Покажи Публикации - e01
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Unity -: May 02, 2011, 01:12
Да, но след като там в падащото меню, няма опция да напишеш /VirtualMachines, как при инсталацията ще укажа, че точно този дял не е SWAP,/, /home, .... или някой друг от вградените, а /VirtualMachines!?

И аз се опитвах (понеже при мен са на /media/store1...n),  нестава и нестава, просто неможеш да пишеш в полето, решението е след като инсталираш да си ги добавиш сам във /etc/fstab

Относно юнитито, не е кой знае каква болка, настройва се доколкото има възможност, има малък недостиг на функционалност, но ще се оправи ;)
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Език за начинаещи -: Jan 15, 2010, 12:37
Мен ми се струва, че навлизаме в спор в който се намесват привичките на всеки един от нас писалите  ::)
Още повече и че в основата си всички езици са сходни с разликата в синтаксиса разбира се.
Според мен трябва да започне със С, не заради друго, ами защото най-лесно и бързо може да получи помощ ако се оплете някъде, понеже всеки един от нас също знае С и би могъл да помогне.
Гласувам против РНР понеже, ако започне с него ще загърби типовите дефиниции което ще е сериозен проблем в последствие.
3  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Най-добра OS за нетбук. -: Jan 08, 2010, 19:00
Абе и аз четох нещо подобно за 10.6.2, но пък после намерих статия, че веднага след това хакинтоша бил хакнат и това ограничение било премахнато. Иначе с DVD-то се оправих, просто ползвам служебното ни  ;D

Да си кажа и честно, нещо ентусиазмът ми секна, откакто и сегашната ми флашка (пета за 3 години) сдаде багажа, та се замислих сериозно да не му свърша циклите на запис на тоя 16 гигабайтов солид стейт ??? , все пак досега си поекспериментирах малко с няколко различни дистрибуции...
4  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Най-добра OS за нетбук. -: Jan 07, 2010, 20:09
Първият ми опит със snow leopard, завърши с явен неуспех (kernel panic) ... за сега оставям нетбука без каквата и да е ОС и ще почета явно повечко.
И все пак ако някой от тук пишещите е успял да го подкара на подобна машинка може да сподели опит :)
5  Нетехнически теми / Коментар / Re: Kde 4 - мечтата, която НЕ стана реалност!Взето от -: Jan 03, 2010, 23:39
едно пиаснко мнение...
фуцк тхе фуцкинг фуцкерс
кде рулира
кде 4.2 е напрао върхъ
какви гномоове какви арео теми какви бози....
очарован съм от това което дава кде и много доволен.

И какво дава КДЕ?
6  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Най-добра OS за нетбук. -: Dec 28, 2009, 17:56
 Така, вече втори ден съм с кубунту нетбук ремикс,
за моя изненада се оказа, че бутва по-бързо от убунтуто (незнам защо), но докато претака сплаша на кде-то и времената им се изравняват  ;D
Отново същия проблем с wifi-то, но вече бях подготвен за него, интерфейса му е доста фрапиращо и садистично настроен (особено за хора които за пръв път го виждат), но се преглъща и след няколко команди си имаш стандартен кде4.

Незнам може би ще поостана малко с него, докато не се докопам до заветните (голяма флашка|usb dvd) че да се захвана с леопарда.

Чудя се дали да непробвам и слака, но пък тъкмо някак си започнаха да ми харесват тия глезотийки с apt-get и разните му други автоматизрани действия на тия *бунтута.

Наздраве  [_]3!
7  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Най-добра OS за нетбук. -: Dec 26, 2009, 16:57
Продължавам напред с kubuntu netbook remix 9.10 :)
8  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Най-добра OS за нетбук. -: Dec 25, 2009, 22:02
Да се включа и аз,
отскоро съм собственик на dell 9 mini, и да ви кажа много се чудех какво да бъде под капака,
с кашона му дойде един диск на убунту 8.04 някакъв mini standart edition, явно някакъв опит за минита,
книжка с упътвания за убунтуто :) До тук добре, само където вече има 9.10 netbook remix, но не е болка, че диска бил със стар софтуер.

Ако някой е тествал нещо ново, нека сподели

Весела коледа!

Описвам и преживяването ми с някои дистрибуции.

Опит 1#
Отдавна бях хвърлил око на моблин, дори мислех да го мъча на десктопа със някаква емулация, колкото да си начеша крастата, но много ме мързеше, е вече имах подходящ хардуер, та го започнах,... инсталира се лесно и бързо. Като зареди за първи път след инсталацията и ме попита за потребителското ми име, дориси лепнах една чаровна голяма усмивка ;D. Викам си 'баш кат на клипчетата в ютуба', и почнах да ръчкам горе табовете, оказа се че няма чак толкова неща колкото си мислех, и дори е леко (да не кажа доста) неудобно.
Проблем 1# Интересно, wifi-то небачка, затова пък отнякъде съм пуснал някаква музика без да знам откъде, явно някакво демо вградено такова (това ме накара да се ухиля още по яко), баща ми цъфна в стаята, и вика 'ааа... тая играчка пеела', много смешно. Върнах се към уифито. Чудих се какво да правя, и реших да питам в mydellmini.com, оказа се, че не съм единствения с такъв проблем. Явномоблина неможел да работи на тоя етап с wifi, домързя ме да правя разни магии и да се ровя докато го подкарам.

Опит 3#
Изтеглих си jolicloud, скоро в сайта на Linux-bg.org видях новина с това име, изтеглих си го ведна от сайта,
мислех си че като е .exe, ще има някаква опция да ми направи флашката спешъл със него, да ама к*р.
То взе, че иска да се инсталира на десктопа. Да си гледа работата, изтрих го. И без това мяза на меню на телефон. После видях че имало и исо, но пък ми мина мерака за него.

Продължих нататък, всичко вече сочеше към прословутото убунту нетбук ремикс, но пък никак не съм фен на убунту, а никак не ми се занимава да си глася слакуера за нетбук. Та, така, търсих търсих, и си изтеглих убунтуто накрая :( какво пък, нека се поглезя и аз малко :)

Опит 5#
Тука вече е ubuntu netbook remix 9.10, голям зор видях докато бърнна както трябва тая флашка, но пък ми стана много готино като успях все пак  ;D
Инсталацията мина както трябва и всичко точно. Започнах да разцъквам шела (десктопа) или там каквото е, интересна работа, ама омръзна, викам си да свърша нещо по-така, и отварям браузара по инерция, без да се седя че ми трябва интернет. МДААА... йокнет, wifi-то ме взима на подбив, блутута бачка, уифито не, а сега де, голяма ръчка голямо чудо, тъкмо започнах да си мисля че точно моя му е прецакано уифито или пък просто няма такова, и си викам, чакай да го вържа към етернета и да пробвам да ъпдейтна (някъде бях чел из форума, че се оправяло уж). Ммм... красота, взе че тръгна само където пък съм прекалено далеч от моя рутер, че исках паролата на комшията да влизам през неговия  ;D
Продължавам нататък, сложих една брутална тъмна тема да мяза на хакерски лаптоп  ;D и пускам скайпа да се чуя с мойта, камерата ток и жица, чувам всичко перфектно, само където тя не ме чува. А сега де....
И така вече се мъча трети час да разбера къде всъщност му е микрофона на това чудо (в момента докато пиша този пост, му се зарежда батерията). После ще го разръчкам.

План# slax, puppy,
от доста отдавна имам желание да пробвам леопард-а, избрах именно делл-а, не защото съм фен на марката, ами защото според разни таблици за сравнение по блоговете, едиствено този модел има максимум по показатели спрямо другите. Та... като набарам по-голяма флашка или достъп до usb dvd, смятам да го пробвам, освен ако не ми се свъшри 16 гигабайтовото SSD дотогава.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Помогнете че вече се омотах здраво!!! -: Feb 23, 2009, 20:46
Пробвай да си инсталираш sbopkg, и през него да си инсталираш нужния драйвер.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Kde 4.1 на slackware -: Aug 07, 2008, 11:51
Аз имам 1.5 gb памет, от която 256 съм дал на вграденото видео (nvidia 6100)
Искам да кажа че кде-то си върви сносно но без никакви ефекти, а на мен сянката и прозрачността в декорацията и менютата ми допада (замъгляването и то, само където като го пусна, и един филм немога да изгледам от засичане)

Относно връщането '<img'>, може да го направиш от 'pkgtool' като махнеш пакетите на кде, или ако си пазиш пакетите в някоя директория може с 'removepkg *.tgz'
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Kde 4.1 на slackware -: Aug 07, 2008, 00:59
Сега ако споделиш впечатленията '<img'>

Аз лично пробвах тези пакети, но като цяло, вървеше поне три пъти по-бавно отколкото кде3.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / С коя дистрибуция започнахте? -: Aug 03, 2008, 09:17
Към 2004-та със Slackware 9.1
После малко debian (само малко '<img'> )
След това правих опити ubuntu, но slackware си е slackware '<img'>
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Gmplayer subtitle position -: Jul 23, 2008, 18:00
Цитат

От почти 3 години ползвам Gmplayer за гледане на xvid/divx видео и винаги ме е дразнил фактът, че субтитрите се появяват в долната част на изображението при full screen, а не в черната лента под него.


При mplayer може да се постигне ефекта, но трябва да избереш за видео изход - GL, или поне при мен е така.
Иначе другото решение е да ползваш xine или kaffeine дори според мен е по-добре '<img'>, дори там ще ти работи коректно и dpms

Успех!



14  Нетехнически теми / Коментар / Kde 4 - мечтата, която НЕ стана реалност!Взето от -: Jul 13, 2008, 19:21
Тази тема се оказа интересно четиво '<img'>

към Zvezdichko, като неможеш да свикнеш с KDE 4, просто не го ползвай, или спри да говориш лоши работи за него и се опитай да помогнеш на авторите му.

PS. Да си кажа честно, на мен KDE 4 ми харесва, не го ползвам за ежедневна употреба (наистина е доста нестабилно на моята система), но като за начало ми се струва, че има потенциал да стане една удобна графична среда.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Vlc player -: Jul 10, 2008, 17:24
Пробвай kaffeine, сигурен съм, че ще останеш доволен.
Страници: [1] 2 3