

"If you need an instructional video telling your users how to turn a machine off (http://windows.microsoft.com/en-gb/windows-8/how-shut-down-turn-off-pc), there’s something seriously wrong with your design." --  Andrew Gregory @ linuxvoice

stealth01

  • Гост
Re: iptv в чужбина
« Отговор #1 -: Jun 04, 2015, 17:47 »
Не съм фен на телевизията, но пък тествах какво пускат булсат и една от големите кабеларки като IPTV.
Качеството е ужасТно. В смисъл, че на телефон, ако го гледаш по-отдалеч... е прилично. Но на лаптоп или голямо TV е мазаница - ниска резолюция и bitrate. Зяпах тенис мач на Григор по булсатския канал и честно казано се намират по-добри стриймове в нета :(
Друг е проблемът, че нашите не могат легално да стриймват извън България. Ако някой го прави - ще е докато го надушат.
За Испания може би е най-добре да видиш какво се предлага там локално, в някакви пакети с нета или нещо от сорта,
Активен

k0tka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 130
  • Distribution: Fedora 23, CentOS, Debian, OS X El Capitan
  • Window Manager: i3wm
    • Профил
Re: iptv в чужбина
« Отговор #2 -: Jun 04, 2015, 18:48 »
В момента ползвам локален (най-големия мисля - Movistar) доставчик - FTTH АДСЛ 100Мбпс + домашен телефон (бутат го на всички май без право на обжалване) + стандартна телевизия + пакет с футболните канали и мобилен с 2ГБ/м 4G и незнам си какви безплатни разговори които дори не използвам защото няма с кой да говоря.
Каналите са не повече от 30 от които да кажем 5-6 са HD и не HD и предават едно и също - демек сложи ги 25. Едно Discovery и това е...разни глупави филмови и пакета с футболните, който дори не включва техният Canal+ 1 който се заплащата допълнително 20,45eur на месец (за един канал - представяш ли си?!?) и купува правата за някой важни вътрешни мачове като например Реал - Барса. Музикални канали дори няма!
Качеството на футболните канали дори HD е мизерно.
Ако вържа 2 лаптопа и единия тегли торент - рутера Comtrend който струва 20$ умира, а няма много съвместими рутери с тяхната телевизия за да го сменя - незнам защо.
Устройствата които минават през този рутер са: десктоп машина - ethernet , 2 лаптопа - wifi, 2 телефона - wifi, принтер - wifi, телевизор - wifi, устройството за телевизията - ethernet, Raspberry pi - wifi и едно Apple TV wifi и естествено не всички от тях работят постоянно и едновременно. Някой дори не ги използвам изобщо заради възможностите на рутера.

И докато пиша този пост ми дойде SMS за месечната сметка - 93,97eur.  ??? Мен би ме било срам!

Вчера правих разни тестове с wireless-а и без нищо вързано към рутера достигам 20mbps на speedtest като лаптопа е плътно залепен до рутера. С десктоп-а достигам до 87-90mbps. Не виждам смисъл да се разправям със съпорта, защото ще почнат да ми говорят за "опитахте ли в safe mod", " а изключихте ли антивирусната...". И за това се ориентирам към кабелен интернет ако въобще успея да намеря нещо различно от ADSL... Доколкото знам има една фирма която няма покритие на всякъде и естествено няма покритие където живея която предлага кабелен 1Gbps за 30-40eur на месец. Но всичко останали май ползват трасетата на Movistar в цяла Испания които са бившите Telefonica или иначе казано БТК...  :'(
Та за това търся алтернативи като iptv + кабелен интернет ( само интернет - ако изобщо е възможно тук ) да кажем 200 или 300mbps за около 50eur и съм запланувал инвестиция в закупуването  Dual band router от типа на Linksys WRT1900ac с който да мога да вържа всички устройства без проблеми.

Въпросните globaltv имат добър набор от програми но не виждам гаранция, както ти казваш - нямат право да стриймват легално извън БГ, а и се надявам че не са единствените. За това търся дори нещо на английски без български канали и т.н.
 
« Последна редакция: Jun 04, 2015, 18:54 от k0tka »
Активен

"If you need an instructional video telling your users how to turn a machine off (http://windows.microsoft.com/en-gb/windows-8/how-shut-down-turn-off-pc), there’s something seriously wrong with your design." --  Andrew Gregory @ linuxvoice