Автор Тема: Малко по темата за Ubuntu 13.10 & Ubuntu Edge  (Прочетена 5675 пъти)

alabla

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 3
    • Профил
Така, добър вечер искам да попитам кво стана с проекта за телефон, ще излезе ли изобщо на пазара или ще бъде само за тези които са участвали в кампанията, ако да - кога и нещо повече ако знаете за параметри/цена.
Другото което искам да питам е Ubuntu 13.10 е първата стабилна версия за мобилните устройства (май, така чух/прочетох някъде) само за Nexus–те ли е и Samsung или може и за други (новия Nexus 5)
Последно ще бъде ли напълно функционална или ще се сменя с Android като Dual Boot?
Приложения нещо?


За Desktop-а 13.10 може ли да се инсталира Gnome, гледах някакви снимки и ревюта с Gnome 10 мога ли да го направя като това https://www.youtube.com/watch?v=LTtT61H4LtE имам предвид прозрачността и като цяло то май е тема, но часовника как става?

Кога ще се играе нормално игри. Знам, че общността е почнала работа с Nvidia заради Valve но кога... Steam OS какво мислите, че ще представлява

И кога наистина ще направят малките детайли в UI дизайна като хората, например browser-те, стрелките и бутоните са ужасни..

МЕРСИ!
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Малко по темата за Ubuntu 13.10 & Ubuntu Edge
« Отговор #1 -: Oct 30, 2013, 21:50 »
Аз още нямам намерение да го инсталирам на таблета си, но Ubuntu Edge си е пълноценен Линукс и няма причина след инсталацията на таблет за която има инструкции как се прави и на сайта им да си инсталираш Гном Шел и да си го "барнеш" както ти е кеф.
Аз лично ползвам 12.04 с Гном и фалбак, ама нещо хич не ме кефят новите им релиизи с по 9 месеца поддръжка. 13.10 го инсталирах на виртуалка за разглеждане, но чакам с интерес следващата ЛТС 14.04.
Активен

cybercop

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Re: Малко по темата за Ubuntu 13.10 & Ubuntu Edge
« Отговор #2 -: Oct 30, 2013, 22:08 »
1. Ползваш ли изобщо Linux и имаш достатъчно опит с някоя дистрибуция ?
2. Относно Gnome-Shell - има готова версия на Убунту с тази графична среда
 http://distrowatch.com/table.php?distribution=ubuntugnome
3. Часовникът, предполагам, че е Conky или някоя джаджа за Gnome-Shell.
4. Прозрачността и ефектите се контролират от композитният мениджър.
5. Относно игрите - ползвай Steam. През почивните дни, игрите се продават на безценица.
6. Относно модулите за видеокарти - някои дистрибуции като Manjaro вече излизат с най- новият фирмен драйвър за ATI. За NVidia - не знам, но и там нещата вероятно ще се подобрят. При вградените видеокарти не виждам, какво може повече да се желае.

Последният въпрос не го разбрах. Има стотици теми.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

alabla

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 3
    • Профил
Re: Малко по темата за Ubuntu 13.10 & Ubuntu Edge
« Отговор #3 -: Oct 31, 2013, 22:22 »
Ползвал съм Ubuntu 12.04 и Elementary OS Luna... ама като че ли все още не мога да се откъсна от този проклет Windows 7. Не знам някак си имам нужда от Photoshop, GIMP ми изглежда супер нереален сръвнен с него. Steam имам, игри имам както в него така и в Origins но по някаква причина дори CS 1.6 ми лагваше ужасно... при положение, че съм с 8 RAM и 2 VGA... Сега пак съм с Win, и от известно време от Nvidia ми пуснаха нещо наречено GeForce Experiance което прави оптимални настройки на някои от игрите ми. Често излизат нови update-и и т.н. Докато при Linux май не е така, за това и ми е интересно кога ще бъде по - оптимално да играя... За SteamOS казват, че игрите ще се играят много по - добре дори и от Win. Дали ще важи и за останалите дистрибуции?

Относно:
2 - Пробвах версията на 12.04 или 12.10 не съм сигурен, но не ми харесаха някои малки неща, докато като го бях инсталирал допълнително всичко беше пеше почти по начина който желаех.
4 - Как да го намеря този мениджър при Gnome... на Unity знам как да направя горния бар прозрачен но при Gnome не знам как е?

С Gnome може ли да се направи live wallpaper или е само с KDE?
Другото което искам да попитам специално за Gnome е когато ползвах Skype, Steam понеже съм логнат ми излизаха долу в дясно като отворя Всичките приложения, Прозорците... има ли някакъв по практичен начин да се показват - примерно в горния бар понеже си спомням, че имаше нещо не както трябва ми се струва.

И аз чакам да видя каква ще е новата LTS и нямам търпение да я видя.. Наистина сегашните са доста по различни от старите версии които съм виждал, а дори не съм виждал половината :) Интересно ми е да видя Edge като готов продукт за ползване. Сега не виждам телефон който да ме спечели от към софтуер. Не съм фен на Android и бих се зарадвал от нещо ново на пазара и като хардуер. Освен това някак си да си нося целия компютър в телефона би било като мега гъзарийката сравнение с другите телефони.

Относно UI-a имах предвид като цяло, темите променят много видът но GIMP например си изглежда еднакво... като ги сравниш с Photoshop на Win и икони, и шрифтове, и бутони са много далеч от според мен хубавия вид и не само GIMP, плеърите, офисът и т.н. според мен ако е с по - изчистен и минималистичен ще бъди уникалното изживяване...
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Търся спешно pcmcia/gprs/edge pc card
Идеи и мнения
BReaL 0 1753 Последна публикация Nov 17, 2006, 21:56
от BReaL
Ubuntu live to ubuntu alternate?
Настройка на програми
Whisper 3 7487 Последна публикация Aug 30, 2007, 12:56
от bnight
Ubuntu + Ubuntu Studio
Настройка на програми
H0lyGanGs7eR 5 7879 Последна публикация Feb 27, 2010, 13:20
от bazu
Lenovo ThinkPad Edge
Лаптопи
stealth01 2 3288 Последна публикация Sep 22, 2011, 19:30
от abscent
не работеща батерия lenovo thinkpad edge 14
Лаптопи
Julian_ 6 6020 Последна публикация Aug 12, 2012, 23:38
от Gogo_SZ